2022-2023学年山东省潍坊市广文中学高二英语联考试卷含解析_第1页
2022-2023学年山东省潍坊市广文中学高二英语联考试卷含解析_第2页
全文预览已结束

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2022-2023学年山东省潍坊市广文中学高二英语联考试卷含解析一、 选择题1. I dont like living in a big city, its too noisy and Im afraid I cant _it.A end up with B.come up with C. put up with D. keep up with 参考答案:C2. Little Jim gave his mother a beautiful painting that he had done himself for her birthday, _ pleased her a lot.A. wha

2、t B. which C. that D. why参考答案:B略3. At first, my new surroundings were difficult _A. to be tolerated B. tolerating C. to tolerate D. being tolerated参考答案:C4. They managed to _ the old buildings to widen the street and beautify the city. A. break down B. pull down C. put down D. burn down参考答案:B5. As th

3、e party was very informal, Jack stood there looking stiff and in his formal dress. A. comfortable B. awkward C. convenient D. surprising参考答案:B试题分析:考查形容词辨析。句意:由于晚会一点也不正式,杰克穿着正装站在那里看起来既僵硬又笨拙。【答案】【解析】6. You are _ to pass the final test. But be careful when you are in the test.A. likely B. probably C. p

4、ossibly D. properly参考答案:A7. The sales man scolded the girl . A. caught stealing B. catching stolen C. caught to steal D. to catch stealing参考答案:A8. President Nixon was deeply_in the Water Gate problem at that time.A included B involved C concerned D affected参考答案:B9. I think you should phone Jenny and

5、 say sorry to her.-_. It was not my fault.A. Not possible B. No chance C. No way D. Not at all参考答案:D10. Come and see me whenever _.A you are convenient B you will be convenient C it is convenient to you D it will be convenient to you 参考答案:C11. If he _ to the teacher attentively, he _ the answer to t

6、he problem now. A. had listened, would have known B. listened, would know C. listened, would have known D. had listened, would know参考答案:D12. Willpower is a kind of quality, _ is _ it takes to do anything well.Awhat; whichBwhat; whatCwhich; whichDwhich; what参考答案:A略13. The forest is a world _ is full

7、of life and _ diverse species of plants and animals remain if human beings do not destroy them. A. wherehow B. whatwhere C. whichthatD. thatwhere参考答案:D14. He was a bit nervous. He _ his spare breath with a soft sound that was almost heard by the audience. A. gave out B. let out C. picked out D. blew

8、 out参考答案:B15. Dorothy was always late for school,_,of course, made the teacher unhappy.A. who B.which C. what D.that参考答案:B16. Finally,after much _,Harry was chosen captain of the football team.A. debate B. bargain C. defeat D. defence参考答案:A二、 书面表达17. 读后续写We have a pit bull (比特犬). We found him a few

9、weeks ago, walking along the road in a rural area. He jumping on cars, we thought maybe his family was camping somewhere nearby, so we passed him by. A few hours later, on our return trip, he was still in the same place, again, trying to get folks to stop for him. When he saw us, he laid down in the

10、 middle of the road, so we were unable to get around him.We stopped the car and looked around for a few minutes, trying to figure out if anyone was around from whom he was separated. It didnt appear so. Then, we took a good look at the dog. He had no collar and he was really thin. We decided he was

11、abandoned.My husband said, “If he doesnt bite me when I try to pick him up to put him in the car, then we have a new dog.” The dog happily joined us with no fight at all. The only thing we were in danger of was getting licked to death. He kept sticking his head between the two front seats and thanki

12、ng us for picking him up.The dog was clearly on the road for some time. He was extremely under weight. He was covered in scars and new wounds. We have guessed that some of the scars were from when he was on the road. We thought of possible fights with coyotes, but he also looked as though he was use

13、d to fighting other dogs. We figured his incredibly sweet personality was the reason he was abandoned. He cant have been a good fighting dog.Therefore, we fed him a lot over the course of the next two weeks and he gained over twenty pounds.注意:1. 所续写短文(两部分共计)的词数应为150左右;2. 应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3. 续写部分

14、分为两段,每段的开头语已为你写好;4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:We took him to the vet._Paragraph 2:Now we all love the dog very much. He once helped save me from trouble._参考答案:We took him to the vet, who said the dog appears to be in good health, despite his having been abandoned. He figured out the dog is

15、about two or three years of age, from the condition of his teeth. Then the vet gave him all the required shots and applied some medicine to the scars and new wounds. About a month later, the dog changed into a strong and lovely one. He is both sweet and gentle.Now we all love the dog very much. He o

16、nce helped save me from trouble. One day my husband went to work in a hurry, forgetting to turn off the gas. I was sleeping soundly when I heard the dog barking like crazy. I was woken up, realizing something unusual must have happened in our house. It turned out that the house was filled with gas,

17、which made me in danger. I owed it to the dog that I avoided a disaster. Since then, the pit bull has become a member of our family.【分析】这是一篇读后续写。【详解】通过阅读所给文章可知,文章讲述了作者在一个乡下捡到了一条斗牛犬,体重很轻浑身是伤疤和新伤口。正在作者把狗带回家后的接下来的两个星期里,它长了20多磅。续写部分分为两段,第一段开头是:我们带他去看兽医。所以后文应该是讲述去看兽医的情况,兽医说狗很健康,并给他的伤疤和新伤口涂了一些药。第二段开头是:现在我

18、们都很爱狗。他曾帮助我摆脱困境。本段应该写这条狗是如何帮助作者摆脱困境的。和在此之后,狗成为了作者家的一员。续写时要求使用5个以上短文中标有下划线的关键词语增加了写作难度,我们要熟悉所给划线词语,恰当的时候加以运用。最后还要注意所续写短文的词数应为150左右;续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。按要求完成写作任务。【点睛】本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如:change into,in a hurry,turn out等高级词汇;定语从句We took him to the vet, who said the dog appears to be in good healt

19、h, despite his having been abandoned.;时间状语从句I was sleeping soundly when I heard the dog barking like crazy.等高级句式。三、 阅读理解18. One morning more than thirty years ago, I entered the Track Kitchen, a restaurant where everyone from the humblest(卑微的) to the most powerful came for breakfast. I noticed an em

20、pty chair next to an elderly, unshaven man, who looked somewhat disheveled. He was wearing a worn-out hat and was alone. I asked if I might join him. He agreed quietly and I sat down to have my breakfast.We cautiously began a conversation and spoke about a wide range of things. We never introduced o

21、urselves. I was concerned that he might have no money and not be able to afford something to eat. So as I rose to go back to the counter and buy a second cup of coffee, I asked,“May I get you something ?”“A coffee would be nice.”Then I bought him a cup of coffee, We talked more, and he accepted anot

22、her cup of coffee, Finally, I rose to leave, wished him well, and headed for the exit. At the door I met one of my friends. He asked,“How did you get to know Mr. Galbreath?”“Who?”“The man you were sitting with. He is chairman of the Board of Churchill Downs.”I could hardly believe it. I was buying,

23、offering a free breakfast, and feeling pity for one of the worlds richest and most powerful men!My few minutes with Mr. Galbreath changed my life. Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think they are, and to meet another human being with kindness and sincerity.4. What does the un

24、derlined word “disheveled” mean?A. UnfriendlyB. UntidyC. GentleD. Kind5. The author bought coffee for the old man becauseA. he thought the old man was poor.B. he wanted to start a conversation.C. he intended to show his politeness.D. he would like to thank the old man.6. How did the author probably

25、feel after he talked with his friend?A. ProudB. PitifulC. AstonishedD. Regretful7. What is the message mainly expressed in the story?A. We should learn to be generous.B. It is honorable to help those in need.C. People in high positions are not like what we expect.D. We should avoid judging people by

26、 their appearances.参考答案:4. B 5. A 6. C 7. D试题分析:本文属于故事类文章,讲述作者在餐厅与一个看似穷酸的人就餐期间的对话的经历,结果这个穷人却是最富有的人,最后得出要尊重每一个人的道理。【4题详解】A 考察猜测词义。根据该句前半部分I noticed am empty chair next to an elderly, unshaven man以及He was wearing a worn-out hat可以得出,这个老人没有刮胡子,帽子破旧,故不整齐,故选A。【5题详解】B 考察细节理解。根据第二段I was concerned that he mi

27、ght have no money and not be able to afford something to eat.可知,作者担心老人没钱支付早餐,故选B。【6题详解】C 考察推理判断。根据倒数第二段I could hardly believe it.可以得出作者的情绪是惊讶的,故选C。【7题详解】D 考察主旨大意。根据最后一段Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think they are.可以得出本文的主旨,不要以貌取人。故选D。考点:考察故事类文章阅读。【名师点睛】关于词义猜测题做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境上下文来判断其意义。因此熟练掌握一些猜词技巧是做好这类题的关键。命题者在出这类题时惯用常规词义来麻痹考生,我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境主观臆断。下面结合文本及近几年高考试题,对词义猜测的技巧加以解读。1.根据定义或上下文解释进行猜测有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,下面接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。例如:It will be very hard but also very brittlethat is, it will break easily.从后面that is(也就是说)的解释中我们可以了解到brittle 是“

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论