2018_高二_第1期阅读+七选五+完形+语法填空+短文改错假期练习_第1页
2018_高二_第1期阅读+七选五+完形+语法填空+短文改错假期练习_第2页
2018_高二_第1期阅读+七选五+完形+语法填空+短文改错假期练习_第3页
2018_高二_第1期阅读+七选五+完形+语法填空+短文改错假期练习_第4页
2018_高二_第1期阅读+七选五+完形+语法填空+短文改错假期练习_第5页
免费预览已结束,剩余12页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Passage 1阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Help you sleep betterOf the 20,000 people we surveyed for our recent sleepsnapshot ,just 12 per cent said they woke up feeling refreshed and 75 per cent said they had trouble falling asleep at least some of the time. Since youre going to spend a third of your

2、life sleeping,its worthdeveloping some healthy habits.Its important to set aside enough time to get adequate sleep each night. On average, adults need eight hours to feel properly rested.Some require slightly less while others require a little more itsbest to listen to your own body. Unless you have

3、 long sleep requirements, you should limit your time in bed to no more than hours.Going to bed and getting up at about the same time each day is one of the best ways to set yourinternal body clocks sleep-wakerhythm. Choose a wake-up time that works for you and aim to get up within 30 minutes of that

4、 time, seven days a week. According to sleep experts, you should avoid sleeping in , even if you have had a poor nights sleep. The extra sleep drive will help you sleep better the following night, and sleeping in late can actually disturb your body clock.Ease the process from wake-up time to sleep t

5、ime by gently winding down with a period of relaxing activities an hour or so before bed.Keep away from blue screens, vigorous exercise, doing work or discussing emotional problems. Instead, try to listen to music, read a book or take a bath. This can help you avoid stressful thoughts when your head

6、 hits the pillow.Your bedroom should be quiet, dark, comfortable and slightly cool. Avoid using computers, mobile phones or watching television in bed, and remove any physical reminders of work that might increase stressful thoughts. To strengthen the association your brain makesbetween being in bed

7、 and being asleep, limit your bedroom activities to sleep.1. What is the second paragraph mainly about?A. The right amount of sleep.B. The quality of sleep.C. Different sleep requirements.D. Good sleep habits.2. What do the underlined words “sleeping in in Paragraph 3 probably mean?A. Going to bed l

8、ate.B. Getting up late.C. Having no sleep.D. Having a poor sleep.3. Which of the following activities can make sleep difficult?A. Exercising hard. B. Enjoying music. C. Doing some reading. D. Taking a bath.4. What can we infer from the text?A. Most people can sleep well at night. B. The earlier you

9、wake up, the better. C. Stressful thoughts help you fall asleep. D. A right sleep environment is helpful.Word Bank snapshot n.简要说明internal adj. 内部的,体内的 答案速查14 ABAD语篇解读因为我们一生当中有三分之一的时间都在睡眠中度过,所以养成良好的睡眠习惯是非常有必要的。 答案解析 1. A主旨大意题。根据第二段中的关键信息 enough time, eighthours, hours 可知,本段主要谈论的是保证充足睡眠的合适的睡眠时间。 故正确答

10、案为Ao 2. B词义猜测题。根据后面的even if you have had a poor nightssleep可知,即使前一天晚上没睡好,你也应该避免睡懒觉。再结合sleepingin late can actually disturb your body clock可知,睡懒觉会扰乱你的生物钟。故正确答案为Bo误解分析:有些同学可能会误选A, “晚睡”与“即使前一天晚上没睡好”在意思和逻辑上都不符合。3. A细节理解题。根据第四段可知,为了尽快入睡,不要做剧烈运动、工作或讨论令人情绪激动的问题等,而应该听音乐、读书或者冲个澡。 故正确答案为A。4. D 推理判断题。根据最后一段可知,

11、创造一个良好的睡眠环境是 有帮助的。故正确答案为Do难句分析原文Of the 20,000 people we surveyed for our recent sleepsnapshot, just 12 per cent said they woke up feeling refreshed and 75 per cent said they had trouble falling asleep at least some of the time.译文在我们为近期睡眠简要说明调查的两万人当中,只有12%勺人说他们在醒来时感到神清气爽,75%勺人说他们至少有些时候入睡很困难。分析该句结构复杂,

12、 we surveyed for our recent sleep snapshot为定语从句,修饰先行词 people , they woke up feeling refreshed 为宾 语从句,they had trouble falling asleep at least some of the time为另外一个宾语从句Passage 2阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Jules Verne is frequently called the “Father of Science Fiction ”, and among all writers, onl

13、y Agatha Christies works have been translated most. Verne wrote a large number of plays, essays, books of non-fiction, and short stories, but he was best known for his novels. Part travel journal, part adventure, part natural history, his novels including Twenty Thousand Leagues Under the Sea and Jo

14、urney to the Center of the Earth remain popular to this day.Born in 1828 in Nantes, France, it seemed certain that Jules Verne would study law. His father was a successful lawyer, and Verne went to a boarding school and later traveled to Paris where he earned his law degree in his childhood, however

15、, he was drawn to the stories of adventures about sailing and ships shared by his first teacher and by the sailors who often went to thedocks in Nantes.While studyingin Paris, Verne befriendedthe son of thewell-known novelistAlexandre Dumas. Through that friendship, Vernewas able to get his first pl

16、ay, The Broken Straws, produced at Dumass theater in 1850. A year later,Verne found employment writingmagazine articlesthat combined his interest in travel, history, andscience. One of his first stories, A Voyage in a Ba1100n(1851), combined the elements that would make his later novels so successfu

17、l.Writing, however, was a difficult profession for earning a living. When Verne fell in love with Honorine de Viane Morel, he accepted a job arranged by her family. The steady income from the work allowed the couple to marry in 1857, and they had one child, Michel, four years later.Vernes literary c

18、areer would truly take off in the 1860s when he was introduced to the publisherPierre Jules Hetzel, a successfulbusinessman who had worked with some of the greatest writers of nineteenth-century France including Victor Hugo, George Sand, and Honor e de Balzac. When Hetzel read Vernes first novel, Fi

19、ve Weeks in a Balloon, Verne would get the break that finally allowed him to devote himself to writing.Hetzel launched a magazine, Magazine of Education and Recreation, which would publish Vernes novelsserially . Once thefinal part ran in the magazine, the novels would be available in book form as p

20、art of a collection, Extraordinary Voyages. This endeavor occupied Verne for the rest of his life, and by the time of his death in 1905, he had written fifty-four novels for the series. 1. Jules Verne was most famous for his.A. plays B. books of non-fiction C. short stories D. novels2. Who helped Ju

21、les Verne produce his first play?A. His father.B. Alexandre Dumas.C. His wife.D. Hetzel.3. Jules Vernes writing career really became successful.A. in 1850C. in 1857B. in 1851D. in the 1860s4. We can learn from the last paragraph that Extraordinary Voyages is.A. a magazine B. a novel C. a series of b

22、ooks D. a sea voyage Word Bankdock n.码头launch v.发行,出版serially adv. 连载地答案速查14 DBDC语篇解读本文为一篇记叙文。文章介绍了著名小说家Jules Verne的生平及著名作品。 答案解析 1. D细节理解题。由第一段第二句话 .but he was best knownfor his novels. ” 可知答案。2. B细节理解题。由第三段前两句话可知,Jules Verne 在巴黎学习期间,与著名小说家Alexandre Dumas的儿子成为朋友,通过这段友谊,他得以将自己的第一部剧本在Alexandre Dumas的

23、剧院上演。3. D细节理解题。由第五段第一句话“Vernes literary careerwould truly take off in the 1860s.” 可以看出,Jules Verne 的文学生涯是在19世纪60年代才开始真正成功的。4. C推理判断题。由最后一段可知,Hetzel的杂志上刊登 JulesVerne的连载小说,一旦最后一期出版,这些连载小说就会被印成书,这些 书就会成为奇异的旅行的作品集的一部分。误解分析:本题容易误选Bo 误选的原因是不能正确理解文章内容。难句分析 原文Throughout his childhood, however, he was drawn

24、to thestories of adventures about sailing and ships shared by his first teacher and by the sailors who often went to the docks in Nantes. 译文但是,在他的整个童年时期,他都被那些与航海和船只相关的冒险故事所吸引,这些故事是由他的第一位老师还有那些经常去南斯码头 的水手们讲给他的。分析throughout his childhood为介词短语作状语;shared为过去分词作定语;who引导了一个定语从句。Passage 3根据短文内容,从短文后的选项中选出能填

25、入空白处的最佳选项。选项 中有两项为多余选项。The world is a colorful landscape of different languages, skin colors, and different cultures.1One way to developthis appreciation is to try to learnabout other cultures around theworld.There are several ways to become knowledgeable about different cultures. One way is to read

26、 books written by authors from a particular culture. Reading works by authors from a particular culture allows people to gain an authenticglimpse into the food,music, language, religion and way of a life of a particular group of people. 23A person can choose a language she has alwayswanted to learn.

27、 She can attend a foreign language class in order to learn in a more formal setting. Making contact with people who are native speakers of the language allows her to gain first-hand knowledge of a particular culture as she struggles to learn the language.Seeking out restaurants that feature authenti

28、c food from a variety of countries is also agood way.4 And itallows people to gain an insight into a particular cultural groups way of life.People who love to meet people in faraway areas of the world may not be able to travel in person, but they can always sign up for a pen pal. 5 Various websites

29、offer pen pal services,offering to connect individuals with pen friends located around the world. Corresponding with people from other countries through email or mail is another useful way to become familiar with different cultures.A. Different countries have different cultures.B. Food is an importa

30、nt part of different cultures.C. You can interact with people who are language learners. D. Another way to learn about different cultures is to try to learn a foreign language.E. The Internet has madeit possible for people to communicate with others from different countries.F. Its important to devel

31、op an appreciation of different cultures in order to become a well-rounded person.G. For example, to learn about various tribes of Native Americans, you can read books like The Rough-Face Girl by Rafe Martin. Word Bankglimpse n. 一瞥feature v. 以 为特色insight n.深刻见解;洞察力答案速查15 FGDBE语篇解读本文为说明文。作者就怎样学习外国文化提

32、出了四条建议。 答案解析1. F设空处后一句中的this appreciation是一个重要的线索信息词。F项中也提到了 appreciation ,前呼后应,故选F。2. G本段主要讲通过阅读某种文化的人写的书来学习这种文化。G项就前面的观点进一步举例说明,故选 G3. D本段主要讲通过学习外国语言来学习文化,D项与本段内容表述一致,故选Do4. B本段主要讲通过饮食学习文化,B项(饮食是不同文化的一个重要组成部分)符合语境,故选Bo5. E本段主要讲结交外国笔友也不失为一种学习外国文化的方式。许多网站提供笔友服务。E项(网络使得不同国家的人的沟通成为可能)与本段内容紧密相关,故选E。难句分

33、析原文Seeking out restaurants that feature authentic food froma variety of countries is also a good way.译文找到那些以提供各国地道食品为特色的饭店也是一种好的方法。 分析本句为复合句。 that引导定语从句,修饰 restaurants 。答案还原The world is a colorful landscape of different languages, skin colors, and different cultures. 1 Its importantto develop 一anapp

34、reciation of different cultures in order _to become a well-roundedperson. One way to develop this appreciation is to try to learn about other cultures around the world.There are several ways to become knowledgeable about different cultures. One way is to read books written by authors from a particul

35、ar culture. Reading works by authors from a particular culture allows people to gain an authentic glimpse into the food, music, language, religion and way of a life of a particular group of people. 2 For example, to learn about various tribes of Native Americans, you can read books like The Rough-Fa

36、ce Girl by Rafe Martin.3 Another way to learn about different cultures is to try to learn a foreign language. A person can choose a language she has always wanted to learn. She can attend a foreign language class in order to learn in a more formal setting. Making contact with people who are native s

37、peakers of the language allows her to gain first-hand knowledge of a particular culture as she struggles to learn the language.Seeking out restaurants that feature authentic food from a variety of countries is also a good way.4 Food is an important part ofdifferent cultures.And it allows people to g

38、ain an insight intoa particular cultural groups way of life.People who love to meet people in faraway areas of the world may not be able to travel in person, but they can always sign up for a pen pal. 5 The Internet has made it possible for people to communicate with others from different countries.

39、 Various websites offer pen pal services, offering to connect individuals with pen friends located around the world. Corresponding with people from other countries through email or mail is another useful way to become familiar with different cultures.A、B、C和D四个选项中,选出可Passage 4阅读下面短文,从短文后各题所给的以填入空白处的最

40、佳选项It was not until that day that I knew what life really meant. It was a sunny morning. My class went on a spring trip. After a(n) 1 walk through the small villages and wheat fields, we got to our destination at the foot of a mountain.Having had a short2, we began to climb the mountain,which was3 b

41、y several small hills. My classmates wereclimbing in small groups, but I thought that would4 toomuch time, so I tried my best to run5.The howling wind was6 by my ears. I had no time toappreciate the7scenery, nor did I paymuch 8 to the stones under my feet or the heavy bag on my back. The only though

42、t in my mind was to9.The top of the mountain seemed10one step furtheraway and my classmates were still11halfway down themountain. So I found a big stone to sit on and looked around. I was so proud.Time was 12 eating up all my strength. I didn t wantto get up and start off again13 my classmates passe

43、d mequickly, and I had no14 to climb on and wanted to giveup. Just at that15 ,my teacher Miss Li appeared in frontof my eyes. “16. She held my hand. I felt she was passing17 to me and with her help I finally got to thetop.18 there and thinking about life, I sighed. Is life not just like climbing?19

44、for most of us, keepinga(n)20 mind after succeeding is much more difficult thansuccess itself. I could not help smiling as I knew what it was like to climb. 1. 2. 3.4. 5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16. onononD. confidence17.18.19.20.Word Bank号的答案速查1 5 ADBCCdestination n.目的地;终点howling adj. 怒610 BAACD11

45、 15 CBBCA16 20 DCADB语篇解读本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了作者通过登山悟出了一个道理:生活就像登山一样,成功之后保持清醒的头脑远比成功本身更艰难。答案解析1. A根据语境可知,开始登山前的旅途是“快乐”的,故选A2. Drest意为“休息”,符合语境。3. Bbe surrounded by 意为“被 环绕着”,文中是指作者要爬的那座山由一些小山环绕着。4. C由上下文可知,这里是指“我认为小组一起登山很浪费时间”所以答案选Co5. C根据语境可知,作者跑在前面。6. Bpass by意为“经过”,此处表示“呼啸的风从我的耳旁吹过”由此可推断出答案为Bo7. A此处表

46、示“我无暇欣赏美丽的风景”。8. A词组 pay attention to 意为“注意”。9. C在登山过程中作者唯一想到的就是赢,故选 Co10. D此处表示“离山顶似乎只有一步之遥”,而ever ,once,finally都不符合语境。11. Cmove意为“移动”,符合语境。12. B句意为“时间慢慢地消耗着我所有的力量。,所以选Bo13. Bwhen是连词,意为“当的时候”,符合语境,故选B。14. C我没有信心继续爬,故选Co15. Aat that moment 意为“在那时”。句意:就在那时,我的老师李老师出现在我眼前。16. D老师鼓励我,给我加油,让我坚持下去,所以选 Do1

47、7. Cenergy意为“力量”,根据语境可知,老师给了我力量,故选Co18. Astand意为“站”,此处指作者站在山顶。19. D从上下文的逻辑关系来看,该空表示转折关系,故选Do20. B此处表示“成功后保持清醒的头脑远比成功本身更艰难”。所以答案选Bo难句分析原文I could not help smiling as I knew what it was like toclimb.译文因为我知道攀登是什么样的,所以我忍不住笑了。分析这是一个含有状语从句和宾语从句的复合句。as引导原因状语从句,what引导宾语从句。答案还原It was not until that day that I

48、 knew what life really meant. Itwas a sunny morning. My class went on a spring trip. After a(n)1happy walk through the small villages and wheat fields, we got to our destination at the foot of a mountain.5 ahead.Having had a short 2 rest , we began to climb the mountain, which was 3 surrounded by se

49、veral small hills. My classmates were climbing in small groups, but I thought that would 4 waste too much time, so I tried my best to runThe howling wind was 6 passing by my ears. I had no time to appreciate the 7 beautiful scenery, nor did I pay much 8 attention to the stones under my feet or the h

50、eavy bag on my back. The only thought in my mind was to9 win.The top of the mountain seemed10 only one step further awayand my classmates were still 11 moving halfway down the mountain. So I found a big stone to sit on and looked around. I was so proud.Time was 12 slowly eating up all my strength. I

51、 didn t wantto get up and start off again 13 when my classmates passed me quickly, and I had no 14 confidenceto climb on and wanted to give up. Just at that 15 moment ,my teacher Miss Li appeared in front of my eyes. 16 confidence. She held my hand. I felt she was passing 17 energy to me and with he

52、r help I finally got to the top.18 Standing there and thinkingabout life, I sighed. Is life notjust like climbing?19 But for most of us, keeping a(n) 20 clear mind after succeeding is much more difficult than success itself. I could not help smiling as I knew what it was like to climb.Passage 5阅读下面短

53、文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。As a crowded airliner is about to take off, the peace is broken by a 5-year-old boy. Whatever his upset, embarrassed mother does 1 (try)to calm him down, the boy continues to scream angrily and kick the seats around him.Suddenly, from the back of the plane,2 elderly manin

54、the uniform of an air-force general3 (see)slowlywalking forward up the aisle.4 (stop)the mother with anupraised hand, the grey-haired general leans down and, motioning toward his chest, whispers5 the boy. Instantly, the boycalms down,6(gentle)takes his mother s hand, and quietlyfastens his seat belt

55、.All theother7(passenger)burst into applause.As the general slowly makes his way back to his seat, 8of the attendants touches his sleeve.“ Excusecould I ask you whatmagic words you used on that little“I10battle ribbons,(show)him my pilotand explained thatboy? ” The old man smiles, s wings, service s

56、tars, andthey entitlepassenger out of the plane door on any flight I choose.答案速查me to throw力one1. to try to2. an3. is seen4.but篇章图解6. gently10. showed本文是7. passengersStopping8. one篇记叙文,讲述了一位老空军上将机智地让一直5.9.me, General, she asks quietly,哭闹不止的五岁小男孩马上平静下来的故事。placeon the planereft sc to calm downMagicwordsthe boy screamkick the seats upset and embarrassed J111.his mother“】口 vain to calm ,71*her son downpeoplethe aeneral /:stop the mothercalmdownwhisper to the boycuriousthe attendantask for the reason1. to try答案解析考查非谓语动词。因为空前的does在此处是实义动词,由此判断此空应该填非谓语动词形式;再结合语义可知,那位母亲的目的 是让自己的儿子平静下来,因此应该用不定式

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论