四川省成都市双流县西航港第二中学2023年高一英语联考试题含解析_第1页
四川省成都市双流县西航港第二中学2023年高一英语联考试题含解析_第2页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、四川省成都市双流县西航港第二中学2023年高一英语联考试题含解析一、 选择题1. I dont mind telling you what I know. You _. I can manage it myself. A. mustnt B. ought not to C. cant D. dont have to参考答案:D2. -How long _ in Beijing?-For six days. Im going to visit the Great Wall and the Forbidden City.A. have you stayed B. do you stayC. are

2、 you staying D. did you stay参考答案:C3. His English is improving _, which makes both his parents and his teacher happy.A. now and then B. little by little C. sooner or later D. one after another参考答案:B4. Jack is the only one of the students who English well.A. speaks B. speak C. says D. say参考答案:A5. The

3、engines of the ship were out of order and the bad weather _ the helplessness of the crew at sea.A. resulted from B. turned out C. made up D. added to参考答案:D6. - Could I speak to Mr. White? - Im afraid he _ answer your call now. He is holding a meeting. A. cant B. neednt C. mustnt D. shouldnt参考答案:A略7.

4、 Three quarters of some childrens spare time wasted watching TV that can explain why they are lazy.Aare BisCbeing D/参考答案:B8. Dont _ me in your quarrel. I have nothing to do with it.A. involve B. touch C. contain D. introduce参考答案:A9. It is reported that this. kind of self-cleaning clothes can dirt an

5、d remove bad smells. A. react to Bfocus on C. break down D. cut off参考答案:C略10. -Can you lend me your English-Chinese dictionary? -Im sorry I have _ dictionary. Youd better go to the library. A. not such B. not such a C. not a such D. no such a 参考答案:B11. -Are you coming to Bettys wedding? -Im not sure

6、. I _ go to Beijing on business that day. A. mustB wouldC. shouldD. might参考答案:D12. When shall we have a talk about the design?Any time except 8 to 9 tomorrow morning, when I_ in my desired company.A. will be interviewed B. shall be being interviewedC. am going to be interviewed D. am being interview

7、ed参考答案:B【详解】考查时态。句意:我们什么时候谈设计?除了明天早上8点到9点的任何时候都行,(因为)8点至9点时我正在我想去的公司接受面试。分析句子Any time except 8 to 9 tomorrow morning, when I_ in my desired company.可知,本句中8 to 9 tomorrow morning后面有一个由when引导的定语从句,根据语境可知,明天早晨8点到9点的时候,我正在面试。故是在将来的某个时间点某个动作正在进行,用将来进行时。分析选项可知只有B项是将来进行时。故选B项。13. Although he lived _ in a _

8、 mountain village, he didnt feel _ at all.A. alone; alone; lonely B. alone; lonely; lonely C. lonely; lonely; alone D. lonely; alone; alone参考答案:B14. 参考答案:A略15. Youll find the word psychology _under P in your dictionary. A. have listed B. list C. listed D. listing参考答案:C二、 完型填空16. We were standing at

9、the top of a church tower. My father 41 me to this spot in a small Italian town not far from our home in Rome. I wondered 42 .“Look down , Elsa,” Father said. I gathered all my 43 and looked down. I saw the square in the center of the village, and I saw many turning streets leading to the 44 .“See,

10、my dear,” Father said 45 . “There is more than one way to the square. 46 is like that. If you cant get to the place where you want to go by one road, try 47 .Now I understood why I was there. 48 that day I had begged my mother to do something about the terrible 49 that were served at school. But she

11、 50 because she could not believe the lunches were as 51 as I said.When I asked my father for 52 , he would not interfere(干涉). 53 , he brought me to this high tower to 54 me a lesson -the value of an open, searching mind. By the time we reached home, I had a 55 .At school the next day, I 56 poured m

12、y lunch soup into a bottle and brought it home. Then I asked the cook to 57 it to Mother at dinner. The plan 58 perfectly. She swallowed one spoonful and said, “The cook 59 have gone mad!” Quickly I told what I had done, and Mother stated firmly that she would 60 the matter of lunches at school the

13、next day.41. A. sent B. flew C. posted D. brought42. A. why B. where C. when D. what 43. A. strength B. energy C. courage D. hope 44. A. tower B. school C. supermarket D. square45. A. gently B. angrily C. hard D. highly 46. A. School B. Mother C. Life D. Lunch47. A. one B. some C. other D. another 4

14、8. A. Later B. Earlier C. Sooner D. On49. A. marks B. deeds C. wrongs D. lunches 50. A. agreed B. refused C. promised D. supported51. A. good B. much C. bad D. common52. A. help B. money C. answer D. advice53. A. Therefore B. Instead C. So D. But54. A. show B. teach C. prepare D. lend55. A. suggesti

15、on B. way C. problem D. plan 56. A. secretly B. clearly C. happily D. fortunately57. A. cook B. make C. boil D. serve58. A. prepared B. worked C. made D. failed59. A. must B. should C. can D. need60. A. put up B. set up C. take up D. turn up参考答案:41D42A43C44D45A46C47D48B49D50B51C52A53B54B55D56A57D58B

16、59A60C41D根据下文“he brought me to this high tower to”可知D项符合语境。42A 根据下文“Now I understood why I was there.”可知A项符合语境。43C 根据常识,作者站在塔顶,有点害怕,因此鼓起勇气往下看,故C项符合语境。gather ones courage意为“鼓起勇气”。44D 根据下文“There is more than one way to the square.”可知D项符合语境。45A 根据上文“See, my dear”可知父亲很轻柔地说,gently“轻轻地,温柔地”,故A项符合语境。46C 根据

17、下文“If you cant get to the place where you want to go by one road,”可知父亲在向作者讲人生的道理,故C项符合语境。47D 根据上文“There is more than one way to the square.”可知有不止一条路通向一个地方,故D项符合语境。48B 根据第四段和第五段可知作者先求母亲帮忙,再求父亲帮忙,故B项符合语境。earlier意为“早些时候”。49D 根据下文“because she could not believe the lunches were”可知D项符合语境。50B 根据下文“because

18、she could not believe the lunches were”可知母亲不相信作者的话,因此拒绝帮助作者做些事情,故B项符合语境。51C 根据下文“I had begged my mother to do something about the terrible.”可知学校餐厅的厨师做的午饭不好吃,故C项符合语境。52A 根据第四段和第五段可知作者求母亲帮忙,母亲拒绝了,然后求父亲帮忙,故A项符合语境。ask sb. for help意为“向某人寻求帮助”。53B 根据上文“he would not interfere(干涉).”以及下句“he brought me to thi

19、s high tower”可知作者的父亲没有直接干涉,而是把作者带到了塔顶,故B项符合语境。54B 根据上文“If you cant get to the place where you want to go by one road,”可知父亲没有干涉,而是把作者带到塔顶,给作者讲道理,故B项符合语境。teach sb. a lesson意为“给某人一个教训;给某人讲道理”。55D 根据下文可知作者回到家后有了计划,故D项符合语境。56A 句意:第二天我偷偷地把学校的午餐倒进瓶子里,带回了家。根据句意,应选A项。secretly意为“秘密地;偷偷地”。 57D 句意:我说服厨师在晚饭时把这个汤

20、给妈妈吃。根据句意,应选D。serve意为“上菜;服务;服役”。58B 根据上文,可知这个计划进行地很顺利,故B项符合语境。work意为“工作;起作用;进行”。59A 根据下文可知作者的母亲觉得汤不好,因此说厨师一定是疯了,才把汤做的这么难吃,故A项符合语境。60C 句意:妈妈坚定的说她第二天去学校负责午餐的事情。根据句意,应选C。take up意为“从事”。 三、 阅读理解17. Peter loved to shop used articles. Almost a month ago, he bought popular word game that used little pieces

21、of wood with different letters on them. As he was purchasing it, the salesgirl said, “Uh, look, the game box havent even been opened yet. That might be worth some money. ”Peter examined the box, and, sure enough, it was completely covered in factory-sealed plastic. And he saw a date of 1973 on the b

22、ack of the box.“You should put that up for auction (拍卖) on the Internet, and see what happens.” the salesgirl said.“Yes, youre right. People like something rare.” Peter agreed, “I cant imagine there being very many unopened boxes of this game still around 40 years later.”“Dont forget to tell me if y

23、ou sell it.” the salesgirl smiled.“No problem.” Peter said.After he got home, Peter went online to several auction websites looking for his game. But he couldnt find it. Then he typed in the name of the word game and hit Search. The search result was 543 websites containing information about the cha

24、nges of the game. Over the years, the game had been produced using letters in different sizes and game boards in different color1 s. He also found some lists of game fans looking for various versions of the game. Peter emailed some of them, telling them what he had.Two weeks later, Peter went back t

25、o the shop.“Hello. Do you still remember the unopened word game?”The salesgirl looked at him for a second, then recognized him and said, “Oh, hi!”“Ive got something for you,” Peter said. “I sold the game and made $1,000. Thank you for your suggestion.” He handed her three $ 100 bills.“Wow!” the sale

26、sgirl cried out. “Thank you, I never expected it.”51. Which of the following best describes Peters word game?A. It was kept in a plastic bag with a seal.B. It had game boards in different sizes.C. It was made around 40 years ago.D. It had little pieces of wood in different color1 s.52. What did the

27、salesgirl probably think of Peters word game?A. Old and handy. B. Classic and attractive.C. Rare and valuable. D. Colorful and interesting53. Peter got the names of the game fans from _.A. the Internet B. an auctionC. a game shop D. the second-hand shop54. What happened at the end of the story?A. Th

28、e salesgirl became Peters friend.B. Peter gave the girl $300 as a reward.C. Peter returned the word game for $ 1,000.D. The salesgirl felt confused to see Peter again.55. What is the main theme of the story?A. Its important to keep a promise.B. We should be grateful for the help from others.C. Its g

29、reat to share in other peoples happiness.D. Something rare is worth a large amount of money.参考答案:CCABB18. 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。A new study has found that the best way to make yourself feel happier is to think of something good that happened to you the day before.Volunteers who were

30、 asked to remember a pleasant event from past 24 hours began to feel happier right awayOther activities such as saying “Thank you” and smiling also made volunteers feel happier, but not as much.Professor Richard Wiseman of Hertfordshire University planned the studyHe got 26,000 people to go online to try out a few different activities to make them feel happierT

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论