2022版高考英语一轮复习课时提能练必修1Module4ASocialSurvey-MyNeighbourhood含解析外研版_第1页
2022版高考英语一轮复习课时提能练必修1Module4ASocialSurvey-MyNeighbourhood含解析外研版_第2页
2022版高考英语一轮复习课时提能练必修1Module4ASocialSurvey-MyNeighbourhood含解析外研版_第3页
2022版高考英语一轮复习课时提能练必修1Module4ASocialSurvey-MyNeighbourhood含解析外研版_第4页
2022版高考英语一轮复习课时提能练必修1Module4ASocialSurvey-MyNeighbourhood含解析外研版_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2022版高考英语一轮复习课时提能练必修1Module4ASocialSurvey_MyNeighbourhood含解析外研版2022版高考英语一轮复习课时提能练必修1Module4ASocialSurvey_MyNeighbourhood含解析外研版PAGE 2022版高考英语一轮复习课时提能练必修1Module4ASocialSurvey_MyNeighbourhood含解析外研版课时提能练(四)必修1Module 4A Social Survey My NeighbourhoodA:知识层面。 语境语法填空()用所给词的适当形式填空Gone are the days when Chine

2、se people had to suffer from 1。starvation (starve)! Those 2。survivors (survive) feel extremely 3。fortunate (fortune) to experience a pretty happy life。 The booming economy has resulted in higher 4。employment (employ) rates。 People are wealthy and travel is now 5.affordable (afford) and accessible to

3、 them。 Thanks to the development of 6.tourism (tour), many tourist 7。attractions (attract) now receive tens of thousands of tourists every day, and this, in turn, helps promote the economy.()填入一个单词Being very poor, Lao Li was once forced to borrow money to put 1.up a house for his son。 To get away 2。

4、from poverty, he began to develop orchards(果园)。 He worked hard, not daring to find any reason 3。for resting a while。 So far, Li has paid 4.back the money he borrowed. His savings are steadily going 5。up. Recently a number 6.of his villagers have come to work in his orchards 7.in exchange for quite a

5、 good income. Lao Li is happy to help them get rich and he believes that he can make 8。it if he tries hard.。根据提示补全句子1我不会费事去做那些累人且无用的事情。(bother)I wont bother_to_do/doing those tiring and useless things.2很多鸟类在冬天来临之际飞向南方。(approach)Many kinds of birds fly south at_the_approach_of_winter。3史密斯一家已有十年不在这套公寓

6、里居住了。(since)It_has_been_ten_years_since the Smiths lived in this apartment.4去年很多建筑物在市中心被建造起来。(put up)A_lot_of_buildings_were_put_up in the downtown district last year。5老妇人比她的丈夫多活了十年。(survive)The old woman survived_her_husband_by_ten_years.B:能力层面。阅读理解(2020福州四校联考)The idea that you can use humor,laught

7、er,and play to make you healthier probably seems too simple to be true.However,it is really true and simple.The sense of humor,laughter and play plays an important part in keeping you healthy。Treat the blues with a sense of humor,which is closely tied to laughter.Laughter is infectious。Have you ever

8、 heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling? When laughter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness.Smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious as laughter is。You can experience somet

9、hing by smiling at everyone around you,and you will feel happier just by sharing a smile,even with a stranger。Play is an important part of making sure that we stay healthy。We are often encouraged to make sure our children play,and are told of the benefits of being out playing。However,what we often f

10、orget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children.Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness。While the studies are still in the early stages,the studies that have been done have shown that physical play cert

11、ainly plays a part in preventing cognitive(认知的) falling.Anyway,adding humor,laughter,and play to our life will influence us mentally,physically and socially and bring us many advantages。So we should make full use of humor,laughter and play to make our life more active,more interesting and happier.【语

12、篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了幽默、大笑和玩耍给人们的健康带来的好处。1What does the underlined word “infectious” in Paragraph 2 probably mean?APlaying an important role。BKeeping people in high spirits.CQuickly influencing other people。DPreventing illness from spreading。C词义猜测题.根据第二段第四句“When laughter is shared between people,it mak

13、es them closer to each other and increases their happiness”可知,当人们分享笑容时,人们的关系更亲密,人们也会更加快乐。故infectious在此处意思为迅速影响其他人。2What can laughter increase according to the author?ACognitive ability.BGood relationships.CA sense of humor。 DHappiness and trust.B推理判断题.根据第二段中的“When laughter is shared between people,i

14、t makes them closer to each other and increases their happiness。.and you will feel happier just by sharing a smile,even with a stranger”可知,在作者看来大笑能使人们之间的关系更亲密。3What does the author think the old should do?AThey should have a good rest.BThey should play like children。CThey should prevent cognitive fa

15、lling.DThey should take part in physical play。D推理判断题。根据第三段中的“However,what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children。Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness可知,作者认为老年人应该参与身体活动.4Which of th

16、e following would be the best title for the text?AHumor,Laughter and Play for HealthBAlways Keep Our Body HealthyCHave an Active and Happy LifeDLet Our Body and Mind RelaxA主旨大意题。根据最后一段“Anyway,adding humor,laughter,and play to our life will influence us mentally,physically and socially and bring us m

17、any advantages.So we should make full use of humor,laughter and play to make our life more active,more interesting and happier可知,这篇文章的主旨是幽默、大笑和玩耍有利于健康。.阅读七选五During the outbreak of COVID。19,the World Health Organization (WHO) has offered basic protective measures to the public against the virus.Wash

18、hands frequently with soap and water or use an alcohol。based water。free hand sanitizing gel if your hands are not visibly dirty。 1 2 。If you sneeze or cough into your hands,you may contaminate (污染) objects or people that you touch.Throw the tissue immediately into a closed bin and clean hands with a

19、lcoholbased water.free hand sanitizing gel or soap and water.Keep at least one。meter distance between yourself and other people,particularly those who are coughing,sneezing and have a fever,because coughs or sneezes of people who are infected with a respiratory (呼吸的) disease project (喷射)small drops

20、containing the virus。 3 。Avoid touching your eyes,nose and mouth because hands touch many surfaces,which can be contaminated with the virus。If you touch your eyes,nose or mouth with your contaminated hands,you can transfer the virus from the surface to yourself.Tell your health care provider if you

21、have been to an area where the epidemic has been reported,or if you have been in close contact with someone who has respiratory symptoms.Practice general hygiene measures when visiting live animal markets,wet markets or animal product markets. 4 .Avoid contact with potentially contaminated animal wa

22、ste or fluids on the soil or structures of shops and market facilities. 5 。Handle raw meat,milk,or animal organs carefully to avoid cross.contamination with uncooked food.AAvoid eating animal productsBIf you are too close,you can breathe in the virusCThis helps know the virus if its on your handsDAv

23、oid eating raw or undercooked animal productsEThis helps remove the virus if its on your handsFStrictly avoid any contact with other animals in the marketGCover your mouth and nose with a tissue when coughing and sneezing【语篇解读】本文主要介绍了世界卫生组织给公众提供的预防新冠肺炎的基本措施。1E本空是一个段尾句。本段主要讲了要勤洗手,又结合语境可知,本空讲的应是勤洗手的好处

24、,故E项符合语境。2G根据文章结构和空处所处位置可知,本空是中心句。本段主要讲了咳嗽和打喷嚏时人们应该采取的措施,故G项符合语境,概括该段内容。3B本空是一个段尾句.本段主要讲了与他人要保持的距离以及这样做的原因,故本空讲的应该是这样做的好处,或不这样做的话可能会存在的风险,所以B项符合语境。4F分析本段内容可知,本段主要讲了人们去市场时应该采取的通用卫生措施;空后讲的是避免接触商店或市场里可能被污染的动物废物或液体,故F项符合语境。5D本空是中心句.本段主要讲了人们应认真地处理生肉、奶或动物器官以避免生食导致的交叉污染,故D项与本段内容相符,所以选D项.。语法填空Experiences ar

25、e acquired through our journey in life;we choose and create our beliefs,fears and opinions 1._(base) on all our experiences in life。Even though things and life are the way they are,we all have different opinions about everything and everybody。Other people have opinions about us too.But 2._really mat

26、ters is the opinion we have about 3._(we)You either choose to accept and follow what other people believe 4._decide to be yourself and live according to the reality of life。5_living life as it is and being yourself,you create an image about yourself.It is extremely important 6。_(understand) how this

27、 image,created by your beliefs and imagination,directs and influences your 7。_ (grow)This image that you create about yourself 8。_(determine) who you are and how you feel;it determines how successful you become in life.Everything starts in the mind.If you really want to accomplish your dreams,picture yourself having and living the life you want.Believe in yourself and be 9._ (confidence)

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论