小升初英语辅导教案:主题阅读训练--家庭生活_第1页
小升初英语辅导教案:主题阅读训练--家庭生活_第2页
小升初英语辅导教案:主题阅读训练--家庭生活_第3页
小升初英语辅导教案:主题阅读训练--家庭生活_第4页
小升初英语辅导教案:主题阅读训练--家庭生活_第5页
免费预览已结束,剩余26页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、小升初辅导教案学员编号:年级:课时数:3学员姓名:YYY辅导科目:英语学科教师:XX课题主题阅读训练一家庭生活教学目的使学生在扩大知识面的冋时,扩充词汇量,提咼阅 读能力与速度。教学内容QueSti ons:1. HoW many great People have been born in AmeriCa在美国有多少伟人出生?2. What Can be PUt in a bottle of milk to make it less heavy在一瓶牛奶里放入什么可以使它重量减轻?3. What would you have if you took thirty-two , divided

2、by 15, multiplied by 13 and minus 14?请问32除以15,再乘以13,再减去14,将得到什么?【KeySl1. None. Only babies are born there一个也没有,因为只有婴儿出生在那儿。2. A hole.一个洞。家庭生活基础阅读PaSSage 1词数113难度 建议用时3'实际用时NanCy is an En glish school girl. She StudieS in a middle school. She has a little brother. HiS n ame is Joh n. Joh n is Onl

3、y four. NanCy likes him Very much.Today is SUn day. NanCy WantS to do her homework. She takes out her Pen cil-box and ope ns it. "Oh, dear! Where's my pen? "She can't find her pen. She goes to ask her brother in his bedroom."John! I can't find my pen. Can you see.? Oh, Wha

4、t are you doing With my pen? ”“I'm Writ ing to my frie nd, Petfen an swers. "But howCan you? You don't know how to write! ""It does n't matter. Peter Can't read, " Joh n says.生词速查StUdy学习,思索take out拿出,取出()1. How old is Nan cy's brother?A. Five.B. Four.C. Six.D.

5、 Three.()2.Can't find her pen.A. NanCyB. PeterC. Joh nD. Friend()3. Where's Joh n?A. In the school.B. In a shop.C. In his bedroom.D. I n her father's car.()4. WhiCh is n Otright?A. NanCyfindS her Pen in Joh n's room.B. Joh n can't write.C. Joh n is Writ ing With her sister's

6、pen.D. Peter Can read.()5. Joh n and Peter are.A. friendsB. En glishC. at home D. school girlsPaSSage 2词数201难度 建议用时5'实际用时SWee Lin has an interesting hobby. She collects stamps. She SPends Iot Of time On her StamP ColleCtiOn after school hours. She has collected hun dreds of StamPS from all over

7、the world. They are all in color.SWee Lin likes StamPS With PiCtUreS of ani mals and birds on them .In this way, She learns the names of many animals and birds. She also borrows books on ani mals and birds from her school library. She lear ns many things about them.SOmetimeS SWee Lin has many StamPS

8、 of the Same kind. She gives them to her frien ds. They give her other StamPS in return. SWee Lin WriteS to her friends in many coun tries. She SendS them StamPS of her coun try. In return, they Send her StamPS of their countries. SWee Lin's father also gives her stamps. He brings them home from

9、 his OffiCe for her.Many of SWee Lin's friends collect other thi ngs. Some collect coins and OtherS collect matchboxes. But, all of them Say that SWee Lin's collecti on is the most in terest ing of all.生词速查matchbox 火柴盒()6. She SPe nds a lot of time on her hobby.A. before school hoursB. duri

10、ng school hoursC. after school hoursD. duri ng her holidays()7.her StamPS are in color.A. AIl OfB. Some OfC. Ma ny Of D.MoSt of()8. She Iear ns a lot about ani mals and birds from.A. her teachersB. her friendsC. herStamPSD. her father()9. SOmetimeS SWee Lin has many StamPS of the Same kind. SheA. ke

11、eps themB. throws them awayC. sells them to her friendsD. SendS them to her friends()10. What does the word "hobby" mea n?A. MatChbOX collecti on.B. Doi ng things one likes.C. KeeP ing coins one likes. D. StamP collecti on.PaSSage 3词数130难度建议用时3'30''实际用时Whose house is this? It&#

12、39;s the DaWS on's new house in the village. The name Of this village is BelmOnt. It's a little village near the big city. There are two small lakes in Belmont, and the villagers live near one of them. They like it Very much.MrS DaWS on is usually busy becauseshe does her housework, She cook

13、s the meals, She clea ns the house, She WaSheS the clothes, and She does the shopping for the family. Her daughter, Ann helps her a little every day. Mr DaWS on SOmetimeS helps his wife, too.Many people are now moving from the CitieS to the village. It is like a little tow n, but it's usually mo

14、re quiet and people are more frien dly.生词速查quiet安静的,静止的,寂静的friendly 友好的,亲切的,互助的()11. Where is Belmo nt?A. It is n ear a big city.B. It's n ear a big tow n.C. It's n ear ano ther city.D. It's n ear the two lakes.()12. Who is the busiest in the Dawso ns?A. Mr DaWS on.B. MrS DaWS on and her

15、 daughter.C. MrS DaWS on.D. Mr DaWS on and his daughter.()13. Mr DaWS on.A. Ofte n helps MrS DaWS OnB. helps MrS DaWS On every dayC. n ever helps MrS DaWS OnD. SOmetimeS helps MrS DaWS On()14. Ann.A. does n't like their houseB. n ever helps her motherC. helps her mother With the housework every

16、dayD. SOmetimeS helps her mother()15. Many people are moving to the village becauseA. there are lakes n ear the villageB. the village looks like the CityC. it is like a little tow nD. it's usually more quiet and more frie ndly提升阅读PaSSage 4词数164难度建议用时4'实际用时It's a small AmeriCa n tow n. Pe

17、ople there are short of food. They only have fish to eat. SomeOneWants to help. Who is he?Hi! Pm Fli nt. I'm an inven tor. I inven ted a machi ne to make food for Our town. It Changes Water into food. It Can make meatballs and CheeSebUrgerS rain dow n. It Can make WhateVer people want!Hi, my nam

18、e is Steve. I ' m monkey. I Can talk With an animal tran slator. Fli nt inven ted it. I'm Fli nt's best frie nd. Whe n he n eeds me, Pm a good helper.Hi, my name is Sam. I am a Weather reporter. People loved Flint's invention. They had a lot to eat. BUt then it began to rain bigger a

19、nd bigger food pieces. The food SmaShed houses! Flint had to stop it.Will Flint stop the food rain? Go to See the IateSt cartoon movie Cloudy With a Chance of Meatballs (多云,有时有肉丸雨)and find out.生词速查inven tor 发明家machi ne 机器translator 翻译机SmaSh砸烂()16. The story is about being short of food in.A. a big A

20、meriCa n tow nB. a small AmeriCan townC. a CityD. a small AmeriCa n City()17. The machi ne Can.A. make fruitB. make VegetableSC. make meatballs and CheeSebUrgerSD. make any food people Want()18. The mon key's n ame isA. Fli ntC. tran slatorB. SamD. SteVe()19. Sam WantS Flint to stop therain beca

21、use.A. people have a lot to eatB. people don't like the foodC. people don't like the rai nD. the rain of food SmaShedhouses.()20. Cloudy With a Cha nce of Meatballs is.A. a COmedyB. an acti on movieC. a carto onD. a thrillerPaSSage 5词数169难度建议用时4'实际用时The villagers Were going to have a big

22、 Party after the good harvest. They borrowed a large and good barrel from the n earest tow n and PUt it in the middle of the village square. The head of the village said, "Each of you should bring a bottle of your best Wine here and PUt it into the barrel. So we'll have a lot of Wine to dri

23、nk at the party."self. "BecauseOne of the villagers thought he WaS Very clever. "If I PUt a bottle of Water in Stead of Wi ne, no one will know it,” he Said to himthere will be much good Wine in the barrel and people won't find out.The night of the Party arrived. EVeryone Came to

24、the SqUare With their bottles and glasses for the Wine. When they drank the Wine from the barrel, they found What they got from the barrel WaS only PUre water. EVery one in the village had the Same idea.生词速查villager 村民barrel 桶SqUare 广场Wine 酒()21. The villagers borrowed a barrel because.A. they Wan t

25、ed to have more Wine to drinkB. they Wan ted to enjoy themselves at the PartyC. this barrel WaS much better tha n theirsD. they WiShed to let OtherS know the n ews()22. The villagers Were going to have a big Party.A. On the PIaygrO UndB. i n the tow nC. on the village SqUareD. in their homes()23. On

26、e of the villagers PUt Water into the barrel becauseA. he thought only he could do itB. Water could turn into wineC. he liked Water betterD. he WaS CIeVerer()24. They Were drinking nothing but Water at the Party becauseA. every one thought of the Same ideaB. o nly a few PeOPIe PUt Water in SteadC. s

27、ome one had forgot to PUt their WineinD. many of them forgot to PUt their Winein()25. What do you think of the PeOPIe in the village?A. CleVer eno ugh.B. Rather foolish.C. Very selfish.D. So kind to each other.PaSSage 6词数178难度建议用时5'实际用时阅读短文,判断正误,正确的写 T (true),错误的写F (false)。JSThe greatest actress

28、 of all times, Julia RObertS WaS born On the SePtember 28, 1967. Her mother's n ame WaS Betty RObertS and her fathe name WaS WaIter Roberts. She WaS five years old When the relationShiP betwee n her father and her mother broke UP and they Were divorced. Her mother got married to MiChaeI Motes an

29、d so She WaS brought UP by her SteP father, MiChaeI Motes. Julia Roberts, nick name WaS Jules and She loved the ani mals Very much. She in her childhood always Wan ted to be a Veteri naria n as She loved the ani mals and so She Wan ted to Care for them and She thought there would have been no other

30、good job than VeterinariaShe did her graduatio n from the Campbell High School and She StUdiedjournalism. She then moved to NeW York and Wanted to be an actress. Sh did her best to learn all the acting and modeling tips. Her brother EriCk Wa an actor in the Hollywood before Julia Roberts. He also he

31、lped his SiSter tbe a famous actress in the Hollywood.生词速查relatio nship关系divorce 与离婚brought UP教育,培养childhood 孩童时期graduatiOn 毕业Veterinarian 兽医()26. Julia RObertS is the greatest actress in the Hollywood.()27. Her father's name is MiChaeI Motes.()28. Julia Wanted to be an actress in her childhood.

32、()29. She StUdied journalism after finiShing the high school.()30. Her brother WaS an actor in En gla nd.综合阅读PaSSage 7词数111难度建议用时3'实际用时根据对话内容,从方框中选出适当的句子完成下列对话。A. What did you do there?B. And how Were the people?C. Did you go shopp ing?D. Oh, how Were they?E. Where did you go?F. Did you come bac

33、k late?(M MaryP Peter)M: Hi, Peter. How WaS your VaCati on?P: It WaS great!M:31P: I Went to Tokyo With my family.M: Really? Wow! 32P: Well, We ViSited a lot of museums.M:33P: They Were really interesting. BUt there Were always too many people in them.M:34P: Y es, I did. The StOreS Were Very cool!M:3

34、5Did you meet any JaPa nese people?P: Yeah, the people Were really frien dly.31. 32. 33. 34. 35.PaSSage 8词数181难度建议用时4' 30"实际用时At the Beijing time 14: 28 May 12, 2008, a Strong earthquake SUdde nly happe ned in SiChUa n ProVin ce.AS they SaW a young woman in broken houses, the rescue WOrkerS

35、 Were Sad to find that She had already been dead, yet SUrPriSed to notice her kneeling down With her hands touching the groUnd to SUPPOrt her weight and right Under her SheIter of flesh and blood, her SeVeral-m on th-old baby WaS sleep ing, Safe and sound. The baby WaS PUt around carefully in a litt

36、le quilt, With a mobile phone in side. An Un Set text message WaS found that read:"Dear Baby, If You Could Be Alive, PIeaSe Remember That MUm AIWayS Loves You!"AS it WaS too young to know What WaS really going on, the baby's dream must have bee n free from n ightmare, though a n ightma

37、re WaS takirg place. However, it WaS the mother's love that PreVented the nightmare from falling upon the young dreamer.Mother's love at her last breath!生词速查rescue 救援,救出,营救blood 血nightmare梦魇,噩梦()36. Where did the earthquake happe n?A. Beiji ng.B. SiChUa n.C. AmeriCa.D. JaPa n.()37. It WaSWhe

38、 n the baby WaS found?A. Cry ingB. dyingC. Sitti ngD. sleep ing()38. The mother kn elt dow n With her hands touchi ng the ground inorder toA. have a restB. SaVe her babyC. PrOteCt herselfD. PreVe nt the ni ghtmare()39. WhiCh of the followi ng is true about the text message?A. It WaS a message to the

39、 baby's father.Bt had already bee n Sent out Whe n found.C.The mother hoped that her baby could live.D. The mother would n't Iike the message to be found.()40. The PaSSage is ma in Iy about.A. mother's loveB. SiChUa n earthquakeC. a lucky babyD. the last breathPaSSage 9词数187难度建议用时5'实

40、际用时A. go into town to the open market.B. We all live together in a house in a tow n in the south east Corner of En gla nd.C. but I am also British.D. hop ing my Pare nts will buy me SOmeth ing.E. I am hoping to get OneSoon.阅读短文,将选项中的五个句子还原到短文当中。Hi, my n ame is Craig. I am En glish because I WaS born

41、 in En gla nd,41 because England is Part of Great Britain and is in the UK.I live in a typical English family. I have a father, a mother and a SiSter42 At the back of our house We have our garde n Where I play With my sister.My family has a car, a COmPUter, a color telly (televisiOn) With a DVD, a W

42、aShi ng machi ne, a dishwasher and a cat. MUm and dad both ha mobile PhOneS ,43一My favorite SubjeCtS at school are SCience and history. My favorite topic in history is Iear ning about the an Cie nt EgyPtia ns. I also enjoy PE (PhySiCaI EdUCatiOn) IeSSOns We play football, netball, CriCket and SOmeti

43、meS We go CrOSS-CO UntryrUnning.EVery SatUrday, my family and I 44 People sellvegetables, clothes, toys, posters, and nearly anything else out on the street. MUm buys her fruit and VegetabIeS there. I enjoy just Wandering looki ng at all the thi ngs for sale,45SOmetimeS I amlucky.I love my family Ve

44、ry much.生词速查anCient EgyPtians 古埃及人41. 42. 43. 44. 45.PaSSage 10词数152难度建议用时4'实际用时阅读短文,根据首字母提示填入合适的单词使内容完整。Sue has a cat. She likes Play ing W 46 it at home. But she'sSeVe n now and her father tells her to go to school. The teacher does not let her t 47 the Cat into the CIaSSroom. She has to l

45、eave it at home, S48 She isn't happy. She does n't Want to go to school and liste n to h49 teacher. Now Class Three a 50StUdying math. MrGreen SeeS that SUe is looking out of the W 51 He asks Sue, "What's two and two, Sue?"SUe Stands up, but She C 52 answer."If your mother

46、 gives you two Pen cils," Mr Gree n says, "and I giveyou t 53, how many pencils do you have?""Five, Mr Gree n.""Yo u're W 54," Mr Gree n says. "You have four.”"I d55think so," SUe says. "I already have one in myPen cil CaSe!"生词速查already

47、 已经46. 47. 48. 49. 50.51. 52. 53. 54. 55.【答案与解析】Unit lPaSSage 11. B 通过阅读短文第一段可以确定 John四岁。2. A 由短文第二段中提到的 “NanCyWantS to do her homework. She Can't find her Pen ”可知答案。3. C 由短文中的Nancy到John的卧室去找钢笔和John发生对 话可知。4. D 由文中 “Peter Can't rea(可知。”5. A 由短文最后一段中 “I'm Writing to my friend, Peter. ”可知。

48、after scho确定正确PaSSage 26. C 据第一段 She collects StamPS答案为CO7. A 据 “They are all in color ”确定答案为 A8. C 据第二段 “In this Way She learns the names of many animal and birds. ”确定答案为C9. D 据 “ She gives them to her friends.确定答案为 D。10. B本题旨在考查用英语来解释兴趣,爱好”的意思。PaSSage 311. A “ It's a little village near the bi

49、g city. ”根据此句,答案应为A.12. C 由文章的第二段可知 MrS DaWSOn是最忙的。13. D 由“ Mr DaWSOn SOmetimeS helps his wife, toe可知,答案应 选A。14. C “Ann helps hea little every day.是此题答案的依据。15. D 由“butit ' IEBUaIIy more quiet and people are more friendly . ”可知,人们搬往小村的原因。PaSSage 416. B据文章第一句,答案应为 B。17. D 据文中 “ It Can make WhateVe

50、r people Want 答案应为 D。18. D “ Hi, my name is Steve. I ' m a据此句可以推断 正确答案为D O19. D 从 “ The food SmaShed house可以看出,必须停止了。20. C 根据 “ Goto See the IateSt cartoOn movie, Cloudy With a ChanCe of Meatballsand find out.可知答案为 COPaSSage 521. C 由 “ They borrowed a large and good barrel from the neares town",可知答案为Co22. C从短文的第一段可知。23. A 由文章的第二

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论