版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、试卷第 =page 20 20页,总 =sectionpages 21 21页试卷第 =page 21 21页,总 =sectionpages 21 21页河北省保定市某校高三下保定二模英语试卷一、阅读理解1. Next to the benefits of playing and swimming all day long, reading is probably the most important thing kids can do in summer. Here are some great summer reading programs for kids.Sync: Free Sum
2、mer Audiobook(有声读物)Program for Teens.Sync has a summer reading program just for teens that will give them two free audiobooks each week this summer. Perfect for both on-the-go and on the couch reading. Each week they offer a current young adult book as well as a classic title that teens will be able
3、 to download for free through the SORA/OverDrive app.Scholastic Read-a-PalooraScholastic has a summer reading challenge in which kids go online to record the minutes theyve read during the summer. This year, kids can make new friends, earn virtual rewards, help unlock donations for kids with limited
4、 or no access to books. All you need to do is sign up and keep a reading streak in Scholastic Home Base over the summer.Half Price BooksThe Half Price Books hosts gift card giveaways on social media for kids who read for at least 300 minutes during the months of June and July. The program website al
5、so features printable coloring sheets, online storytimes and mystery book recommendations for ages ranging from preschool to teens.Reading Is FundamentalReading Is Fundamental is the nations largest childrens literacy non-profit. It lists a collection of free ebooks and interactive materials on lite
6、racy. Reading Is Fundamental has tools for every level to raise reading to new heights this summer and beyond. (1)What can teens do through Sync?A.Choose their favorite books freely.B.Get some free audiobooks this summer.C.Download classics for free as many as possible.D.Surf in the sea of books any
7、where and anytime. (2)Which program will donate books to kids?A.Half Price Books.B.Reading Is Fundamental.C.Scholastic Read-a-Palooza.D.Free Summer Audiobook Program for Teens. (3)What is the feature of Reading Is Fundamental?A.It is suitable for kids of different reading levels.B.It is free of char
8、ge to collect ebooks on literacy.C.It offers gift card giveaways on social media.D.It aims at improving kids reading skills.2. Building team spirit is always the key point of what I try to do as a manager. When I first went to Crystal Palace, players would finish training and then go straight home.
9、There was no atmosphere. So we brought in a pool table and fruit machines. When players choose to spend time together, it creates a better atmosphere.The team spirit is very important, but I dont believe in motivating the team as a team. I dont give team talks. I try to motivate the team as individu
10、als. I speak to the players individually and try not to put too much pressure on anyone. I believe players perform best when they are relaxed. If theyre too tense, I can guarantee they wont play well. I also believe in giving people autonomy. I like all the people who work for me to be autonomous. I
11、 very rarely interfere(干涉). I feel people should be judged on their results. If they prove incompetent, then Im incompetent if I continue employing them. Its like that with the team. I get criticized for not interfering during a game and for not making more replacements. But I feel if Ive chosen tho
12、se 11 players to get a result, then I should leave them alone to get on with it.If Im dropping a player from the team, I dont feel I have to explain it to them. If they want to discuss it, Ill say, Come back and talk about it in a couple of days time. But I dont try to remotivate them. Its up to the
13、m to have the character to fight their way back to the team. Im a great believer that almost everything you achieve in life is due to your attitude. If I have a player who is excellently gifted but has a terrible attitude, I wont waste my time on them. (1)According to the author, what is crucial for
14、 a team?A.Enough training.B.Team spirit.C.A good manager.D.A better game atmosphere. (2)What does the author want his players to do?A.Spend most of their time together.B.Speak to him if they feel tense.C.Try to play hard in a game.D.Become autonomous and competent. (3)Why wont the author give the re
15、ason if he drops a player?A.He thinks it is unrespectable.B.He decides to give up on that player.C.He wants to talk with the player in private.D.He wants the player to take a positive attitude towards work. (4)Which of the following best describes the author?A.Ambitious and sensitive.B.Determined an
16、d honest.C.Wise and responsible.D.Warm-hearted and demanding.3. The artworkknown as an NFTis to be sold during an online auction(拍卖)on Tuesday. NFT is a piece of art that only exists on a computer technology known as blockchain. A blockchain is an online database containing information that can be u
17、sed and shared within a large network open to the public. The technology permits blocks of information to be checked and stored safely. NFTs can exist in the form of images, video, music and text. They are usually bought with electronic money. While anyone can view NFTs, the buyer has official owner
18、ship rights over the objects.Earlier this month, an artwork in the form of an NFT sold for nearly $70 million. The piece to be sold this week was a cooperative effort between a human-like robot, known as Sophia, and Italian artist Andrea Bonaceto. The company behind Sophia, Hanson Robotics, says the
19、 auction will be the first sale of a piece jointly created by a human artist, a robot and artificial intelligence(AI). In a video from the companys Hong Kong headquarters, Sophia said: I hope that people like my work, and that humans and I can collaborate(合作)in new and exciting ways going forward.Th
20、e artwork, called Sophia Instantiation, is a 12-second video file. It combines online and physical paintings from Sophia with elements from Bonacetos work. The artwork also includes influences from art history. Sophia described the process as a mix of algorithms(算法)and AI methods, and other kinds of
21、 computational creativity.The result was an unusual creation that never existed in the world before, the robot added.The online auction is to be held by a company called Nifty Gateway. After the sale, Sophia will meet with the buyer to study his or her face, before adding a final element to the artw
22、ork. Sophias creator, David Hanson, told Reuters news agency this part of the project will permit the new owner to have an unusual personal connection to the artwork. (1)Which of the following is TRUE about the NFT artwork?A.The public can share and use it for free.B.Most NFTs exist in the form of p
23、ictures.C.NFT artworks only exist in blockchain.D.NFTs can only be bought with electronic money. (2)We can infer from Paragraph 2 and 3 that this piece of artwork _.A.will be sold for more than $70 millionB.will be existing forever in the virtual worldC.is a combination of video, music and textD.is
24、the first unusual creation of painting, art history and AI (3)What does this part of the project in the last paragraph refer to?A.Adding the buyers facial recognition to the artwork.B.Connecting the artwork to the owners computer.C.Combining the artwork with AI methods.D.Selling the artwork in the o
25、wners name. (4)What would be the best title for the text?A.An NFT IS to Be Sold OnlineB.Robot and Human Cooperate in ArtworkC.A Special Online AuctionD.An Unusual Creation4. Wildlife experts are reporting increasing numbers of Atlantic blue fin tuna(蓝鳍金枪鱼)in the Atlantic Ocean. Atlantic blue fins ar
26、e highly prized by the fishing industry. The fish can weigh up to 454 kilograms. Its meat is often used in sushi products sold at Japanese restaurants.But the Atlantic blue fin has been a concern for wildlife experts. The species was listed as endangered by the International Union for Conservation o
27、f Nature.Improved law enforcement appears to be helping the Atlantic blue fin recover after years of overfishing. The popular fish all but disappeared from the Gulf of Maine about10 years ago. This year, fishers set a record by catching 30 Atlantic blue fins. One of the fish weighed 363 kilograms.In
28、ternational regulators have eased the catch limits for U.S. fishermen this year, increasing the quotas(限额)by more than 180,000 kilograms. But environmental groups warn increasing the new limits will undo years of wildlife protection efforts.Scientists have been unable to determine whether or not the
29、 Atlantic blue fin population has recovered, so any decrease in the population now is bad for fishermen in the long term.Blue fin has been at the center of a long battle between the fishing industry and environmentalists. Fishermen can make large amounts of money from a single fish. Environmentalist
30、s seek to protect the Atlantic blue fin. Yet many consumers are willing to pay high prices to eat them.Walt Golet, a professor of marine biology at the University of Maine, says Probably no other fish has been more politicized than the Atlantic blue fin tuna. From an environmental point of view its
31、always Lets try to back off a little bit and make sure that we always have enough fish, and on the other side, we have individuals and organizations that theyre making a living out of that fish and thats kind of where the assessment and management come into play. Its kind of balancing all of those o
32、pinions and viewpoints. (1)What do we know about the Atlantic blue fin?A.It is a treasure in fishing industry.B.Its meat is sold well in Japan.C.It is an endangered species.D.It has recovered after 10 years of overfishing. (2)What does the underlined word undo in Paragraph 4 mean?A.Ban.B.Ruin.C.Unde
33、rtake.D.Disapprove. (3)What do environmentalists think of the new catch limits?A.Helpful.B.Hopeless.C.Successful.D.Unfavorable. (4)Which of the following statements best matches Walt Colants point?A.The environmental point of view should be respected.B.The battle between experts and fishermen will l
34、ast forever.C.The balance between all those opinions should be achieved.D.Individuals and organizations have the right to catch fish.二、七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The common cold is a top reason for missed work and school days.(1)_, but studies from the last several years show some
35、supplements containing zink(锌)can help shorten the duration of cold signs by up to 40%.Zinc wasnt admitted as an important mineral for human health until the 1970s, thanks to the work of Dr Ananda Prasad. Back in the 1960s Prasad was studying a group of young men in Egypt who hadnt grown to normal h
36、eights and remained underdeveloped in other ways, too. When Prasad gave them zinc sweets, the men grew significantly taller unexpectedly.(2)_. Finally, in the 1970s, the National Academy of Sciences(NAS)declared zinc an important mineral, key to many aspects of cell metabolism(新陈代谢).(3)_so he figure
37、d it might help against the common cold. To test this theory, he cooperated with James T. Fitzgerald, a scientist of the University of Michigan. They identified participants who had developed colds and gave them zinc sweets.(4)_.Thats great news. However, zinc cold products sold at drugstores often
38、contain multiple ingredients(成份)that can affect the zincs effectiveness. For instance, the products shouldnt contain citric acid(柠檬酸)because it mixes with zinc in a way that keeps the mineral from being released. The zinc sweets used in the study arent available commercially, Fitzgerald notes.(5)_,
39、the scientists recommend, because not all products are going to help.A. It happens every yearB. And theres no real cureC. Then he went on with his researchD. Prasad had much difficulty carrying out the testsE. Prasad showed zinc had an effect on immunity(免疫力)F. Thus, do check each packages list of i
40、ngredientsG. Then they found it shortened common cold signs by about two or three days三、完形填空 Its often said that you can judge a person by looking at whats on their bookshelves. Well, when I asked myself this question a few years ago, I made a(n)(1)_ discovery. Pretty much all the books on my booksh
41、elves were written by British authors, and there was(2)_ in translation from other languages. What a shame! So, I decided to launch my(3)_ reading project.But how could I find books from much of the rest of the world? I had to ask for(4)_. So in February 2021, I posted a short(5)_ online. Within hou
42、rs, people began to(6)_. At first, it was friends and colleagues. And soon, it was(7)_.Four days later, I got a(n)(8)_ from a woman called Rafidah in Kuala Lumpur. She said she(9)_ my project and went to her local bookshop to(10)_ my Malaysian book. A few weeks later, a package which contained one b
43、ookRafidahs choice from Malaysia reached me. At the time, I was(11)_ that a stranger more than 6,000 miles away would help someone she would probably never(12)_.Rafidahs kindness(13)_ to be the pattern for that year. A writer from Spain(14)_emailed me an unpublished translation of his novel to me. T
44、hanks to the kind strangers, I could read books from over 70(15)_. (1)A.excitingB.shockingC.uniqueD.great (2)A.difficultyB.roomC.optionD.nothing (3)A.globalB.personalC.dailyD.necessary (4)A.moneyB.directionC.helpD.permission (5)A.appealB.advertisementC.storyD.speech (6)A.come into viewB.make a fussC
45、.get in touchD.take a look (7)A.starsB.writersC.adultsD.strangers (8)A.messageB.giftC.envelopeD.parcel (9)A.joinedB.lovedC.doubtedD.received (10)A.borrowB.orderC.registerD.pick (11)A.amazedB.confusedC.embarrassedD.terrified (12)A.accompanyB.understandC.connectD.meet (13)A.appearedB.happenedC.provedD
46、.claimed (14)A.justB.evenC.stillD.carelessly (15)A.writersB.peopleC.countriesD.schools四、语法填空 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese archaeologists(考古学校)announced Saturday that six sacrificial pits,(1)_(date)back 3200 to 4000 years, were newly discovered in Sanxingdui Ruins site in Guanghan, southwe
47、st Chinas Sichuan province.Sanxingdui went viral among netizens again and some(2)_(be)even eager for some hands-on experiences.Therefore, Archaeological blind boxes rolled out by several museums in China were trending on a major online shopping platform, with(3)_(buy)saying that it allowed them to e
48、xperience the joys of digging cultural relics(4)_ an archaeologist.Henan Museum integrated the blind box concept with cultural relics, and hid miniature cultural relics such as bronze and china in the soil. Using a Luoyang shovel (铁铲), and a brush(5)_(sweep)away the dirt, and digging a blind box, yo
49、u can harvest a piece of bronzeware from the Shang Dynasty(6)_ a china bottle from the Song Dynasty.The idea has proved(7)_(wild)popular with many young people. Most of the blind boxes(8)_(sell)out as soon as they are restocked. Those who were lucky enough to place an order shared(9)_(they)experienc
50、e of digging the blind box online. One said, Wearing gloves, I feel like(10)_ archaeologist!五、书面表达 近期“公筷行动”公益广告每天在央视频道黄金时间播出。为了号召大家用餐使用公筷,请你以学生会名义向全校师生写一封英文倡议书刊登在校英文报上。内容要点如下:1. “公筷行动”简介;2. 你的建议或想法。注意:1. 词数80左右;2. 请按如下格式作答。Dear teachers and students,Student Union 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文
51、。Two things changed my life: my mother and a white plastic bike basket. I have thought long and hard about it and its true. I would be a different person if my mom hadnt turned a silly bicycle basket into a life lesson I carry with me today.Managing the family budget must have been a very hard task,
52、 but my mother madeit look easy. If we complained about not having what another kid did, wed hearsomething like, I dont care what so-and-so got for his birthday; you are not getting aTV in your room, a car for your birthday or an expensive birthday party. We had toearn our pocket money by doing the
53、housework. I can still remember how long it tookto shine the legs of our coffee table. My brothers can no doubt remember hours spentcleaning the house. We made our own beds(no one left the house until that wasdone). We had to keep track of our belongings, and if something was lost, it was notreplace
54、d.It was summer and, one day, my mother drove me to the bike shop to get a tirefixedand there it was in the window. White, shiny, plastic and decorated withflowers, the basket blinked(眨眼)at me and I knewI knewI had to have it.Its beautiful, my mother said when I pointed it out to her. What a nicebas
55、ket.I played it cool for a short while. But then I guess I couldnt stand it any longer:Mom, please can I please, please get it? Ill do extra chores for as long as you say.Ill do anything, but I need that basket. I love that basket. Please, Mom. Please?You know, she said, gently rubbing my back while
56、 we both stared at what Ibelieved was the coolest thing ever, If you save up you could buy this yourself.By the time I make enough itll be gone!Maybe Roger here could hold it for you, she smiled at Roger, the bike storeowner.He cant hold it for that long, Mom. Someone else will buy it. Please, Mom,p
57、lease?There might be another way, she said.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。And so our paying plan began. _Days later, a neighborhood girl appeared with the exact same basket fixed to her shiny, new bike. _参考答案与试题解析 河北省保定市某校高三下保定二模英语试卷一、阅读理解1.【答案】BCA【考点】广告布告类阅读应用文阅读细节理解推理判断【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了一些很棒的儿童暑期
58、阅读计划。【解答】(1)B 细节理解题。根据文章第一个小标题Sync: Free Summer Audiobook(有声读物)Program for Teens.下的内容“Sync has a summer reading program just for teens that will give them two free audiobooks each week this summer.Sync有一个针对青少年的夏季阅读项目,这个夏天每周会给他们两本免费的有声读物。”可知通过Sync青少年今年夏天能够得到两本免费的有声读物。故选B。(2)C细节理解题。根据文章第二个小标题Scholasti
59、c Read-a-Paloora下的内容“This year, kids can make new friends, earn virtual rewards, help unlock donations for kids with limited or no access to books.今年,孩子们可以结交新朋友,获得虚拟奖励,帮助那些接触不到书籍的孩子获得捐赠。”可知Scholastic Read-a-Paloora项目会给孩子捐赠书籍。故选C。(3)A 推理判断题。根据文章第四个小标题Reading Is Fundamental下的内容“Reading Is Fundamental
60、has tools for every level to raise reading to new heights this summer and beyond.Reading Is Fundamental拥有各种工具,可以让每个水平的孩子今年夏天及以后的阅读水平达到新的高度。”可知Reading Is Fundamental适合不同阅读水平的孩子。故选A。2.【答案】BDDC【考点】细节理解人生感悟类阅读记叙文阅读推理判断【解析】此题暂无解析【解答】(1)B 细节理解题。根据第一段Building team spirit is always the key point of what I t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 基于人工智能的教育平台空间布局对提高教师信息素养的研究教学研究课题报告
- 供应链物流优化操作指南(标准版)
- 2025年餐饮食品安全监督指南
- 软件测试工程师技能提升指南
- 山东管理学院2026年公开招聘人员备考题库(长期招聘岗位)及一套完整答案详解
- 山东高速集团有限公司2025年下半年校园招聘(管培生和战略产业人才招聘)备考题库及完整答案详解一套
- 2026年江西职业技术大学高层次人才招聘备考题库完美版
- 2026山东潍坊市青州市宏德学校高薪诚聘学科骨干教师78人备考题库附答案
- 山西省孝义中学2026年竞赛教练招聘计划备考题库完整答案详解
- 2025九年级物理上册第十二章机械能和内能综合素质评价新版苏科版
- 器官移植术后排斥反应的风险分层管理
- 护坡绿化劳务合同范本
- 临床绩效的DRG与CMI双指标调控
- 2026年湛江日报社公开招聘事业编制工作人员备考题库及完整答案详解
- 2025-2026学年人教版数学三年级上学期期末仿真模拟试卷一(含答案)
- 2025年凉山教师业务素质测试题及答案
- 2026年昭通市威信县公安局第一季度辅警招聘(14人)笔试模拟试题及答案解析
- 氢能技术研发协议
- 2025交管12123学法减分整套试题带答案解析(全国适用)
- 方志文献《兖州府志》
- 光伏电源项目工程建设管理资料表格格式汇编
评论
0/150
提交评论