版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、高考题型组合规范练16选修8Module 4阅读理解题组练速度(35 mins).阅读理解AFamily-Friendly WalksPADLEY GORGENext to Grindleford Station,eight miles north of Bakewell,lies Padley Gorge.Trails are kept as natural as possibleits more a case of finding the gaps in the woods than following a path.LONGSHAW ESTATEThe 1.7-mile walking
2、route around this National Trust estate skirts the upper end of Padley Gorge.People love the stepping stones,but Longshaw is mostly all about the giant fallen trees,left in place for little hands and feet to delightfully climb over.HIGGER TORA pile of giant rocks dominates Higger Tor,the best of sev
3、eral lookouts along the Ringinglow Road between Hathersage and Sheffield.Walk through the nearby fields,and then let the kids climb over hundreds of strangely smooth grey stones.The views out over the Hope Valley are great and impressive,and the rock pools in Burbage Brook are perfect for rowing in.
4、STANAGE EDGEPopular with rock climbers,this stone cliff marks the boundary of the mysterious land of the Dark Peak cliff and the grass-covered flat land of White Peak.Its a six mile circular walk from Hathersage.Alternatively,park at the Hollin Bank Car Park and climb half a mile to the top,out of b
5、reath.CHATSWORTH ESTATEA three-mile circle from Calton Lees Car Park takes in a ruined factory,the pretty village of Edensor and views of Chatsworth House.Appreciate the stretch along the River Derwentdeer often hang out there.1.Whom is the text intended for?A.Friends.B.Farmers.C.Families.D.Climbers
6、.2.Which walks are most suitable for children?A.HIGGER TOR and STANAGE EDGE.B.LONGSHAW ESTATE and HIGGER TOR.C.PADLEY GORGE and LONGSHAW ESTATE.D.STANAGE EDGE and CHATSWORTH ESTATE.3.During which walk are you likely to meet with big animals?A.PADLEY GORGE.B.LONGSHAW ESTATE.C.STANAGE EDGE.D.CHATSWORT
7、H ESTATE.BI first discovered Ruskin Bond on a hot afternoon in Agartala.My mother,sister and I were spending the summer with my father,an army officer,who was stationed there.There wasnt much to do for a young teen in the army cantonment,so I spent most of my days at the library,which housed a vario
8、usif modestcollection of books.I casually picked up Bonds Delhi Is Not Far on one such day and was immediately drawn into his gentle,unassuming,non-judgmental world.Since that day,Ive searched for and read quickly with great enthusiasm every one of Ruskin Bonds works.I think my affinity came from th
9、e fact that I identified on some level with him.Like me,he was shy and dreamy and enjoyed the company of the written word above that of people.A particularly painful theme that runs through Ruskin Bonds work is his relationship with his father.The two were extremely close,more so perhaps because the
10、y were each others sole emotional support system.Bonds parents divorced when he was little,and so it was just him and his father,and the latter comes across as a sensitive,gentle man who adored his son.Bonds father died suddenly of malaria at 46,when Bond was just 10a cruel blow for the young boy.It
11、s remarkable how Bond writes about his fathers untimely death with a quiet dignity:It is deeply touching but never maudlin.Moved as I was by Bonds memories of his father,little did I know that I would soon be experiencing his pain first-hand.When I was 21,my father too suddenly passed away after a b
12、rief illness.Looking back at the time immediately after my fathers passing,all I remember is a feeling of utter disbelief,of thinking.I sought refuge in my beloved books,and no other author gave me as much assistance and relief as did my beloved Ruskin Bond.4.Why did the author go to the library?A.T
13、o read Bonds novel.B.To review his lessons.C.To broaden his horizons.D.To kill his time.5.Which can best explain the underlined part in the third paragraph?A.Passion.B.Sympathy.C.Relief.D.Inspiration.6.What does the author think of Bonds father?A.Determined.B.Considerate.C.Wealthy.D.Intelligent.7.Wh
14、ich would be the best title for the text?A.My Father:an Army OfficerB.Unforgettable Time After My Fathers DeathC.Ruskin Bonds Works:My Beloved BooksD.My Experience in the Army CantonmentCBecoming a parent brings out the best in many animals.Although parenting is usually left to the females,males fro
15、m many species go above and beyond to care for the offspring.Take anemone fish (海葵鱼) for example.In Finding Nemo,Marlin swims over 1,000 miles from the Great Barrier Reef to Sydney to rescue his son Nemo,who has been caught by divers.In reality,anemone fish rarely move so far away from their home.De
16、spite their smaller size,the males help the females defend the nest,but only the male anemone fish take care of it.They use their fins as fans to provide a constant flow of oxygen and keep the surroundings clean.They also put a lot of effort in building the nest.The eggs take about five days to hatc
17、h.During this important period,dads fan them to provide oxygen and remove the rubbish.They also pick up the eggs in their mouths and move them around to remove any bacteria.One of the biggest threats comes from female sticklebacks (刺鱼),who form organized groups and attack the nests to eat all the eg
18、gs.Males defend the newborn fish and bring back the ones who move too far from the nest.Once the fish grow up,they become a little bit more independent and start to swim away.The dad swims after them,picks them up in his mouth,and spits them back into his nest.Eventually,he gets to the point where h
19、e cant keep track of them and thats when they separate.Doting (溺爱的) fathers are not restricted to the world of fish.In some poison frog species,the dads also warn the moms when the young ones are hungry and need to be fed.Its generally believed that moms are the caregivers.In fish and frogs,its actu
20、ally more common for the dads to provide care.8.What does the underlined word “offspring” in Paragraph 1 probably mean?A.Children.B.Relatives.C.Friends.D.Colleagues.9.What can we infer about male anemone fish?A.They take full responsibility for building the nest.B.They are much larger than female an
21、emone fish.C.They are actually extremely excellent fathers.D.They frequently make attacks on other fishes.10.What does it mean when the dad cant track its young fish?A.The dad cant tend to the young fish.B.The young fish are already independent.C.The living environment is worse.D.The dad is in a sta
22、te of aging.11.What can be the best title for the text?A.The Model Father in the Animal KingdomB.The New Role of the Male Anemone FishC.The Really Caring Caregivers in LifeD.A Strange Phenomenon in NatureDOnline education has grown fast over the past ten years.The explosion of technology has made te
23、aching outside the traditional classroom possible for teachers and has provided learners with easy access to course materials.Its attractiveness,benefits,and challenges are addressed.In April,2005,I was approached by a student who was interested in our doctoral program.However,the first question out
24、 of her mouth was,“Do you offer any online courses?” Later that day,as I was reading the conference program guide trying for interesting presentations,I noticed many workshops on web-based learning and online education.I later attended two of those workshops and met several professors from different
25、 universities who had either taught online courses for quite some time or who were discovering the best practice for teaching online.These experiences helped me realize at least to some extent the degree of growth in online education.My responsibilities for the term included gaining more understandi
26、ng of online education.Consequently,I made several attempts to enrich my knowledge of distance learning and online teaching.I consulted with my colleagues who were teaching online courses.This helped me recognize the importance of getting materials prepared even before the start of a term.I also lea
27、rned that online courses may consume more time than regular classroom teaching.And I attended several workshops regarding online education and established a network with those who were involved in online programs at other universities.I would consider these people as my consultants as I began to des
28、ign my own online course.Also,I conducted a brief survey with 15 students and two staff members who had taken or taught an online course before to understand their experience.Eventually I completed a literature review which gave me the foundation and the background of understanding the need for onli
29、ne education.12.What benefits the development of online education?A.Teachers good teaching ability.B.Lack of traditional classrooms.C.Learners access to free courses.D.The rapid advance of technology.13.Why did the author take a student for example?A.To show students love for the doctoral program.B.
30、To persuade learners of traditional education.C.To explain the growing trend of online education.D.To predict the future of the teaching career.14.What caused the author to know more about online education?A.The appetite for knowledge.B.The professional responsibilities.C.The requirement of research
31、.D.The colleagues encouragement.15.What is the authors attitude to online education?A.Carefree.B.Doubtful.C.Supportive.D.Unwilling.阅读七选五Choosing a career can be a difficult task.Since most people spend the majority of their days working,your chosen career should help you lead a fulfilling life.So re
32、search the kinds of jobs available to get started on finding that perfect fit.Identify your talents.1 These might include strong writing skills,excellent math skills,good coordination and physical strength.Supplement your skill list with things you enjoy doing.You may enjoy building furniture on the
33、 weekends,or landscaping at your home.2 Take online career quizzes to help you determine how your personality matches with different job options.If youre a student,contact the Career Service Office of your school to speak with a counselor about choosing a career path.3 It will be particularly helpfu
34、l to seek the advice of a professional who is well-established in a career that you are considering.Ask her what she considers to be a strong personality fit for her profession based on her experience.If you do not know any candidates personally for this kind of discussion,ask your schools Career Se
35、rvice Office if they can link you with a mentor(指导者).4Try out a potential career by completing a co-op term or internship.5 Apply for co-op work terms related to your schooling.You may discover that you want to switch to something else immediately,or that its exactly the career for you.A.Research di
36、fferent careers.B.Make a list of things youre good at.C.Talk to others you respect about their career choices.D.Identify the moral and monetary aspects of your career goals.E.You would be happy spending the majority of your time working.F.Sometimes the best way to find a career that is a good match
37、for you is to try it out.G.If you are not a student,network at events attended by such people and see if you can strike up a conversation.选修8Module 5语言运用题组求精准(25 mins).完形填空Annie experienced long-lasting developmental injury.Her long-term 1 and distrust were created many years ago and acted to 2 her
38、from a large amount of pain and sadness.As a little girl,it was a(n) 3 way that helped her 4 in a home where the adults drank and fought,and life was unsafe and 5.When she grew up,Annie was aware that her depression 6 her in the past and stopped her from moving forward.As a young mother,Annie wanted
39、 to make 7 in her life because she recognized that her dark 8 and thoughts were holding her 9 and impacted her relationships.10,they impacted her relationships with her daughter and her life partner.With a similar 11,she joined a psycho-therapy(心理治疗)club with a group of women.Annie was able to exper
40、ience the 12 of being weak,to speak her truth,and share her feelings.In fact,to 13 and to allow herself to be weak and open with others helped to set her free from her 14.As the group therapy 15,Annie began to experience her emotions.At first,the feelings came with sadness and fear which made her 16
41、.Over time,she learned to make friends with those feelings and 17 them.She was able to go back and contact the inner little girl who 18 those feelings,to talk to her and support her.Annie felt stronger and more 19.In the group therapy,Annie learned a life 20even though our hearts are wounded in a re
42、lationship,healing the heart also needs to occur in the relationship,starting with the relationship to ourselves. 1.A.woundsB.defenceC.sadnessD.illness2.A.hurtB.disappointC.protectD.cheer3.A.stupidB.usefulC.impossibleD.unique4.A.surviveB.refuseC.escapeD.fight5.A.imaginaryB.privateC.preciousD.uncerta
43、in6.A.trappedB.panickedC.emptiedD.denied7.A.adventuresB.changesC.wishesD.contributions8.A.emotionsB.choicesC.discoveriesD.failures9.A.offB.upC.backD.out10.A.HoweverB.ConsequentlyC.In particularD.In brief11.A.interestB.jobC.abilityD.history12.A.painB.valueC.disadvantageD.fear13.A.trustB.declineC.free
44、D.appeal14.A.familyB.pastC.kidsD.loss15.A.finishedB.startedC.continuedD.paused16.A.inspiredB.amazedC.anxiousD.special17.A.manageB.failC.serveD.support18.A.heldB.blamedC.controlledD.overcame19.A.desperateB.confidentC.considerateD.sensitive20.A.experienceB.styleC.attitudeD.lesson.语法填空Chinas Wukong,a 1
45、. (full) autonomous submersible(潜水器) that was developed by Harbin Engineering University,has reached a maximum underwater depth of 7,709 meters,2. (set) a new diving record for domestic autonomous underwater vehicles.Wukong returned to its home port of Qingdao,Shandong Province on Thursday after com
46、pleting 3. third phase of its deep-sea trial.During this years deep-sea scientific expedition(探险) in the Western Pacific Ocean 4. (organize) by the National Deep Sea Center of China from February 24 to April 1,Wukong had successfully reached a maximum deep-sea diving depth record of 7,709 meters,5.
47、broke its previous record of 5,213 meters.Capable 6. full-ocean depth,it dived 5,000 meters and 7,000 meters respectively during the sea trials and retrieved(回收) water samples,laying a solid 7. (found) for 11,000-meter submersible tests.This is the second 8. (deep) record in the world after the one
48、set by the Russian Vityaz-D AUV.Wukong,2 meters long,1 meter wide and 1.3 tons in weight,completed two sea trials at a 1,500-meter depth in 2019.Autonomous underwater vehicles 9. (see) as one of the key emerging technologies in future naval warfare.But so far the complexity of this solution 10. (mea
49、n) that no country in the world has fielded them operationally.选修8Module 6主观题组合练要规范(40 mins).语法填空In the third century BC,the full stop or period 1.(introduce) by Greek literary critic Aristophanes of Byzantium.It is used 2.(show) the end of a sentence.However,the full stop has a different meaning to
50、 teenagers and those in their early 20s,3.interpret it as a sign of anger.And there is a reason for that.The younger generation has grown up using the texts as their primary means of communication.When sending messages,they tend to break up their thoughts by sending each one as 4. separate message,i
51、nstead of using a full stop.They feel the full stop once 5.(use) in traditional texting is not essential at all because the message is now ended just by sending it.David Crystal,one of the worlds leading language 6.(expert),argues that the usage of full stops is being revised in a really fundamental
52、 way.In his book,he says that the full stop has become an emotion marker that 7.(remind) the receiver that the sender is angry or 8.(annoy).Though the full stop has taken on a different meaning to the younger generation,specialists note that it is important to take the language environment 9. accoun
53、t.For example,using full stops in an email is 10. (perfect) acceptable and is not considered rude.短文改错Mountain climbing is a kind of sport that I am very fond.Last Sunday where we had a short holiday,my classmates and I start off to climb.The morning air was so good to breathe but we felt really ene
54、rgetic.We could hear many birds singing while climb.Half the hour later,we got to the top of the mountain.We felt happily because the scenery was amazing.Seeing from the top of the mountain,our school was looked so beautiful.Though our legs hurt,they had a good time that day.书面表达假定你是李华,得知连云港市图书馆招募暑期
55、志愿者。请用英语写一封申请信。内容包括:1.写信目的;2.个人优势;3.表达期望。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir or Madam, Yours,Li Hua参考答案高考题型组合规范练16选修8Module 4阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了适合家庭外出散步的几个场所。1.C解析 推理判断题。根据文章标题“Family-Friendly Walks”并结合全文介绍的几个场所可知,这篇文章主要是为家庭成员写的。2.B解析 细节理解题。根据LONGSHAW ESTATE部分中的“left in place for lit
56、tle hands and feet to delightfully climb over”以及HIGGER TOR部分中的“Walk through the nearby fields,and then let the kids climb over hundreds of strangely smooth grey stones.”可知,LONGSHAW ESTATE 和 HIGGER TOR最适合孩子。3.D解析 细节理解题。根据CHATSWORTH ESTATE部分中的“Appreciate the stretch along the River Derwentdeer often h
57、ang out there.”可知,在CHATSWORTH ESTATE有可能会见到大的动物。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者喜欢阅读Ruskin Bond(拉斯金邦德)作品的原因及其对作者的影响。4.D解析 细节理解题。根据第二段中的“There wasnt much to do for a young teen in the army cantonment,so I spent most of my days at the library.”可知,作者去图书馆是因为没事可做,去打发时间的。5.A解析 词义猜测题。根据第三段中的“Since that day,Ive sear
58、ched for and read quickly with great enthusiasm every one of Ruskin Bonds works.(从那天开始,我搜寻并且带着极大热情快速阅读了拉斯金邦德的每一部作品)”可知,画线的词指的是对读书的那种热爱和热情,所以选A项。6.B解析 细节理解题。根据第四段中的“Bonds parents divorced when he was little,and so it was just him and his father,and the latter comes across as a sensitive,gentle man wh
59、o adored his son.”可知,作者认为邦德的父亲很体贴。7.C解析 主旨大意题。结合全文尤其是第一段中的“I first discovered Ruskin Bond on a hot afternoon in Agartala.”可知,本文主要是围绕拉斯金邦德的作品展开的,并讲述了作者喜欢阅读拉斯金邦德的作品的原因及其对作者的影响,C项可作本文的标题。【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章讲述了为人父母后,雄性动物也会不遗余力地照顾后代,并且以雄性海葵鱼为例,说明它是动物王国里的模范父亲。8.A解析 词义猜测题。根据画线词所在的句子“Although parenting is us
60、ually left to the females,males from many species go above and beyond to care for the offspring.”尤其是“parenting”和“care for”可推测,许多物种的雄性也会不遗余力地照顾后代,因此offspring意为“后代,孩子”。9.C解析 推理判断题。第二段说明雄性海葵鱼花很多精力筑巢,保护巢穴,给巢穴提供源源不断的氧气,保持周围环境的清洁;第三段说明了雄性海葵鱼在卵孵化期间保持卵蛋的清洁,保护它们不被吃掉;第四段说明雄性保护新生的鱼,并把那些离巢太远的鱼宝宝带回来。由以上推测出,雄性海葵鱼
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年阳泉师范高等专科学校单招综合素质考试参考题库附答案详解
- 2026年安徽国防科技职业学院单招综合素质笔试备考题库带答案解析
- 2026年广西经济职业学院单招综合素质笔试备考题库带答案解析
- 2026年安徽交通职业技术学院单招职业技能考试备考试题带答案解析
- 土地租赁协议2025年使用期限
- 2026年常州信息职业技术学院高职单招职业适应性考试备考题库有答案解析
- 2026年杭州科技职业技术学院单招综合素质笔试备考试题带答案解析
- 2026年德阳城市轨道交通职业学院单招职业技能考试模拟试题带答案解析
- 投资合作开发合同协议2025年地产
- 投资并购合作协议(2025年私募基金)
- 2026国企综合基础知识题库(附答案)
- 王昭君课件教学课件
- 2025年福建泉州惠安县宏福殡仪服务有限公司招聘5人笔试考试参考题库及答案解析
- 2026年教师资格之中学教育知识与能力考试题库300道含答案(a卷)
- 肝硬化顽固性腹水个案护理
- 吉林省房屋建筑和市政基础设施工程评标专家管理办法
- NB/T 11438-2023循环流化床气化炉运行导则
- 光伏板智能清扫机器人结构设计
- 高温高压CFB锅炉安装技术交底
- 山东省潍坊市2023-2024学年高一上学期期末考试英语试题(解析版)
- 沈阳职业技术学院单招《职业技能测试》参考试题库(含答案)
评论
0/150
提交评论