




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、加餐练(一)完形阅读组合练I .完形填空Sometimes I thought I was a good mom. Sometimes, I felt like I spent the day nagging ( 唠叨 不休)my kids rather than _1_ them, especially my strong-willed son. _2_ a family get-together taught me an important _3_.My son was ten at the time and we were on a late night family _4_ trip
2、to Cleveland for the get-together the next day. I was taking my _5_ at the wheel while my husband and my small daughter 6. My son, full of energy, was wide awake in the back seat. I _7to stay awake,too, and I didn t want to _8_ the radio, so I asked him to talk to me to help keep me _9_. _ “Sure, Mo
3、m, he said, “what do you want to _10? ” I told him I d talk about _11 hewanted to talk about. How about frogs (青蛙)? he asked. I said that would be _12_, and for the next hour or so we talked about the _13_ between frogs and toads (蟾蛛),and 14basketball and soccer. He was quite _15_ when we talked abo
4、ut Michael Jordan and Michael Jackson and how they got to be so famous. Now and then he would _16_ , but wed continue to talk as I drove down the _17 road.About an hour and a half later, when I finally _18_ , the bright lights woke everyone, and the magic of our discussion _19. But I knew that I had
5、 taken the first step toward changing a bad 20 habit with someone I love very much.语篇解读:本文是记叙文。作者开车途中为了保持清醒让儿子不断与她交谈,这一路的交谈也让作者对儿子有了更多的了解。1. B . knowingC. worrying aboutD. dealing with解析:选B 通读全文可知,经过一路的交谈,作者对儿子有了更多的了解,所以此处 指作者觉得自己整天唠叨孩子们,却不 “了解(knowing) ”他们。2. B. SoC. SinceD . But解析:选 D 由最后一段中的 But
6、I knew that I had taken the first step toward changing 可知,作者通过路上和儿子聊天对儿子有了更多的了解,之后,她懂得了如何更好地爱孩子,因此这趟旅行给作者提供了重要的“经验(lesson)”。本句作者的收获和上一句作者认为自己不够了解孩子构成转折关系,故用转折连词But。3. B.planC.lessonD.reason解析:选C参见上题解析。C. bike4 B.planeD . train解析:选A 由下文中的at the wheel”和as I drove down”可知,作者一家开 “车(car)” 去参加家庭聚会。5 Bstep
7、CplaceDturn解析: 选 D 根据上下文语境可知,作者和丈夫“ 轮换 (take one s turn) ” 开车。6 BateCexercisedDslept解析: 选 D 由下文中的“My son, full of energy, was wide awake ”可推断,丈夫和女儿睡 (slept) ” 着了。7 BneededCrefusedDagreed解析: 选 B 作者在夜晚开车,因此“ 需要 (needed)” 保持清醒。8 BtakeCplayDtouch解析: 选 C 由下文中的“I asked him to talk to me ”可知,作者不想通过“播放 (pla
8、y)收音机使自己清醒。9B pleasedC awakeD strong解析: 选 C上文中的 to stay awake对本空后提不。10B doC proveD say解析: 选 A由下文作者的回答可知,此处作者的儿子问她想“ 讨论(discuss)” 什么。11B someoneC nothingD anything解析: 选 D由下文作者的儿子引出话题可知,作者愿意谈论“ 任何 (anything) ” 她的儿子想谈论的话题。12 B fineC simpleD dangerous解析: 选 B 由本句中的“for the next hour or so we talked about
9、 ”可知,作者认为这个话题很“好fine)”。13 B rulesC differencesD competitions解析: 选 C 由本句中的“frogs and toads” 以及生活常识可知,这里谈论的是它们的 “ 不同 (differences) ” 。14.B. sportsC. showsD . programs解析:选B由本句中的 basketball and soccer”可知,此处谈论的是两个运动(sports)”项目。15.B. surprisedC. angryD . sorry解析:选A根据上下文语境可知,儿子对谈论球星的话题很“感兴趣(interested)。16.
10、B.stopC. watchD.leave解析:选B由本句中的but wed continueto talk”可知,作者的儿子有时候会暂“停(stop)” 谈话。17.B.mainC. wideD.beautiful解析:选A根据上文中的we were on a late night family ”可知,作者开夜车,行驶在“黑暗的(dark)”道路上。18.B.followedC. finishedD.arrived解析:选D 由本句中的the bright lightswoke everyone”可推断,作者一家“到达(arrived)” 了目的地。19.B.continuedC. dis
11、appearedD.changed解析:选C由下文中的But I knew that I had taken the first step toward changing ”可知,虽然谈话的魔力“消失(disappeared)” 了,但作者收获了很多,并且开始改变。20.B.listeningC. livingD.driving解析:选B作者通过一路上和儿子的交谈,听儿子谈论他所感兴趣的话题,对儿子有了更多的了解,同时,作者也改变了自己以前不良的“倾听(listening)”习惯。n .阅读理解Sport is not only physically challenging, but can
12、also be mentally challenging. Criticism fromcoaches, parents and other teammates, as well as pressure to win can create too much anxiety orstress for young athletes. Stress can be physical, emotional, or psychological and research hasindicated that it can lead to burnout. Burnout has been described
13、as dropping or quitting of anactivity that was at one time enjoyable.The early years of development are critical years for learning about oneself. The sport setting is one where valuable experiences can take place. Young athletes can, for example, learn how to cooperate with others, make friends, an
14、d gain other social skills that will be used throughout their lives. Coaches and parents should be aware, at all times, that their feedback to youngsters can greatly affect their children. Youngsters may take their parents and coaches criticisms to heart and find faults in themselves.Coaches and par
15、ents should also pay attention that youth sport participation does not become work for children. The outcome of the game should not be more important than the process of learning the sport and other life lessons. In todays youth sport setting young athletes may be worrying more about who will win in
16、stead of enjoying themselves and the sport. Following a game many parents and coaches focus on the outcome and find faults with youngsters performances. Positive support should be provided regardless of the outcome. Research indicates that positive support motivates and has a greater effect on learn
17、ing than criticism. Again, criticism can create high levels of stress, which can lead to burnout.一!磨麻俣丁玉受正玉亚济记一不 否H旃逅i又而M 而麻叶石耳灯云而后辞而林一1 : : i战。在体育运动中,父母和教练应对孩子多鼓励,少批评,让孩子用积极的心态去迎接挑战。 I;1. An effective way to prevent the burnout of young athletes is.A. to make sport less competitiveB. to increase th
18、eir sense of successC. to reduce their mental stressD. to make sport more challenging解析:选 C 细节理解题。 由第段的 Stress can be physical, emotional, or psychological and research has indicated that it can lead to burnout.”可知 C 项正确。2. According to the passage, sport is positive for young people in that.A . it
19、can help them learn more about societyB. it enables them to find faults in themselvesC. it can provide them with valuable experiencesD. it teaches them how to set realistic goals for themselves解析:选 C 细节理解题。由第二段的 The sport setting is one where valuable experiences can take place.”可知答案选 C。3. According
20、 to the passage parents and coaches should.A . pay more attention to letting children enjoy sportB. help children to win every gameC. train children to cope with stressD. enable children to understand the positive aspect of sport以减轻解析:选A 推理判断题。由最后一段可总结出父母和教练应该变批评为鼓励,孩子们的心理压力,使他们拥有积极的动机,从而更喜欢体育运动。所以
21、A项正确。4. The authors purpose in writing the passage is.A . to teach young athletes how to avoid burnoutB. to persuade children not to worry about criticismC. to stress the importance of positive support to childrenD. to discuss the skill of combining criticism with encouragement解析:选C 写作意图题。纵观全文可知,作者通
22、过写压力对孩子参加运动的诸多负面 影响,使父母和教练们意识到只有更多的积极的鼓励,减少批评,才能让孩子喜欢体育运动。加餐练(二)主观题规范增分练1 .语法填空Praise can change a person. It is true that 1 (encourage) words can turn our lives around. Praise is really _2_ (magic). Perhaps many of us have such experiences. Take myself _3_ an example. I was very naughty in the prim
23、ary school. Most of the teachers and even my parents were 4 (disappoint) in me. But it _5_ (happen) that I once got a very high mark in _6_ _ examination and the head teacher _7_ (report) this to my parents. My parents praised me and told neighbors about it. I felt really happy _8_ became polite to
24、others. Every time I heard others talk to me about my excellent examination result, I thought to _9 _(I) that I would work even _10_ (hard) and make greater progress. Just as Shakespeare said, “Ouipraises are our _ _ _ _ ” wages.答案:10. harder n .短文改错I cant swim so I have a strong fear of water. Look
25、 back at my childhood, I think that three reasons might explain fear. Firstly, I am not allowed to go near the water when I was a child, as my mother had an unreasonable fear of it. Therefore, I was taught to see to the water as something danger. Secondly, my eyes became bad when I was five. If I to
26、ok off my glass in the water, I couldn t see something, and this increased my fear. Whats worse, for a child I once saw a neighbor drowned. Since then I have been more frightening.答案: 第一句: so- because第二句: Look fLooking; fear 前力口 the/my第三句: am 一 was第四句:去掉 see后的 to; dangerfdangerous第六句: glassfglasses; somethingfanything第七句:for 一 as第八句:frighteningffrightened出.书面表达小明因在学校使用手机被学校处分,他感到很困惑,写信向你求助。假定你是李华,请根据以下提示,给小明写一封 100词左右的回信。开头结尾已给出,不计入总词数。1 .手机的优点:联系便捷。2 .带手机上学存在的问题:干扰教学,有害学习和健康等。Dear Xia
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 样品订购合同
- 第二节 生命之树说课稿-2023-2024学年小学心理健康五年级京教版(心理健康教育)
- 工程总承包合同
- 项目三:开展服务劳动教学设计小学劳动皖教版四年级上册-皖教版
- 第四单元西乐撷英(二)《摇篮曲》说课稿2024-2025学年人教版初中音乐九年级上册
- 专题8.1 我们的梦想-2019-2020学年九年级道德与法治上册同步说课稿(部编版)
- 20.车一族说课稿-2023-2024学年小学美术二年级下册人美版(常锐伦、欧京海)
- 第五章 投影与视图 单元说课稿 2025-2026学年北师大版九年级数学上册
- 2025物业房屋装修合同示范文本
- 公共关系策划说课稿-2025-2026学年中职专业课-公共关系基础-社会工作事务-公共管理与服务大类
- (17)-第三节 反抗外国武装侵略的斗争
- 组团儿上春晚《八戒返乡》小品台词
- 04质量奖(现场)评审报告
- 湖北省荆州市《公共基础知识》国考招聘考试真题含答案
- GB/T 9728-2007化学试剂硫酸盐测定通用方法
- 腰椎退行性疾病课件
- 幼儿园小班社会:《红绿灯》 课件
- 全身式安全带定期检查表
- 《中药商品学》考试复习题库(含答案)
- 钢结构冷库施工方案
- 教育评价学全套ppt课件完整版教学教程
评论
0/150
提交评论