版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、陕西省咸阳市2020届高三英语第9次质量检查试题含解析陕西省咸阳市2020届高三英语第9次质量检查试题含解析PAGE PAGE - 42 -陕西省咸阳市2020届高三英语第9次质量检查试题含解析陕西省咸阳市2020届高三英语第9次质量检查试题(含解析)注意事项:1.本试卷由选择题和非选择题两大部分组成,共16页。选择题包括第一、第二和第三部分第一节;非选择题为第三部分第二节和第四部分。全卷满分150分。考试用时120分钟。2.考生领到试卷后.须按规定在试卷上填写姓名、准考证号.并在答题卡上填涂对应的试卷类型信息点。3。所有答案必须在答题卡指定区域内作答。考试结束后。将本试卷和答题卡一并交回.第
2、I卷(选择题 共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后.你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上.第一节(共5小题;每小题1。5分。满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.并标在试卷的相应位置。听完每段对话后。你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍.例:How much is the shirt?A.19.15 B.9.18 C。9。15答案是C.1. Where are the speakers now?A. At home。 B。 In a rest
3、aurant。 C. In a supermarket.2. At what time will the woman see the film?A。7:00。 B。9:00. C.11:00。3。 Why are the speakers leaving soon?A。 The airport is far away。B。 There may be a lot of traffic.C. The plane is landing ahead of schedule.4. How does the man feel about the test?A。 Disappointed。 B. Confi
4、dent。 C. Worried。5。 What does the man mean?A。 They neednt hurry. B。 They should be quick。 C They may miss the train。第二节(共15小题;每小题1。5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6。 What does Jane th
5、ink of the price of the notebook computer?A。 Low. B. Reasonable。 C. High。”7. What advice does Jane offer about the notebook computer?A. Add a light. B. Make it smaller。 C。 Change its weight.听第7段材料,回答第8、9题。8。 Whats the woman going to do?A. Book a flight。 B。 Take a vacation。 C。 Clean her office9。 Why
6、should the man arrive at the office early on Wednesday?A。 To check some e-mails. B. To answer the womans call。 C。 To let cleaners in。听第8段材料,回答第10至12题。10。 Whats the probable relationship between the speakers?A. Classmates。 B. Workmates C。 Dviver and passengers。11. What does the man say about the envi
7、ronment in the city?A It will become worse。 B。 It can be better in the future. C. It has been improved recently.12。 What do the speakers agree on to deal with the traffic problem?A Taking buses. B Using clean energy。 C。 Working at home.听第9段材料。回答第13至16题.13. How did the man make preparations for his p
8、aper?A。 By turning to the Internet。B。 By reading some experts papers。C。 By asking his professor questions。14。 What does Richard Tunney suggest people do?A。 Help elderly people.B. Stay in touch with friends。C。 Take part in fun activities。15. What do we know about Dr Martin?A. He works at Nottingham U
9、niversity。B. He has spent 60 years studying people.C。 He once made an experiment on happiness.16。 What does George Smith ask people to do?A。 Set proper goals。 B。 Play less computer games. C。 Make other people feel happy.听第10段材料,回答第17至20题。17。 Where is the speaker now?A. In Room 27。 B。 In the lecture
10、room。 C。 In the main hall.18。 Who will conduct the activity “Dogs might fly?A. Professor Black。 B. Patrick Bell。 C. Dr. Smith。19. Whats the video show about? A。 How plants and animals live together。B. How plants communicate with each other。C。 How plants get used to their natural environment。20. What
11、 will the listeners do in the final activity?A. Explore the school garden。B. Take a walk in the local garden。C。 Watch local animals in the zoo。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2份,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂AName: Off the Beaten PathCover price: 30。00Our price: 19.80The bestse
12、lling Readers Digest travel book has 40% new content including over 200 new sites, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It focuses on more than 1,000 of the United States most overlooked mustsee destinations。Name: Container Gardens by NumberCover price: 15.95Our price:
13、$9.49A unique book contains 50 easytofollow container designs. Each design provides a simple numbered planting plan that shows exactly how to create each display, with an instruction of the finished planter and indepth plant information, The plans are easy to follow and for any type of living space
14、or garden。Name: Best Weekend ProjectsCover price: $1795Our price: 13。96Choose from 80 unique ideas to create an extraordinary living space。 The projects are practical, as well as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend. These 80 welldesigned projects are presente
15、d in a clear, easyto follow style that addresses readers in an accessible, userfriendly tone.Name:1801 Home remedies(治疗方案)Cover price: 40。00Our price: 29。96Plenty of health complaints can be handled at home。 Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound。 Dozens o
16、f conditions are covered, from headaches, sunburn bad breath and blisters(起泡;起疮) to allergies, and hiccups(打嗝)。1。 You can most probably read the passage in aA. travel guideB. medicine bookletC. textbookD. newspaper2。 How much money could you save if you want to buy a travel bookA. 10.20.B。 6.46。C. 1
17、3.96。D。 19.80.3. Which of the following could help you to deal with common diseases without a doctor?A. Off the Beaten path。B。 Container gardens by Number。C. 1801 Home remedies.D. Best Weekend Projects。【答案】1。 D 2。 A 3. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了几本书,包括书的价格和内容等。【1题详解】推理判断题。Cover price指售价,Our price是我们的价格,由这两项看
18、出是在宣传价格优势,吸引人购买。是在打广告。由此判断出,可以在报纸上读到这篇短文。A. travel guide 旅游指南;B。 medicine booklet药品手册;C. textbook课本;D. newspaper报纸.故选D。【2题详解】细节理解题。由第一部分Cover price:30。00 Our price:$19.80可知售价是30美元,我们的价格是19。8美元。30-19。8=10。2,所以如果想买旅行书可以节省10。2。故选A。【3题详解】细节理解题。根据1801Home Remedies部分的内容Plenty of health complaints can be h
19、andled at home。可知在1801Home Remedies中,大量的健康问题在家就可以处理。所以1801Home Remedies可以帮你在没有医生的情况下,处理一些常见的疾病.选C。BWhen international aid is given, steps must be taken to ensure that the aid reaches the people for whom it is intended。 The way to achieve this may not be simple. It is very difficult for a nation to g
20、ive help directly to people in another nation。 The United Nations Organization (UNO) could undertake to direct the distribution of aid。 Here however rises the problem of costs. Also tied with this is time. Perhaps the UNO could set up a body of devoted men and women in every country who can speedily
21、 distribute aid to victims of floods and earthquakes。More than the help that one nation can give to another during a disaster, it would be more effective to give other forms of help during normal times. A common proverb says, Give me a fish and I eat for a day, teach me to fish and I eat for a lifet
22、ime。” If we follow this wise saying, it would be right to teach people from less developed nations to take care of themselves. For example, a country could share its technology with another. This could be in simple areas like agriculture or in more complex areas like medical and health care or even
23、in building satellites。 Even a small country is able to help less developed nations. Sometimes what is taken for granted, like the setting up of a water purification plant or the administration of a school, could be useful for countries which are looking about to solve common problems。 It does not c
24、ost much to share such simple things. Exchange students could be attached for a number of months or years and learn the required craft while on the site。 They can then take their knowledge back to their homelands and if necessary come back from time to time to clear doubts or to update themselves。 S
25、uch aid will be truly helpful and there is no chance of it being temporary or of it falling into the wrong hands。Many countries run extensive courses in all sorts of skills。 It will not cost much to include deserving foreigners in these courses. Besides giving effective help to the countries concern
26、ed there is also the build-up of friendships to consider。 Giving direct help by giving materials may be effective in the short run and must continue to be given in the event of emergencies。 However, in the long run what is really effective would be the sharing of knowledge。4. The second paragraph is
27、 developed mainly_.A. by analysis。B。 by process。C。 by example.D。 by contrast。5。 Which aid is likely to fall into the wrong hands?A. A medical team。B. Financial support.C. A water plant。D。 An exchange program.6. What does the author try to express in the underlined sentence?A. Providing food is vital
28、.B. Leaning to fish is helpful。C。 Looking after others is important.D. Teaching techniques is vital。7. What can we infer about international aid from the passage?A. It is facing difficultiesB. It should be given in the form of materials。C. It has gained support by developed countriesD。 It is unneces
29、sary during normal times.【答案】4。 C 5。 B 6。 D 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要讲述灾难在全球是不可避免的,国际援助要落到实处,要有着实高效的措施。作者还认为高效的援助不在于物质,而是平日里技术知识的共享打造坚强友谊,互派国际交换生。【4题详解】推理判断题。 根据第二段For example, a country could share its technology with another。 This could be in simple areas like agriculture or in more complex areas li
30、ke medical and health care or even in building satellites。 Even a small country is able to help less developed nations。 Sometimes what is taken for granted, like the setting up of a water purification plant or the administration of a school, could be useful for countries which are looking about to s
31、olve common problems。 例如,一个国家可以与另一个国家分享其技术。这可能是在简单的领域,如农业,或在更复杂的领域,如医疗和卫生保健,甚至在制造卫星.即使是一个小国也能帮助欠发达国家。有时,一些被认为是理所当然的事情,例如建立一个水净化厂或管理一所学校,可能对寻求解决共同问题的国家有用.本段的中心:加强平日技术知识交流。段中的多次使用for example,like等词语。所以主要使用例证法来展开论述,故选C。【5题详解】细节理解题。第二段首句More than the help that one nation can give to another during a dis
32、aster, it would be more effective to give other forms of help during normal times. 比起一个国家在灾难中给予另一个国家的帮助,在正常时期给予其他形式的帮助会更有效。和段尾句Such aid will be truly helpful and there is no chance of it being temporary or of it falling into the wrong hands。 这种援助是真正有用的,不可能是暂时的,也不可能落入坏人之手。这里说的是技术知识交流不可能落入坏人之手,而一般救援灾区
33、的主要是各地的捐款和物质,如果落入坏人之手,那可能造成救援钱物被贪污或挪作他用。故选B。【6题详解】推理判断题。“Give me a fish and I eat for day, teach me to fish and I eat for a lifetime.”相当于汉语谚语“授人以鱼不如授人以渔。”,强调的是“渔”(技术)。后文举例可以得到印证:“For example, a country could share its technology with another.”(一个国家可以与另一国共享技术资源)“like agriculture or in more complex ar
34、eas like medical and health care or even in building satellites。(比如农业,或像医疗卫生保健甚至卫星的制造等复杂领域。)等。由此可以推断作者用划线句子是想表达技术的重要性,故选D.【7题详解】推理判断题.文章首段首句提出问题:When international aid is given, steps must be taken to ensure that the aid reaches the people for whom it is intended。 在提供国际援助时,必须采取步骤,以确保援助能够到达援助对象的手中.第二
35、段首句More than the help that one nation can give to another during a disaster, it would be more effective to give other forms of help during normal times。 比起一个国家在灾难中给予另一个国家的帮助,在正常时期给予其他形式的帮助会更有效。以及第三段首句Many countries run extensive courses in all sorts of skills. 许多国家开设了各种技能的广泛课程。第二段和第三段分别阐述解决internati
36、onal aid的有效办法,由此可以推断国际援助正面临着困难,故选A。【点睛】推理判断题的推断对象主要包括隐含意思、目标读者、观点态度、文章出处、写作意图等。以推断隐含意义的题目居多.推断隐含意义,即要求根据文章的某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到、没有明说或者可能发生的事实.题干中常含infer(推断),suggest(暗示),imply(暗示),indicate(暗示),conclude(推断,得出结论)等词语。解此类题,首先找到相关信息,然后细读、理解相关信息的字面意义,最后结合语境和常识,在字面意义的基础上进行符合逻辑的推断,从而理解作者的言外之意。如小题
37、4,第一段提出问题,第二段和第三段分别阐述解决international aid的有效办法,由此可以推断国际援助正面临着困难,故选A.CThe driver, Zhang Sal, wandered outside an apartment building in Wuhan, the central Chinese city at the heart of the Coronavirus(冠状病毒) outbreak。 He had been ordered not to take food to customers doors in order to minimize the risk o
38、f infection. But the woman on the phone was pleading, he recalled. The food was for her mother, who couldnt go down to meet him。Mr。 Zhang relented. He would drop off the order and sprint away, As he placed the bag on the floor, Mr. Zhang said, the door opened. Startled, he rushed away. Without think
39、ing, he said, he jabbed the elevator button with his finger, touching a surface he feared could transmit the virus.That was how Mr. Zhang, 32, found himself speeding back to his delivery station with one finger held high in the air, careful not to touch the rest of his hand-a quarantine in miniature
40、. (小型隔离现场)For many in China, delivery drivers like Mr. Zhang are the only connection to the outside world. Once a common but invisible presence on the streets of nearly every Chinese city, the drivers are now being praised as heroes。Throughout China, at least 760 million people-almost a tenth of the
41、 worlds population-face some form of household lockdown. The rules are particularly strict in Wuhan, where government efforts to contain the virus have blocked most of the 11 million residents in their homes.Each household can send someone out for necessities just once every three days。 Many residen
42、ts do not go outside at all, for fear of infection of the more than 2, 100 deaths and nearly 75,000 infections linked to the new virus, the majority have been in Wuhan。But people still have to eat, which is why Mr. Zhang and many delivery drivers find themselves on the street each day As Wuhan and t
43、he rest of China stay at home, they have become the countrys vital arteries, keeping fresh meat, vegetables and other supplies flowing to those who need them。It is grueling and dangerous work。 Mr. Zhang, who works for Hema, a supermarket chain owned by the tech giant Alibaba, crisscrosses the city a
44、rmed only with the face masks and hand sanitizer that his company supplies each morning.The epidemic (疫情) has brought some unexpected bright spots. Before, Mr. Zhang said, he sometimes ran red lights during rush hour in order to meet his delivery goals for the day。 Now, the streets are empty。 He has
45、 no problem getting around.People are nicer, too。 Some customers hardly opened the door or avoided eye contact. After the outbreak erupted, everyone said thank you.8。 Why did Zhang Sai wander outside an apartment building in Wuhan? Because_.A。 He was unwilling to take food to customers doors。B。 He w
46、as afraid of being infected by the Coronavirus outbreak.C. The woman on the phone forbade him to to take food to her door。D. He was forbidden to take food to customers doors.9. Which of the following can describe the work of delivery drivers after the outbreak of the epidemic?A。 Risky and important.
47、B. Necessary and light-hearted.C。 Easy and creative。D。 Valuable and hard-working。10。 What does the underlined part “bright spots” mean in the ninth paragraph?A. Marks on something。B. Bright places.C。 Difficult situations.D. Good things in a bad situation。11. Why did people become nicer and say thank
48、 you to delivery drivers after the outbreak erupted?A。 Because people need them to deliver necessities.B。 Because people have realized the value of their job.C。 Because of the outbreak of the epidemic。D。 Because of the danger of infection.【答案】8. D 9. A 10. D 11. B【解析】本文是一篇新闻报道。主要讲述在疫情爆发期间,骑手们给被困家中的人
49、们配送物资,成为与外界的唯一联系,他们的工作也得到人们的认可,变得更重要和更有价值.【8题详解】细节理解题。文章第一段The driver, Zhang Sal, wandered outside an apartment building in Wuhan, the central Chinese city at the heart of the Coronavirus(冠状病毒) outbreak。 He had been ordered not to take food to customers doors in order to minimize the risk of infecti
50、on。 骑手张赛在位于冠状病毒疫情中心的中国中部城市武汉的一幢公寓楼外踌躇。为了减少感染的风险,他得到的命令是不得将食物送到顾客的家门口。由此可知禁止他把食物送到顾客的家门口,故选D。【9题详解】推理判断题。文章第四段第一句For many in China, delivery drivers like Mr。 Zhang are the only connection to the outside world. 对于许多中国人来说,像张赛这样的送货骑手是他们与外界唯一的联系。第七段they have become the countrys vital arteries, keeping fr
51、esh meat, vegetables and other supplies flowing to those who need them。 他们已经变成了这个国家的重要动脉,让新鲜的肉、蔬菜和其他物资流向需要的人.第八段It is grueling and dangerous work。 这是艰巨而危险的工作。由此可以推断出疫情爆发后,骑手的工作是危险的,也是重要的,故选A。【10题详解】词义猜测题。第九段Before, Mr. Zhang said, he sometimes ran red lights during rush hour in order to meet his del
52、ivery goals for the day。 Now, the streets are empty. He has no problem getting around。 张赛说,以前,他有时为了完成当天的递送任务在高峰时段闯红灯。现在,街道空无一人.他去哪都很顺畅.再根据The epidemic (疫情) has brought some unexpected bright spots。疫情带来了一些意想不到的亮点,由此推断就是在坏的情况下也有好的事情发生,故选D【11题详解】细节理解题。文章第七段But people still have to eat, which is why Mr。
53、 Zhang and many delivery drivers find themselves on the street each day As Wuhan and the rest of China stay at home, they have become the countrys vital arteries, keeping fresh meat, vegetables and other supplies flowing to those who need them. 但是人们还是得吃饭这就是为什么张赛和大批送货骑手每天都在街上忙碌的原因.随着武汉和中国其他地区的人们困守家中,
54、他们已经变成了这个国家的重要动脉,让新鲜的肉、蔬菜和其他物资流向需要的人。他们解决了被困家中人们的必需品的配送,人们意识到骑手工作的价值,所以人们感谢他们,故选B。DClothing rental is a hot new industry and retailers (零售商) are demanding to get on board in hopes of attracting green shopper。But is renting fashion actually more environmentally-friendly than buying it, and if so, how
55、 much more? Journalist and author Elizabeth Cline investigated (调查) this question and concluded that its not as sustainable as it seems.Take shipping, for example, which has to go two ways if an item is rented - receiving and returning。 Cline writes that consumer transportation has the second larges
56、t carbon footprint of our collective fashion habit after manufacturing。She writes, An item ordered online and then returned can send out 20 kilograms of carbon each way, and increases up to 50 kilograms for rush shipping. By comparison, the carbon impact of a pair of jeans purchased from a physical
57、store and washed and worn at home is 33.4 kilograms, according to a 2015 study by Levis。Then theres the burden of washing, which has to happen for every item when its returned, regardless of whether or not it was worn. For most rental services, this usually means dry cleaning, a high impact and poll
58、uting process。 All the rental services that Cline looked into have replaced perchloroethylene (氯乙烯), a carcinogenic (致癌的) air pollutant, still used by 70 percent of US dry cleaners, with alternatives, although these arent great either.Lastly, Cline fears that rental services will increase our appeti
59、te for fast fashion, simply because its so easily accessible. Theres something called share washing that makes people waste more precisely because a product or service is shared and thus is regarded as more eco-friendly. Uber is one example of this, advertised as a way to share rides and limit ear o
60、wnership。 and yet it has been proven to discourage walking,bicycling, and public transportation use。Renting clothes is still preferable to buying them cheap and throwing them in the dustbin after a few wears, but we shouldnt let the availability of these services make us too satisfied。 Theres an eve
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 46846-2025音乐曲谱出版五线谱通用规范
- 心脑血管疾病二级预防多学科干预
- 心脏神经官能症睡眠障碍干预策略
- 心脏手术中心肌保护的多模态策略
- 心理支持体系在规培中的构建策略
- 心理健康与慢病主动防控的整合策略
- 微创神经术后疼痛的多模式镇痛优化策略
- 微创神经外科手术的并发症护理
- 微创神经外科中双器械操作的手术团队建设
- 微创手术术后感染预防成本效益
- 台球厅承包合同协议书
- 雷雨剧本文件完整版电子书下载
- 黑龙江省哈尔滨市2024-2025学年高一上册期末英语学情检测试题(附答案)
- 国泰君安证券业务类文件归档范围和档案保管期限表
- GB/T 19228.1-2024不锈钢卡压式管件组件第1部分:卡压式管件
- 【必会】中职组安全保卫赛项备赛试题库300题(含答案)
- YY 0307-2022 激光治疗设备 掺钕钇铝石榴石激光治疗机
- (高清版)JTGT 3374-2020 公路瓦斯隧道设计与施工技术规范
- 水质 浊度的测定 浊度计法HJ 1075-2019方法验证报告
- 单位工作落后原因分析报告
- 户内燃气管道水力计算表
评论
0/150
提交评论