付费下载
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2022-2023学年山西省长治市第十二中学高三英语期末试题含解析一、 选择题1. Five firemen _ escaped death when a staircase collapsed beneath their feet. A. hardly B. nearly C. narrowly D. almost参考答案:【答案】2. -Fancy meeting you here, Lucy! I never thought you visit us today.-Sorry, I forgot to tell you I was coming. I hope you dont mind
2、 me _.A. calling in B. pulling inC. breaking in D. dropping in参考答案:D3. When he got home, he saw a note on the door _“ Ill come at 6 oclock tomorrow, Jeff.”A. saidB. to sayC. having saidD. saying参考答案:D略4. It is obvious that people hold different opinions about voluntary services should be financially
3、 rewarede. A.that B.if C.whether D.how参考答案:C。考查名词性从旬的连接词。句意:显然人们对志愿服务是否应该得到经济报偿持有不同的观点。此处whether表示“是否”,作介词about的宾语,所以不能用that。5. The manager needs an assistant that he can _ to take care of problems in his absence.A. count on B. count in C. count up D. count out参考答案:A考查固定词组。Count on依赖;依靠;指望;count in在
4、算在内;count up加起来,算出总数;count out大声数,不把算在内;句意:经理需要一个助手,当他不在的时候他可以信赖他负责所有的问题。故A正确。6. Jenny, I hate to say it, but you really must go! _. A. All right, if you insist B. Not likely C. Mind your own business D. You must be kidding参考答案:A7. Dont to tell us if you have a problemWere friends,arent we?AworryBap
5、ologize Cpromise Dhesitate参考答案:D 8. JaneId like some coffee for a change_. It was in the cupboardAYoure welcomeCHelp yourselfBTake it easyDIm sorry参考答案:C 9. Nowadays, a knowledge of computer is an important qualification for most of the posts in the job marketAequipped with Bequipping withCbeing equ
6、ipped with Dbeing equipping with参考答案:A10. Around the world there are many young people_a great deal of money on listening to pop or rock music.Aspending Bspend Cto spend Dspent 参考答案:A考查非谓语。在there be 句型中,be动词本身是句子的谓语,故spending在此处为非谓语作定语,修饰前面的名词young people。11. In the global economy, a new drug for ca
7、ncer, it is discovered, will create many economic possibilities around the world.A. whatever B. whoever C. wherever D. whichever参考答案:C12. Many people cant learn any lessons from the mistakes theyve made _ they get hurt somehow.A. whether B. unless C. if D. as参考答案:B13. The patients family has express
8、ed their _ to the Press in letters for the money raised.A. purpose B. apologies C. gratitude D. sympathy 参考答案:C考查名词词义辨析。根据句意,病人家人通过新闻媒体对公众的帮助表示“感激”,故选C项。14. Dont worry. Ill have it _ and get someone _ it to you tomorrow.A. typed; send B. to type; to send C. type; send D. typed; to send参考答案:D15. What
9、 did Michael do after graduating from university?He considered advertising before settling on teachingHe _ that ever sinceAdid Bdoes Chas been doing Dhad been doing参考答案:C二、 填空16. Do you know the look of wonder and joy that children get on their face when they listen to someone reading them a story?
10、Schools across the nation are bringing in volunteers to guide children in this very way. If you simply enjoy spending time with children, being a reading volunteer can be a great way to help support the upcoming generation of readers.Reading volunteers work with elementary school age children to pro
11、mote reading. They may read books to children, listen to children read aloud, or distribute books to school children. Reading volunteers promote the activity of reading, rather than focusing on teaching reading skills. They may read to a whole class of children, to a small group, or be assigned a ch
12、ild to read to one-on-one. During the time they spend with new readers, reading volunteers encourage them to learn to read.Almost anyone who knows how to read can be a reading volunteer. High school students, college students, parents, grandparents, and police officers are just an example of the kin
13、ds of people who become reading volunteers. Being able to read and wanting to spend time inspiring children to read are the only skills needed to be a successful reading volunteer.Several educational research studies show that children who are involved in programs with adult reading volunteers impro
14、ve their school performance levels. For example, in 1998, researcher Sara Rimm-Kaufmann found that first graders involved in a program with an adult reading volunteer three times a week had better letter recognition and reading skills than similar first graders who hadnt been involved in such groups
15、. In 2000, the Eugene Research Institute found that fifth graders who had been in “SMART”, an adult volunteer literacy program, were 60% more likely to have grade-level scores in standardized reading tests. Moreover, a 2006 study by Brian Volkmann showed that children who were read to by adult volun
16、teers had improved school attendance, which is a major predictor of high school graduation rates.In addition, reading volunteers themselves can gain a lot of benefits that range from expanding their personal networks to adding valuable skills to their resumes. They also enjoy the special time they g
17、et to spend with young children. Many volunteers have heart-warming stories to share with the children they read to. The volunteers know that they are inspiring young children with a proved educational strategy. So, if you have time, energy, and skill to support childrens literacy, it is a good idea
18、 to sign up to be a reading volunteer.Topic:Reading VolunteersGeneral informationReading stories to children can bring them much pleasure.Employing reading volunteers for kids is a _71_ practice in schools nationwide.Being a reading volunteer is a good way to support children.The work of a reading v
19、olunteerRead to children, listen to them read or give out books to them.Pay attention to the reading itself instead of teaching reading _72_ to children.Offer _73_ to them while new readers learn to read._74_ for being a reading volunteerHave the basic reading ability.Have the desire to inspire chil
20、dren to read._75_ of reading volunteer programsImprove the school childrens skills at _76_ letters and reading.Enable children to_77_ standardized tests more easily.Inspire children to avoid _78_ classes.Develop and improve volunteers _79_ with othersAdmit volunteers to obtain valuable skills to inc
21、rease chance of landing a _80_.Give volunteers opportunities to enjoy the happy time with children.参考答案:71. common /standard 72. skills 73. encouragement/inspiration 74. Requirements/Qualifications/Conditions 75. Benefits/Advantages/Effects 76. recognizing 77. pass 78. skipping 79. relationship(s) 8
22、0. job本文为说明文。本文主要说明了阅读志愿者的工作内容,成为阅读志愿者的要求,成为阅读志愿者的好处以及阅读志愿者项目对孩子的积极影响等内容。【71题详解】考查信息转换题。根据第一段中的“Schools across the nation are bringing in volunteers to guide children in this very way”可知,“全国各地的学校都在招募志愿者,以这种方式指导孩子”可推断,雇用阅读志愿者在全国范围内是一个普遍的/常规的做法,common practice意为“普遍做法”。故填common/standard。【72题详解】考查信息提取题。
23、第二段“Reading volunteers promote the activity of reading, rather than focusing on teaching reading skills.”可知,“阅读志愿者促进阅读的活动,而不是专注于教阅读技巧。”可知,“阅读志愿者关注的只是阅读的活动而不是教阅读技巧”。故填skills。【73题详解】考查信息转换题。根据第二段中的“During the time they spend with new readers, reading volunteers encourage them to learn to read”可知,“在与阅读
24、新手相处的时间里,阅读志愿者鼓励他们学习阅读”。由此可知填encouragement/inspiration。【74题详解】考查信息归纳题。根据第三段的内容和表格右栏的内容可知,此处主要讲述的是成为阅读志愿者的条件/资格。故本空填Requirements/Qualifications/Conditions。【75题详解】考查信息概括题。根据最后两段的内容及表格右栏的内容可知,此处主要讲的是阅读志愿者项目的好处或影响。故填Benefits/Advantages/Effects。【76题详解】考查信息转换题。根据第四段中的“first graders involved in a program w
25、ith an adult reading volunteer three times a week had better letter recognition and reading skills than similar first graders who hadnt been involved in such groups.”可知,阅读志愿者项目可提高孩子们的识别(recognize)字母的能力。题干中的at为介词,因此本空填动词的ing形式,故填recognizing【77题详解】考查信息转换题。根据第四段中的“fifth graders who had been in “SMART”,
26、 an adult volunteer literacy program, were 60% more likely to have grade-level scores in standardized reading tests.”可知,阅读志愿者项目可帮助孩子们更容易地通过(pass)考试。故填pass。【78题详解】考查信息转换题。根据第四段末句“showed that children who were read to by adult volunteers had improved school attendance, which is a major predictor of hi
27、gh school graduation rates.”可知,阅读志愿者项目有助于提高孩子们的上课出勤率,即鼓励孩子们不逃课。skip(不做应做的事),不参加。avoid doing sth.为固定搭配,意为“避免做某事”。因此此处应填skipping。【79题详解】考查信息转换题。根据最后一段中的“reading volunteers themselves can gain a lot of benefits that range from expanding their personal networks ”可知,阅读志愿者们自身也可从阅读志愿者项目中得到好处,包括拓宽他们的人际网,即改善
28、他们的人际关系(relationship)。故填relationship(s)。【80题详解】考查信息转换题。根据最后一段中的“reading volunteers themselves can gain a lot of benefits that range from expanding their personal networks to adding valuable skills to their resumes”可知,阅读志愿者们从阅读志愿者项目中得到好处也包括充实自己的简历,即增加自身获得工作(job)的可能性。故填job。三、 阅读理解17. 语法填空(共10小题,每小题15分
29、,满分15分) 阅读下面短文,根据上下文填入适当的词语,或使用括号中的词语的适当形式填空,并将答案填写在答题卡上标号为1625的相应位置。One day a rich man took his son on a trip to the country. He wanted to show his son how the poor lived so he could be thankful _16_ his wealth. They spent a couple of days and nights on the farm of _17_ would be considered a very poor family. On their return the father asked his son _18_ (explain) what he had learnt. The boy,who had remained silent and deep in thought on the journey home,_19
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026新疆图木舒克团结医院招聘16人笔试备考试题及答案解析
- 2026年广西质量工程职业技术学院单招职业适应性测试模拟测试卷附答案
- 2026年河南省洛阳市单招职业适应性考试模拟测试卷及答案1套
- 2026云南西双版纳州勐海县人力资源和社会保障局招聘城镇公益性岗位人员3人笔试参考题库及答案解析
- 2026中国农业科学院农业环境与可持续发展研究所招聘创新工程科研团队首席科学家1人笔试备考试题及答案解析
- 2026年浙江经济职业技术学院单招职业技能测试模拟测试卷附答案
- 2026年心理趣味测考试题库带答案
- 2026年岳阳职业技术学院单招职业技能考试模拟测试卷附答案
- 2026广东中山市阜沙镇第一幼儿园招聘体育非编教师1人笔试备考题库及答案解析
- 2026宁夏广银铝业有限公司招聘10人笔试备考试题及答案解析
- 接处警培训课件
- 小区道闸广告合同(标准版)
- 2025年山西铁道单招试题及答案
- 现场缺陷件管理办法
- DB42T 831-2012 钻孔灌注桩施工技术规程
- DBJ04-T489-2025 《智慧园林建设标准》
- 学校餐费退费管理制度
- 初三语文竞赛试题及答案
- 2025-2030中国石膏墙板行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 2024年度企业所得税汇算清缴最 新税收政策解析及操作规范专题培训(洛阳税务局)
- 实验室检测质量控制与管理流程
评论
0/150
提交评论