



版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、五年级人教版英语下学期阅读理解专项水平练习题班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,选择最佳选项。Bob has summer holidays. He is going to visit his grandparents in Shanghai . He wants to give some presents to them . Yesterday he went to shopping with his mother and father. In the shop , he bought a blue shorts and black pants for his grandfather and
2、some good books for his grandmother . Bob was very happy( )(1)Where are Bob''s grandparents?A.In Beijing B.In ShanghaiC.In Nanjing( )(2)What does Bob do in the summer holidays?A.Bob is going to visit his grandparents.B.Bob went shopping with his friends.C.He went shopping with his mothe
3、r.( )(3)What did he buy for his grandmother?A.a shirtB.Some applesC.Some books( )(4)What did he buy for his grandfather?A.a sweater B.Some apples.C.a blue shorts and black pants( )(5)How does Bob feel?A.He feels happy.B.He feels busy.C.He feels sad.2. 阅读短文,回答下列问题。Its my bedroom. Its small but n
4、ice and clean. A table is near the window. A light, a clock and my books are on it. A chair is beside it. My bag is on the chair. My bed is near the table. A photo is on the wall. Its a photo of my family. You can see all my family members in it. Look! A cat is under my bed. Its interesting. My shoe
5、s are behind the door. Can you see a ball in the box?1What can you see on the table?2Whats that on the chair?3Where is the photo?4Where are your shoes?5Can you see a cat under the bed?3. 阅读理解,选择正确答案。Dick was notold, but he does not have much hair. His wife Emma has thick, beautiful black hair. They
6、have a son. His name is Peter, and he is five years old. One day,Dick was reading a book in his study. Peter looked at his father for a long time and then said to his mother, “Why does Papa have so little hair, Mama?”Emma laughed and said, “He has little hair because he thinks a lot. He''s a
7、 very clever man.” Peter looked at his mother''s thick black hair for a few seconds and then said, “Then I know why you have so much hair.”(1)Dick is Peter''s _.A、motherB、fatherC、sisterD、brother(2)Dick has _ hair.A、noB、beautifulC、a littleD、long(3)Emma has _hair.A、noB、shortC、longD、thi
8、ck(4)Emma says Dick is a _ man .A、littleB、strongC、foolishD、clever(5)Peter thinks that Emma is _.A、niceB、foolishC、cleverD、kind4. 阅读歌谣,完成下列任务Spring is green with flowers and songs. We can go on a picnic.Summer is hot and the days are long. We can go swimming.Autumn is golden and farmers are busy. We c
9、an pick apples.Winter is white and the year is gone. We can make a snowman.根据歌谣完成问句或补全空缺,根据文章提示填空,选择恰当的句子完成对话。(1)What colour is Autumn? (2)Farmers are in Autumn.(3)What colour is winter? (4)Spring is full of (充满) a
10、nd songs.(5)Green springflowers and songs Hot summer days go swimming busy pick apples end of the year (6)选择恰当的句子完成对话。Mike: Hi, Andy! Andy: Autumn.Mike:
11、60; Andy: Because I can pick apples in autumn.Mike: Andy: Yes, they are.Mike: Andy: I often go hiking with my father.A. Why do you like autumn?B. Are famers very busy in autumn?C. What do you often do in autumn?D. What''s your favourit
12、e season?5. 判断正误。Amy''s birthday is coming. On her birthday, she wants to have a birthday party in her house. She will invite her friends to her party. At the party, they will eat the birthday cake. Amy likes singing very much. So they will sing and dance. They will play many games, too.Amy&
13、#39;'s parents will give her a big surprise(惊喜). She will have a great time. Amy''s birthday is on April 21st. The party will start at 7:30 p.m. You can send a birthday card to her email as a present(礼物).Here is Amy''s email address: Amy112.( )(1)Amy''s birthday is in Spr
14、ing.( )(2)The birthday party will start in the morning.( )(3)If you go to the party, you can eat the birthday cake.( )(4)Amy doesn''t like singing.6. 仿照例句, 根据表格的内容写句子。例句:Mike is eating lunch at school(1)Wu Yifan (2)Chen Jie (3)Oliver (4)John
15、 7. 阅读短文,判断正误。Hello, I am Tim. It''s Sunday today. Today I have many things to do. I get up at6 o''clock, and then I do morning exercises. After that I eat breakfast and do my homework. At 10:30, I play sports with my classmates. I eat lunch at 12:00. In the afternoo
16、n, I go to the park with my friends and I have a picnic there. In the evening, I watch TV. And I go to bed at 9:00. What a nice day!( )(1)It''s Saturday today.( )(2)Tim gets up at 6 o''clock every day.( )(3)Tim does his homework before 10:30.( )(4)Tim goes to the park with his parent
17、s and has a picnic there.( )(5)Tim goes to bed at 9 o''clock in the evening.8. 根据表格内容回答问题。NameJohnMikeLilyTimBirthdayJun. 4thNov. 3rdJul. 1stApr. 5th (1)When is John''s birthday?(2)Is Mike''s birthday on November 1st?(3)Is Lily''s birthday on New Year''s
18、Day?(4)Whose birthday is on April 5th?9. 阅读理解。根据短文内容判断正()误(×) My name is Lily. This is my house. There are five rooms in my house. This is my father and mothers room. There are three pictures on the wall. There is a desk near the window. There are two chairs behind the desk. On the left o
19、f the room, there is a toilet. On the right, its my room. There are four pictures and a clock on the wall.1This is Lilys house. (_)2There are four rooms in the house. (_)3There are three pictures in Lilys room. (_)4There are two chairs and a desk in father and mothers room. (_)5T
20、here are four pictures and a clock on the wall. (_)10. 阅读理解,判断对错。Hello, I am Franklin. I come from the UK. But I am a Chinese boy. I am eleven years old. I have a sister. Her name is Sarah. She''s nine years old. We''re in the same school. But we''re in different grades.
21、 At school, we study Chinese, math, English, PE, art and so on. Our teachers are nice. My mother is in China. My father is in the UK. I love my family very much.( )(1)Franklin comes from China.( )(2)Franklin''s sister is nine years old.( )(3)Franklin''s father is in china( )(4)Frankl
22、in and his sister are in the same school( )(5)Franklin loves his family very much.11. 读短文,完成填空。Hello, my name is Bill, I live in a small city(城市) with my parents. But my grandparents live in a village.My father likes the city. In the city, there are tall buildings and nice cars. He can do many kinds
23、 of things and eat many kinds of food.But I like the village. It''s so beautiful. The trees are green. And the flowers are colorful. I can do kung fu with my grandpa in the morning. There is a river beside the village. The water is clean(干净的). In summer, I can swim in it.(1)Bill''s f
24、ather likes the city, because there are tall and nice .He can many kinds of food.(2)Bill thinks(认为) the village is .There are green , colorful and a clean
25、160; . He can in it.12. 阅读短文,选择正确的答案。Frank is my e-friend. He lives in Australia. He is 11 years old. He is tall and strong . He has brown hair and blue eyes. He has a sister. She is a student. Frank''s mother is a doctor. His father in a teacher. Frank has
26、English, Chinese, Maths, Art, PE, Music and Science classes at school. He likes Chinese and Art. He is good at them. He likes drawing robots. Frank likes sport too. He likes playing football and basketball. He usually plays football with his friends after school. On Sundays, he often plays basketbal
27、l with his father.(1)Frank lives in (the) _.A.USAB.UKC.Australia(2)There are _ people in Frank''s family.A.fiveB.threeC.four(3)Frank''s sister is a _.A.studentB.doctorC.teacher(4)Frank is good at _.A.sportB.Chinese and ArtC.football(5)Frank often plays basketball_.A.after schoolB.on
28、SundayC.with his friends13. 阅读理解,判断对错。The Fox and theOne morning, a fox sees a rooster.He thinks, 'This is my breakfast.'He comes up to the rooster and says,' I know you can sing very well. Can you sing for me ?' The rooster is glad. He closes his eyes and begins to sing. The fox see
29、s that and catches him in his mouth and carries him away.The people in the field see the fox. They cry,'Look ,look! The fox is carrying the rooster away.' The rooster says to the fox,'Mr Fox, do you understand? The people say you are carring their rooster away. Tell them I am yours. Not
30、theirs.'The fox opens his mouth and says,' The rooster is mine, not yours.' Just then the rooster runs away and flies into the tree。( )(1)One morning a fox sees a monkey( )(2)The fox catches the rooster in his mouth( )(3)The fox and the rooster are good friends( )(4)People in the field s
31、ee the fox( )(5)The rooster is smarter(聪明) than the fox14. 根据短文内容判断正误。Hello! My name is Bo B. I am eleven years old. I like English very much. My favourite food is fish. It''s healthy and delicious. My favourite colour is yellow. I don''t like brown.Mr Wang is our new Chinese teacher
32、. He is tall and strict. He likes green beans and chicken. He doesn''t like grapes. They are sour (酸的).() (1)Bob likes fish very much.It''s healthy and delicious.() (2)Bob''s favourite colour is red.() (3)Mr Wang is our English teacher.() (4)Mr Wang is tall and strong.() (5)M
33、r Wang likes chicken and bread.15. 阅读小短文,判断对错。Mike is new at school, but he has many friends at school. He likes playing football with his classmates. He likes talking with Lily on the phone. He often gets emails from his friends. They email him photos, too. He often reads books in the library. Book
34、s are his friends, too.( )(1)Mike likes playing basketball.( )(2)He often calls Mary.( )(3)He often email photos to his friends.( )(4)He often gets emails from his classmates.( )(5)Mike often reads books in the library.16. 阅读短文,选择正确的答案。My name is Tom. I come from Guangzhou and live with my grandpare
35、nts and parents. Now it is in July. It''s my summer holiday. I'' m visiting my uncle and aunt in Sydney. But it is winter in Sydney. I don''t have a thick (厚的) coat for cold days. Because it''s not so cold in Guangzhou even in winter. I will buy one with my aunt this
36、weekend. I think I also need a pair of warm shoes and something else warm. I will buy some presents for my cousin, Bill. So I will be very busy this weekend.(1)Tom is a boy from _.A. Beijing B. Sydney C. Guangzhou(2)Tom is visiting his _ for his summer holiday.A. grandpa and grandma B. father and mo
37、ther C. uncle and aunt(3)When it''s summer in Guangzhou, it''s _ in Sydney.A. spring B. winter C. summer(4)It''s_ in Guangzhou even in winter.A. not so cold B. hot C. so cold(5)Tom will_ with his aunt this weekend.A. go shopping B. go camping C. visit his friends17. 阅读短文,判断下列
38、句子正误。I''m going to Chengdu next month. It is the capital of Sichuan Province(省). It is in the south-west of China. It''s famous for pandas. I''m going to take some pictures of them. I''m going to climb mountains with my parents too. I hope we will have an interesting
39、trip.( )(1)I''m going to Chengdu next month.( )(2)Chengdu is in Shandong Province.( )(3)Chengdu is in the north-west of China.( )(4)Pandas live in Sichuan.( )(5)I''m going to swim and climb mountains in Chengdu.18. 阅读理解。Anna:What are you going to do ?Jone:I am going to the store.Anna
40、:What do you want to buy?Jone:My bike is broken. I want to buy a new bike.Anna: Me , too.Jone: Let''s go shopping.Anna: Ok.Jone: How do you go to the store?Anna: By bus.Jone: Ok.( )(1)What does Anna want to buy?A.Anna wants to buy a new bike.B.Anna wants to go to Beijing.C.Anna wants to buy
41、some fruit.( )(2)What does Jone want to buy?A.Jone wants to buy a new pen.B.Jone wants to buy a new motorbike.C.Jone wants to buy a new bike.( )(3)How does Jone go to the store?A.By bike.B.By motorbike.C.By bus.( )(4)How does Anna go to the store?A.By bus.B.By car.C.By motorbike19. 阅读短文,选择正确的答案。It
42、39;'s all white outside because it snows. Miss Cat says,' Oh, dear! It''s very nice outside. Let''s make a snowman.' Making a snowman isn''t very easy.so they workhard. Oh, how nice the snowman is! Mr. Dog puts his hat on the snowman''s head. After that, t
43、hey are very hungry. Their lunch is some fish, some bones and a big cake. Mr. Dog says,' It''s the middle of the day.The snowman must be hungry. Let''s give the cake to him.' 'All right!' says Miss Cat. But the snowman isn''t there. They can only see the hat.
44、Where is he?( )(1)The weather is _.A.cold B. hot C. cool( )(2)Can Miss Cat make a snowman?A. Yes, he can. B. No, she can''t. C. Yes, she can.( )(3)Is making a snowman very easy?A. Yes, it is. B. No, it isn''t. C. Yes, they are.( )(4)Mr. Dog is going to take the_ to the snowman.A. fish B. bones C. cake ( )(5)Can they see the snowman after lunch?A. No, t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2 平行线分线段成比例教学设计初中数学鲁教版五四制2012八年级下册-鲁教版五四制2012
- 新能源企业2025安全生产标准化建设与安全防护技术报告
- 2025年新能源汽车电池回收利用市场前景与挑战报告
- 4. 分子动能和分子势能说课稿高中物理人教版2019选择性必修 第三册-人教版2019
- Unit 6Section A(1a~2d) 说课稿2023-2024学年人教版英语八年级下册
- 2025年中国高纯金属硅行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025年中国高纯度橙皮苷粉末行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025年中国橄榄球器材行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 实体化妆知识培训班课件
- 2025年中国覆铜板用酚醛树脂行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 吉林省长春市2025年中考英语真题附真题答案
- 2025年放射学影像学诊断综合考试卷答案及解析
- 软件项目开发团队管理方案
- 教师招聘培训课件
- 2025年智能可穿戴设备生物传感技术在高原病治疗监测中的创新应用报告
- 医院药师培训课件
- 《传感器原理及应用》课件-第8章+光电效应及光电器件
- 2025年燃气生产和供应行业研究报告及未来行业发展趋势预测
- 母婴乙肝传播知识培训课件
- 12醉 翁 亭 记 同步练习 (含答案)2025-2026学年语文统编版九年级上册
- 2024正安县辅警招聘考试真题
评论
0/150
提交评论