人教版九年级全一册英语期末测试卷(含听力音频)_第1页
人教版九年级全一册英语期末测试卷(含听力音频)_第2页
人教版九年级全一册英语期末测试卷(含听力音频)_第3页
人教版九年级全一册英语期末测试卷(含听力音频)_第4页
人教版九年级全一册英语期末测试卷(含听力音频)_第5页
已阅读5页,还剩12页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、精品文档 用心整理资料来源于网络 仅供免费交流使用Units 114 测试限时:120分钟满分:120分听力部分(20分)一、听句子,选出意思与其相同或相近的一项(每小题1分,共5分)1. A. You are polite to bow. B. You shouldnt bow. C. You should bow. 2. A. In China, people are not expected to put the bread on the table. B. It is polite to put the bread on the table in China. C. People ar

2、e allowed to put the bread on the table in China. 3. A. Your mistakes have nothing to do with French culture. B. You make some mistakes because you know some French culture. C. You dont know anything about French culture, so you make some mistakes. 4. A. I like playing sports better than playing com

3、puter games at home. B. I like neither playing computer games nor playing sports at home. C. I like playing computer games better than playing sports at home. 5. A. After you come back, I will finish the job. B. Before you come back, I will have finished the job. C. I will finish the job as soon as

4、you come back. 二、听录音,选出最佳答语(每小题1分,共5分)6. A. Good idea. B. Have a good time. C. Thats right. 7. A. Because the book makes me surprised. B. Because life is full of exciting things. C. Because we are going to be away this summer. 8. A. This is Tony. B. Yes, you may. C. Yes, Im Tony Brandy. 9. A. He is

5、very tall. B. Hes a teacher. C. He is doing well. 10. A. Its exciting. B. Its dry. C. Its polite. 三、听对话,选择正确的答案(每小题1分,共5分)11. What does the woman want Ben to do?A. To help her repair her clock. B. To go hiking. C. To buy her a clock. 12. How many people are going hiking?A. 3. B. 5. C. 4. 13. What ki

6、nd of magazine does the man like a lot?A. The environment magazine only. B. The movie magazine only. C. The magazines about environment and movies. 14. How often does the woman do volunteer work?A. About twice a week. B. About twice a month. C. Very often. 15. Why does the woman study Chinese?A. Bec

7、ause she wants to find a job in China. B. Because she has many friends in China. C. Because China will be the strongest country in the world. 四、听短文,完成下列表格(每小题1分,共5分)Mr Lee and his animalsWho?Mr Lee was a man who lived with 600 wild _16 on a small island.When?He began to travel and _17 animals after

8、leaving school. His dream was to collect two examples of every kind of animal.How?He wrote books to make money to _18 for all the food that these animals ate.What happened?When Mr Lee was out looking for drinking water, he_19 oil, which could help him a lot.What to do?Mr Lee _20 not to tell anybody

9、else about the oil, because it would be the end of his zoo and his lifes work if anybody else found the secret.笔试部分(100分)五、单项选择(每小题1分,共15分)21. We can save money _ cooking our own meals instead of eating outside. A. by B. to C. for D. with22. These CDs _ well, and they will _ soon. A. sell; sold out

10、B. sell out; be soldC. sell; be sold out D. sold out; be sold23. Old Henry lives _, but he never feels _. A. alone; lonely B. alone; loneC. lonely; alone D. lonely; lonely24. We are planning to go for a picnic this weekend, but it_ the weather. A. keeps on B. puts onC. depends on D. looks up25. Look

11、! It _ be David in the classroom. It _ be him. Because I saw him in the library a moment ago. A. may; mustnt B. must; cantC. need; cant D. mustnt; can 26. I saw some boy students _basketball when I passed the playground. A. played B. plays C. playing D. to play27. I _ to school by bike, but now I _.

12、 A. used to go; used to walkingB. used to go; am used to walkC. used to going; am used to walkD. used to go; am used to walking28. What kind of books do you like?I like the books_ are about powerful and successful people. A. that B. who C. whom D. whose29. We cant afford _ abroad this summer. A. go

13、B. going C. to go D. go to30. What a lovely toy race car! Could you tell me _?A. why did you get it B. when will you get itC. where you got it D. how will you get it31. Whats the most important morning news on CCTV today?The Chinese government warned Japan _ do harm to Chinas territorial sovereignty

14、 (领土主权) again and again. A. to not B. didntC. not to D. do not32. This city is _ its state level scenic spot (景点). A. famous as B. different fromC. similar to D. known for33. His uncle would rather _ in the countryside than _ to the city. A. stay; moving B. to stay; moveC. stay; move D. to stay; to

15、move34. Im going to give a talk on the Dragon Boat Festival to the exchange students. Great! But dont forget to tell them _. A. what should they eat at the festivalB. why people enjoy the full moonC. what kind of race is often heldD. how do people celebrate it35. Mike _ reading _ playing computer ga

16、mes. A. prefers; than B. prefers; toC. would rather; than D. would rather; to六、完形填空 (每小题1. 5分,共15分)Bikesharing is a new choice for short journeys in cities. It is good to the _36 development of the big cities. A _37 by a company found that shared bikes started the nations _38 for bikes again. Now mo

17、re and more Chinese people are _39 bikes instead of cars to make short journeys in cities. An engineer of the company says that since the _40 of shared bikes, people have made fewer trips by car. The love for shared bikes is not only among _41 people, who were born in the 1980s and 1990s, but also a

18、mong people over sixty. At weekends, the number of the riders in Shenzhen reaches the _42 of all cities. On weekdays, the number of people who use shared bikes to travel to work is _43 in Shanghai. It is said that bikesharing will help _44 the cities environment. It not only helps solve the traffic

19、problems, but also will help to make more use of _45 in cities. Take Beijing as an example:if more people choose shared bikes, an area of five Birds Nest stadiums (体育场) will be saved. 36. A. slow B. healthyC. harmful D. sudden37. A. rule B. planC. report D. suggestion38. A. search B. worryC. prepara

20、tion D. love39. A. choosing B. pushingC. repairing D. locking40. A. end B. startC. control D. fall41. A. strong B. weakC. old D. young42. A. top B. sideC. corner D. line43. A. coming over B. putting offC. going up D. giving away44. A. discover B. separateC. experience D. improve45. A. air B. timeC.

21、space D. money七、阅读理解(每小题2分,共30分)A. sinabook. com/productBook DescriptionThis is an educational childrens picture book with plenty of facts to expand (扩展)young minds. Sara Myers simply explains all about dogs with easy words or phrases. Children will learn about: What dogs are Where they can be found

22、 What they eat And much moreThe fantastic photos are sure to fire your childrens imagination,and keep them interested all the way through. Publication Date: September 3,2013Publisher: Hazel PublishingLanguage:English46. You can most probably find the material above _. A. in a novel B. on a websiteC.

23、 in a news report D. in a TV program 47. Sara Myers is _. A. the mother of a child B. the name of a writer C. the owner of a pet store D. the name of a publisher 48. The book is written mainly for _. A. children B. teenagersC. adults D. old people 49. What is NOT mentioned in the material?A. The nam

24、e of the writer. B. The details of publication. C. The price of the book. D. The advantages of the book. 50. According to the material, the book may be chosen for the reasons EXCEPT_. A. easy English B. fantastic photosC. plenty of facts D. lots of pagesB(荣德原创)You might be interested in learning Eng

25、lish and have written one or two short stories in easy English. However, have you tried to write a novel in English?Yang Nianhui, a student from a famous high school in Beijing, has published her first magic novel, The Vampires of Lorania, in English. It was published in October 2017. Yang is a fan

26、of English novels and she began writing The Vampires of Lorania when she was in Grade Five in a primary school. Its reported that Yang has spent over five years on the books creation. The novel is becoming popular among Internet users. The Vampires of Lorania is around 60,000 words and has 201 pages

27、. It describes a wonderful country called Lorania, where all people are vampires (吸血鬼). The book also expresses a young persons understanding that a real hero will do what he believes is right without thinking twice. According to Beijing Youth Daily, the books publisher praises Yang for her creative

28、 imagination(想象力)and says that this is their first time to publish a high school students literary work independently. So far, the book has got more and more attention among Internet users. “As a high school student, Yang has shown people her talent for literature and English,” wrote a user. “Its ha

29、rd to believe a teenager at her age can publish a novel, let alone in a foreign language. ”51. The young writer Yang Nianhui _. A. is a university studentB. works in a high school in BeijingC. enjoys travelling around the worldD. is good at English and writing52. Yangs magic novel, The Vampires of L

30、orania, is mainly about_. A. what makes a real heroB. a story of a teenagerC. a story of a high school studentD. a story of some Internet users53. We can know from the last two paragraphs that _. A. Beijing Youth Daily published Yangs bookB. the publisher has published many high school students lite

31、rary worksC. Internet users have paid more attention to Yangs bookD. its common for high school students to publish English novels54. Some Internet users think that Yang is a(n)_girl. A. active B. common C. amazing D. friendly55. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Its easy fo

32、r Yang to complete her first English novel. B. Yang is good at imagining something thats not real. C. Yang has written and published many English novels. D. Yang once travelled to a great country called Lorania. CDo you know 2022 World Cup will be held in Qatar(卡塔尔)? And FIFA(国际足联) has made a big de

33、cision. The 2022 Qatar World Cup will be held in November and December. It is the first time FIFA has moved the event from its traditional summer to winter. According to the decision, the 2022 World Cup will start on November 21. The final will take place on December 18, one week ahead of Christmas.

34、 The tournament will last 28 days, half a week shorter than usual. FIFA said, “This is an important step for us. December 18, 2022 is a Sunday, and its National Day in Qatar, so it fits perfectly. ”Many people disagree that Qatar has the chance to hold the 2022 World Cup, since summer temperature is

35、 very highsometimes, the temperature may be about 50 . So the country has an idea to move it to winter. At last FIFA gave the chance to Qatar. Although the change is good for the players, there is still much opposition. The biggest opposition comes from the major European leagues(欧洲联赛), because the

36、new time will be just Europes club season. FIFA said they would try their best to make things go well. 56. Traditional World Cup is usually held in _. A. spring B. summer C. autumn D. winter57. How long will the 2022 World Cup last?A. Thirty days. B. Twentyeight days. C. Thirtyone days. D. Twentyfiv

37、e days. 58. Qatars National Day is on _. A. November 21 B. November 18C. December 21 D. December 1859. Why did Qatar want to hold the 2022 World Cup in winter?A. Because FIFAs director asked it to do so. B. Because the countrys National Day is in winter. C. Because its summer temperature is too high

38、. D. Because winter is good for ski racing. 60. What is the Chinese meaning of the underlined word “opposition”?A. 反对 B. 鼓励 C. 疑惑 D. 支持八、补全对话(每小题2分,共10分)A:Hi, Frank. Where did you go this morning?B:_61A:Why did you go to the railway station?B:You know National Day is coming. I went there to buy a tr

39、ain ticket. A:But you look upset now. _62B:I got up very early this morning in order to buy a train ticket. _63A:What a pity!B:Have you bought the train ticket to go home?A:Yes, _ 64B:Online?A:Yes, its more convenient. _65B:OK. I will have a try. Thank you very much. A:Youre welcome. 九、完成句子(每空1分,共10

40、分)根据所给汉语意思,将下列句子补充完整 (每空一词) 66. 这些句子必须都记在笔记本上吗?Must all these sentences be _ _in the notebook?67. 我们的谈话经常以相互鼓励结束。Our talk usually _ _ with encouragement from each other. 68. 这条路正在修建中。因此,任何人都不允许通行。The road is under construction. Therefore, nobody is allowed to _ _. 69. 你最好亲自来看一下。Youd better come and

41、have a look _ _. 70. 四川一直以辛辣的食物而闻名。Sichuan has been _ _ its spicy and hot food. 十、书面表达(20分)假如你们学校正在举办一场名为“我的梦想”的主题活动,请你根据以下信息,用英语写一篇短文描述自己的梦想。1. 努力学习,考上自己最喜欢的大学;2. 当一名电脑工程师,建立自己的公司;3. 建立一个慈善组织或者做志愿者,尽力去帮助那些需要帮助的人;4. 阅读大量的书籍,获得丰富的知识,环游世界;5. 退休后,同家人在一个美丽而安静的地方生活。要求:100词左右,文章开头已经给出,不计入总词数。My DreamChina

42、 Dream has become the common dream of all the Chinese people. _参考答案听力材料一、1. You are not supposed to bow in my country. 2. It is impolite to put your bread on the table in China. 3. If you knew nothing about French culture, you would make such mistakes. 4. I would play sports rather than play compute

43、r games at home. 5. By the time you come back, I shall have finished the job. 二、6. Tomorrow is Saturday. Shall we go to see a movie?7. Why do you look so sad?8. May I know your name?9. What does your brother do?10. What do you think of the concert?三、11. W:Ben, are you free now?M:Yes. Whats up?W:Coul

44、d you do me a favor and repair my clock for me? It doesnt work. M:Sure. 12. M:How about going hiking with us?W:Sounds good. Who else?M:John, Henry and Lily. W:When and where shall we meet?13. W:How often do you read magazines after dinner?M:I read them quite often. I mean five or six times a week. I

45、 like to read magazines about environment. There is also a movie magazine that I like a lot. 14. M:Do you do volunteer work?W:Yes. M:How often?W:About twice a month. 15. M:Is anyone here studying a foreign language?W:I am. I have been studying Chinese for a year. M:Why?W:Because I want to find a job

46、 in China after graduation. 四、Do you know Mr Lee? He lived with six hundred wild animals on a small island. After he left school, he traveled all over the world to collect animals for his own zoo. He hoped to collect two examples of every kind of animal on his island. But he was afraid that people w

47、ould find him some day. He wrote books about his travels, and about his animals that he collected. The money from the books helped to pay for all the food that these animals ate. One day, when Mr Lee was out looking for drinking water, he found oil. He needed money for his travels and for his zoo, a

48、nd a little oil would buy enough water that he needed all his life, but he knew that if he told anybody else about it, it would be the end of his zoo and his lifes work. So he decided not to tell anyone about what he had found, because oil and water couldnt mix. 听力答案:一、15:BACAB二、 610: ACCBA三、1115: A

49、BCBA 四、16. animals17. collect18. pay19. found20. decided 笔试部分五、21. A:本题用辨析法解答。句意:我们能够通过自己做饭而不是出去吃饭来省钱。by通过;to向,往;for为了;with和,具有。根据句意可知选A。22. C:本题用语法判定法解答。sell well卖得好,用主动形式表示被动意义;分析句子结构可知,CDs和动词短语sell out之间为被动关系,因此后半句使用被动语态,故选C。23. A:本题用辨析法解答。alone独自地,在此处作副词;lonely孤独的,为形容词;lone单独的,为形容词,仅作定语。 24. C:本

50、题用辨析法解答。keep on意为“继续”;put on意为“穿上,上演”;depend on意为“取决于,由决定”; look up 意为“查阅,抬头看”。根据句意“我们正计划这个周末去野餐,但这要视天气情况而定。”可知选C。25. B:本题考查情态动词。句意:看!一定是戴维在教室里。不可能是他。因为刚才我在图书馆看到他了。表示肯定推测用must;表示否定推测用cant。故选B。26. C:本题用固定结构法解答。句意:当我经过操场的时候,我看见一些男学生正在打篮球。see sb. doing sth. 表示“看见某人正在做某事”。故选C。27. D:本题用辨析法解答。句意:我过去常常骑自行车

51、去上学,但现在我习惯步行。used to表示“过去常常”,后接动词原形;be used to表示“习惯于”,后接名词、代词或动名词。故选D。28. A:考查定语从句关系词的用法。句意为:你喜欢什么种类的书?我喜欢关于有影响力的和成功人士的书。先行词books是物,关系词在定语从句中作主语。故选A。29. C:本题用固定结构法解答。句意:今年夏天我们没有足够的钱去国外。cant afford to do sth. 表示没有足够的钱做某事,故选C。30. C:本题用语序判定法解答。宾语从句需用陈述语序,故选C。31. C:本题用固定结构法解答。句意:今天中央电视台最重要的早间新闻是什么?中国政府警

52、告日本不要再三危害中国的领土主权。warn sb. not to do sth. 警告某人不要做某事,故选C。32. D:本题用辨析法解答。be famous as意为“作为而著名”;be different from意为“与不同”;be similar to意为“与类似”;be known for意为“以著名”,与be famous for 用法相同。33. C:would rather do sth. than do sth. 意为“比起做某事来更愿意做某事”。34. C:本题考查宾语从句。宾语从句要用陈述语序,排除A和D两项;B项中enjoy the full moon赏月与the Dr

53、agon Boat Festival无关,所以选C。35. B:句意:比起玩电脑游戏,迈克更喜欢读书。prefer to意为“比起,更喜欢”,与动词连用时用动词的ing形式;would ratherthan意为“宁愿而不愿”,后接动词原形。故选B。六、36. B37. C38. D:从下句“现在越来越多的中国人使用共享单车替代小汽车进行城市短途旅行。”以及第三段中的The love for shared bikes知,共享单车再次激发国人对自行车的热爱。故选D。39. A40. B41. D42. A43. C:短语辨析法。比照上句并根据选项理解句意:在工作日,上海使用共享单车去上班的人数正在

54、上升。故选C。44. D45. C七、A46. B:本文是一篇对一本新书介绍的文章,根据框内左上角的内容可知其应该出现在网站上。47. B:细节理解题。根据短文第一段的第二句“Sara Myers simply explains all about dogs with easy words or phrases. ”可知萨拉迈尔斯是一位作家的名字。48. A49. C50. DB51. D:细节理解题。根据短文第二段第一句话“Yang Nianhui, a student from a famous high school in Beijing, has published her first

55、 magic novel, The Vampires of Lorania, in English. ”可知,年轻的作家杨念慧出版了她的第一部魔幻小说罗瑞尼亚奇遇记,因此她擅长英语和写作。故选D。52. A:主旨大意题。根据短文第三段第三句话“The book also expresses a young persons understanding that a real hero will do what he believes is right without thinking twice. ”可知,杨的魔幻小说罗瑞尼亚奇遇记主要是关于什么是一个真正的英雄。故选A。53. C:细节理解题。根据短文第四段和第五段的内容可知,网民已经对杨念慧的书投入更多的关注。故选C。54. C:推理判断题。根据短文第五段第二句话“Its hard to believe a teenager at her age can publish a novel, let alone in a foreign language. ”可推知,一些网民认为杨念慧是一位令人惊异的女孩。故选C。55. B:细节理解题。根据短文第四段第一句话“According to Beijing Youth Daily, the books publisher praises Yang for her creative

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论