2022届新教材高考英语一轮复习训练高考题型组合规范练7必修第三册UNIT2阅读题组_练速度含解析新人教版_第1页
2022届新教材高考英语一轮复习训练高考题型组合规范练7必修第三册UNIT2阅读题组_练速度含解析新人教版_第2页
2022届新教材高考英语一轮复习训练高考题型组合规范练7必修第三册UNIT2阅读题组_练速度含解析新人教版_第3页
2022届新教材高考英语一轮复习训练高考题型组合规范练7必修第三册UNIT2阅读题组_练速度含解析新人教版_第4页
2022届新教材高考英语一轮复习训练高考题型组合规范练7必修第三册UNIT2阅读题组_练速度含解析新人教版_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、高考题型组合规范练7必修第三册unit2阅读题组练速度(35mins).阅读理解abeing stuck at home doesnt mean that learning stops.in fact,its just the opposite.here are some activities and resources to foster kids imagination and build their curiosity at home.letsgetdowntothesciencethe science lab at school may be closed,but you can st

2、ill put on goggles and a white lab coat and learn at home.thistesttubeexperimentkit will make you feel like a genius in no time.kids will get the chance to learn about basic chemistry,physics,and more by creating pop-resistant bubbles,bouncy balls,and other objects.toinfinity(无穷) andbeyondthe earth

3、is a part of the milky way galaxy,but do you know there are around 100 million galaxies in the universe?there are so many fun and fascinating things to learn about space that the possibilities truly go to infinity and beyond.a great way to start your childs educational space adventure is with this r

4、eallifestickerandactivitybook.takeawalkonthewildsidebiology class is in session!heres your chance to get up close and personal with a great white shark without putting on a wetsuit.this 4d greatwhitesharkanatomykit allows you to get an inside look at what makes these predators of the deep so powerfu

5、l.and then take an even deeper dive into a sharks world with iamshark.take advantage of this time at home and find new ways to keep exploring the world around you.1.what do these activities have in common?a.they are all performed outdoors.b.they are all associated with physics.c.they are all carried

6、 out by the way of experimenting.d.they all recommend some resources for kids to study.2.which book favours children interested in stars?a.thistesttubeexperimentkit.b.reallifestickerandactivitybook.c.4d greatwhitesharkanatomykit.d.iamshark.3.what is the shared goal of the activities?a.to gain financ

7、ial benefits.b.to save kids from boredom.c.to explore new technologies.d.to inspire kids to study at home.blife on the street is a constant struggle for homeless people.in times of extreme weather conditions,that struggle becomes even more difficult.recently,homeless people across chicago faced free

8、zing to death if they couldnt find shelter for the night.thankfully,one local woman refused to let that happen.on january 30,2018,34-year-old candice payne,a local managing broker,was lucky enough to have shelter from the dangerous conditions.“it was -20,and i knew they were going to be sleeping on

9、ice and i had to do something,” said payne.payne started brainstorming different ways she could possibly help.finally,she decided to see if there were any rooms available at local inns and hotels that she could get to help those stuck on the street.for payne,her mission was personal.according to pay

10、ne,her husband,carlos callahan, had lived on the streets at one point in his life.based on his experiences,payne knew that the homeless people still out on the street desperately needed help and that if she didnt step up to help,no one likely would.however,when payne explained what she was trying to

11、 do,many of the local hotels refused to allow her to pay for the rooms as they didnt want homeless people to stay in their rooms.“no one wanted them,but one hotel,the amber inn,was nice enough to allow me to buy the rooms,” said payne.paynes selfless act made news across the country.however,she insi

12、sted she had never done it for attention.“i am a regular person,” said payne,who spent thousands of dollars of her own money to help complete strangers.“it all sounded like a rich person did this,but im just a little black girl from the south side.”4.what does the underlined word “that” in paragraph

13、 2 refer to?a.locals living on the street.b.the extreme weather.c.the shelter for the homeless.d.the homeless freezing to death.5.how did candice payne help the homeless people?a.by drawing public attention.b.by giving them money directly.c.by taking them to her own house.d.by buying hotel rooms for

14、 them.6.what may contribute to paynes nice act?a.her husbands past experiences.b.the requests from the homeless.c.her desire to become famous.d.the coldness of local hotels.7.which of the following can be the best title for the text?a.a black fighter changes the worldb.a womans curiosity brings a re

15、wardc.a regular woman makes a differenced.a couples brave act moves the countryca first-year undergraduate student in chengdu recently complained online that her mother refused to raise her monthly allowance to 4,500 yuan ($ 633) even when she said her current allowance 2,000 yuan was not enough to

16、cover her expenses,sparking a debate on how much money a college student needs per month.one expert shares his views on the issue with chinadaily:students should pursue education,not comfort.even for a college student studying in a first-tier city in china,2,000 yuan is enough to cover all his or he

17、r monthly expenses.in fact,for a college student in chengdu a monthly allowance of 2,000 yuan is more than enough.according to a survey conducted by a bookkeeping platform,the average monthly expense for an undergraduate in cities other than beijing,shanghai and hangzhou was less than 2,000 yuan in

18、2019;for chengdu,it was 1,900 yuan.claiming that she can hardly afford new clothing and cosmetics with her 2,000 yuan monthly allowance,the undergraduate student in chengdu criticized her mother for refusing to raise her pocket money.her “meager” allowance,she said,prevented her from buying branded

19、goods that her hostel-mates enjoyed.by the time a person enters a college,she or he should have developed a healthy consumption habit.and a youth should adjust her or his consumption according to her or his family income.on a deeper level,the money they spend in college should depend on how much the

20、y value their parents hard work.besides,some college students could take up part-time jobs to meet their monetary needs if they feel their parents dont or cant send them enough money.in this way they can also learn to meet the requirements of life in the future and develop healthy consumption habits

21、.more importantly,they should always bear in mind that education is their top priority in college.8.whats the experts attitude to the issue about the undergraduate student?a.critical.b.neutral.c.supportive.d.unconcerned.9.in 2019,the undergraduates average monthly expense in hangzhou was .a.more tha

22、n 2,000 yuanb.633 dollarsc.less than 2,000 yuand.1,000 dollars10.which of the following best explains “meager” in paragraph 3?a.empty.b.pitiful.c.mean.d.fruitful.11.what does the last paragraph mainly talk about?a.college students should keep their expenses in line with their family conditions.b.col

23、lege students consumption level is determined by their parents.c.college students should take up a part-time job to cover their expenses.d.college students should deal with their problems about living expenses reasonably.dchina launched the last satellite of the beidou navigation satellite system (b

24、ds) from the xichang satellite launch centre in southwest chinas sichuan province at 9:43 a.m.bjt (0143 gmt) on june 23.the satellite,carried by a long march-3b carrier rocket,is the 30th bds-3 satellite and the 55th of the whole beidou satellite family.the launch marked the completion of the countr

25、ys domestically developed beidou constellation(星群),one of four global navigation networks alongside with the united states gps,russias glonass and the european unions galileo.when fully completed,the system will offer its users services including high-precision positioning and short message communic

26、ation,which will bring new highlights to global navigation satellite systems.weighing over 10,000 pounds,the final bds satellite is the largest of its kind in the family,and is filled with propellants for the movement in orbit,said deputy chief designer liu tianxiong.“the reason why we launched this

27、 one in the final stage is to round out the navigation network,”liu added.featuring radio-navigation,radio-determination and enhanced timing synchronization(同步) functions,the last satellite,after joining bds-3 family,will allow the constellation to provide more cost-effective navigation services,whi

28、ch rapidly wins the global market.based on the dfh-3b satellite platform,one of the largest platforms in service in china,the spacecraft is designed to work in orbit for at least 12 years.the latest launch came 26 years after the construction of the beidou-1 officially started in 1994.the first gene

29、ration of the beidou system made china the third country after the u.s.and russia to have a satellite navigation system.by 2000,the construction of the bds-1 was completed,which was mainly used to broadcast positioning and timing signals over china.12 years later,the construction of bds-2,designed t

30、o provide navigation services over the broader asia-pacific region,was completed.now,the construction of bds-3,with 24 satellites in medium-earth orbits,three in inclined geosynchronous satellite orbits and three in geostationary orbits,is scheduled to provide services worldwide.12.what can we know

31、about the last satellite of the bds?a.it is the most developed of the global navigation networks.b.it is much more powerful than the united states gps.c.it was made by joint efforts from many countries.d.its launch marks the developed beidou constellation is completed.13.what makes the bds more comp

32、etitive in navigation services?a.precise positioning.b.short message communication.c.timing synchronization functions.d.more cost-effective navigation services.14.what does the last paragraph mainly talk about?a.the design and expected service life of the bds.b.the service objects of the bds in diff

33、erent stages.c.different periods of the construction of the bds.d.the difficulty to be overcome in navigation services.15.what can we infer from the passage?a.the bds is promoting the development of education in china.b.the bds in china has been the best navigation system around the world.c.the late

34、st launch of satellite indicates the great improvement of the bds.d.great achievements in the construction of the bds really dont come easily.阅读七选五teachchildrenthevalueofmoneyas were moving towards a more cashless society and real pocket money is becoming increasingly unpopular,children increasingly

35、 no longer understand the value of physical money and simple tasks such as working out how many coins are needed to buy a toy or sweets will become out-of-use.education around money management and establishing healthy money habits at a young age have become even more vital.1 start with planning an a

36、ctivity together and then define a budget.then,research what things you will buy,work out which items may be better to buy.as you carry out each part of the activity,make sure to save all the receipts,and then evaluate if you managed to stay within,or broke your budget.2giving your children or encou

37、raging them to suggest a regular chore can be rewarded with some pocket money.3 for example,14-year-olds are often making their own beds,so introducing a reward for such a “chore” is not a good idea;however,emptying the dishwasher might be just right for a nine-year-old.these types of chores will he

38、lp them to get an understanding of earning money and the relationship between time,effort and money.educate children through encouragement by paving the way for them to act on their own curiosity and interest.4coming up with and doing activities or day-to-day tasks together with your children,is not

39、 only much more enjoyable for your children,but it also helps them to become more confident and decisive about making their own decisions about savings,interest rates,or allowances.5 that is bound to pave the way to breaking the trend of financial illiteracy.a.that is one of the most important facto

40、rs for learning.b.involve them in everyday money management activities.c.this can be done with real-money or a digital piggy bank.d.giving your child regular pocket money,big enough to cover basic wants.e.they will become more financially independent and wiser to online spending.f.such a chore beyon

41、d what is considered to be done at a certain age is the best.g.this practice of setting a budget is very useful and fun for both parents and children.参考答案高考题型组合规范练7必修第三册unit2阅读题组练速度.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几个适合孩子在家学习的活动。1.d细节理解题。第二段提到“孩子们将有机会学习基本的化学、物理”;第三段提到“一种开始教育孩子关于太空冒险的好方式是通过reallifestickerandact

42、ivitybook”;第四段提到“4d大白鲨解剖工具包让你深入了解是什么让这些深海捕食者如此强大,然后和我是鲨鱼一起更深入地探索鲨鱼的世界”。由此可知,这三个活动都给孩子推荐了学习资源。2.b细节理解题。根据文章第三段中的“therearesomanyfunandfascinatingthingstolearnaboutspacethatthepossibilitiestrulygotoinfinityandbeyond.agreatwaytostartyourchildseducationalspaceadventureiswiththisreallifestickerandactivity

43、book.”可知,只有reallifestickerandactivitybook是关于太空的,故可能会吸引对星星感兴趣的孩子。3.d推理判断题。根据文章的第一段可知,被困在家里并不意味着学习停止。事实上,恰恰相反。这里有一些活动和资源来培养孩子们的想象力和建立他们的好奇心。由此推断,这三个活动的共同目的是激起孩子在家学习的兴趣。【语篇导读】本文是一篇记叙文,主要讲述了一个普通的芝加哥妇女买下宾馆的房间让无家可归者过夜,以免他们被冻死。4.d词义猜测题。根据第一段中的“recently,homelesspeopleacrosschicagofacedfreezingtodeathiftheyc

44、ouldntfindshelterforthenight.”可知,芝加哥的无家可归者如果找不到过夜的地方,就会被冻死,再结合画线词前的“thankfully,onelocalwomanrefusedtolet.”可知,幸运的是,一位当地妇女拒绝让这种事情发生。由此猜测,画线词指的就是前面提到的无家可归者被冻死的情况,故d项正确。5.d细节理解题。根据倒数第二段中的“.butonehotel,theamberinn,wasniceenoughtoallowmetobuytherooms”可知,candicepayne是通过买下琥珀宾馆的房间的方式来帮助那些无家可归者的,故d项正确。6.a细节理解

45、题。根据第四段中的“accordingtopayne,herhusband,carloscallahan,hadlivedonthestreetsatonepointinhislife.basedonhisexperiences,payneknewthatthehomelesspeoplestilloutonthestreetdesperatelyneededhelp”可知,payne的丈夫曾有过露宿街头的经历,这让payne了解无家可归者急需帮助,所以决定帮助他们,故a项正确。7.c主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一个普通的芝加哥妇女买下宾馆的房间让无家可归者过夜,以免他们被冻死,故

46、c项“aregularwomanmakesadifference”最适合作文章标题。【语篇导读】这是一篇议论文。文章主要讲述了大学生在校每月的生活费开销以及人们对此的看法。8.a推理判断题。根据文章第一段中的“oneexpertshareshisviewsontheissuewithchinadaily:studentsshouldpursueeducation,notcomfort.”可知,专家对这位大学生的做法是持批评态度的。故选a项。9.a推理判断题。根据文章第二段中的“accordingtoasurveyconductedbyabookkeepingplatform,theaveragemonthlyexpenseforanundergraduateincitiesotherthanbeijing,shanghaiandhangzhouwaslessthan2,000yuanin2019.”可知,2019年杭州大学生每月的消费高于2000元。10.b词义猜测题。根据文章第三段中的“.preventedherfrombuyingbrandedgoodsthatherhostel-matesenjoyed.”可知,她认为父母给的零花钱很少,很“可怜”,不够花。故“meager”应意为“可怜的”。故选b项。11.d主旨大意题。最后

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论