2021-2022学年黑龙江省哈尔滨市永建中学高二英语联考试卷含解析_第1页
2021-2022学年黑龙江省哈尔滨市永建中学高二英语联考试卷含解析_第2页
2021-2022学年黑龙江省哈尔滨市永建中学高二英语联考试卷含解析_第3页
2021-2022学年黑龙江省哈尔滨市永建中学高二英语联考试卷含解析_第4页
2021-2022学年黑龙江省哈尔滨市永建中学高二英语联考试卷含解析_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021-2022学年黑龙江省哈尔滨市永建中学高二英语联考试卷含解析一、 选择题1. The notice came around two in the afternoon _ the meeting would be postponed. A. when B. that C. whether D. how参考答案:B2. The manager, it clear to us that he didnt agree with us,left the meeting room. A. making B. having made C. who has made D. made参考答案:B 3.

2、28I _ have been more than six years old when the accident happened Ashouldnt Bcouldnt Cmustnt Dneednt参考答案:B略4. As we all know, _ mankind has realized the walk in _ space. A. the; the B. /; the C. /; / D. the; /参考答案:C5. There is plenty of rain in the southeast, there is little in the northwest. A. be

3、cause B. therefore C. while D. as 参考答案:C6. If the cat _the sparrow, it_ into the pond.A .hadnt teased, would not have fallenB .hasnt teased, would not have fallenC .hadnt teased, did not fallD .hadnt teased, wont have fallen 参考答案:D 解析:表示与过去事实相反的假设7. My sister was very afraid all the way because it w

4、as the first time she _ a car.A. has driven B. drove C. had driven D. is driving参考答案:C8. Maintaining eye contact with the interviewers will help you make a good _ on them.A. reputation B. contribution C. impression D. character参考答案:C9. Many people have come to realize that they should go on_balanced

5、 diet and make_room in their day for exercise.Aa; / Bthe; a Cthe; the D/; a参考答案:A10. He told a funny story, making us_.A. laugh our heads B. laugh awayC. get the laugh of him D. burst into laughter参考答案:Dlaugh away“借笑以驱走”; get the laugh of sb.“羞辱某人”; burst into laughter“放声大笑”。11. .The man remained _

6、he was and waited for his wife who was shopping in the market. A.what B. how C. who D. where参考答案:D略12. The doctor tried to find out _ that had caused the spread of the terrible disease. A. what it was B. why it was C. whatever was D. however was参考答案:A略13. Sleep is important, and _trouble having a go

7、od nights rest can be very annoying.A. having B. have C. hadD. have had参考答案:A14. _ at the party, we saw Ruth standing alone in the corner of the hall.A.ArrivingB.To arriveC.ArriveD.Arrived参考答案:A考查非谓语动词。句子的主语 we 和 arrive 之间为主谓关系,故用 arrive 的现在分词形式。现在分词短语 Arriving at the party 在这里作时间状语。句意:到了宴会上,我看到 Rut

8、h 一个人站在大厅的一角。15. We _ have bought so much food now that Suzie wont be with us for dinner.A mustnt B neednt C . should D. cant 参考答案:B16. Wont Terry be upset?_? He never thinks about anyone but himself.A. Guess what B. Now whatC. Who cares D. Who knows参考答案:C考查情景交际。A. Guess what猜猜看?B. Now what又怎么了?C. W

9、ho cares谁在意呢?D. Who knows谁知道?句意:Terry会不高兴吗?谁会在意呢?除了自己他不考虑任何人。项符合语境。17. _ the last bus , he was late and was the last one _to the destination. A. Not having caught; to get B. Having not caught; to get C. Not catching; getting D. Hadnt caught; to get参考答案:A略二、 短文改错18. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文

10、作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改增加:在缺词处加一个漏字符号()并在其下面写出该加的词删除:把多余的词用斜线()划掉修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分Mrs Smith have been teaching us about kitesShe told us that they were invented in China in more than 2,300years agoWhen our teacher asked us to design

11、 a kite it could fly,we started our pairs work at onceFirst,we collected the materials we needTara brought the big plastic bag to schoolI persuaded my dad to let me have some masking tape that left over last week where we had been spraying the rusty (生锈的) patch on the carI also found some thin poles

12、But either Tara nor I could find any string at home,so we will get some for our pocket money on the way home tonight参考答案:Mrs Smith have been teaching us about kitesShe told us that they were invented in China in has 去掉more than 2,300years agoWhen our teacher asked us to design a kite it could fly,we

13、 started that/whichour pairs work at oncepairFirst,we collected the materials we needTara brought the big plastic bag to schoolI needed apersuaded my dad to let me have some masking tape that left over last week where we had was whenbeen spraying the rusty (生锈的) patch on the carI also found some thi

14、n polesBut either Tara neithernor I could find any string at home,so we will get some for our pocket money on the way home withtonight本文讲述了作者学习做风筝的经历史米斯夫人一直教我们放风筝她告诉我们,风筝是在中国超过2300年前发明的当我们的老师要求我们设计一个能飞的风筝,我们收集了我们需要的材料塔拉带来的大塑料袋我说服我爸爸给我一些胶带,但无论是塔拉还是我能找不到任何线,所以我们用一些零花钱在回家的路上买了一些1havehas考查主谓一致主语是Mrs Smi

15、th 所以谓语动词用第三人称单数2去掉in考查介词表示一段时间以前用ago,in用于将来时,表示一段时间以后3itthat/which考查关系词从句子 our teacher asked us to design a kite it could fly可知 it could fly是定语从句,先行词是a kite,表示老师要求我们设计一个能飞的风筝,所以用that/which代指先行词,做从句的主语it不能引导定语从句4pairspair考查名词复数pair做定语修饰work,所以不能用复数5needneeded考查动词的时态根据上文可知作者讲述曾经做风筝的经历,所以用need的过去式6 th

16、ea考查冠词第一次提到big plastic bag,表示一个大塑料袋,用不定冠词7left前加was考查被动语态在I persuaded my dad to let me have some masking tape that left over last week中 that left over last week是定语从句,先行词是 some masking tape,表示胶带是上周剩下的,所以谓语用was left8wherewhen考查关系词在I persuaded my dad to let me have some masking tape that left over last

17、 week where we had been spraying the rusty (生锈的) patch on the car中,we had been spraying the rusty (生锈的) patch on the car是定语从句,先行词是last week,表示在上周,我们修补汽车的生锈部分所以用when9eitherneither考查不定代词eitheror表示或者或者;neithernor表示既不也不,本句 either Tara nor I could find any string at home表示Tara和我都不能找到铁丝,所以用neithernor10for

18、with考查介词本句we will get some for our pocket money on the way home tonight表示我们用零花钱买铁丝,所以for改为with,表示用19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改仅限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。One nig

19、ht, Mr. Green went to a store to buy the shirt. The salesgirl showed him several shirts to choose. He had no idea which one would suit him. At last, he had made up his minds to buy an expensive shirt, thinking that it might go well with his new trousers. On his way home, he was very exciting. Howeve

20、r, when he got up the next day, tried the shirt in and looked at it this way and that, his excitement was gone. He found it was not so nice to look at home than it is in the store. Knowing that he couldnt possible change it, he thought he had better put it away and used it in the future.参考答案:One nig

21、ht, Mr. Green went to a store to buy the(a) shirt. The salesgirl showed him several shirts to choose(+from). He had no idea which one would suit him. At last, he had(去掉) made up his minds(mind) to buy an expensive shirt, thinking that it might go well with his new trousers. On his way home, he was v

22、ery exciting(excited). However, when he got up the next day, tried the shirt in (on)and looked at it this way and that, his excitement was gone. He found it was not so nice to look at home than(as) it is(was) in the store. Knowing that he couldnt possible(possibly)change it, he thought he had better

23、 put it away and used(use) it in the future.三、 阅读理解20. Seal Island is a 200-meter long island off the coast of South Africa, which is surrounded by 55 to 57 degrees Fahrenheit waters and covered with over 60,000 seals and some birds. This island has been home to many birds and seals. You may think t

24、his island is a paradise. In fact, the island is not famous for the seals or birds. However, the real stars are the great white sharks that leap out of the water to catch the seals they are hunting.You may think that there is no way for a 15-foot long, 3000-pound shark to hurl its body out of the wa

25、ter and catch a seal in midair. Actually, these sharks are called “Air Jaws”.Over the years, the seals have gotten smarter. Now, they go out in groups of seven and eight to feed. They swim down on the sea floor, which gives them extra cover. When they have to swim near the surface of water, they swi

26、m in a zigzag pattern(Z字形). But with all these tricks, they can still be cleverly beaten by the sharks. Usually, the sharks will take one seal away from its group and force it to swim on the surface, where it is easy to hunt. Sometimes, the seal is fortunate and gets away, but most of them die in th

27、e process of trying to survive.Every year, tourists go to see these amazing animals leap out of the water, sometimes flinging their whole bodies into the air when they want to catch the seals. This is the reason why this island attracts thousands of tourists from around the world every year.4. Which

28、 of the following statements is true?A. Seal Island is covered with only 6000 seals.B. Great white sharks always catch seals under the water.C. The way the great white sharks hunt makes Seal Island famous.D. Seal Island is a 200-meter-long island in North Africa.5. Why do the seals swim in a zigzag

29、pattern?A. To prove they are smart.B. To play in groups.C. To search for food.D. To avoid the white sharks.6. According to Paragraph 3, we can know_.A. the seals have learned how to escape.B. the seals usually swim near the water surface.C. the sharks are often successful in hunting the seals.D. the

30、 sharks are less intelligent than the seals.参考答案:4. C 5. D 6. C这是一篇说明文。文章描述了南非的海豹岛上大白鲨捕食海豹的情况,并解释了为什么这个岛每年都吸引大批游客的原因。在岛上,大白鲨会从水中跃起,在半空中捕捉一头海豹。海豹通常会以群体的形式外出,并以Z字形潜游在海底,大白鲨则会将某一头海豹驱离出群体进行捕杀。每一年许多游客到岛上观光旅游就是为了看水生动物从水中跃起,幸运的话还能看到捕食的场景。【4题详解】细节理解题。文中第一段第一句提到“ covered with over 60,000 seals and some birds

31、.”整个岛上有6万多头海豹而不是A选项中的6千头,故A项错误。第一段最后一句提到“However, the real stars are the great white sharks that leap out of the water to catch the seals they are hunting.”大白鲨会从水里跃起到半空中对海豹进行捕食,而不是B项提到的大白鲨在海底捕食,故B项错误。文中第一句提到“Seal Island is a 200-meter long island off the coast of South Africa” 海豹岛是南非海岸外的一个200米长的岛屿,而

32、不是在南非海岸上,故D项错误。文中最后两句提到“In fact, the island is not famous for the seals or birds. However, the real stars are the great white sharks”海岛上真正有名的并不是海豹或者是鸟,而是在半空中捕食的大白鲨。C项正确。故选C。【5题详解】推理判断题。文章一二段提到,海豹会被大白鲨捕食,第三段提到海豹在多年来的发展中是如何避免被捕杀的。“They swim down on the sea floor, which gives them extra cover.”当海豹在海底潜游

33、时,深海给了它们额外的保护。不得不在海面上游时,则会采用Z字形来抵御大白鲨的攻击。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段第四句及最后一句可知“But with all these tricks, they can still be cleverly beaten by the sharks.”虽然海豹有抵御大白鲨的办法,但还是很难逃脱大白鲨的捕杀。故A项错误。第二句提到“They swim down on the sea floor, which gives them extra cover.”海豹在海底潜游,因为深海会给海豹额外的保护,在不得已的时候海豹才会游到海面上。故B项错误。第四句

34、提到“But with all these tricks, they can still be cleverly beaten by the sharks.”,虽然海豹会玩一些小把戏,但任然会被鲨鱼巧妙地击败,句中cleverly说明了大白鲨的智力还是很高的。故D项错误。第四及第五句提到“But with all these tricks, they can still be cleverly beaten by the sharks. Usually, the sharks will take one seal away from its group and force it to swim

35、 on the surface, where it is easy to hunt.”虽然海豹会玩一些小把戏,但大白鲨还是能够捕捉到海豹,而且大白鲨还会把一头海豹赶上海面,这样捕食起来就会更容易了,C项正确,故选C。21. 阅读下列材料, 从所给的五个选项(A、B、C、D、E)中,选出符合各小题要求的最佳选项, 其中有一项是多余选项。63. _ Rik has graduated from ahigh school and he wants to find a job with high pay in the town. He has just passed his driving test. He loves vehicles a lot.64. _ Mrs. Sphinx is a middle aged woman. She is out of work now. It is hard

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论