高考英语一轮总复习练案8必修2Unit3Computers练习(含解析)新人教版_第1页
高考英语一轮总复习练案8必修2Unit3Computers练习(含解析)新人教版_第2页
高考英语一轮总复习练案8必修2Unit3Computers练习(含解析)新人教版_第3页
高考英语一轮总复习练案8必修2Unit3Computers练习(含解析)新人教版_第4页
高考英语一轮总复习练案8必修2Unit3Computers练习(含解析)新人教版_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2022 届高考英语一轮总复习 练案 8 必修 2 Unit 3 Computers 练习(含解析)新人教版必修二 Unit 3 Computersi。完形填空(2021 广州市综合练习)In todays world , we find ourselves communicating more and more through online channels。Messaging and social media services are often used at the 1.D of faceto face dialogue 。There are certain situations wh

2、ere online communication is 2.B, but in other situations wechoose virtual conversation over real-life conversation. This begs the 3.A : is onlinecommunication 4.C in todays world?There are unquestionably many advantages with online communication. One of the main arguments in its 5.B is that it lets

3、us communicate with people in different places around the globeThis has considerable benefits in the workplace as 6.C can take place via videoconferencingwithout the need for 7.A, tiring and expensive business trips. 8。D , it lets long-distancefamilies and friends keep in touch easily. Another point

4、 is that written online communication lets us respond either 9。 B or at a time that suits us, allowing us to 10。 C and polish our message。On the other hand, there are several significant 11。A to overreliance on online communication 。 Some experts are 12 。D that a lack of face-to-face interaction 13.

5、B the development of social skills such as empathizing and reacting to situations in 14.D life 。Also , the very nature of conversation is 15。 C in the virtual world。 If short messagesdecorated with emoticons (表情符号)16 。B longerstretchesof directconversation with 17。A expressed in real faces, we rerun

6、ning the riskof 18 0C theart of real conversation。19。D , I believe that online communication brings an overall advantage in todays fast-paced , globalized society.However, we shouldnt 20。 A the benefits of face to-facedialogue.文章大意:在当今世界,我们越来越多地通过线上渠道交流,导致面对面的交流少了许多。作者就网上交B. riskD. expense流的利弊进行了分析,

7、并发表了自己的见解。1. Ao beginningC. request解析:根据前句中的 we find ourselves communicating more and more through online channels可推知,我们越来越多地通过线上渠道交流,导致面对面的交流少了许多。at the expense of意为“以为代价”符合语境。2. A.unnecessaryB. unavoidableC. challengingD. meaningful解析:根据语境可知,在某些情况下网上交流是不可避免的,但是在其他情况下我们更喜欢选择虚拟的而不是现实的交谈。B项意为“不可避免的。3

8、 A。 questionBconclusionCideaDconsequence解析 : 根据空后的问句可推知,这是一个问题 .beg the question “引出问题”。4 A.understandableBincredibleCpreferableDpossible解析:根据上句中的“ but in other situations we choose virtual conversation over real-lifeconversation可推知,我们偏女?网上交流。C项意为“更可取,符合语境.5 A.opinionB favourC presenceD condition解析:

9、 根据上句中的“ many advantages 可推知, 此处陈述的是网上交流的好处, 故 B 项“赞同, 支持”符合语境。6 A。 paymentsB incidentsC meetingsD classes解析:根据空前的“ workplace ”及空后的“ videoconferencing ”可知,空处指的是职场中的会议。 A 项“款额,款项”不符合语境。7 A.time-consumingB heartbreakingC user-friendlyD cost effective解析 : 根据空后的“ tiring and expensive business trips 可知,视

10、频会议省去了现实中耗时的、累人的且花费大的出差.A项意为“耗时的”;C项意为“易于掌握的”;D项意为“划算的”。8 A.GraduallyBConsequentlyCOtherwiseDFurthermore解析 : 根据空前和空后表述的网上交流的好处可推知,空处前后为递进关系,故选D。9 A。 earlierBimmediatelyCfrequentlyDconventionally解析:根据语境并结合现实可知,书面的网上交流可以让我们选择立即回应或者在适合的时间回应 .con ventionally “照惯例”.10 A.deleteC edit解析:根据空后的“ polish ”可知11

11、 A。 drawbacksC improvements解析:根据空前的“ On the other8 copyD send, 此处表示编辑信息。B puzzlesD changeshand”并结合下文内容可推知显的缺点,与上文介绍的网上交流的优点形成对比。 A 项意为“缺点12 A。 annoyedB curiousC confidentD concerned解析:根据该句中的“ a lack of face -to-face interaction, 此处表示过度依赖网上交流有几个明, 不利条件”。并结合语境可推知,一些专家担心缺乏B slows downD gets over get ov

12、er “解决,克服,控制”。B spareD real”可知,此处表示在现实生活中。B practicalD attractiveB replaceD revise面对面的交流会减缓社交技能的发展。13 A.crosses outC turns up解析 : 参见上题解析。 cross out14 A。 workC local解析:根据空前的“ social skills15 A.importantC different解析:此外, 在虚拟世界中,交谈的本质是有差异的。16 A.removeC release解析:如果带有表情符号的短信代替了带有真实面部表达的情感的较长时间的直接对话 , 我们

13、就正在冒B conceptsD doubtsB misunderstandingD missingB By the wayD On balance着失去真正的交谈技能的风险。17 A。 emotionsC wishes解析:参见上题解析。18 A。 denyingC losing解析:参见第16 题解析 .19 A。 After allC On the contrary解析:本空位于最后一段的段首, 又结合本段的内容可知,该空有总结的含义.D 项意为“总的来说 符合语境 .20 A.overlookB emphasizeC preserveD destroy解析:根据该句中的“ However

14、和语境可知,在当今快节奏、全球化的社会中,网上交流带来了整体优势,但是我们不应该忽略面对面的对话的好处。A 项意为“忽略”。n .阅读理解(2020 成都市高中毕业班三诊)Over 2.5 quintillion (1018) bytes of data are created each day. Many of them consist ofinformation that would allow people to be personally identified。At the same time that we share our personal information , there

15、 is a growing concern with how that information is being gathered, stored , used and shared. While many economies like Canada and the EU have privacy laws dating back to the mid-1990s , changes to data practices in the past five years have motivated governments to review or update existing laws.2022

16、届高考英语一轮总复习练案8必修2 Unit 3 Computers 练习(含解析)新人教版Changes to privacy laws are being fuelled by growing public concerns with the idea of unrestricted data accumulation and use 。 For instance , earlier this year , the World Economic Forum found that1/3 of global citizens have no idea about how their person

17、al information is usedand that trust is lacking 。Privacy laws are changing to deal with the real and noticed risks of harm which result from the under-regulated or unregulated data economy. The EU has introduced big reform to laws which are aimed at protecting privacy 。 The EUs General Data Protecti

18、on Regulation (GDPR)introduced strict requirements for those that control or process the personal data of the people who livein the EU. The GDPR s stated goals focus on the protection and basic rights of personal information. Certain US states are also entering the group in the fight for control ove

19、r personal data。 Theyhave passed or are actively considering privacy laws. California is out front. TheCaliforniaConsumer Privacy Act (CCPA) provides greater control to individuals over their personal information 。 There is a sense that privacy laws are on the horizon in the US.These are two example

20、s that are actively pursuing more progressive privacy laws. One important consideration is to harmonize global standards for best law practices 。 This will ease compliance (遵从) across the border and provide a valuable signal to the public that governments are keeping pace with rapid change 。文章大意:本文是

21、一篇说明文。主要讲了公众对不受限制地积累和使用个人数据日益感到担忧,这推动了隐私法的变化,欧盟和美国的一些州为此颁布了法律条例。1. Whats the cause of the change of privacy laws? BA. A growing need for information 。B. Public concerns over data security.C. General awareness of data control 。D. Collection of personal information.解析:细节理解题。根据第三段的第一句 Changes to privac

22、y laws are being fuelled by growing public concerns with the idea of unrestricted data accumulation and use。” 可知, 隐私法变化的原因是公众对个人数据安全的担忧。故B项正确。2. How does Paragraph 4 develop ? AA. By giving examples 。B. By listing statistics.C. By analyzing reasons.D. By making comparisons 。解析:写作手法题。根据第四段的第一句可知,隐私法正

23、在改变以解决实际的和被注意到的损害风险, 该段接着又分别举了欧盟和美国加利福尼亚州颁布法律条例来增强隐私保护的例子来说明第一句表述的内 容。故A项正确。3. What is an important consideration for global law makers? CA The practice of laws in different fields.B. The reflection of reality in different eras。C. The consistency of laws in different regions。D. The adaptation to cha

24、nges in different societies.解析:细节理解题。根据最后一段中的One important consideration is to harmonize globalstandards for best law practices. 可知,一个重要的考虑因素是为了最佳的法律实践而统一全球标准, 即不同地区法律的一致性。故 C项正确。4. What is the passage mainly about? C A. EU passes new laws for privacy protection.B. Governments ignore the violation o

25、f personal privacy。C. Privacy laws are changing to protect personal information.D. People lack the awareness of personal information protection。解析:文章大意题.本文主要介绍了公众对不受限制地积累和使用数据的担忧推动了隐私法的改变,又分别举了欧盟和美国加利福尼亚州颁布法律条例来增强隐私保护的例子.故C项正确。m .阅读七选五(2020 山东省、海南省新高考模拟)The Hotel Wake-up Call Gets PersonalHere s a w

26、ake up call: The hotel front desk will do one better than ringing your phone in the morning 。 They ll send an actual human being to your room. Dont worry。 They won t comein and kiss you good morning. 1。 ANever mind that most travelers nowadays have smart phones with built in alarm clocks 。2.FHere ar

27、e some examples. At the Wolcott Hotel, if a wakeup call is unanswered, they will sendan employee to your door 。 At Las Ventanas al Paraiso, an employee shows up at your room to wake you up with tea , coffee and breakfast bread 。 At the Mandarin Oriental , a person rather than an automated system wil

28、l call to wake you up。3 。 BHotels have always taken the wake-up call seriously。4 。 C If you don t get your callwithin five minutes of the requested time, you won t have to pay for your room 。 Travelers ,too, still want to have an option of a wake-up call。 A study of 285 guests at Crown Plaza foundth

29、at 53 % considered a wake-up call very important.5.D In the late 1980s, hotels turned to automated systems. Then all youd get was ring and silence 。 In the ever-competitive race for loyal customers, however , many hotels are nowgetting creative with the wake-up call. Some hotels even have recordings

30、 of celebrity voices。And more hotels will go back to the old in-person system of wake up calls.A. But they might bring you coffee 。B. If you don t answer, youll get a wakeup knock。C. Crown Plaza , for instance, has a wake up call guarantee.2022届高考英语一轮总复习练案8必修2 Unit 3 Computers 练习(含解析)新人教版D. But the

31、wake - up call became less personal over the years.E. The hotel gets 15 to 30 requests for wake-up calls each day.F. The human wake up call is a way to personalize a guests stay。G. Some guests sleep through the call, while others turn their phone ringers off。文章大意:本文是一篇说明文.介绍了旅馆的叫醒服务越来越个性化。解析:1。 根据上句

32、 They wont come in and kiss you good morning.”可知, A 选项 But they might bring you coffee 。符合文意。2。 根据后文三个宾馆的例子可知,他们会派人去叫醒客户,即给顾客提供个性化服务。对应 F选项personalize. 故F选项符合文意。3。 根据上句 a person rather than an automated system will call to wake you up.” 可知是人而不是自动系统会给你打电话叫醒你.和B选项的句意“如果你不会接电话,就会有人去敲门叫醒你相符合.4。 过渡句。根据本段

33、的中心句Hotels have always taken the wake - up call seriously. ”可知,旅馆一直把叫醒客户这件事看得很重;和空后一句话If youdon t get your call within fiveminutesof the requested time, you won t have to pay for your room. “如果没被叫醒,你可以不用支付房费可知,C 项 “Crown Plaza, for instance , has a wake- up call guarantee. ” 例如 Crown Plaza 旅馆有 个叫醒服务

34、保证。故C项符合文意。5。根据后两句In the late 1980s, hotels turned to automated systems。 Then all you d get was a ring and silence。”可知,20世纪80年代末,酒店转向了自动化系统。 对应D项中的the wake up call became les s personal ”。IV.语法填空Twenty five years ago, most young British people wanted a career in law, to be a doctor,or to take up sin

35、ging. But today, things stand l.differently (different ).According to a recent survey, the “dream job of young people 2 。 aged (age) between 16 and 25 in the UK is a video blogger , or “vlogger (视频博主)”. The survey , carriedout among1, 002 people, found that over 40% of them put vlogger as their numb

36、er one choice on a list ofdream 3.careers (career)The change is largely due to the rapid development of information technology (IT). The Internet and social media have madeit 4.easier (easy) and more convenient to reach a global audience , without having to enter a career in show business in the traditional way.“In the past, the biggest stars 5.were made (make) by the Hollywood studios; now, anyone with a computer camera may become a star , said Phil Samuels, 6.an expert from UK。Fromfashion to comedy, these self-made stars interact online with their fans about ever

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论