选修8unit3课时活页训练_第1页
选修8unit3课时活页训练_第2页
选修8unit3课时活页训练_第3页
选修8unit3课时活页训练_第4页
选修8unit3课时活页训练_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、.单项填空1Mum,it is nice weather.I want to skate this afternoon.Dont you think the ice on the lake is too thin to_your weight?Acarry BbearCcatch Dtake解析:选B。这里的bear不表示“忍受”,而是“承受”的意思。2Can I speak to Mr.Brown,please?_Ill just see if hes here.ARing off BHold upCHang on DRing back解析:选C。根据答语中的“我要去叫他”判断,此处为“等一

2、下;别挂断”,hang on在此相当于hold on。ring off挂断电话;hold up举着;ring back回电话。3.It is difficult to_one twin from the other.They almost dont_from each other.Adiffer;distinguish Bdistinguish;differentCdistinguish;differ Dtell;different解析:选C。distinguish表示“区分,辨别”,常构成distinguish A from B,而differ from意为“有区别,不同于”,相当于be d

3、ifferent from。4How did you like the lecture tonight?Very_.I doubt if I will come to this kind of lecture next time.Aencouraging BencouragedCdisappointing Ddisappointed解析:选C。此处指对事物lecture的看法,故使用v.ing形式。结合后面的“I doubt.”可知此题答案为C项。5. Listen,there is some strange noise.This machine must be_.I think so.You

4、 must have it checked.Aout of order Bout of dateCout of sight Dout of control解析:选A。out of order出故障了,可根据“你必须让人检查一下”判断。out of control失去控制,不符合句意。6You should know the fact_both Jerry and Martha are very cross with each other.Awhich BwhyCwhether Dthat解析:选D。考查同位语从句。that引导的从句作fact的同位语,解释fact的具体内容。7Please f

5、orgive me to_you_so late,but I have something urgent.Thats all right.Whats the matter?Acall;by Bcall;offCcall;in Dcall;up解析:选D。考查短语辨析。call up给打电话。句意:请原谅我这么晚给你打电话,但是我有急事。没关系,什么事?call by顺路来一下;call off取消;call in顺路(到某处或某人的家)。8Their forgetting the date of the discussion showed that they did not understan

6、d the_of the question.Aquality BpatienceCimportance Ddifference解析:选C。考查名词辨析。importance重要性。quality品质,质量,特性;patience耐心;difference区别。9If you have to catch the first bus every day,choose this hotel.It is very_for the stationits only a twominute walk.Aclose BcertainCconvenient Ddistant解析:选C。考查形容词辨析。此处be

7、convenient for意为“离近”。be close to接近。10He was busy with his work but he went to see his grandmother_.Asooner or later Bnow and thenCmore or less Dover and over again解析:选B。考查短语辨析。now and then偶尔;有时。sooner or later迟早;more or less或多或少;over and over again反复。.阅读理解AOne stormy night many years ago,an elderly

8、man and his wife entered the hall of a small hotel in Philadelphia.Trying to get out of the rain,they came to the front desk hoping to get some shelter for the night.“Could you possibly give us a room here?”the husband asked.The clerk,a friendly man with a winning smile,looked at the couple and expl

9、ained that there were three conventions in town.“All of our rooms are taken,” the clerk said.“But I cant send a nice couple like you out into the rain at one oclock in the morning.Would you perhaps be willing to sleep in my room?Its not exactly a suite,but it will be good enough to make you folks co

10、mfortable for the night.”When the couple declined,the young man pressed on.“Dont worry about me;Ill make out just fine,” the clerk told them.So the couple agreed.As he paid his bill the next morning,the elderly man said to the clerk,“You are the kind of manager who should be the boss of the best hot

11、el in the United States.Maybe someday Ill build one for you.” The clerk looked at them and smiled.The three of them had a good laugh.As they drove away,the elderly couple agreed that the helpful clerk was indeed exceptional,as finding people who are both friendly and helpful isnt easy.Two years pass

12、ed.The clerk had almost forgotten the incident when he received a letter from the old man.It recalled that stormy night and enclosed a roundtrip ticket to New York,asking the young man to pay them a visit.The old man met him in New York,and led him to the corner of Fifth Avenue and 34th street.He th

13、en pointed to a great new building there,a pale reddish stone,with turrets and watchtowers thrusting up to the sky.“That,” said the older man,“is the hotel I have just built for you to manage.”“You must be joking,”the young man said.“I can assure you I am not,” said the older man,a sly smile playing

14、 around his mouth.The older mans name was William Waldorf Astor,and that magnificent structure was the original WaldorfAstoria Hotel.The young clerk who became its first manager was George CBoldt.This young clerk never foresaw the turn of events that would lead him to become the manager of one of th

15、e worlds most glamorous hotels.【解题导语】这是一篇记叙文。多年前的一个深夜,一位老人和他的妻子在雨中来到费城的一家小旅馆住宿,可是旅店已经住满了。为了不让老人在雨中四处奔波,该旅店的一位员工将自己的房间腾出来给夫妻俩住。两年后,这位老人将自己新建的华尔道夫饭店交给该员工打理。一个小小的善举使该员工成为了世界豪华酒店的经理。1The purpose of the following author writing this story is to_.Agive people a good laughBcover some factsCpromote the busi

16、ness of WaldorfAstoria HotelDdeliver a lesson解析:选D。考查写作目的。本文讲述了一个默默无闻的旅馆小职员在雨夜将自己的房间提供给客人住宿,并由此受到客人的感激,成为世界豪华酒店经理的故事。可谓“送人滴水之恩,得到涌泉相报”,由此可推知本文的写作意图是D。2Which of the following statements about the story is NOT true?AThe story took place at about one am.BThe old couple was too poor to afford a luxuriou

17、s room.CThe clerk was willing to help those in need.DThe clerk received an unexpected invitation from the old man.解析:选B。考查推理判断。从文章开头的叙述可知,这两位老人到达该旅馆的时候是凌晨1点,而且当时镇上有三个会议,再结合倒数第二段中老人将新建的豪华酒店交由该职员管理等信息可推知,老夫妻俩并非无钱住豪华的房间,故B项错误。3The underlined word “conventions” in Para.3 can be replaced by_.Arooms Bsuit

18、esCmeetings Dhotels解析:选C。考查词义猜测。从画线词的语境和选项看,该词与镇上的旅馆客满有关,因此这里表示有三个“会议”同时在该镇举行,而不是三个“房间、套间、旅馆”。4Which of the following proverbs suits the story best?AEvery little thing helps.BMake hay while the sun shines.CMan proposes;God disposes(处理,决定)DOne good turn deserves another.解析:选D。考查推理判断。从故事情节的发展不难判断选D。这个

19、职员的热心帮助换来了被帮助人的厚报,使他成为世界豪华酒店的经理,这正应验了“好人有好报”。因此选D。BA British train station has put up a no kissing sign to stop lovers going full steam ahead with their overamorous farewells.Commuters have been told:if you want to get up to that kind of business,do it in the car park.The sign has been put up at the

20、 dropoff point (落客处) at Warrington Bank Quay station in the town of Warrington,between Liverpool and Manchester in the northwest of England.A similar sign,this time permitting kissing,has been put up elsewhere in a zone where kissing is considered tolerable.“We have not banned kissing in the station

21、,”said a spokesman for operators Virgin Rail.“But we have put the sign up at the dropoff point because it is not a very big area and it often gets busy.The sign is a lighthearted way of reminding people to move on quickly.If people wish to spend a little more time with their loved ones before they l

22、eave,then they should park in the shortstay car park nearby.”The busy station links the town with the major cities London,Birmingham,Glasgow,Edinburgh,Liverpool and Manchester.However,one station is trying to rescue love from the tracks.High Wycombe,northwest of London,is having none of it and is ac

23、tively urging commuters to show their emotions in public.“Kissing is welcome here!.we would never dream of banning kissing,” says a poster of a cartoon couple embracing,framed by a pink heart.“Railway stations are romantic places,”insisted Kirsteen Robertson from Chiltern Railways.“They are where fo

24、nd farewells and emotional reunions take place,where relationships start with a glance and even,in the case of our Marylebone station last November where one passenger will propose (求婚) to another over the public address system.”“So our passengers are more than welcome to share a kiss in our station

25、s.”【解题导语】英国一个火车站日前贴出禁止接吻的标牌,以防止恋人们在依依惜别时过于忘情,从而造成站台拥堵。5The train station has put up a no kissing sign in order to_.Aban kissing in the stationBget passengers to walk quicklyCavoid embarrassmentDprevent illegal practice解析:选B。细节理解题。根据“The sign is a lighthearted way of reminding people to move on quick

26、ly.”可知,这个火车站贴出禁止接吻的标牌是为了让人们走快一点。6The underlined word “it” here refers to_.Arescuing love from the tracksBbanning kissing in the stationCkissing at the dropoff pointDkissing in the car park解析:选C。细节理解题。根据“.if you want to get up to that kind of business,do it in the car park.”及上下文的内容可知,it指“在落客处接吻”这件事。7

27、We learn that in High Wycombe_.Akissing is encouragedBkissing is forbiddenCkissing is intolerableDkissing is limited to a certain time解析:选A。细节理解题。根据“High Wycombe,northwest of London,is having none of it and is actively urging commuters to show their emotions in public.”可知,在High Wycombe车站接吻是受到鼓励的。8We

28、 can infer that_.Athe dropoff point is not a safe placeBthe dropoff point is a quiet placeCthe dropoff point is a romantic placeDthe dropoff point is often packed with the traffic and passengers解析:选D。推断题。根据第六段内容可以推断出落客处经常人车拥堵。C(2010届英语周报第26期)There has been a huge increase in the number of natural di

29、sasters over the past few years,and it is assumed that global warming and climate change could cause even more disasters in the future.Some of the worlds leading cities are facing disasters like floods and heat waves.LondonLondons flood defences are getting older.Since 1982,the Thames Barrier has pr

30、otected the city from the threat of flooding,but it was only designed to last until 2030 and close once every two or three years.About 28 years later the barrier now closes five or six times a year and according to Environment Agency predictions,by 2050 the barrier will be closed on almost every tid

31、e if the problem is not addressed.There are 26 underground stations,400 schools,16 hospitals,an airport and 80 billion worth of property in Londons flood risk area,so largescale flooding would be terrible.ParisOver a sixweek period in July and August 2003,more than 11,400mainly elderly peopledied in

32、 France from dehydration (脱水) and hyperthermia(过高热)Heat waves of similar intensity (强度) are expected every seven years by 2050,so what can be done to make sure such a disaster does not happen again?One solution is to have air conditioners fixed in elderly care homes.But many critics say that this is

33、 a shortterm solution,as the increase in demand for electricity also increases carbon emissions (排放)In Paris the local authorities are encouraging architects to design new types of buildings such as architect Edouard Francoiss “Flower Tower”,which uses a covering of bamboo to act as a natural air co

34、nditioner.ShanghaiShanghai is the fastest growing city on Earth.It has a population of 18 million and is only 4 meters above sea level.Sea levels are predicted to rise by 20 cm within the next century.About 250,000 people move to Shanghai every year in search of work,placing extra demands on energy

35、consumption (消耗)China relies heavily on coalfired power stations,but these emissions increase temperatures and,in turn,warmer seas increase the risk of typhoons.【解题导语】本文主要介绍了世界上的三个大城市面临的灾难。9We can learn from the passage that_.ALondons flood defences are being repairedBthe local government in Paris is finding

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论