2014届高三新人教版英语一轮总复习质量过关检测 必修五 Units 1~2 Word版含详解_第1页
2014届高三新人教版英语一轮总复习质量过关检测 必修五 Units 1~2 Word版含详解_第2页
2014届高三新人教版英语一轮总复习质量过关检测 必修五 Units 1~2 Word版含详解_第3页
2014届高三新人教版英语一轮总复习质量过关检测 必修五 Units 1~2 Word版含详解_第4页
2014届高三新人教版英语一轮总复习质量过关检测 必修五 Units 1~2 Word版含详解_第5页
已阅读5页,还剩19页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、必修五Units 12质量过关检测本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。共150分。时间:120分钟。第卷(选择题共115分)第一部分:听力(满分30分)略第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D、四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。21(2013·龙岩市质检)The passenger,sitting in his chair and completely _ in a magazine,looked as if nobody was around.Aabsorbing

2、 Bbeing absorbedCabsorbed Dto absorb答案:C考查非谓语动词。句意:那位乘客坐在椅子里,完全沉浸在杂志中,看上去好像旁若无人。The passenger与absorb之间构成逻辑上的动宾关系,所以选过去分词作状语。22(2013·嘉兴市基础测试)The question was _ at the meeting whether or not the company should employ more workers to increase production.Aput forward Btaken up Cgiven out Dpassed on

3、答案:A考查动词短语。句意:在会议上,是否招募更多工人来增加产量的问题被提了出来。put forward“提出”;take up“拿起,从事”;give out“分发,耗尽”;pass on“传递”。23(2013·忻州市第一次联考)My brother has his own businessthat's also _ I expect to do after I graduate from Harvard University.Awhy BwhenCthat Dwhat答案:D考查名词性从句。句意:我哥哥有自己的事业那也是我哈佛大学毕业后希望做的事业。_ I expect

4、 to do是表语从句部分,该部分缺少宾语,所以填起双重作用的what。24(2013·贵州省六校联盟第一次联考)Scientists have come to the conclusion _ the temperature on Earth is getting higher and higher.Awhat B.that Cwhich D.when答案:B考查同位语从句。句意:科学家已经得出结论:地球气温正在越来越高。come to the conclusion that.“得出结论”。25(2013·杭州市一检)Jack denied _ to the police

5、 as a suspect and insisted that he was innocent.Ato be taken Btaking Cbeing taken Dto take答案:C考查非谓语动词。句意:杰克否认被当作嫌犯带到了警察局,他坚持说自己是无辜的。deny后接V­ing形式,再由句意可知,选表示被动的C项。26(2013·杭州市一检)The knowledge _ in one's childhood will make a stronger impression on him than what he learns at any other lif

6、e stage.Aacquired Bacquiring Cbeing acquired D having acquired答案:A考查非谓语动词。句意:在儿童时期获得的知识要比其他时期获得的知识对人的印象更深刻。由句意可知,the knowledge与动词acquire之间构成逻辑上的动宾关系,所以排除B、D两项;C项表示正在获得的知识,也与句意不符。27(2013·合肥市第一次质检)_ these experiments were successfully completed would we think of going into humans.AIf only B.So th

7、at COnly if D.Even if答案:C考查短语。句意:只有当这些实验都成功完成后,我们才能考虑在人身上实验。only if“只有当”;only if“要是就好了”;so that“因此,结果”;even if“即使,尽管”。28(2013·浙江省第一次五校联考)You don't go to that supermarket quite often, do you?No, I only go there _ because it's too far away from my house.Aconsequently B.constantlyCoccasion

8、ally D.frequently答案:C考查副词。句意:你不经常去那家超市,是吗?是的,我只是偶尔去那里,因为超市离我家太远。occasionally“偶尔”;consequently“因此”;constantly“经常”;frequently“频繁地”。由句意可知,选C项。29(2013·宜春市五校联考)If you are not sure of the meaning of this word, you can _ the dictionary.Arefer to Blook up Csee Dlook at答案:A考查动词短语。句意:如果对这个单词的意思不确信的话,那么你可

9、以查词典。refer to“查阅”;look up也有此意,但是应该表达为look up the word in the dictionary。30(2013·唐山市期末)_ to real life situations, soon he learned some survival Spanish.AHaving exposed BExposed CExposing DTo expose 答案:B考查非谓语动词。句意:因为被暴露在真实的生活场景中,所以他很快学到了一些日常使用的西班牙语。expose与句子的主语he之间构成逻辑上的动宾关系,所以选过去分词。31(2013·

10、盐城市摸底)I can't understand why some graduates wouldn't go to the western part of our country where large quantities of jobs are _.Apresent Bavailable Csuitable Dconvenient答案:B考查形容词。句意:我不能理解为何一些大学毕业生不愿到我国的西部,在那里可以得到很多工作。由句意可知,选available,be available意为“可获得的,可利用的”;be present“出席的,到场的”;be suitable“

11、适合的”;be convenient“方便的”。32(2013·西安市长安区第一次质检)Many lines of subways are _ construction, which will surely help to make Xi'an an international metropolis(国际化大都市)Ain B.on Cunder D.within答案:C考查介词。句意:许多地铁正在被建设,这毫无疑问会帮助西安成为国际化大都市。under construction“正在被建设”。再如:under repair“正在被修理”;under discussion“正在

12、被讨论”。33(2013·昆明市高三摸底调测)They have finished the work by themselves, _ I told you.Awhat BasCthat Dwhen答案:B考查定语从句。句意:他们独立完成了工作,这一点我早就告诉你们了。as在此引导非限制性定语从句,指代前面的整个句子。34(2013·贵州省六校联盟第一次联考) Barbara lied to me again last night; I can't take it any more!That's not surprising. She is _ a simp

13、le woman.Anothing but Banything but Cnone but D.no more than答案:B考查短语。答语句意:这一点也不让人吃惊。她绝不是一位简单的女性。anything but“绝不是”符合句意。35(2013·贵州省六校联盟第一次联考)Oh, dear! I can't find my new bracelet. Where on earth did I put it?What a careless guy. It is on the table _ we had dinner together yesterday.Awhich B.

14、that Cwhere D.what答案:C考查省略和定语从句。答语句意:真是一个粗心的孩子。你的手镯是放在了昨天我们共进晚餐的餐桌上了。由句意可知,答语在yesterday后省略了that you put it(the bracelet),所以此处不是强调句型而是定语从句,_ we had dinner together yesterday部分缺少地点状语,所以选关系副词where。what不引导定语从句。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(2013&#

15、183;嘉兴市基础测试)One day my 5­year­old daughter, Mini, ran to the window crying: “A Cabuliwallah(喀布尔商贩)!A Cabuliwallah!” In the street below was Rahmun,a Cabuliwallah passing slowly along. Mini called him _36_, but when he looked at her she ran away scared. As time went by, they got to know eac

16、h other and started to _37_ together, laughing and talking all the way. Rahmun would give her grapes and strawberries, spending the little money he had _38_ her. The two often enjoyed joking together. Rahmun _39_ say: “Well, little one, when are you going to the father­in­law's house?”

17、 Mini did not understand this and was _40_.One morning, l saw Rahmun being led away by the police. There was some blood on his clothes. I _41_ a neighbor had owed Rahmun money but denied it, and that in the course of the _42_ Rahmun had struck him. On a charge of murderous attack, Rahmun was _43_ to

18、 prison.Time passed. Mini grew up and we were making arrangements, for her _44_.I was sitting in my study _45_ someone entered. It was Rahmun, his face pale and dirty and I could _46_ recognize him! He said all those years ago Mini had reminded him of his own daughter in Kabul. It was his belief tha

19、t Mini was _47_ the same. He had once _48_ Mini running to him calling “A Cabuliwallah!” and pictured them laughing and talking together.The two were now reunited. But when he made _49_ once more, Mini's face turned red. They could not recover their old _50_.When Rahmun left, l gave him a bank n

20、ote, _51_: “Go back to your own daughter, and may the happiness of your meeting bring good _52_ to my child!”Having made this present, I had to _53_ the electric lights and the music band I had intended for the wedding and the ladies in the house were _54_. But to me the wedding was all the _55_ for

21、 the thought that in a distant land a long­lost father met again with his child.文章大意:我的女儿与一位喀布尔商贩成为了“忘年交”。当他遇到困难时,我对他伸出了援手。36A.loudly Bproudly Cseriously Dfirmly答案:AMini“大声地”喊他,但是当他转身看他时,Mini很害怕地跑开了。loudly“大声地”;proudly“骄傲地”;seriously“严肃地,认真地”;firmly“坚定地”。37A.work out Brun out Chang out Dstand o

22、ut答案:C随着时间的推移,他们变得很熟,开始一起“闲逛”。hung out“常去某处,闲逛”;work out“计算出”;run out“跑出去”;stand out“突出”。38A.in Bon Cto Dat答案:Bspend money on.“把钱花在”。39A.would Bshould Cmust Dcould答案:ARahmun“总会”说:“小家伙,你什么时候去你继父家里住?”would在此表示过去的习惯动作,意为“总是,会”。40A.concerned Bfrightened Cpuzzled Dashamed答案:CMini不明白他的话的意思,感到很“困惑”。puzzled

23、“困惑的”;concerned“担心的”;frightened“害怕的”;ashamed“羞愧的”。41A.insisted Bdoubted Cannounced Dheard答案:D我“听说”Rahmun的邻居欠他一笔钱,但是却不承认。在“争吵”过程中,Rahmun打了他的邻居。hear“听说”;insist“坚持”;doubt“怀疑”;announce“宣布”。42A.escape Bquarrel Ccommunication Dbargain答案:Bquarrel“争吵”;escape“逃跑”;communication“交流”;bargain“便宜货”。43A.punished B

24、admitted Cdropped Dsentenced答案:D因为预谋袭击他人,他被“宣判”入狱。sentence“宣判”;punish“惩罚”;admit“承认”;drop“滴落”。44A.wedding Bbirthday Cgraduation Dpromotion答案:A最后一段两次提到了“wedding”。45A.while Bafter Cunless Dwhen答案:Dbe doing.when.“正在就在这时”。46A.nearly Bactually Chardly Dsimply答案:C他的脸苍白而且满是污垢,我“几乎没认出他来”。hardly“几乎不”;nearly“几

25、乎,接近”;actually“事实上”;simply“简单地”。47A.even Bstill Cjust Dyet答案:B他认为Mini“仍然”还和从前一样。48A.caught Bimagined Cavoided Dkept答案:B他曾经“想象”Mini向他跑来,喊着“喀布尔商贩”。imagine“想象”;catch“赶上”;avoid“避免”;keep“保持”。49A.jokes Bcomments Csuggestions Drequests答案:A但是当他再次“开玩笑”时,Mini的脸红了。make jokes“开玩笑”;make comments“做出评论”;make sugge

26、stions“给出建议”;make requests“请求”。50A.belief Bimpression Cfriendship Denergy答案:C他们的“友谊”无法回到从前了。friendship“友谊”;belief“相信,信仰”;impression“印象”;energy“能量”。51A.reading Bwriting Ctelling Dsaying答案:D我给了他一张支票,支票上写着。52A.fortune Btreasure Csupport Dcomfort答案:A回到你自己的女儿身边去,祝愿你们父女重逢会给我女儿带来“好运”。fortune“好运,幸运”;treasur

27、e“珍宝”;support“支持”;comfort“安慰”。53A.put off Bgive up Cturn to Dcare about答案:B给了Rahmun一份礼物(那张支票)后,我不得不“放弃”为女儿婚礼准备的电子灯光和乐队。give up“放弃”;put off“推迟”;turn to“向求助”;care about“关心,在意”。54A.moved Bdelighted Cworried Ddisappointed答案:D这让女儿很“失望”。disappointed“失望的”;moved“感动的”;delighted“高兴的”;worried“担忧的”。55A.clearer

28、Beasier Cbrighter Dquieter答案:C但是,一想到在遥远的地方有一对父女重逢,我就会觉得这样的婚礼更明亮(好)。all the brighter“更明亮”。第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(2013·桂林市一调)For thousands of years, the most important two buildings in any British village have been the church and the pub. Trad

29、itionally, the church and the pub are at the heart of any village or town, where the people gather together to socialize and exchange news. As a result, British pubs are often old and well preserved. Many of them have become historicists. The most famous example is the pub in the city of Nottingham

30、called “The Old Trip to Jerusalem”, which dates back to the year 1189 AD and is probably the oldest pub in England. However, British pubs are not just for kings and queens; they welcome people from all classes and parts of society. On a cold night, the pub's landlord or landlady can always find

31、a warm place for you by the fire. There is always honest and hearty food and plenty of drink available at an affordable price.That's how things used to be. Things are beginning to change. It is said that the credit crunch(信贷紧缩 ) is causing 39 British pubs a week to go out of business. People do

32、not have enough spare money to spend on beer. Recently, the UK government banned (禁止) smoking in all pubs, and that may also have affected the number of customers going to pubs.This decline(衰退) is happening despite the fact that in 2005 the UK government started to allow pubs to stay open after 11 p

33、m. Previously, with 11 pm. as closing time, customers would have to drink quite quickly, meaning they sometimes got more drunk than they would if allowed to drink slowly. The British habit of drinking a lot very quickly is known as “binge drinking”, and it causes long­term health problems for p

34、eople and problems with violent crime for communities.In order to save their businesses, pubs are trying to change with the market. British pubs now offer something for everyone. A lot of pubs used to be “Working Men's Clubs”, meaning that women could not usually enter. Today, however, women can

35、 freely enter 99% of pubs without experiencing any problems. Perhaps things are changing for the better after all.文章大意:酒馆和教堂一直是英国最重要的建筑。本文重点介绍了酒馆的历史和现在。56The passage mainly tells us something about _.Athe long history of British pubsBthe decline of British pubsCthe past and present of British pubsDt

36、he importance of British pubs答案:C主旨大意题。全文讲的是英国酒馆的过去和现在。57Which may not be the cause of the decline of British pubs?AThe credit crunch. BThe present closing time.CThe ban of smoking. DHaving no spare money.答案:B细节理解题。由第四段可知,酒馆的衰退是因为三个方面的原因:信贷紧缩、人们没有闲钱和政府在酒馆的禁烟。58We can infer from the passage that _.Ab

37、inge drinking means drinking less beerBBritish people used to like drinking slowlyCclosing the pubs early will reduce social problemsDBritish government aims to discourage people from binge drinking答案:D推理判断题。由第五段最后一句话“The British habit of drinking a lot very quickly is known as”binge drinking“, and

38、it causes long­term health problems for people and problems with violent crime for communities.”可知,binge drinking造成了人们的长期的健康问题和社区暴力问题;该段一开始讲到政府延长了酒馆的营业时间,这就能有效避免这一问题。可以得出结论:政府的目的是减少binge drinking。59We can see from the last Paragraph that the author _.Aholds an optimistic attitude towards the Br

39、itish pubsBis against the admission of too many women to the pubsCthinks that women in the pubs will cause less social problemsDthinks that British pubs should offer everything you need答案:A推理判断题。由最后一段,特别是最后一句话“Perhaps things are changing for the better after all.”可知,作者对酒馆持乐观态度。B(2013·昆明市高三摸底调测)

40、Are you looking for a summer reading list for your child or teen? Keep your child reading all summer with this selection of 2012 summer reading lists.Books for primary school studentsKenneth Cadow: Alfie Runs AwayWhen his mother wants to give away his favorite shoes just because they're too smal

41、l, Alfie decides he's had enough.Kate Feiffer: My Side of the CarIt might be raining on Dad's side of the car, but imaginative Sadie argues that it is not raining on her side, so their trip to the zoo doesn't need to be put off.Books for high school studentsFlinn: BeastlyA modern retelli

42、ng of “Beauty and the Beast” from the point of view of the Beast, a proud Manhattan private school student who is turned into a monster and must find true love before he can return.Lord: A Night to RememberA description of the sinking of the “Titanic”, a reputedly unsinkable ship that went down in t

43、he Atlantic on April 10, 1912 after hitting an iceberg, resulting in the deaths of over 1, 500 people.Books for high school studentsMark Twain: Huckleberry FinnIt's Mark Twain's classic story about a young man and his slave Jim. They travel upriver to escape slavery and in the process Huck d

44、iscovers what it is Jim makes him to be a man. It teaches us about the value of friendship and sacrifice.Charles Dickens: Great ExpectationsIt is about a young man named Pip who inherits (继承 ) a great deal of wealth from an unknown source.The money quickly moves him up the scale in London.However, a

45、t the same time it also teaches him about the dangers of ambition.文章大意:家长们注意,2012夏季读书目录来了。60Who will probably be interested in this passage?AParents. B.Students.CWriters. D.Teachers.答案:A推理判断题。由第一段,特别是“.for your child or teen”和“Keep your child.”可知,该篇文章是写给家长看的。61These lists of recommended books are ge

46、nerally organized by _.Abook names Bgrade levelsCtheir popularity D.writers' names答案:B推理判断题。由黑体标题可以看出,所列书目是按照“小学高中”的顺序所列,因此选B项。62Which of the following books is about a terrible disaster?AMy Side of the Car. BHuckleberry Finn.CGreat Expectations. D.A Night to Remember.答案:D细节理解题。由第三个黑体标题前“A descr

47、iption of the sinking of the Titanic, a reputedly unsinkable ship that went down in the Atlantic on April 10, 1912 after hitting an iceberg, resulting in the deaths of over 1, 500 people.”可知。C(2013·豫南九校联考)For 75 years, three words have influenced the lives of many young Brits.They are:mirror, s

48、ignal,manoeuvre(移动)These are the processes all drivers should perform.Learners hoping to pass their driving test need to prove that they understand the importance of these actions before they can throw out their L­plates and head for the highway.In Britain,L­plates are signs with a red “L”

49、 on them which you attach to a car to warn other drivers that you are a learner.This summer the British driving test celebrates its seventy­fifth birthday.It's often described as one of the most frightening tests we face.It is a painful experience that doesn't come very cheap nowadays.T

50、aking the test in 1935 cost just 37.5 pence;now candidates can expect to pay 93.The test is also harder than ever.In 1935,the pass rate was 63%; now it's 43%.In recent years,the DSAthe organization that oversees (监督) the driving testhas looked for ways to assess different aspects of what makes a

51、 good driverNow the DSA has announced that candidates will drive for ten minutes without detailed instructions from the examiner.DSA's chief driving examiner Trevor Wedge said the aim was to measure a candidate's ability to drive safely while making decisions independently.However,drivers wi

52、ll not be punished for getting lost. “Candidates won't be failed for going off route,” Mr. Wedge said.No doubt there will still be complaints. The BBC has learnt that in 2009 there were 1,889 complaints about examiners,of which just 51 were supported.Complaints that were rejected included “Candi

53、date crashed during testclaims examiner distracted(注意力不集中的)” and “Candidate says examiner took her on busy roads during rush hour,which was unfair”Someone else seemingly failed to understand the nature of an emergency stop when the complaint was filed that an emergency stop was conducted without war

54、ning.文章大意:在英国拿驾照也很不容易。63What do we know about L­plates?ABrits with L­plates can't drive on highways.BIt's difficult for people to get L­plates.CIt takes a long time to get L­plates.DMost L­plates are black in color.答案:A推理判断题。由第二段最后两句话可知,L­plates是贴在车上告诉别人你是一名学车者的

55、图标,在撕掉该图标前不得上公路行驶。64According to the passage,the staff members of the DSA _.Ateach how to driveBare mostly policemenCpunish candidates who get lostDassess the performance of candidates答案:D细节理解题。由第五段第二句话“.the DSAthe organization that oversees (监督) the driving test.”可知,DSA的成员会对考驾照者做出评价,决定他能否拿到驾照。65We can learn from the passage that _.Aexaminers don't take candidates on busy roadsBthe pass rate of the driving test in

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论