2021届高考英语二轮复习强化练一阅读理解-细节理解题一课时优化作业含解析_第1页
2021届高考英语二轮复习强化练一阅读理解-细节理解题一课时优化作业含解析_第2页
2021届高考英语二轮复习强化练一阅读理解-细节理解题一课时优化作业含解析_第3页
2021届高考英语二轮复习强化练一阅读理解-细节理解题一课时优化作业含解析_第4页
2021届高考英语二轮复习强化练一阅读理解-细节理解题一课时优化作业含解析_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021届高考英语二轮复习强化练一阅读理解_细节理解题一课时优化作业含解析2021届高考英语二轮复习强化练一阅读理解_细节理解题一课时优化作业含解析PAGE 2021届高考英语二轮复习强化练一阅读理解_细节理解题一课时优化作业含解析强化练(一)阅读理解-细节理解题(一)AThe following four famous paintings-from Jan van Eycks portrait to Pablo Picassos masterpiece-have stood the test of time.The Arnolfini PortraitJan van Eycks The Ar

2、nolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, in which a man and a woman hold hands with a window behind him and a bed behind her, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London.This painting is not only visually interesting but also famed.It is also an informat

3、ive document on fifteenth。century society, through Jan van Eycks heavy use of symbolism-while husbands went out to engage in business, wives concerned themselves with domestic duties。The Starry NightVincent van Gogh painted The Starry Night, an oil on canvas (油画布), a moderately abstract landscape pa

4、inting of a night sky over a small hillside village, during his 12。month stay at the mental hospital in Saint。Rmy。deProvence, France between 1889 and 1890.When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since b

5、ecome one of Vincent van Goghs most famous works.The HarvestersThe Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565。It depicts (描绘) the harvest time which most commonly occurred within the months of July and August。Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art co

6、llector from Antwerp, once held this painting。The painting has been at the Metropolitan Museum of Art in New York City since 1919。GuernicaGuernica, a large oil painting, was painted by the Cubist (立体派的) Spanish painter, Pablo Picasso in 1937.The title “Guernica” refers to the city that was bombed du

7、ring the war。The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an antiwar symbol and a reminder of the tragedies of war。Today, the painting is housed at the Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia in Madrid。语篇解读文章介绍了四幅世界绘画名作的相关情况,包括其创作时间、画作内容等。1Which of the following painting

8、s was produced earliest?AGuernica.BThe Harvesters.CThe Starry Night。DThe Arnolfini Portrait.解析:细节理解题。根据文章对四幅画的介绍可知,The Arnolfini Portrait的创作时间是1434年,The Starry Night创作于1889至1890年间,The Harvesters创作于1565年,Guernica创作于1937年.对上述四幅画的创作时间进行对比可知,D项正确。答案:D2Who created the painting describing the harvest seas

9、ons?APieter Bruegel the Elder。BVincent van Gogh。CJan van Eyck。DPablo Picasso。解析:细节理解题。 根据The Harvesters部分第二句“It depicts the harvest time which most commonly occurred within the months of July and August.”可知,Pieter Bruegel the Elder的画作描述了丰收季节的情况。故选A。答案:A3What do we know about the painting The Starry

10、Night?AIt was painted on wood in oils。BIt described the painters life in hospital。CIt wasnt widely recognized before 1941。DIt was given away to the museum by a collector.解析:细节理解题。根据The Starry Night部分最后一句可知,1941年,当纽约现代艺术博物馆从一位私人收藏家手中买下这幅画时,它并不太有名,但后来却成为梵高最著名的作品之一.故选C。答案:CBErik Kobayashi。Solomon spent

11、 a day with Dr.Paul Gauthier, a plant physiologist specializing in vertical (垂直的) farming research and came away with several important ideas about vertical farming。Humans have 12,000 years of experience in growing food, but only a generations worth of experience or so in growing crops indoors。We ar

12、e still progressing up the technology learning curve (曲线)Whats more, traditional farming techniques are based on conditions that are not applicable to vertical farming.Therefore, without taking time to understand the science, vertical farming is not likely to be able to live up to its implied promis

13、e。The cost of powering LED grow lights is one of the biggest problems a vertical farm must overcome。Dr.Louis Albright at Cornell has characterized vertical farms as the “pieinthe。sky” business.He famously calculates, for instance, that the cost of a loaf of bread would be $24 if farmed indoors-the c

14、ost is too high。Gauthier acknowledges that energy prices are high but points out that scientific work has shown that only about 6% of available sunlight is used in crop photosynthesis (光合作用), so there may be ways of growing the same plants with less light。Gauthier also points out that while energy c

15、osts are a bit high, vertical farming does create enormous efficiencies in other areas。Water usage may be significantly reduced because the same water can be recycled time and again.Fertilizer use can be greatly reduced and pesticides for pest control are unnecessary.Its clear that vertical farming

16、offers real value to society.The future is probably mixed。In some environmentsthe Middle East, for instance-a move to vertical farming is a no.brainer。An indoor farm in Saudi Arabia, for instance, can use solar energy to power LEDs at low cost without shading other farmland.In other environments, th

17、ough, the expense of establishing a facility places a high bar on growth and profitability.A large vertical farming and equipment operation only started generating a small profit eight years into its nine。year life。语篇解读文章主要介绍了垂直农业发展所面临的困难以及垂直农业的优点和未来.4What can we infer about vertical farming in Para

18、graph 2?AIt will replace traditional farming one day。BIt relies on research of more basic science。CIt can be applicable under different conditions.DIt actually came into being 12,000 years ago。解析:细节理解题.根据第二段第四句“Therefore, without taking time to understand the science, vertical farming is not likely

19、to be able to live up to its implied promise.”可知,如果不花时间去了解科学,垂直农业就不可能实现其潜在的前景。由此可知,垂直农业的发展依赖更多的基础科学的研究.故选B。答案:B5What does Dr。Louis Albright think of vertical farms?AThey use less light than traditional ones。BThey may seem very unlikely to succeed。CThey can overcome many problems in farming。DThey do

20、not need any natural sunlight any longer。解析:细节理解题。据第三段第二句“Dr。Louis Albright at Cornell has characterized vertical farms as the he。sky business。及下文列举的他预测使用垂直农业生产会使一条面包过贵的问题可知,Dr。Louis Albright认为垂直农业似乎不太可能成功。故选B。答案:B6What is the fourth paragraph mainly about?AThe ways of reducing costs of verti

21、cal farming。BThe secrets of developing vertical farming。CThe recent trend of vertical farming。DThe benefits of vertical farming.解析:段落大意题。根据第四段第一句中的“vertical farming does create enormous efficiencies in other areas及本段最后一句“Its clear that vertical farming offers real value to society。可知,垂直农业确实在其他领域创造了提

22、高功效的方法,为社会提供了真正的价值;该段第二、三句列举了垂直农业具体在哪些领域创造了提高功效的方法。由此可知,本段主要讲的是垂直农业的好处。故选D。答案:D7Why is the example of “an indoor farm in Saudi Arabia” mentioned?ATo show vertical farming can work well in some places.BTo prove solar energy is vital for farming in Saudi Arabia。CTo confirm the expense of setting up a

23、vertical farm is high。DTo argue that vegetables do not need to be imported any longer。解析:推理判断题。根据最后一段第一句“The future is probably mixed.”和本段中的in some environments以及in other environments可知,本段主要讲了在不同的环境中垂直农业未来的情况不同;又根据本段第三句中的“can use solar energy.。.shading other farmland”可知,列举“an indoor farm in Saudi Ar

24、abia”的例子,是为了说明在有些地方垂直农业可以运转良好.故选A。答案:ACLoma Linda, California, a city of 21,000, is one of the five original blue zones, regions in the world where people live longest and are the healthiest.In fact, people in this community tend to live 8 to 10 years longer than the average American.Experts say tha

25、ts because Loma Linda has one of the highest concentrations of SeventhDay Adventists in the world。The religion suggests a healthy lifestyle and a life of service to the church and community, which contributes to their longevity (长寿)“I never had stress,” said Dr。Ellsworth Wareham, a lifelong Seventh。

26、Day Adventist.He was 100 years old at the time。“I have a philosophy: You do the best you can.And dont give any thought to the things you cant do anything about.Like 10 of the Adventist community, Wareham was a vegan (纯素食主义者)Another 30 are lactoovo vegetarians who eat dairy and eggs, while another 8

27、eat fish but not other meat。“Even our nonvegetarians are relatively low meat consumers, said Dr。Michael Orlich, the principal investigator of a study dedicated to examining the link between healthy lifestyle factors and diseases in 96,000 Seventh。day Adventists in North America。What does that vegeta

28、rian lifestyle accomplish? A lower weight, for one。Other key factors to longevity: Only 1 of the Seventhday Adventist community in the study smoke.Little or no alcohol is consumed。Daily exercise out in the fresh air of nature is the norm.The church advocates a life of service, so dedication to volun

29、teering is typical, which contributes to a sense of community。Add all of these factors together and what do you get? A healthier body, less likely to succumb to diseases tied to obesity, such as diabetes, high blood pressure, cancer and heart disease.Few of us practice these healthy lifestyle habits

30、, and much less of us do them all at once。“The good news is that its never too late to start。Some evidence suggests that changing a few simple lifestyle factors can have a profound difference in the risk of major diseases and the likelihood (可能性) of living a long life. People can usually get impressive benefits even in a short length of time,” Orlich said.语篇解读本文是一篇说明文.科学研究表明,养成良好的生活习惯,不仅

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论