下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、北师大版五年级下学期英语阅读理解周末专项练习班级:_ 姓名:_1. 阅读,判断下列行为是否正确(对的打“”错的打“”)。Its Sunday today. Mr. Greens family is going to go shopping. Mrs. Green and their daughter, Amy are very happy. Because they like shopping very much. Look, they are trying on(试穿)the new clothes. But Amy puts the clothes on the floor after t
2、rying. Mr. Green doesnt like shopping. He sits on the chair and smokes. Their son, Tom doesnt like shopping, either. And he is jumping on the chair.1. In the shops, you can try on the new clothes. () 2. After trying on the new clothes, you can put the clothes on the floor. () 3. In the shops, people
3、 can sit on the chairs and they can smoke, too. () 4. Children cant jump on the chairs in the shops. () 2. 阅读短文,判断正误。Look, this is a picture of my new house. Its a big and nice house. The doors are blue. There are two bedrooms. The big one is for my father and mother. The small one is for me. Beside
4、 the big bedroom, there is a big living room. Can you see the sofa in it? Its red. I like it. The kitchen and the study are not big but very nice. In the study, theres a computer(电脑) on the desk. There are a lot of books on the desk too. There isnt a garden(花园) in my house. But there are some tall t
5、rees and flowers behind the house. I like my house very much.( )(1)The new house is big but not nice.( )(2)Theres a kitchen beside my bedroom.( )(3)Theres a red sofa in the living room.( )(4)We have a big kitchen in our house.( )(5)There are some trees and flowers in the garden.3. 阅读理解,判断对(T)错(F)Im
6、Lucy, Amy, Mike and I are good friends. I like apples very much. But I dont like oranges. Amy likes watermelons and pears. She doesnt like grapes. Mike likes bananas and strawberries. He doesnt like apples.1Lucy likes apples very much.(_)2Lucy doesnt like oranges.(_)3Amy doesnt like pears.(_)4Amy li
7、kes watermelons.(_)5Mike likes bananas and apples.(_)4. 根据短文内容,判断下列句子正误。Tom is seven. He goes to school every day. The school is near his home. So he goes there on foot and comes back home on time (准时). But today he is late. His mother asks him: Why are you late today? I was in the teachers office.
8、Why did you go to the teachers office? Because my teacher asked us a question in class, and nobody (没有人) could answer it, but me.Its good to answer the teachers question.But the question was Who put the ink (墨水) on my chair? () (1)Tom lives near his school.() (2)He goes to school and comes back home
9、 by bike every day.() (3)Today Tom went to school late.() (4)Tom put some ink on the teachers chair.() (5)The boy is very naughty (调皮).5. 阅读短文,回答问题。Hi! Im Jack. Im from Willow School. Today is Tuesday. We have math, Chinese and computer. I like computer. Mr Zhang is my computer teacher. He is very s
10、trong and funny. We like him very much. We have salad, fish and rice for lunch on Tuesdays. I dont like salad. Fish is my favourite food. I like Saturdays. I often play football with my friends in the park. Sometimes I draw pictures at home. What about you?1. What day is it today?2. What does Jack h
11、ave for lunch on Tuesdays?3. Whats his computer teacher like?4. Whats Jacks favourite food?5. What do Jack and his friends often do on Saturdays?6. Martin 邀请他的朋友们来参观他的新房间,阅读下面的对话.将正确的选项。My Dream(梦想的) RoomTina: Martin, your new room is very beautiful!Leo: Your room is so cool. Is this your dream room
12、?Martin: No! If 1 can have a dream room. I want a voice-control(声控) room. When I get up, I say, Open the windows. Then, the windows open. When I go to bed, I say: Close the door. Then, the door closes,Kelly: Wow! Cool! My dream room is a fruit room. The bed is a banana. There is a big watermelon des
13、k near it. My fruit room is fresh and sweet. How about you, Tina?Tina: My dream room is a litter room. His my bed. A is my window. E is my chair. Whats your dream room like. Leo?Leo: My dream room is my own room. There are many books in it.1 can listen to music and read books in my room every day.Ma
14、rtin: You are really a bookworm.() (1)Tinas dream room is aroom.A. voice-control B. fruit C. letter() (2)Leo canin his dream room,A. dance B. draw pictures C. listen to music and read books() (3)In the voice control room, I say ,Open the door. The door.A. opens B. closes C. moves() (4)You are really
15、 a bookworm. Here bookworm meansA.书吧 B.书架 C.书虫() (5)From the passage, we know.A. Martins new room is a voice control roomB. Kelly has a big watermelon desk in her dream roomC. Leos dream room is fresh and sweet7. 阅读理解,判断对(T)错(F)。Bill got up at 7: 00. He brushed his teeth, then he had breakfast at 7:
16、 20. He walked to school at 7: 40. His friends and he played a game after school. He didnt win, but he was also very happy. He went back at 5: 30. It was time for dinner.1Bill didnt brush his teeth.(_)2Bill had breakfast at 7:40.(_)3Bill went to school on foot.(_)4Bill won the game, so he was very h
17、appy.(_)5Bill went back after dinner.(_)8. 阅读理解。Carlys father works in a big English company. It is a book company. Her mother works in a primary school. She is a teacher. She loves kids. All kids love her, too. Her brother works in a Chinese computer company. It is very big. Carly want to work in a
18、 hospital. She wants to be a doctor.根据短文内容判断正(T)误(F)。1Carlys father works in a book company.(_)2Her mother works in a primary school.(_)3Carly loves kids.(_)4Carlys brother works in a small computer company.(_)5She wants to be a nurse.(_)9. 阅读短文,判断正误。Its fine today. Mr Green and his family are in th
19、e park. Mr and Mrs Green are standing under the trees and looking at their children. Ann is flying a kite. The boy in a white shirt and blue trousers is her brother. Hes reading a book. Anns younger brother is too young. He cant walk and run. Hes drinking milk. Anns sister isnt in the park. She is a
20、t school.() (1)There are five people in Anns family.() (2)Ann is a girl.() (3)Anns sister is a student.() (4)Anns brother is flying a kite.() (5)Ann has two brothers.10. 阅读短文,判断正误。My dad works from Monday to Friday in a bank. He uses the computer to count money. His job is very important in the bank
21、.Dad is also busy at home. At weekends he cooks dinner. Usually he cooks Italian food. On Sundays he makes five pieces of pizza. Sometimes he cooks chicken and makes Chinese food. My mum watches and helps him. I help my dad, too. I wash the dishes.Many people think it is strange for a man to cook. B
22、ut my dad enjoys his hobby. Cooking relaxes him. He is a weekend cook.( )(1)My fathers job is using computer to count money in a bank.( )(2)My father usually cooks Chinese food.( )(3)I help my father cook dinner and my mother washes the dishes.( )(4)My father doesnt like cooking.( )(5)On Sunday he m
23、akes four pieces of pizza.11. 阅读理解。Nancys house is big and beautiful .There are many rooms in it. There are five people in her family : her father , mother ,grandfather , grandmother and she .Look at Nancys bedroom .There are two toy bears on the bed , Near the bed , theres a desk . On the desk, the
24、re are some books and a computer . Under the desk, theres a cat. Its Mimi.1A.阅读短文,判断正“T”误“F”1. Nancys house is small.(_)2. There are three people in Nancys family.(_)3. There is no computer on the desk.(_)4. There is a cat in Nancys bedroom.(_)5. Nancys house is beautiful.(_)2B.阅读短文,回答问题。1. Is there
25、 a cat in Nancys house?2. Where is the cat?3. Whats the cats name?4. How many toy bears are there on the bed?5. Are there any books in Nancys bedroom?12. 根据短文内容,选择正确答案。Li Lei is in Grade Five. His school is near his home, so he walks to school every day. After school he often plays football with his
26、 friends. At the weekend, he usually visits his grandparents. They live in the country. They have a big yard and a small vegetable garden. They have three goats and twenty-one ducks. The ducks like swimming in the river. They plant tomatoes and cucumbers. Look! Li Lei is feeding the goats. He is ver
27、y happy!( )(1) How does Li Lei go to school? He _ every day.A. goes to school B. walks to school C. by school bus( )(2) What does Li Lei do after school? He often _ with his friends.A. feed the goats B. play football C. plays football( )(3)His _ live in the country.A. parents B. grandparents C. frie
28、nds( )(4)His grandparents have a _ vegetable garden and plant _.A. big, tomatoes B. small; potatoes C. small; tomatoes( )(5)Li Lei is _ the goats _!A. feeding; happily B. feed; happy C. feeds; happily13. 阅读短文,用T或F判断。Today is National Day. Jack wants to go to see the fireworks. But there is no one to
29、 go with him. His parents are busy today. Then Mr. Wang comes. He is Jacks fathers good friend. He takes Jack to the Bund. They go there by taxi. At the Bund Jack watches the people. There are many people there. They are waiting for the fireworks, too. All of a sudden(突然) he sees something flying in
30、to the sky. Then he sees the bright fireworks. All the people say, “Oh, how nice! How beautiful!” Again and again fireworks fly up into the sky. The night looks like the day. Jack is very happy.1Today is Teachers Day.(_)2Jack is going to the park by taxi.(_)3Jack and Mr Wang see the fireworks in the
31、 sky.(_)4Jacks parents are at the Bund, too.(_)5The night of National Day is bright and beautiful.(_)14. 阅读判断。Sanya is a beautiful city. The buildings are tall. The trees are tall, too. Summer is their favourite season for many people in Hainan. Its hot and sunny. The boys and girls can wear their s
32、unglasses(太阳镜)and beautiful Tshirts. They can swim, too. The popular drink in Hainan is coconut(椰子)juice. Its fresh and sweet. Its very delicious. Spring is warm in Hainan. Fall is cool. It seems(似乎)that there is no winter in Hainan. It is often warm and cool in winter there. Its not cold.( )(1)Sany
33、a is a beautiful city in Hainan.( )(2)Many people like summer best in Hainan.( )(3)Its very cold in winter in Hainan.( )(4)The popular drink in Hainan is orange juice.( )(5)People can wear sunglasses and Tshirts in summer in Hainan.15. 阅读判断。Hello, my name is Tom. I like English very much. My favouri
34、te food is beef, rice and tomato. Im very helpful. I can clean the room and wash the clothes. Today is Saturday. I often read books, do homework and watch TV.My home is near a river. There are some mountains behind my house. There is a tree in front of my house. You can see two bridges over the rive
35、r.( )(1)Tom likes beef, rice and tomato( )(2)Tom cant wash the clothes( )(3)Tom often watch TV on Saturday( )(4)There are some mountains in front of Toms house( )(5)There are two bridges over the river16. 阅读短文,回答下列问题。Mr Green has a holiday, so he says happily, “Im going to the mountains by train.” H
36、e puts on his best clothes, takes a small bag, goes to the station and gets into the train. He has a beautiful hat, and he often puts his head out of the window during thetrip(旅游) and looks at the mountains. But the wind blows his hat off. Mr Green quickly takes his bag and throws it out of the wind
37、ow, too. The other people in thecarriage(车厢)laugh, “Is your bag going to bring your beautiful hat back?” they ask.“No,” Mr Green answers. “But theres no name and noaddress(地址)in my hat, and theres my name and my address on the bag. Someone is going to find both of them, and hes going tosend(寄送)me th
38、e bag and the hat.”1Does Mr Green like the trip?_, he_.2How does Mr Green go to the mountains?He_a_.3What happens(发生了什么)when Mr Green is looking outside?The wind_his hat_.4What does Mr Green quickly do?He throws_out of the window.5Is Mr Green very clever?_, he_.17. 阅读短文,判断正(T)误(F)。Hello! Im Zhang Pe
39、ng. Id like to introduce my village to you. My village is in the mountain. There are many small houses and a river. There is a bridge over the river. The water is clean. There are many fish in it. There is a road near the river. There are many flowers beside the road. My village is really beautiful.
40、 You can see green grass, many trees and a lake.Welcome to my village. Youll love it, too.1Zhang Pengs village is in the mountain.(_)2There isnt a bridge over the river.(_)3There are many tall buildings in the village.(_)4There is a road near the river.(_)5There are no flowers beside the road.(_)18.
41、 阅读理解。阅读下面对话,根据对话内容判断下列句子的对错,正确的在括号里写“T”,错误的写“F”。Sarah: Hi, Chen Jie.Chen Jie: Hi, Sarah. Do you have new teachers?Sarah: Yes. We have three new teachers.Chen Jie: Who are they?Sarah: An English teacher, a music teacher and a Chinese teacher.Chen Jie: Wow, its so good. Whos your English teacher?Sara
42、h: Miss White. Shes very kind and funny. Her class is so much fun.We all like funny teachers.Chen Jie: Whats she like?Sarah: Shes tall and thin. Shes young. We have English class today.Chen Jie: Thats great!1Sarah has three new teachers.(_)2Miss White is a music teacher.(_)3Miss White is short and thin.(_)4Sarah has English class today.(_)5Miss White is young.(_)19. 阅读短文,判断正误。I have three good frien
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 投资理财入门与进阶策略分析
- 施工合同材料调差约定(3篇)
- MDT协作下PHG的全程管理方案
- 伯努利原理科普
- 溃疡性结肠炎肠梗阻诊疗与护理
- 高血脂症状细解及护理方案
- 结肠癌常见症状讲解及护理指南
- 造血干细胞营养
- 自我口腔保健方法宣教
- 2025年营销师三级理论知识考核试题及答案
- 9.2 奉献社会我践行 课件 2025-2026学年统编版道德与法治 八年级上册
- 2025广西国控集团秋季招聘考试笔试模拟试题及答案解析
- 哈工大理论力学第七版课后习题答案(高清无水印版)
- 购房合同协议书标准模板
- GB/T 3048.12-2025电线电缆电性能试验方法第12部分:局部放电试验
- 2025初一英语期末复习知识点总结
- 十五五规划建议专题测试及答案
- 选举大会活动方案
- 心内科护士年度工作总结
- 百万医疗保险活动方案
- 2025-2026学年人教版九年级物理《电阻的测量》教学设计
评论
0/150
提交评论