版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、福州市2014高考英语(2013暑假)阅读理解训练(14)及答案解析 (二)Some years ago industries had more freedom than they have now,and they did not need to be as careful as they must today. They did not need to worry a lot about the safety of the new products that they developed. They did not have to pay much attention to the hea
2、lth and safety of the people who worked for them. Often new products were dangerous for the people who used them;often conditions in the work place had very bad effects on the health of the workers. Of course sometimes there were real disasters(灾难) which attracted the attention of governments and wh
3、ich showed the need for changes.Also scientists who were doing research into the health of workers sometimes produced information which governments could not ignore.At such times, there were inquiries into the causes of the disasters or the problems. New safety rules were often introduced as a resul
4、t of these inquiries;however, the new rules came too late to protect the people who died or who became seriously ill. Today many governments have special departments which protect customers and workers. In the U. S, for example, there is a department which tests new airplanes and gives warnings abou
5、t possible problems. It also makes the rules that aircraft producers must follow. Another department controls the foods and drugs that companies sell.A third department looks at the places where people work,and then reports any company that is breaking the laws which protect the health and safety of
6、 workers. Of course,new government departments and new laws cannot prevent every accident or illness,but they are having some good results. Our work places are safer and cleaner than before. The planes and cars which we use for travel are better. Producers are thinking more about the safety and heal
7、th of the people who buy and use their products.()11.The main topic of the passage is_.Aconditions in the work place Bthe freedom of industries in the pastCchanges in industrial production Dthe safety and health of workers and customers()12.It can be inferred from the passage that in the past_.Awork
8、ers often got ill because of the poor working conditionsBcompanies were free to put out any products they wanted toCmany people were killed by dangerous productsDindustries were as careful in management as they are today()13.It is implied in the passage that_.Agovernments and companies had different
9、 opinions about the safety of productsBgovernments paid little attention to the safety of productsCgovernment officials often did not listen to scientistsDin the past no safety laws were introduced by governments()14.Some years ago safety rules_.Awere put forward due to scientists recommendationsBca
10、me into being as a result of the workers demandsCwere introduced because quite a number of people were killed or seriously injuredDwere effective enough to protect workers and customers()15.The special departments protect customers and workers in many ways EXCEPT by_.Atesting new products Bcontrolli
11、ng the sale of productsCdesigning new products Dinspecting work places (二)本文为说明文。文中首先指出在过去,工人在工作中、顾客使用新产品时的安全与健康得不到保障,导致一些灾难的发生。这致使政府采取相关政策,以保障人们的安全与健康。11D主旨大意题。全文通过对比过去与现在,说明了全文的主题是:工人与顾客的安全与健康。故选D。12A推理判断题。根据第一段often conditions in the work place had very bad effects on the health of the workers可推断
12、过去工人常常因工作环境的恶劣而生病,故选A。13D推理判断题。根据二段however, the new rules came too late to protect the people who died or who became seriously ill.可推断政府过去并未引进相关的安全措施,故选D。14C细节理解题。根据第二段New safety rules were often introduced as a result of these inquiries可判断选C。15C细节理解题。分析最后一段可知,C项内容不符合文意,故选C。*结束(2010·唐山联考) We th
13、ought we had it alla beautiful house, three healthy children and one more on the way, two cars, a couple of fourwheelers for entertainmentand we loved it. Then, the market turned and my husband's job at a construction company was gone. The company was closing down for good. We both started
14、 looking for jobs right away, but there weren't any to be found. With each passing day we were getting increasingly worried and we continued to work together in order to pull our family through. The_more_we_pulled_together,_the_closer_we_got. I felt feelings of admiration for my husband that I h
15、adn't felt in years. That's why it was so hard for me to watch him blame himself for our present situation. I continually asked him to stop, but he seemed to want to punish himself for not having a job. Finally, one afternoon I pulled him aside and said, “We have four healthy children and ea
16、ch other. That's what's important. That makes you a rich man.” “But what if we lose the house? They'll hate meyou'll hate me,” he replied. I smiled at him and put my hands on both sides of his face to make him look me in the eye. “No matter where we live I will be happyas long as I h
17、ave you.” I smiled again. In all the struggling together I had found that deep love for him that I had on the day we said “I do” I could see his shoulders and neck relaxed. He held me close and we were able to talk and plan and dream together in a way that we hadn't for quite some time. It was a
18、 turning point for us as a couple and a family. We are still struggling for our better life, but I consider us welloff because we have something that money can't buy and no one can take away from us.1. The underlined sentence in the second paragraph means that _. A. they became closer as t
19、hey struggled together B. they hoped to find jobs in the same company C. neither of them had the courage to face the difficulty D. they were trying to make their relationship closer2. We can learn from the passage that _. A. they both found good jobs at last B. both of them were worried about jobles
20、sness C. her husband was to blame for the unemployment D. they didn't love each other when they got married3. Which of the following can best describe their present life?A. Bitter but easy. B. Comfortable and happy.C. Hard but warm. D. Welloff and relaxing.4. The best title of the passage
21、might be _. A. We Have It All B. We Find It Again C. A Perfect Couple D. A Hard Time答案与解析:经济危机发生以后,丈夫的失业使作者的家庭生活发生了变化。丈夫常常因找不到工作而自责,这时作者就安慰他。面临困境,他们能够互相体谅、安慰,虽然他们没有找到工作,但是他们感觉在精神上更富有了。1A猜测句意题。结合语境可知,在丈夫找工作遭遇挫折的时候,妻子与他齐心协力、渡过难关。可见The more we pulled together, the closer we got的含义是:我们越是团结在一起,我们的心就越靠近对方
22、。2B推理判断题。根据第二段的前两句可知:他们对失业都很担心。故选B项。其他三项与文中内容不符。3C推理判断题。结合文章的内容可知,丈夫失业以后,作者家的生活比以前艰难,但是他们感受到了一种强烈的爱,所以在心灵深处更加温暖,用hard but warm描述作者一家现在的生活最合适。4B主旨大意题。本文一开始谈到丈夫失业以后,“作者的家庭生活发生了变化。虽然多次找工作未果,但是他们更团结了,也更看重对方了。从感情方面来说他们又找回了(We Find It Again)久违的那种情感。We Find It Again为双关语,既与文中谈到的工作的话题重合,又暗示他们又找到了(幸福感),最适合作本文
23、标题。*结束 (2010·海淀期末)My Best Enemy Once again, I was in a new school. So was a girl in my class named Lisa. That's where the similarity ended. I was tall and she was small. My thick black hair had been recently cut short into an untidy style. Her natural blonde hair flowed to her waist and loo
24、ked great. I was 12 and one of the oldest in the class while she was 11 and the youngest. I was awkward and shy. She wasn't. I couldn't stand her, considering her my enemy. But she liked me and wanted to be friends with me. One day, she invited me over and I said yesI was too shocked to answ
25、er any other way. My family had moved six times in six years, and I had never managed to develop any friendships. But this girl who wore the latest fashions wanted me to go home with her after school. She lived in a fun part of town that had two pizza places, an allnight bookstore, a movie the
26、ater and a park. As we walked from the school bus stop through her neighborhood, I tried to guess which house might be hers. Was it the white one with the perfect lawn or the threestory house with a front porch? I got very surprised when she led me into an old apartment building. She lived on
27、the fourth floor in a tworoom place with her mother, her stepfather, her two brothers and her sister. When we got into the room she shared with her sister, she took out a big case of Barbies, which was my next surprise. I had never played with them. We sat on the floor, laughing as we made up
28、crazy stories about the Barbies. We found out that we both wanted to be writers when we were older and both had wild imaginations. We had a great time that afternoon. Lisa was loved by the whole neighborhood. The bookstore owners lent her fashion magazines; the movie theater gave her free tickets. S
29、oon I was included in her magic world. We slept over at each other's house and spent every free moment together. Lisa, my first real friend since childhood, helped me get through the rough years of early adolescence (青春期) and taught me an amazing and very surprising thing about making friends: your worst enemy ca
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 单位档案管理制度建设
- 酒店客户档案保密制度
- 市场局档案保管制度
- 晋中市档案管理制度
- 医院资料档案室制度
- 实验档案资料管理制度
- 消防安排档案管理制度
- 电厂基建档案管理制度
- 公墓下葬协议书
- 2025年下半年随州市事业单位统一笔试温馨提示笔试历年典型考题(历年真题考点)解题思路附带答案详解
- 2025年5年级期末复习-苏教版丨五年级数学上册知识点
- 2025年韩家园林业局工勤岗位工作人员招聘40人备考题库及参考答案详解一套
- 工会工作考试题库
- 焊接机器人变位机技术设计方案
- 栏杆安装施工方案示例
- 2026年蔬菜种植公司组织架构设置及调整管理制度
- JJF 2333-2025 恒温金属浴校准规范
- 2025年水工金属结构行业分析报告及未来发展趋势预测
- 化纤面料特性说明手册
- 高校文化育人课题申报书
- 小儿脑瘫作业疗法家庭指导
评论
0/150
提交评论