版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、I.阅读技能(共五个部分,30小题,计50分)(A)Once upon a time, there lived a mouse and his wife in a village They had a beautiful daughter and they loved(1)Cvery much As time went by, the daughter grew old enough to marryThe mouse and his wife decided to(2)A the strongest husband in the world for their daughter They t
2、hought that the strongest man in the world was(3)Bso they went to the Sun in a hurry and asked the Sun to marry their daughter (4)B the Sun smiled and said,The Cloud is a lot stronger than me(5)Athe Cloud is covering me, I lose my power completely Then the mouse and his wife went to the Cloud and sa
3、id,You are the strongest manPlease marry our daughter We will give you most of our wealth The Cloud said,I am not that strong When the Wind is(6)C hard, I am pushed away The mouse and his wife then went to the Wind,and asked him to marry their daughter There is the Wall who is much(7)Cthan meI can n
4、ot push him away no matter how hard I may blow, said the Wind The mouse and his wife went to the Wall quickly They asked him to marry their daughter and be a strong husband And they (8)Athey would give the Wall most of their wealth Thank you, but you don t understand No matter how big I may be, a mo
5、use can easily dig under my feet and make me fall down, said the Wall What? Then the strongest man in the world is a mouse? The(9)B were surprised to know that they were strong in others eyes (10)C, the mouse and his wife found a best mouse husband for their daughter They lived happily ever after th
6、at(1)A himB youC her(2)A look forB look afterC look up(3)A the MoonB the SunC the Earth(4)A AlthoughB ButC Or(5)A WhenB WhereC What(6)A pushingB pullingC blowing(7)A weakerB biggerC stronger(8)A promisedBpreventedC protected(9)A colorB coupleC cousin(10)A UsuallyB GenerallyC Finally文章主要描述了老鼠夫妻为他们的女儿
7、找对象,他们想找世界上最强的人为他们的女儿丈夫但最后发现,老鼠才是世界上最强的(1)C代词辨析A他;B你;C她;根据上句They had a beautiful daughter 他们有一个漂亮的女儿,应该是非常爱她,故答案是C(2)A动词辨析A寻找;B照顾;C查询;根据语境,应该是老鼠和他的妻子决定为他们的女儿寻找世界上最强壮的丈夫,故答案是A(3)B名词辨析A月亮;B太阳;C地球;根据下句so they went to the Sun in a hurry and asked the Sun to marry their daughter于是他们急忙去找太阳,向太阳求婚,可知应该是认为太阳
8、是最强的,故答案是B(4)B连词辨析A尽管;B但是;C或者;根据上文认为太阳是最强的,后面The Cloud is a lot stronger than me太阳说云比我强,表转折关系,故答案是B(5)A疑问词辨析A何时;B哪儿;C什么;根据上句The Cloud is a lot stronger than me太阳说云比我强,后面the Cloud is covering me, I lose my power completely乌云笼罩着我,我完全失去了力量应该是when引导的时间状语从句,故答案是A(6)C动词辨析A推;B拉;C吹;根据下句I am pushed away我被推开了
9、,可知是当风吹时,故答案是C(7)C形容词辨析A更弱;B更大;C更强壮;根据下句I can not push him away no matter how hard I may blow不管我吹多大力气,我都推不开他,可知墙比我(风)更强壮,故答案是C(8)A动词辨析A承诺;B阻止;C保护;根据上句 They asked him to marry their daughter and be a strong husband他们要求他嫁给他们的女儿,做一个坚强的丈夫,应该是承诺把他们的财富都给他,故答案是A(9)B名词辨析A颜色;B夫妇;一对;C堂表兄弟姐妹;根据后面they were stro
10、ng in others eyes他们在别人眼里很坚强,可知是老鼠夫妇很惊讶,故答案是B(10)C副词辨析A通常;B一般情况下;C最后;根据上文的描述,可知最后,老鼠和他的妻子为他们的女儿找到了一个最好的老鼠丈夫,故答案是C考查完型填空根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺根据短文内容从方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文内容完整、意思连费(共1小题,计10分)11People think different colors have different meaningsThey think some colors can bring
11、them good luckIn Chinese culture, there are some lucky colors (1)B RedHapiness, Success and Good Fortune(命运) Red represents(代表) fire and is the most popular color in China (2)F Red is popular with Chinese people and it is widely used during festivals and important events Red things are common in our
12、 everyday lifeWe can sce red lanterns,red paper cuttings and on(3)C Red envelopes(信封) are filled with money and given as gifts during Chinese New Year Yellow Royalty and Power of the Throne In Chinese culture, yellow stands for royalty and is usually used for the emperor The first Emperor of China w
13、as known as Yellow Emperor (4)E Green Money and Wealth Green is a color which has many meanings such as wealth,hope and growthGreen also stands for pure and clean (5)D Packaging for some produce is often in green in order to show that the food is not pollutedA Colors can influence peoples feelingB H
14、ere are the top three of themC People wear red clothes during weddings, festivals and other ceremoniesD Banks and restaurants are often painted in greenE China was often regarded as Yellow Earth, and its mother river is Yellow RiverF It stands for happiness, beauty, good luck,success and good fortun
15、e短文讲了人们认为不同的颜色有不同的含义,一些颜色能给人们带来好运详细地介绍了红、黄、绿三种颜色的含义细节推理题(1)B根据前句In Chinese culture, there are some lucky colors及其后文内容, 可知说的是三种颜色,结合选项,应说以下是其中的前三名故选B(2)F根据前句Red represents(代表) fire and is the most popular color in China可知说的是红色代表的含义,结合选项,应说它代表着幸福、美丽、好运、成功和好运故选F(3)C根据前句We can sce red lanterns,red paper
16、 cuttings and on可知说的是那些场合有红色,结合选项,应说人们在婚礼、节日和其他仪式上穿红色衣服故选C(4)E根据前句The first Emperor of China was known as Yellow Emperor可知说的是黄色,结合选项,应说中国常被认为是黄土地,它的母亲河是黄河故选E(5)D根据后句 Packaging for some produce is often in green in order to show that the food is not polluted可知说的是绿色的应用,结合选项,应说银行和餐馆经常被漆成绿色故选D做题时结合原文和题目
17、有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理地分析才能得出正确的答案阅读下面的短文,并根据短文内容回答所提问题(共1小题,计10分)12There are plenty of myths(神话) to explain how the world came to have a moon to bring light to the night time But now there is a plan for a manmade moon It will give us much more light than the natural Moon Ch
18、ina is preparing to put a manmade moon in the sky above Chengdu by the end of 2020It will reflect sunlight back onto the Earth If it succeeds, three more such objects will be sent out in 2022,according to Wu Chunfeng, a space scientist Wu said it would be similar to how we get moonlight, but he pred
19、icted(预言) that the manmade moon would have eight times the brightness of the real one This is because the object will be about 500 kilometers above the Earth That will make it much closer to us than the moon, which is over 380 ,000 kilometers away,Wu added If the plan works, the manmade moon will sa
20、ve a lot of powerScientist predicted that Chengdu could save around 1.2 billion yuan in electricity every year if a new moon lit up 50 square kilometers of the cityAnd in 2022 , four manmade moons can take turns reflecting sunlight as they will not always be in the best position relative to the Sun
21、Together, they can give light to an area of up to 6 ,400 square kilometers on the Earth for 24 hoursThat means its brightness will be seen in most areas in China,so reducing the need for streetlights(1)Which country is preparing to put a manmade moon in the sky above Chengdu by the end of 2020?China
22、(2)What does Wu Chunfeng do?Hes a space scientist(3)How far is it from the Moon to the Earth?It is over 380 ,000 kilometers(4)Will it reduce the need for streetlights if the plan of manmade moons succeed?Yes, it will(5)What do you think of this plan ?Its very great本文主要介绍了人造月亮的计划的相关情况(1)China细节理解题根据第
23、二段中 China is preparing to put a manmade moon in the sky above Chengdu by the end of 2020可知中国正准备在2020年底前在成都上空发射人造月亮故答案为:China(2)Hes a space scientist细节理解题根据第二段中 If it succeeds, three more such objects will be sent out in 2022,according to Wu Chunfeng, a space scientist可知据太空科学家吴春凤说,如果成功,2022年将再发射三个这样的
24、物体因此可知吴春凤是一名太空科学家故答案为: Hes a space scientist(3)It is over 380 ,000 kilometers细节理解题根据第三段中 That will make it much closer to us than the moon, which is over 380 ,000 kilometers away,Wu added可知这将使它比38万公里外的月球离我们更近故答案为:It is over 380 ,000 kilometers(4)Yes, it will 细节理解题根据最后一段中That means its brightness wil
25、l be seen in most areas in China,so reducing the need for streetlights可知这意味着在中国的大部分地区都能看到它的亮度,因此减少了对路灯的需求因此可知如果人造卫星计划成功了,它会减少对路灯的需求 (5)Its very great细节理解题根据最后一段中If the plan works, the manmade moon will save a lot of powerScientist predicted that Chengdu could save around 1.2 billion yuan in electric
26、ity every year if a new moon lit up 50 square kilometers of the city可知如果计划成功,人造月亮将节省大量电力科学家预测,如果一个新月照亮成都50平方公里的城市,每年可节省12亿元的电力因此我认为这个计划既环保有能节省电力,是非常好的故答案为:Its very great题目要求根据短文内容回答问题,主要考查学生的阅读理解能力、从文中提取信息的能力及归纳概括能力做题时,要根据不同的题型分情况作答读下面短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项回答问题或完成句子(共1小题。计10分)13Chen Lin is a doct
27、or who is from Hengyang,After his graduation from Peking University,he works in an office for a large organization And this job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer Chen Lin works for MSF,an organization also known as Doctors Without Borders(无国界医生)MSF sends trained do
28、ctors all over the world to help people after a war or disaster(灾难) Chen Lin has traveled to many places to organize programs that help people in need At present,there are over 27,000 trained medical staff taking part in MSF projects and tasksThe organization received the Nobel Peace Prize in 1999Al
29、l kinds of doctors can volunteer for MSFThey need to be prepared to go almost anywhere in the world and,of course,they should expect difficult conditionsDoctors with experience in tropical (热带的)diseases are especially useful because most of MSFs work is in AfricaWhen MSF accepts a doctor for a task
30、,he has to go for at least six monthsWhen doctors have completed a few tasks,they might be sent on an emergency task following a disaster, such as an earthquake But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chen Lin,the experience you have is a great hel
31、p in your careerBesides,just like the explorers of the past,you need to keep an open mind and learn to get along well with the people you meet Most importantly,at the end of each task, you have made a real difference to peoples lives(1)According to the first paragraph, which is NOT true about Chen L
32、in?BA Sometimes, Chen Lins job may be dangerousB Chen Lin comes from GuiyangC He graduated from Peking University(2)MSF sends trained doctors throughout the world to help peopleCA before an earthquakeB who are homelessC who are injured in a war or a disaster(3)Who are greatly needed in Africa accord
33、ing to the passage?AA Doctors who have experience in tropical diseasesB Doctors who are kind and patientC Doctors from all over the world(4)What does a doctor have to do if he is accepted for a task by MSF?BA He has to complete a few tasksB He has to go for at least six monthsC He has to go to Afric
34、a(5)From Dr Chens words, we learn thatCA Where there is a will there is a wayB Good health is over wealthC Giving is getting本文介绍了一个以无国界医生而出名的组织MSF,每年提供很多杰出的医生去危险的地方帮助有需要的人,这些经历会给志愿者在事业上带来极大的帮助(1)B推理判断题根据And this job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer可知,陈林的工作可能会很危险,所
35、以A选项正确,排除根据Chen Lin is a doctor who is from Hengyang,可知,陈林来自衡阳,所以B选项错误根据After his graduation from Peking University,可知,他毕业于北京大学,所以C选项正确,排除故选B(2)C细节理解题根据MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or disaster,可知,MSF派受过训练的医生去帮助经历战争或灾难后的人们,故选C(3)A细节理解题根据Doctors with experien
36、ce in tropical (热带的)diseases are especially useful because most of MSFs work is in Africa,可知,尤其需要有这种热带疾病工作经历的医生,故选A(4)B细节理解题根据When MSF accepts a doctor for a task ,he has to go for at least six months,可知,如果MSF接受了一位医生做一项任务,他必须至少去6个月,故选B(5)C推理判断题根据According to Chen Lin,the experience you have is a gre
37、at help in your career,可知,虽然去执行这些任务既危险又辛苦,但是这些工作经历对事业有极大的帮助,这说明了给予就是得到故选C首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案最后再通读全文,核对答案阅读下面的短文,从每题所给的A.B、C三个选项中选出最佳选项回答问题或完成句子(1小题,计10分)14Social media(媒体)is a big part of most peoples lives There are social apps and sites like WeChat and Sina Weibo, as
38、well as video apps like Douyin and Kuaishou How do you behave when you use these apps? Recently researchers at the University of Sussex,UK, studied social media users ranging from 10to 15 years old They found that they can be divided into four personality types Geeks(极客) Geeks are active social medi
39、a users,but they find it mush more difficult to deal with the life in the real world Most of them are boys who like playing computer games and making music and videos They often post creative works online, using fake(假的) names In fact, they should avoid spending too much time on the Internet Interne
40、t celebrities Internet celebrities like sharing as well , but they are much more visible (看得见的) than geeks They might become wellknown for their singing or dancing But many of them, especially teenagers ,share almost every side of their lives in order to own more fans Being a teenage Internet celebr
41、ity can sometimes cause problems in the real world Lurkers(潜伏者) The first two groups are lucky to find a place to show their talent But most teenagers fall into the third type lurkers,or people who are neither too active nor visibleThis group prefers WeChat over Sina Weibo, as WeChat has private gro
42、ups They cant express themselves well but at least they make sure to protect their personal information Victims(受害者) Victims dont have enough knowledge to keep themselves safe online Their personal information can be made public and cause problems for them To avoid being a victim, you should check y
43、our personal settings on social mediaFriends only is a good choice for your posts Dont share your personal information(1)What does the underlined word they in Paragraph 2 refer to?BA Researchers at the University of Sussex, UKB Social media users ranging from 10 to 15 years oldC Researchers and soci
44、al media users ranging from 10 to 15 years old(2)What do geeks often do on the Internet according to the passage?CA They share almost every side of their livesB They share their personal informationC They post creative works(3)The underlined phrase Internet celebrity in Paragraph 4 meansB in Chinese
45、A网络用户B网络名人C网络博主(4)Which of the following is TRUE about lurkers?AA They would rather use WeChat than Sina WeiboB This group is both active and visibleC Lurkers dont have enough knowledge to keep their personal information safe online(5)The passage is written toCA offer tips for social media usersB te
46、ach social media users to use different appsC describe four personality types of social media users本文主要讲了青少年使用社交媒体的四种不同的表现方式(1)B词义理解题题目问第二段划线单词they指的是什么,根据第二段Recently researchers at the University of Sussex,UK, studied social media users ranging from 10 to 15 years old They found that they can be di
47、vided into four personality types可知英国的研究者研究了社交媒体的1015岁的用户,因此判断被分为四种类型的是这些青少年用户,故选B(2)C细节理解题题目问根据文章极客经常在线做什么,根据第三段They often post creative works online, using fake(假的) names可知极客在线发表自己的作品,故选C(3)B词义理解题题目意为第四段划线短语Internet celebrity的汉语意思是_,根据第四段Internet celebrities like sharing as well , but they are muc
48、h more visible (看得见的) than geeks They might become wellknown for their singing Or dancing可知他们是看得见的,可能很出名,因此判断他们是网络名人,故选B(4)A细节理解题题目意为有关潜伏者哪一项是正确的,根据第五段But most teenagers fall into the third type lurkers,or people who are neither too active nor visibleThis group prefers WeChat over Sina Weibo, as WeC
49、hat has private groups可知潜伏者更喜欢使用微信,故选A(5)C主旨大意题题目意为这篇文章写作的目的是_,根据第二段They found that they can be divided into four personality types可知青少年使用社交媒体的四种不同的表现方式因此判断写作的目的是介绍社交媒体用户的四种不同的类型故选C通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查III.写作技能(共四个部分,计35分)A)词汇运用根据所给汉语或英文首字母写出短文中所缺英语单词(共1小题,计
50、5分)15Forests are the lungs of the earthWithout them,it cannot breatheIt needs its forests to remove carbon dioxide from the air and to make oxygenIn many countries,such as New Zealand,Canada,and Brazil,forests were cut down to(1)offer (提供)wood to build housesCutting down trees is(2)harmful to human
51、beings,animals and plants Many young volunteers around the world are working in their holidays to plant new trees to replace them These young men and women(3)face many difficulties when they plant new teesThe weather may be very hot and dry or may be very cold and wetTree(4)planters(种植者)are changing
52、 the worldThey plant different types of trees so that birds and animals can live in the forestsThey(5)bbelievethat in 50 years their little trees will become beautiful forests森林是地球之肺,砍伐森林对人类有害,有一些志愿者就开始种树(1)offer考查动词根据汉语提示提供以及空格前面的词语是不定式符号to所以要用动词原形来填空故填offer(2)harmful考查形容词根据Cutting down trees is(2)
53、h_ to human beings,animals and plants 结合给出的首字母提示,可知此处是指砍伐树木对人类,动物和植物都有害空格前面的词语是系动词is,所以要用形容词来填空故填harmful(3)face考查动词根据many difficulties 结合给出的首字母提示,可知此处是指这些年轻人面临许多困难主语是These young men and women,又因为总体时态是一般现在时,所以要用face来填空故填face(4)planters考查名词根据汉语提示种植者以及空格后面的词语是are,所以要用复数名词来填空可知此处是指种植者正在改变这个世界故填planters(
54、5)believe考查动词根据that in 50 years their little trees will become beautiful forests结合给出的首字母提示,可知此处是指他们相信他们的小树在50年内会成为漂亮的森林主语是They,又因为总体时态是一般现在时,所以要用believe来填空故填believe首先要通读短文,掌握大意,特别要注意上下文之间的联系,确定某处的需要的形式和词汇,就可以确定正确答案B)综合填空阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词或填入括号中所给单词的正确形式(共1小题,计 10分)16West Lake is suitable for visiti
55、ng all year round The scenery is different according to the weather and season Spring Spring ( from March to May)is the best season to visit West LakeIn Spring,green(1)leaves(leaf) and flowers make West Lake more beautifulLots of visitors choose to visit West Lake in March and April Summer Summer( f
56、rom (2)June to August) is the season of Lotus(莲花) flowersThe lotuses attract many people Lotus in the Breeze at Crooked Courtyard (曲院风荷)is one of the(3)most famous sights of West LakeIt is also the best place to visit in summerIt is an area by the (4)western (west) bank of the lake Every summer, the
57、re (5)are ( be) hundreds of kinds of beautiful lotuses (6)which/that are enjoyed by millions of visitors from home and abroad Autumn Autumn( from September to November) is cool at West Lake In Autumn, the enjoyable weather is right for (7)walking ( walk) round or going boating on the lakeWest Lake i
58、s also a popular place for enjoying the (8)bright moon in the sky at the Mid Autumn Festival Winter Winter( from Decem ber to February)at West Lake is very cold and wetSometimes it snowsThe snow makes West Lake white and beautifulMelting Snow at Broken Bridge is beautiful scenery in winterThe bridge
59、 is famous not(9)only for its snowy scenery,but also for its romantic taleIt was on the Broken Bridge that Bai Suzhen first met her(10)lover ( love) Xu Xian本文主要介绍了西湖春夏秋冬四个季节的美丽景色(1)leaves考查名词根据空格后面的词语是 and flowers 可知此处是指绿叶和红花故填leaves(2)June考查名词根据空格前面的词语是Summer可知此处是指从6月到8月故填June(3)most考查最高级根据of West
60、Lake可知此处是指这是西湖最著名的景点之一故填most(4)western考查形容词根据bank of the lake可知此处是指在湖的西岸故填western(5)are考查系动词根据 hundreds of kinds of beautiful lotuses there后面是复数名词,所以要用are来填空故填are(6)which/that考查定语从句引导词根据空格前面的词语是lotuses 并且空格处需要一个可以作主语的引导词来填空故填which/that(7)walking考查动名词根据空格前面的词语是介词for所以要用动名词来填空故填walking(8)bright考查形容词根据
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 富士康厂长培训课件
- 家长安全工作培训会讲话课件
- 家长培训课件软件
- 公众责任保险合同2026年供应协议
- 2026年电商直播品牌代言合同
- 2026年安保系统维护合同
- 2026年广告投放效果承诺合同协议
- 2026年车辆产权抵押合同协议
- 2026年工业设备供电合同协议
- 知识产权许可合同2026年使用许可协议
- 买房分手协议书范本
- 污水管道疏通方案
- 氟橡胶胶浆寿命的研究
- HGT20638-2017化工装置自控工程设计文件深度规范
- 东北抗联英雄人物智慧树知到期末考试答案章节答案2024年牡丹江师范学院
- 【课堂练】《声音》单元测试
- Turning Red《青春变形记(2022)》完整中英文对照剧本
- 《抽水蓄能电站建设征地移民安置规划大纲编制规程》
- MOOC 数字逻辑电路实验-东南大学 中国大学慕课答案
- 安全的电气施工方案
- 北师大版七年级数学上册 (认识一元一次方程)一元一次方程课件教学
评论
0/150
提交评论