下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021-2022学年湖南省娄底市双峰县第八中学高二英语模拟试题含解析一、 选择题1. My family were moving to the countryside and I had to make some _ and learn to lead a different life there.Aallowances Baccommodations Cadjustments Dassessments参考答案:C2. Just to his surprise ,he had never expected a woman calling herself his birth mother 20
2、 years after his birth.A.there to be B.there being C.there is D.there have been参考答案:A考查不定式。句意:让人惊讶的是,他从没有想到会有个女人在他出生后20年,称自己为他的生母。使用expect sb to do sth期待某人做某事,使用there be句型,所以是expect there to be。故选A。3. Those girls worked out every morning, _ losing weight.A. aim atB. to aim atC. aimed atD. aiming at参
3、考答案:D句意:那些女孩每天早上锻炼,目的是减肥。aim at目的在于,aim at与其逻辑主语those girls之间是主动关系,用现在分词作状语。故选D。4. I like getting up very early in summer. The morning air is so good _. A. to be breathing B. to breathe C. breathing D. being breathed参考答案:B略5. Whos knocking at the door?_ is me!A. This B. That C. It D. He 参考答案:C6. Man
4、y students find _ jobs during their summer holidays.A. terminal B. temporary C.permanent D. fragile参考答案:B7. .To keep healthy, professor Johnson _ cycling as a regular form of exercise after he retired.A. carried outB. made up C. caught on D. took up参考答案:D略8. Without the timely arrival of the rescuer
5、s, twenty miners _ underground yesterday.A. would have been trapped B. would be trappedC. were trapped D. had been trapped参考答案:A考查虚拟语气。句意:昨天,如果没有救援者的及时到达,20位矿工就会被困在地下。与过去事实相反,主句谓语动词would/should/could/might + have done,所以选A。9. Sunglasses will _ your eyes from sunlight.Aguard BpreventCprotect Dstop参考答
6、案:C【详解】考查动词词义辨析。A. guard保卫;B. prevent阻止;C. protect保护;D. stop阻止。句意:太阳镜可以使你的眼睛免受阳光的照射。protectfrom表示“使免受、保护”,故C项正确。10. Although badly hurt in the accident, the driver was able to make a phone call.Astill Beven Calso Dever参考答案:A11. Its said John will be in a job paying over $ 60,000 _ year.Right, he wil
7、l also get paid by _ week.A. the; the B. a; the C. the; a D. a; a 参考答案:B12. The matter _ your study surely requires _ carefully.A. relating to; dealing with B. related to; dealt withC. related to; being dealt with D. relating to; having dealt with参考答案:A解析: relate to意为 “与有关;涉及”,第一空既可以用relating to, 也可
8、以用related to; deal with为固定短语,与the matter之间是被动关系,因此,应用dealing with(主动形式表被动意义)或to be dealt with。13. It is reported that _children are more likely to suffer family abuses and a new policy will be _ to improve the situation. A. adapted; taken B. given-away; adopted C. adopted; adopted D. adopted; adapte
9、d 参考答案:C14. All flights to Paris _ because of the storm, _ they decided to take the train. A. having cancelled, so B. were cancelled, / C. have cancelled, and D. having been cancelled,/ 参考答案:D15. Many young girls were scared _ stay outside after 19 oclock because they were scared _ being robbed in t
10、he city. A. to; to B. to; of C. of; to D. of; of参考答案:B16. _those living in the slums(贫民窟), children here are living a happy and comfortable life.A. Comparing with B. Compared with C. Comparing to D. Compare to参考答案:B17. _for your help, we would never have been able to get over the difficulties.A. Had
11、 it not B. If it were not C. If we had not been D. Had it not been参考答案:D18. I would like a job which pays more, but _ I enjoy the work Im doing at the moment. A. in other words B. on the other hand C. for one thing D. in a word参考答案:B略19. Everyone has to take further study,or he will be left as the k
12、nowledge and information are being quickly.A.behind;updatedB.after;updatingC.last;updatedD.behind;to update参考答案:A提示:句意:每个人都需要继续学习,否则会被落在后面,因为知识和信息更新很快。leave sb.behind“把落在后面”。二、 新的题型20. Once there was a very poor villager.He found it difficult even to support his family. _11_ He walked about in the s
13、treets, but he did not get a job.One day, he met a rich businessman, who gave him the job of cleaning the office.The villager began his work and he even started reading and writing in his spare time.One day,the businessman saw that the villager was writing something.He said,“You can also read and wr
14、ite!Your handwriting is very good.”_12_The villager began to do this job as best as he could.Later,the businessman learnt that the villager was good at accounting, and he made him his shop accountant(会计)The other accountants were very jealous of the villagers abilities.They told the businessman that
15、 the villager had a small room where he hid the money stolen from him. _13_One day,they had their chance.They saw the villager going into “that” room. _14_ When they came back and opened the door, there was nothing in that room except an ordinary box.The villager was ordered to open the box with his
16、 own hands.And there was only a pair of dirty shoes and some old clothes. _15_At the same time, he was so angry with the jealous accountants that he fired (解雇) them at once.The villager was made the only accountant for his office.AHe came to a big city hoping to find a job.BThey closed the door behi
17、nd him and ran to the businessman.CSo the businessman decided to give the villager a good lesson.DSeeing this, the businessman was moved by what he had seen.ESo the villager was given the work of writing business letters for him.FThe villager wished that some kind people might give him a good job.GB
18、ut the businessman refused to believe them unless he had seen it with his own eyes.参考答案:11. A 12. E 13. G 14. B 15. D试题分析:文章讲述了一个农村小伙靠自己的踏实肯干和能力在城里找到了工作,虽遭别人嫉妒但最后还是赢得了老板的青睐。11. A考查对上下文的理解和推理判断能力。上句是:因为穷他发现养家很难。A项他去大城市去找工作养家。连接上句故选A.12. E考查对上下文的理解和推理判断能力。上句说他能读能写,并且书写很好。E项:老板就让他写商业信件。故选E.13. G考查对上下文的
19、理解和推理判断能力。上句:其他会计嫉妒他的能力,就告诉老板他有一间屋子专门藏偷来的东西。G项:但是老板不相信他们,说除非亲眼所见。与上句连接,故选G.14. B考查对上下文的理解和推理判断能力。上句:同事们看到他进了那个屋子。B项:他们在他身后关上门赶紧去找老板。与之连接,故选B.15. D考查对上下文的理解和推理判断能力。上句:箱子里只有一些旧衣服和一双脏鞋。D项:看到这些老板被看到的感动了。与上句连接,故选D.三、 阅读理解21. Sandra Cisneros was born in Chicago in 1954 to a Mexican American family. As the
20、 only girl in a family of seven children, she often felt like she had “seven fathers,” because her six brothers, as well as her father, tried to control her. Feeling shy and unimportant, she retreated(躲避) into books. Despite her love of reading, she did not do well in elementary school because she w
21、as too shy to participate.In high school, with the encouragement of one particular teacher, Cisneros improved her grades and worked for the school literary magazine. Her father encouraged her to go to college because he thought it would be a good way for her to find a husband. Cisneros did attend co
22、llege, but instead of searching for a husband, she found a teacher who helped her join the famous graduate writing program at the University of Iowa. At the universitys Writers Workshop, however, she felt lonely-a Mexican American from a poor neighborhood among students from wealthy families. The fe
23、eling of being so different helped Cisneros find her “Creative voice.”“It was not until this moment when I considered myself truly different that my writing acquired a voice. I knew I was a Mexican woman, but I didnt think it had anything to do with why I felt so much imbalance in my life, but it ha
24、d everything to do with it! Thats when I decided I would write about something my classmates couldnt write about.”Cisneros published her first work, The House on Mango Street, when she was twenty-nine. The book tells about a young Mexican American girl growing up in a Spanish-speaking area in Chicago, much like the neighborhoods in which Cisneros lived as a child. The book won an award in 1985 and has been used in classes from high school through graduate school level. Since then, Cisneros has published several books of poetry, a childrens book, and a short-story
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中建新疆建工集团第三建设工程有限公司招聘备考题库完整答案详解
- 2026年扬州市江都区第三人民医院公开招聘编外合同制专业技术人员备考题库及参考答案详解一套
- 2026年安州文化旅游集团有限公司公开招聘工作人员5人备考题库及答案详解一套
- 2026年南海区桂城街道中心小学招聘备考题库及答案详解参考
- 2026年中山市博爱小学教师招聘备考题库含答案详解
- 2026年中建新疆建工(集团)有限公司国际总承包分公司招聘备考题库含答案详解
- 2026年厦门中远海运集装箱运输有限公司招聘备考题库及答案详解1套
- 2026年中国大唐集团核电有限公司系统各岗位公开招聘5人备考题库完整参考答案详解
- 2026年中色科技股份有限公司招聘备考题库完整答案详解
- 2025年佛山市顺德区胡宝星职业技术学校面向社会公开招聘语文音乐临聘教师备考题库及一套参考答案详解
- 2025年河南体育学院马克思主义基本原理概论期末考试笔试题库
- 2026年上海市普陀区社区工作者公开招聘备考题库附答案
- 买房分手协议书范本
- 门窗安装专项施工方案
- 招聘及面试技巧培训
- 贵州兴义电力发展有限公司2026年校园招聘考试题库附答案
- 2025年水果连锁门店代理合同协议
- 耐克加盟协议书
- 朱棣课件教学课件
- 农业推广计划课件
- 苏教版四年级数学上册期末考试卷(附答案)
评论
0/150
提交评论