版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 PAGE 页码 9 / NUMPAGES 总页数 9沪教版五年级上学期英语阅读理解课堂知识练习题班级:_ 姓名:_1. 阅读判断。This is my bedroom . Its very big and its very clean . There is a desk near the bed . There are some books on the desk . Some are Chinese books . Some are English books . There is a phone on the desk . There is a map of China on the w
2、all . I like the bedroom very much .( )(1)My bedroom is very small .( )(2)There is a desk in the bedroom .( )(3)There are some books on the bed .( )(4)There isnt a phone in the bedroom .( )(5)There is map of China on the wall .2. 阅读短文,判断正误。New friendsHi! Im Tony Hu from Room 202, Block B, Sky Estate
3、. I am twelve years old. I go to Future Primary School. I like skiing and jogging. My telephone number is How about you?Hi! Im Katie Wu from Room 301, Block A, Sky Estate. I am eleven years old. I go to Future Primary School. I can sing and dance. I like singing very much. I have a beau
4、tiful voice. Do you want to know me? Please write an e-mail to me. My address is Katiewuhotmail. com.( )(1)Tony and Katie go to the same school.( )(2)Tony and Katie are at the same age.( )(3)Tony lives on the second floor and Katie lives on the third floor.( )(4)Katie likes skiing and jogging.( )(5)
5、Katiewuhotmail. comis Katies e-mail address.3. 根据短文内容选择正确答案。Hello. Im Li Dong. This is my new classmate. He is my good friend, John. He is very funny. I have a new maths teacher. Her name is Ms Chen. She is from the UK. She is kind. Sometimes she is strict. I also have a new PE teacher, too. He is M
6、r Li. He is very tall. He is a good basketball player. He often plays basketball with us after class. We all like him.1. Li Dong is Johns _.() A. friend B. teacher C. brother2. Whos Li Dongs maths teacher?() A. Mr Li. B. Ms Chen. C. Ms. Li.3. What is Ms Chen like?() A. Hard-working. B. Funny. C. kin
7、d4. Is Mr Li tall?() A. Yes, he is. B. No, he isnt. C. Yes, he does.5. Mr. Li often plays _ with us.() A. basketball B. football C. ping-pong4. 根据短文内容,将句子补充完整。Some monkeys are playing in a tree near a lake. They are having a good time.Suddenly a little monkey cries, Look, the moon has dropped into t
8、he water! Get is out, hurry! says the old monkey.The little monkey hangs from the tree by his tail. Then each monkey hangs from the other by his legs.At last they get to the water, but still they cannot scoop up the moon. Another little monkey finds half a gourd (葫芦) to scoop up the moon. Aha! He ge
9、ts the moon in the gourd.At that time all the monkey come for the moon. But the gourd drops and the moon are broken. The monkeys are very sorry. But they look up, they find the moon is still high up in the sky, shining bright.(1)Some monkeys are playing.(2)monkey sees the moon has dropped into the w
10、ater.(3)The monkeys hang from the tree by their.(4)All the monkeys comethe moon.(5)The moon is still high up.5. 短文阅读。Hello. I am Jack. I come from America. I like Chinese food very much. I often have mutton, tofu, fish and cabbage in Chinese restaurant. My favourite fruit is apples, because they are
11、 sweet. But my brother doesnt like apples. He likes oranges and grapes. I like Chinese class, because my Chinese teacher is very funny. I have four Chinese classes every week. I have many Chinese books on my shelf.(1)Jack is _.A.ChineseB.American.(2)Jack likes_.A.orangesB.apples.(3)Jacks brother doe
12、snt like _.A.grapesB.apples.(4)Jacks Chinese teacher is _.A.funnyB.active.(5)Jack has _ Chinese classes every week.A.fourB.two.6. 阅读理解,判断对错。The Fox and theOne morning, a fox sees a rooster.He thinks, This is my breakfast.He comes up to the rooster and says, I know you can sing very well. Can you sin
13、g for me ? The rooster is glad. He closes his eyes and begins to sing. The fox sees that and catches him in his mouth and carries him away.The people in the field see the fox. They cry,Look ,look! The fox is carrying the rooster away. The rooster says to the fox,Mr Fox, do you understand? The people
14、 say you are carring their rooster away. Tell them I am yours. Not theirs.The fox opens his mouth and says, The rooster is mine, not yours. Just then the rooster runs away and flies into the tree。( )(1)One morning a fox sees a monkey( )(2)The fox catches the rooster in his mouth( )(3)The fox and the
15、 rooster are good friends( )(4)People in the field see the fox( )(5)The rooster is smarter(聪明) than the fox7. 根据短文内容,选择正确答案。On Christmas Day, Mike gets up at six twenty. He quickly puts on the clothes and looks for his present in the stocking. Wow, what a lovely toy dog! I like it very much. he says
16、 happily. But his little brother says, its for me. My present. Then he runs down to the ground floor to see whats in the box. He shakes(摇) the box and listens. His sister, Nancy comes to him, Oh, Mike, you are taking my present. What? Open it and have a look! Then they open the box and a pretty dres
17、s is in it. Mike looks around, and he sees a box for him under the tree.1Mike gets up at. ( )A.twenty to six B.twenty past six C.six2The lovely toy dog is for. ( )A.Nancy B.Nancys sister C.Nancys brother3The pretty dress is for. ( )A.Mike B.Mikes sister C.Mikes brother4Mike getspresent(s) from his f
18、amily. ( )A.only one B.two C.three5Whats in the box for Mike? ( )A.We dont know. B.A turkey. C.A toy dog.8. 阅读理解。The Spring Festival is the most important festival in China. Its to celebrate the lunar calendars new year (农历新年). In the evening before the Spring Festival, the family get together and h
19、ave a big dinner. Dumplings are the most traditional (传统的) food. Children like the festival very much, because they can have delicious food and wear new clothes. They can also get some money from their parents. This money is given to children for good luck.People visit relatives and friends during t
20、his time. Chinese people like this festival very much.阅读短文,判断正()误()。1In China, the Spring Festival is the most important festival.(_)2Noodles are the most traditional food during the Spring Festival.(_)3Children dont like the Spring Festival.(_)4Children can get some lucky money from their parents o
21、n the Spring Festival.(_)5Chinese people like this traditional festival.(_)9. 读一读,写一写,按要求完成任务。These are Zhang Pengs teachers. His science teacher is Miss Green. She has long hair, Shes funny. His English teacher Miss White has short hair. She is very kind. Mr Young is his music teacher. He is old. W
22、hos his art teacher? Oh, hes Mr Jones. Hes very young and he has glasses. And his maths teacher Mr Li is very strict. Zhang Peng likes his teachers.(1)请给这篇文章加上一个英文标题。(2)仔细读短文,在每幅图开下面写出相应的信息。Whos she/he?Mr JonesWhats she/he like?funny10. 阅读判断。 Many years ago,my mother was a teacher. She worked in a s
23、mall school. She taught English. She was a good teacher. All the children liked her. Now she doesnt work. She is learning to draw. She likes drawing. She is very happy every day. I love her very much.( )(1)My mother was a dancer.( )(2)My mother worked in a big school.( )(3)My mother taught English.(
24、 )(4)Now my mother doesnt work.( )(5)My mother is learning to swim.11. 阅读并选择。John: Im making a birthday chart for our family. Whens your birthday?Grandma: Its in May.John: Thats fun. My mothers birthday is in May too. Are you on the same day?Grandma: No, her birthday is on the fifth and my birthday
25、is on the fifteenth.John: Whens Grandpas birthday?Grandma: Its in June.John: There are three birthdays in June. They are Grandpas, Uncle Bills and mine.1John is making a birthday. () A.cake B.chart C.card2Grandmas birthday is on. () A.the 5th of May B.the 15th of March C.the 15th of May3Mothers birt
26、hday isGrandmas birthday. () A.before B.after C.on.4people have their birthdays in June. () A.Three B.Two C.Four5Which is Not right? () A.Bill is Johns father.B.Johns birthday is in June.C.Mothers and Grandmas birthdays are in May.12. 阅读短文,判断正误。I study in a common school. But I hope to study in my d
27、ream school. In my dream school, there will be many flowers and trees. All the teachers will be kind and friendly. All the students in my dream school will be polite to each other. And in my dream school, we will not have any homework and exams. I will enjoy studying. I will have much time to play.(
28、) (1)I study in a dream school.() (2)There will be many flowers and trees in my dream school.() (3)All the teachers will be kind and friendly in my dream school.() (4)We will have a lot of homework and exams in my dream school.() (5)I will enjoy studying in my dream school.13. 阅读对话,判断正(T)误(F) 。Bill:
29、Hello, this is Bill. Is that Sam?Sam:Hi, Bill. This is Sam speaking. Where are you?Bill:Im in Beijing now.Sam:How is your new school?Bill:Its big and nice.Sam:What about your teachers?Bill:They are so kind. My favourite teacher is my Chinese teacher, Ms Luo.Sam:Is she old or young?Bill:She is not yo
30、ung. She is very nice, but sometimes she is strict.Sam:Do you have new friends there?Bill:Yes. I have many new friends. Li Yang is tall and strong. He likes to play basketball. Yang Lei is funny. He likes to draw.Sam:Thats great. Have a good time at your new school.Bill:I will. Thanks.() 1. Bill is
31、from the UK.() 2. Bill is in China now.() 3. Bills Chinese teacher is young and nice.() 4. Li Yang is a funny boy.() 5. Bill and Sam are on the phone.14. 阅读短文,根据短文内容用A, B, C, D, E给图画排序。Seasons in CanadaI live in Canada. I love summer! In summer, the weather is usually very hot, and I can swim in the
32、 sea.Spring is beautiful, but in Canada it often rains. And it is hard to plant flowers in the rain. I love my garden! It is so nice to watch the flowers grow.In autumn I can pick apples. They are so delicious in the autumn. I also love to watch the leaves fall. Is that why we can call autumn fall?I
33、t usually snows in winter in Canada. When it snows, I can ski.I love all the seasons. They are all beautiful and I can find many things to do.( ) ( ) ( )( ) ( )15. 阅读短文,根据短文内容填空。Last weekend we visited the London Eye. We took a bus and then walked to the London Eye. I took many photos there. After t
34、hat we went to the supermarket and bought five apples, one kilo of noodles and four bottles of juice. We bought two boxes of milk, too. Tom lost his cap on the bus. He was very sad. Mr Smart bought a new cap for him. He became(变得) happy later. We had a tired but lovely day.1We_the London Eye last we
35、ekend.2I took many_when we were on the London Eye.3We went to the_and bought a lot of things.4Tom lost his_on the bus.5We were very_but very happy that day.16. 看图,回答下列问题。(1)Whats the weather like?(2)Is it raining heavily?(3)Do the people go home quickly or slowly?(4)Does the wind blow strongly?(5)Ca
36、n you go out and play?17. 阅读理解。John had a race with his father and his friend Max. There were many people there. His father, Mr. Black, ran very fast, but John could not. There was nothing he could do. He was so worried. I could run fast at school, he thought. Why am I so slow now?Then Robin said, D
37、rink this! and gave John some water. John drank it and suddenly(突然地)he felt good. He could run fast again.There was a second race. There were many animals in that race. John ran like a cheetah. He could win the race! But suddenly he tripped and fell. Then hewoke up.He was in bed. It was all a dream!( )(1)John really had a race with his father last week.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《随机信号分析与估计》-第3章
- 《机电设备装调》-自动生成线装调技术
- 中翻英句子演练
- 2025-2030家用电器维修服务行业市场竞争力分析及服务网络与行业前景研究
- 国企内部审计风险控制方案
- 二元一次方程与一次函数深度解析
- 委托加工标准合同范本与解析
- 职场新人必读:职场软技能提升
- 2026年电气火灾现场处理案例分享
- 教育信息化发展现状及趋势分析
- 2025年信阳淮滨县司法局招聘合同制社区矫正社会工作者12名笔试考试参考试题及答案解析
- 党的二十届四中全会精神丨线上知识有奖竞答题库
- 2025危险化学品企业“5.10化学品安全和危险化学品重大危险源”解读与应用指南(编制-2025A1)
- 《Multisim14电子系统仿真与设计》课件(中)
- 送货单回签管理办法
- 2025年兽医公共卫生学考试试题(附答案)
- 医保编码管理办法
- 【MOOC答案】《创新与创业管理》(南京邮电大学)章节作业慕课答案
- 消防高位水箱巡查方案(3篇)
- 消渴的中医护理常规课件
- SL631水利水电工程单元工程施工质量验收标准第1部分:土石方工程
评论
0/150
提交评论