高中英语选择性必修二 Unit 4 Section A Reading and Thinking-2020-2021学年课时同步练(解析版)_第1页
高中英语选择性必修二 Unit 4 Section A Reading and Thinking-2020-2021学年课时同步练(解析版)_第2页
高中英语选择性必修二 Unit 4 Section A Reading and Thinking-2020-2021学年课时同步练(解析版)_第3页
高中英语选择性必修二 Unit 4 Section A Reading and Thinking-2020-2021学年课时同步练(解析版)_第4页
高中英语选择性必修二 Unit 4 Section A Reading and Thinking-2020-2021学年课时同步练(解析版)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 4 Journey Across a Vast Land4.1 Reading and Thinking一、基础巩固. 单句语法填空1. I like getting up early in the morning. The morning air is good (breathe). 2. You are bound (feel) tired after a long walk. 3. After months of (drill), oil was found off the coast. 4. Dont read the report (literal) now, just s

2、kim through it. 5. He was talking with her (pleasant) when the teacher came in. 6. Rachel felt hopeless and thought they were going to die as it was (freeze), -15. 7. He bought extra food in (anticipate) of more people coming than hed invited. 8. The (thunder)sound can be heard half or one kilometer

3、 away. 9. One winter day, I stood looking out on the (frost) garden. 10. We are (massive) and quickly changing the climate. 答案:1. to breathe 2. to feel 3. drilling 4. literally 5. pleasantly 6.freezing 7. anticipation 8. thundering 9. frosted 10. massively . 选词填空take ones breath away, in addition to

4、, range from, a bunch of, wake up, all in all, go on a journey, be known as, a couple of, all the way1. She can speak French and German English. 2. He rushed to the station only to miss the train. 3. Recently, the hot days last weeks. 4. It is well-known to us that he a funny performer. 5. I receive

5、d flowers this morning. 6. The childrens ages 8 to 15. 7. He has his faults, but, , he is a good helper. 8. Climbing that mountain is a must-do for lots of tourists. The view from the top will . 9. We have made up our minds to to Tibet. 10. I at 6: 00 am to jog for an hour before having fruit and mi

6、lk, and then bike to work. 答案:1 in addition to 2. all the way 3. a couple of 4. is known as 5. a bunch of 6. range from 7. all in all 8. take your breath away9.go on a journey 10.wake up . 完成句子1. this weekend so that they get sweet enough to be eaten. 这个周末之前不要摘桃子, 这样它们就会甜得可以吃了。2. I made up my mind t

7、o study harder on those useless things. 我决心更加努力地学习, 而不是把宝贵的时间浪费在那些无用的事情上。3. More importantly, the subway network the development of local economy. 更重要的是, 地铁网络必将促进当地经济的发展。4. where there was nothing a year ago but ruins. 许多高层建筑在一年前还只是一片废墟的地方拔地而起。5. after the bloody accident, we sent him to hospital im

8、mediately. 看到杰克在血腥的事故后流血, 我们立刻把他送进了医院。答案:1. Dont pick these peaches until 2. rather than waste precious time 3. is bound to promote 4. A number of high buildings have arisen 5. Seeing Jack bleeding 二、拓展提升. 阅读理解1City of Winnipeg details on Thanksgiving hours for facilities and services. Swimming Pool

9、sAll City of Winnipeg indoor swimming pools will be closed on Monday, October 12 with the exception of the Pan Am Pool and the Cindy Klassen Recreation Complex. On Monday, October 12, the Great Pan Am Pool will be open from 10: 00 a. m. to 2: 00 p. m. , and the Cindy Klassen Recreation Complex will

10、be open from 2: 00 p. m. to 6: 00 p. m. Regular hours are in effect for all indoor pools on Saturday, October 10 and Sunday, October 11. Winnipeg Parking AuthorityTo build the customer service area on the main floor of the Winnipeg Parking Authority office building at 495 Portage Avenue, the Winnipe

11、g Parking Authority office will be closed on Friday, October 9, and will reopen on Tuesday, October 13 at noon. Recycling/Garbage CollectionRecycling, garbage, and yard waste will be collected as normally scheduled for those with Monday as a collection day. Canadian Blood ServicesCanadian Blood Serv

12、ices is encouraging all donors to make blood donation part of their Thanksgiving celebrations. CBS said the need for blood is greater around long weekends. Blood donor clinics will be held over the Thanksgiving long weekend in Winnipeg at the CBS clinic on 777 William Avenue: On Saturday, October 10

13、 from 8: 00 a. m. to 2: 00 p. m. On Monday, October 12 from 10: 00 a. m. to 2: 00 p. m. and from 3: 30 p. m. to 7: 30 p. m. 1. What do we know about the schedule of Swimming Pools? A. Regular hours are in effect on October 12. B. The Cindy Klassen Recreation Complex is open on October 10. C. All the

14、 indoor swimming pools are closed on October 12. D. The Great Pan Am Pool operates normally on October 12. 2. Which of the following places is closed for the longest time? A. Swimming Pools. B. Canadian Blood Services. C. Winnipeg Parking Authority. D. Recycling/Garbage Collection. 3. To celebrate y

15、our Thanksgiving by donating blood, you can go to the CBS clinic _. A. at 7: 00 a. m. on October 10B. at 3: 00 p. m. on October 10C. at 11: 30 a. m. on October 12D. at 2: 30 p. m. on October 12答案与解析:【文章大意】本文为应用文。文章介绍了加拿大城市温尼伯在感恩节期间相关市政服务部门是否开展服务的情况。1. 【解析】选B。细节理解题。由第三段“Regular hours are in effect fo

16、r all indoor pools on Saturday, October 10 and Sunday, October 11. ”可知, The Cindy Klassen Recreation Complex在10月10日是正常开放的。2. 【解析】选C。细节理解题。由Winnipeg Parking Authority的介绍 “. . . will be closed on Friday, October 9, and will reopen on Tuesday, October 13 at noon”可知, Winnipeg Parking Authority关闭的时间最长。3.

17、【解析】选C。细节理解题。由Canadian Blood Services部分“On Monday, October 12 from 10: 00 a. m. to 2: 00 p. m. and from 3: 30 p. m. to 7: 30 p. m. ”可知, C项的时间可以献血。2 I picked up my two best friends and we were off on a road trip. I had just returned to America from a year abroad in China. So, naturally I wanted to ta

18、ke a trip to Canada. Montreal, the second largest city in Canada, is a four-hour drive from my home in New Hampshire. We felt a thrill as we crossed the border into Canada. It was the first time I had ever driven across an international border. We turned on the radio to try and find some Canadian st

19、ations. After dropping off our bags at our hotel, we were immediately walking down the famous St Catherines Street. While we walked, two things surprised us: how cold it was and how well everyone dressed. The streets of Montreal are like a fashion show. Both men and women look like they stepped out

20、of the pages of a magazine. All of that fashion has to keep them warm since Montreal is so cold. Last year it broke the record for the most snowfall in North America. To hide from the cold we went into a small diner because we wanted to order Poutine, a very popular snack in Montreal. It is French f

21、ries covered in cheese and brown gravy (肉汁). It is delicious. However, we had a hard time ordering the dish since the official language of Montreal is French. It is actually the fifth largest French-speaking city in the world. But since the rest of Canada speak English, plenty of people were there t

22、o help. We spent the rest of the weekend going to many historical churches and monuments in Montreal. But at night wed head to the very modern dance clubs and bars. Montreal is a city that sits between the past and the future and the traveller can choose whichever direction he wants to go. 1. How do

23、 you understand the underlined sentence in Paragraph 3? A. The men and women are really the fashion models of a magazine. B. The portraits of the men and women are printed in the magazine. C. They are so well dressed that they look like models in a magazine. D. The men and women like to copy charact

24、ers in magazines. 2. Which of the following can NOT be concluded from Paragraphs 3、4? A. The author and his friends couldnt wait to explore the city. B. The author wasnt used to the weather of Montreal. C. The citizens from Montreal care much about what they wear. D. Montreal often holds fashion sho

25、ws. 3. What can we infer from the passage? A. The author often went to China for a visit. B. The people they met in the diner were kind and helpful. C. All the people in the diner were locals. D. The author went to Montreal on business. 4. Which of the following is TRUE according to the passage? A.

26、The author listened to Canadian radio programmes and chose their first stop as advised. B. The author took a trip to Montreal the third largest city in Canada. C. Montreal broke the record for the most snowfall in the world last year. D. Montreal is a city which is both traditional and modern. 答案与解析

27、:【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在加拿大蒙特利尔的经历。那里寒冷的天气、人们入时的服装、美食、著名历史景点等都给作者留下了深刻的印象。1. 【解析】选C。句意理解题。根据该段中的“how well everyone dressed”可知, 在作者看来, 蒙特利尔的人穿着时尚, 像杂志里的模特。2. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段第一句话中的“. . . we were immediately walking. . . ”可知作者和他的朋友迫不及待地想参观蒙特利尔。根据第四段中的“To hide from the cold. . . ”可以推知作者并不适应那里的寒冷。根据第三

28、段最后两句可知蒙特利尔的人们非常注重着装。D项文中未提及, 故选D。3. 【解析】选B。推理判断题。根据第五段中“But since the rest of Canada speak English, plenty of people were there to help. ”可推知作者及朋友在餐馆碰到的人非常友好且乐于助人。4. 【解析】选D。细节理解题。根据文章最后一段中的“Montreal is a city that sits between the past and the future. . . ”可知, 蒙特利尔既有往昔的风采, 也有现代的气息, 由此可确定答案为D。. 七选五阅

29、读下面短文, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ways to Get Your Kids into NatureBeing in nature for kids has large health benefits. There are many ways you can combine nature with your childrens lives, even if you live in the city. Inspire curiosity by being curious yourself. A parents excitement can be s

30、pread to the children, and when you show respect for nature, your children follow suit. 1. “I dont know! Lets find out together. ” is a wonderful way to get the ball rolling. Be open to an adventure and allow your curious inner child to come out while you explore nature with your children. 2 If you

31、have to carpool (拼车) in the morning, turn off the devices instead and encourage your children to look out of the window. The early morning fall skies are beautiful with color. After all, even views of nature from the car window are calming and beneficial. Stop thinking about nature time as leisure t

32、ime. Time in nature is an investment(投资) in your childrens health. If you view nature time as necessary to good health, you will be more likely to work on it. 3, developing creativity and wonder is part of your responsibility as parents. Look at the stars. Visit your local observatory, and then driv

33、e out of the city some morning or evening for your own stargazing with a blanket and telescope. Observing the stars offers a deeper and wider understanding of the universe. 4. Plant a small garden. 5. Bean and pea plants grow quickly and can be eaten when mature(成熟), so teach your children about food and the wonder of growth. A. Limit electronic devices while drivingB. Encourage questions you dont know the answers toC. If you want to raise your healthy, well-balanced childrenD. If you have the space, help your children plant a few veget

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论