版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 4 Section 川 Learning about Language & Using Language精品练习1 (人教版必修1) 同步测控I. 词汇知识1. n.条;棒;条状物2. n.& vt.损失;损害3. vt.使惊吓;吓唬tadj.受惊的;受恐吓的tadj.令人恐惧的4. n_祝贺;(复数)贺词tv_祝贺5. v.判断; 断定;判决;n.裁判员,法官t n.判断6. vt.表示; 表达;n.快车; 速递t n. 表达,表情7. n.骑自行车的人t v.骑自行车& adv.真诚地;真挚地t adj.真诚的答案: ;frightened ; frigh
2、tening; congratulate; judgement6. express ; expression; cycle ; sinceren .重点短语1. a letter invitation邀请信2. a speech 作演讲3. that special day 在那个特殊的日子里4. express thanks sb. 表达对的谢意5. get 离开,脱身6. disaster - hit areas 在灾区7. early June在六月初8. have a conversation 禾口交谈答案:川.必背句型1. Your speech was heard by a gro
3、up of five judges , agreed it wasthe best one this year.评委会的五位评委听了你的演讲,他们都一致认为你的演讲是今年最好的。答案:all of whom2. , this is the day the quake happened.你知道,这一天正是唐山发生地震的日子。答案:As you know3. The mandownstairsthe earthquake happened.那个人正在楼下睡觉,突然发生了地震。答案:was sleeping ; when4. The cyclists hope to help tens of tho
4、usands of children indisaster - hit areas in China.这些自行车手希望募集资金来帮助中国灾区成千上万的孩子。答案:raise money to5. Next mon th the city will ope n a new park todied in theterrible disaster.下个月我们市将开放一个新公园,以纪念在那次可怕的灾难中死去的人们。答案:honour those who 时训i. 品句填词1. Please allow me to express my hearty c on your success.答案:congr
5、atulations2. I can not j whether he was right or wrong.答案:judge3. What is the h news in today ' s newspaper答案:headline4. Learning to(表达)oneself well is an important part of education.答案:express5. Lately , more and more(骑自行车的人 )have been seen on the streets. 答案:cyclists6. World War n is one of th
6、e most important (事件)in the history ofmankind.答案:eventsn .完成句子1.听到战争结束的消息,人们欢呼雀跃起来。At the news that the war , people cheered andA. as ifB. so thatare lost , so the schoolgold.he rushed to the, which makes him veryTake it easy 别急,从容wasted watch ing TVjumped with joy.答案: was at an end2 图书馆遗失了很多书,因此学校决
7、定采取一些措施。books in the library has decided to take some acti on.答案: A great number of3这座城堡在战争中被彻底毁坏了,现在已是一片废墟。The castle was in the war and now it is 答案:destroyed ; in ruins4 当他们第一次见面时,老矿工正在往外挖金子。When they met for the first time , the old miner答案:was digging out5听到他儿子生病住院的消息,他立刻赶往医院。At the news that h
8、is son was ill in hospital hospital.答案:right away/at once6 她待他如陌生人,这让他很伤心。She treats him he a strangersad.答案:as if/though ; were川.单项填空1 I have to go home and Mummy must be wait ing for me.OK.A. Take it easyB. Come onC. You' re welcomeD. See you解析:选Do See you是最常见的告别用语,符合本题语境。点;Come on加油,得了吧;You
9、39; re welcome 不客气。2. Three quarters of some children ' s spare timethat can expla in why they are lazy.解析:选B。句意为“有些孩子的业余时间四分之三被浪费在看电视上一一这也是他们懒惰的原因”。从结构和句意看,本句是被动语态,应该填一个助动词,排除C D两项;分数作主语,谓语要与后面的名词spare time在数上保持一致。3. large number of trees have been stolen from the forest, haven' ttheyYes.nu
10、mber of them is 26,000.A. The;TheB. A TheC. A; AD. The; /解析:选Bo a number of 很多,好些;the nu mber of.-的数字,数量。根据两句的句意可知B项止确。4. Itevery one to hear all of the villagers beh ind the mountain werekilled in the earthquake.A. sufferedB. shockedC. persuadedD. destroyed解析:选B。句意:听到山后的所有村民都在地震中遇难了的消息,所有人都感到震惊(sho
11、cked) 。 suffer 遭受,忍受;persuade 说服,劝说;destroy 破坏,消灭。5. Why did you throw your radio awayWater had got into it , and it was completely .A. uglyB. smellyC. uselessD. flue nt解析:选 G根据原因“收音机进水了”,可推测它完全没有用(useless) 了。ugly丑陋的;smelly 有味的;flue nt 流畅的。6. is mentioned above, it won' t be long before you regr
12、et what you havedone.A. WhichB. ThatC. AsD. It解析:选C。句意:如上所述,不久你就会为你的所作所为感到后悔。本题考查定语从句用法:定语从句放在句首,先行词为后面一句话,且先行词在定语从句中作主语时,只能用as引导。7. Everything returned to normalno thi ng had happe ned.C. becauseD. for解析:选A。考查连词辨析。as if好像,符合题意:一切恢复了正常,好像什么也没有发生过。so that意为"因此;以便”;because和for都表示原因。& Maryher
13、greatsadness when she learned that the earthquake left herhometow n in ruins.A. expressedB. judgedC. suggestedD. told解析:选A。考查动词辨析。express one 's sad ness 意为"表示难过”,符合题意:听说震后家乡成为一片废墟,Mary非常难过。9.from the number ofthe cars ,he thought , there were stillmanypeopleat the club.A. To judgeB. Judged
14、C. JudgingD. Having judged解析:选 Co judging from/by.由判断,根据判断,是固定短语。10. I have some big n ews for've been accepted as a member of our club.A. Have IThat' s great!B. PardonC. Congratulations!D. Good idea!解析:选A。考查交际用语。句意为:“我有重大消息告诉你。你被接受为我们俱乐部的成员了。”“是吗那太好了!” Have I是"Have I bee n accepted as
15、a member of yourclub ”的省略形式。Pardon意为"没听清,请对方再说一遍”;Congratulations!为"祝 贺你!” Good idea !为"好主意!”IV .完形填空I ' m an ago , I traveled to the north of1 the heat , the noisy streets ,the busy markets and the smell of Thaienjoyed my 2 there very , there is onething that I wish I hadn' t
16、 done.One day, I set off from my hotel to a temple that 3 was a very 4 I walked past some buildings , I glaneed between two 5, an old womanin traditional clothing6_on the dusty rubble(碎石).The terrible thought crossed my mind that she mightbe 7 .Feeling quite helpless , I 8 face was sun looked quite
17、beautiful butvery 9 reached into my pocket to find some 10.Then I pushed it into her waseno ugh for her to 11 for a few thismome n, she ope ned her large , brow n eyes and12_the prize I' d givenfelt like the “13 stranger14 a com mon Ian guage , she looked at me with the wisdom and pity that coul
18、dburn into a weakly15 the stood up and walked was16, with the money inmy took me at least a kilometer of walk ing to17 I was quite the didn' t needmoney. 18 she needed shade , a bottleof water or just some was the one who taught7.B. deadme a good 19That evening , I sat thinking over mykindness ”
19、 .This b eautiful woman mademe know that not every one would20 some one else' s should be kind to othersbut we should choose the right way.【解题导语】在泰国的一次好 心行为让作者明白,做好事要用对方法。1.B. lovedC.expectedD.disliked解析:选B。根据后文I enjoyed的语境,可推断前文提到的那些东西作者都喜欢。2.B.stayC.ideaD.way解析:选B。作者是在泰国旅游,故应选 B,表示她在泰国所逗留的那段日子
20、。3.B. scaredC. neededD. interested解析:选D。作者应该是去一座让她感兴趣的寺庙。4.B. warmC. coolD. hot解析:选D。根据后文说那位老妇人需要的是荫凉的语境,可知这天很热。5.C. wonderful解析:选 B。根据 on the dusty rubble6.C. stoodB. unfinishedD. com mon的语境,可知这两栋楼都没有完工。B. satD. walked解析:选A。根据后文语境,可知那位老妇人是躺在碎石上。C. thirstyD. sleepy解析:选B。根据上文The terrible thought的语境,可
21、知作者害怕那位老妇人死了。8. up toB. looked down uponC. ran away fromD. took care of解析:选A。根据后文语境,可知作者朝那位老妇人走了过去。9. B. luckilyC. unwillinglyD.immediately解析:选D。根据后文语境可知,作者是立即把手伸进口袋里找钱。10. B.paperC. moneyD.food解析:选C。作者把手伸进口袋是为了取出一些钱。11. B.workC. seeD.wear解析:选A。作者给了那位老妇人一些钱,这些钱在作者看来足够那位老妇人生活好几 个月了。12. forB. took awa
22、yC. went throughD. looked at解析:选D。老妇人接过钱,应该是看着手里的钱。13. B. kindC. exci tingD. pretty解析:选B。作者看见老妇人在看着手里的钱,以为她很感动,故认为自己是一个“好 心的陌生人”。14. B. WithC. LikeD. For解析:选 A。根据后文she looked at me的语境,可知作者跟那位老妇人并没有言语上的交流,故选 A,表示她们说的不是同一种语言。15. outB. threw awayC. put awayD. pushed back解析:选D。根据后文语境,可知老妇人并没有要作者的钱,故可知她把
23、钱推回到了作 者的手里。解析:选Do作者并没想到老妇人会拒绝她的钱,故她很惊讶。17.B. rememberC. realizeD. tell解析:选Co在走了一公里路之后,作者终于意识到自己做错了。18.B. SometimesC. UsuallyD. Maybe解析:选Do作者是在揣测,故选D,表示那位老妇人可能只是需要一个阴凉的地方,一杯水,或只是别人的安慰而已。解析:选A。作者意识到,不是每个人都会接受别人施舍的钱。V 阅读理解The man had died when the rescuers found her after the terrible was coveredby a
24、destroyed gaps (缝隙)of those ruins , the rescuers could see her last posture (姿势).It was something like an ancient person who was kowtowing (叩头),but it just looked stra nge because she was out of shape by pressure.The rescuers con firmed her death by touch ing her through the gaps of the shouted at t
25、he ruins again and again , knocked the bricks using various tools , but no reply in side.Then the rescuing team went to the next the leader ran back, calling “ Comehere. ” He came to the body , put his handsunder the woman, feeling and touching,then shouted loudly and gladly,“ There is some one , a
26、baby , sti ll livi ng.”Through some efforts , rescuers clea ned up the ruins which blocked her body19.C. saying解析:选B。从上文teach 一词的语境, 很好的教训。20.C. considerB. less onD. thought可知应选B,表示老妇人的举动给了作者一个B. hideD. refuselay her baby , who was covered by a small red quilt( 棉被).He was about 3 or 4 mon ths' w
27、ell protected by his mother' s body , he was was in a deep sleep when the rescuer carried him out , and his lovely and peaceful face warmed every one around doctor,along with the rescuing team,took the baby out of the quilt to check if the babywas all right , and he found there was a mobile phon
28、e in the doctor looked at the screen ; a written message was already there:“ My dear baby , if you could livedon' t forget how much I love you.” As a doctor , he experieneed much of this typeof separation ; but at this moment, he mobile phone was passed , and every personwho saw this message shed ( 流出)tears.【解题导语】本文进述了母爱的伟大。1. When the rescuers found the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026四川大学华西天府医院实验医学科招聘2人笔试模拟试题及答案解析
- 2026贵州铜仁市第二人民医院收费室见习生招募1人笔试备考试题及答案解析
- 2026云南玉溪红塔区计划生育协会公益性岗位招聘1人笔试模拟试题及答案解析
- 2026山东菏泽黄河骨科医院招聘1人笔试参考题库及答案解析
- 2025年10月扬州市江都区教育局直属高级中学公开招聘教师15人(公共基础知识)综合能力测试题附答案
- 2025年山东能源集团兖矿新疆能化有限公司技能操作岗位人员招考前自测高频考点模拟试题附答案
- 2025年秋季江苏连云港市赣榆区区属国企赴高校招聘高层次人才考前自测高频考点模拟试题附答案
- 2025年11月广东广州市天河第二实验幼儿园招聘编外聘用制教辅人员1人(公共基础知识)测试题附答案
- AI赋能心灵:心理健康领域的应用探索与实践
- 2026河南许昌市魏都区北大社区卫生服务中心招聘1人笔试参考题库及答案解析
- 上海市徐汇区2026届初三一模英语试题(含答案)
- 《(2025年)中国类风湿关节炎诊疗指南》解读课件
- 2026年辽宁地质工程职业学院单招综合素质考试题库附答案
- 炎德·英才·名校联考联合体2026届高三年级1月联考语文试卷(含答及解析)
- 小红书2025年9-10月保险行业双月报
- 麦当劳行业背景分析报告
- 2025至2030中国电脑绣花机行业深度研究及发展前景投资评估分析
- 可靠性验证与评估流程
- 云南民族大学附属高级中学2026届高三联考卷(四)英语+答案
- 中国心理行业分析报告
- 2025年翔安区社区专职工作者招聘备考题库及一套参考答案详解
评论
0/150
提交评论