新人教版高中英语选择性必修2:Unit5-First-Aid-SectionⅣ-学案_第1页
新人教版高中英语选择性必修2:Unit5-First-Aid-SectionⅣ-学案_第2页
新人教版高中英语选择性必修2:Unit5-First-Aid-SectionⅣ-学案_第3页
新人教版高中英语选择性必修2:Unit5-First-Aid-SectionⅣ-学案_第4页
新人教版高中英语选择性必修2:Unit5-First-Aid-SectionⅣ-学案_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 PAGE PAGE 12Section Assessing Your Progress基础知识 预习自检重点词汇1fog n. 雾foggy adj. 有雾的2a fire extinguisher 灭火器3go off (警报器)突然大作4sleep in 迟起;睡过头;睡懒觉5risk doing 冒险做某事6keep fit 保持健康7sprained ankle 踝关节扭伤8a broken arm 手臂骨折9a firstaid kit 急救箱10a life preserver 救生用品教材原句1The Red Cross is looking for volunteers wh

2、o are concerned about the welfare of their (同胞们)答案:fellow men2I heard (绝望的求救声) when I walked past that old building.答案:desperate cries for help3We should always do what we can to take care of (老人) and any others who might be in need.答案:the elderly4So, instead of going to and from work every day by b

3、us, she (开始骑) a bike because riding was an enjoyable activity for her.答案:started riding5Trying not to risk (自行车被偷), however, she decided to ride it home anyway. 答案:having her bike stolen6 (慢下来), she tried to see in front of her, but it was impossible.答案:Slowing down7Fortunately, she was able to (叫救护

4、车) with her mobile phone, and they took her to a hospital.答案:call an ambulance8The paramotor was originally invented for sports and leisure, but these days it is (拯救生命). 答案:saving lives9Marra did not need (政府批准) set up his company.答案:government approval to10The pilot (逆风飞行) to reduce flight speed.答案

5、:flies against the wind重点知识 合作探究out of shape 健康状况不好(教材P58)归纳拓展If someone is out of shape, you can suggest that they get some exercise. 如果某人不够健康,你就可以建议他们多做一些锻炼。He came to the conclusion that the machine was out of order. 他断定机器出了毛病。To be frank with you, Ive been out of touch with most of my old friend

6、s. 实话告诉你,我和大部分的老朋友都失去联系了。Information about the job market can be a lifeline for those who are out of work. 对于那些失业的人而言,就业信息可谓是他们的生命线。单句写作如果杀毒软件是过时的,你将需要更新。If the antivirus program is , you will need to update it. 自从我离开军队后,我的身体一直很差。I have been ever since I left the army.对于无家可归的人而言,私人医疗纯粹是天方夜谭。For the

7、homeless, private medical care is simply . 这种方法如今与时代潮流严重脱节。This approach is now seriously with the times.答案:out of dateout of shapeout of the questionout of step学习效果 随堂演练.单词拼写1Factories are grouped in the southern (郊区) of the city. 答案:suburb2During (有雾的) weather the trains are often late.答案:foggy3Th

8、e club has a (会员人数) of more than 500.答案:membership4Hes in good (情况) for a man of his age.答案:shape5Hes still (恢复) from his operation.答案:recovering.单句语法填空1The servant brought in the food, and everyone rushed (grab) a seat.答案:to grab2We were running a little late and the weather was cold and (fog)答案:fo

9、ggy3If they cannot get that loan, they may risk (lose) the company.答案:losing4At the same time it couldnt prevent you death. 答案:from5Medical teams are sent to Wuhan from all over the country with the intention of (support) Wuhan to win the battle.答案:supporting.单句写作1又到周一了,我多希望我可以睡懒觉。Its Monday again.

10、I wish I could .答案:sleep in2尽管身体不舒服已好几天了,她还是照常上学。She went to school as usual though she had been for several days.答案:out of shape3每当他儿子唱一首滚石乐队的歌时,他就会发现自己也跟着唱。Whenever his son plays a Rolling Stones song he singing along.答案:finds himself4你要做的第一件事是确保你有一个旅行急救箱。The first thing you should do is make sure

11、 you have available for the travel. 答案:a firstaid kit5他不同意我今年毕业。He doesnt this year.答案:approve of me leaving school课后课时作业语言运用One day a man found a cocoon (茧) of a butterfly and decided to help it out. He 1 the remaining bit of the cocoon so that the butterfly could come out easily. But to his 2 , th

12、e butterfly got a heavy body and very small wings 3 it came out of the cocoon. He 4 to watch the butterfly, because he expected that the wings would enlarge and expand to 5 the body, which would 6 up in time. 7 , the flight never happened! In fact, the butterfly spent the rest of its life crawling (

13、爬) around with a heavy body and small wings. The man was in his 8 , but he did not understand the nature 9 . Before the butterfly came out of the cocoon, fluid (液体) from its body must be forced into its 10 , and then it would be ready for flying. It must have a hard 11 to get through the small openi

14、ng to get its 12 from the cocoon. Sometimes struggles are 13 what we need in our life. If God allowed us to go through our life without difficulties, it would weaken or even 14 us. We would not be as 15 as we could have been; we could never fly. 篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了一个好心人想帮助一只正在破茧的蝴蝶,结果却害了这只蝴蝶。文章借

15、此揭示了一个深刻的人生哲理在我们的生活中,努力奋斗有时候正是我们所需要的。1A.cut in Bcut offCcut down Dcut up答案:Bcut in “插嘴;超车”;cut off “剪下;切掉”;cut down “削减;砍倒”;cut up “切碎;抨击”。本句指的是他把剩余的茧剪掉,为了使蝴蝶很容易地出来。故选B。2A.sorrow BjoyCsurprise Danger答案:C根据下文“the butterfly got a heavy body and very small wings”可知,这个蝴蝶身体很笨重,翅膀也很小,这出乎他的意料,to ones surpr

16、ise “出乎某人意料”。故选C。3A.before BwhenCafter Duntil答案:B本句指的是这只蝴蝶从茧里出来时的样子,故用when引导时间状语从句。故选B。4A.continued BstoppedCturned Dliked答案:A由下文可知这个人继续(continue)观察这蝴蝶的情况。故选A。5A.support BbuildCbeat Daffect答案:A这个人希望这只蝴蝶的翅膀可以变大从而能够支撑(support)身体。故选A。6A.climb BpickCfly Dput答案:C根据下文“the flight never happened”可知这里表示“以使它能

17、及时飞(fly)起来”。故选C。7A.Amazingly BSurprisinglyCObviously DUnfortunately答案:D根据下文可知,这只蝴蝶最终没有飞起来,它的余生只能在地上爬行度过,这是不幸的(unfortunately)事情。故选D。8A.interest BkindnessCpurpose Dsurprise答案:B这个人帮助蝴蝶破茧是出于自己的好意(kindness)。故选B。9A.customers BhabitsChobbies Drules答案:D句意:这个人是出于他的好意,但是他不明白自然法则(rule)。故选D。10A.wings BbodyClegs

18、 Dheart答案:A根据上文的“small wings”可知,茧对蝴蝶的束缚以及它为破茧而出所做的努力都是为了让身体中的液体进到翅膀(wing)之中。故选A。11A.competition BstruggleCdistance Dplace答案:B根据下一段第一句中“struggles”,可知这里表示“蝴蝶必须有一个努力挣扎(struggle)穿过这个小开口的过程”。故选B。12A.life BfreedomCenergy Dattraction答案:B根据常识可知,一旦蝴蝶从茧里面出来就获得自由(freedom)。故选B。13A.absolutely BalmostCexactly Dha

19、rdly答案:Cexactly “恰好;正好(用于强调)”。句意:有时,这个努力恰好是我们生活中所需要的。故选C。14A.separate BcrashCaward Ddisable答案:Ddisable “使丧失能力;使伤残”。句意:如果上帝真的让我们毫不费力地度过这一生,这就会弱化我们甚至让我们变得无能。故选D。 15A.impressive BtalentedCstrong Dordinary答案:C句意:我们就不会像本来能做到的那样强大(strong);我们就永远不会飞翔。故选C。阅读Having a medical skill can sometimes save a persons

20、 life. For instance, CPR is a lifesaving technique. You press on the sick persons chest so that blood moves through the body and takes oxygen to organs. Without oxygen, the brain is damaged quickly. This is called CPR.It was a cold November day in a high school, Texas. The girls on the baseball team

21、 were waiting for their next turns during practice, stamping their feet to stay warm. Eighthgrader Jenny shiveredeq avs4al(W1) a little as she watched her teammate Max play. The two didnt know each other wellJenny had just moved to this town a month or so before.Suddenly, Max fell to the ground. “Ma

22、xs eyes rolled back,” Jenny says. “She started shaking. I knew it was an emergency.”It certainly was. Max had suffered a sudden heart failure.Without immediate medical care, Max would die. At first, no one moved. The girls were in shockeq avs4al(P). Then the softball coach shouted out, “Does anyone

23、know CPR?”Fortunately, Jenny had just taken a CPR course the day before. Still, she hesitated. She didnt think she knew it well enough. But when no one else came forward, Jenny ran to Max and began doing CPR. “It was terrible. I knew it was the difference between life and death,” says Jenny.Jennys q

24、uick action helped her teammates calm down. One girl called 911. Two more ran to get the school nurse, who brought an electronic device that can shock the heart back into work.Luck stayed with them: Maxs heartbeat returned.“I know I was really lucky,” Max says now, “Most people dont surviveeq avs4al

25、(W2) this. My team saved my life.”Experts say Max is right: For a sudden heart failure, the survival is having someone nearby step in and do CPR quickly.Today, Max is back on the baseball team. Jenny will apply to college soon. She wants to be a nurse. “I feel more confident in my actions now,” Jenn

26、y says. “I know I can act well under pressure in such a situation.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了棒球运动员马克斯突发心脏衰竭,她的队友Jenny珍妮马上对她进行CPR心肺复苏术,最后拯救了她的生命的故事。1What happened to Max on that day?AShe had a sudden heart problem.BShe caught a bad cold.CShe was knocked down by a ball.DShe shivered terribly during practic

27、e.答案:A细节理解题。根据第四段第二句“Max had suffered a sudden heart failure.”可知,马克斯突发心脏衰竭,故选A。2Why did Jenny hesitate when Max needed help?AThey did not know each other well.BSomeone called 911.CShe doubted whether she could do CPR correctly.DThe school nurse would bring an electronic device.答案:C细节理解题。根据第五段中的“Fort

28、unately, Jenny had just taken a CPR course the day before. Still, she hesitated. She didnt think she knew it well enough.”可知,幸运的是,珍妮昨天刚刚学习了CPR课程,不过她还是犹豫了,她认为自己对CPR掌握得不够好。根据选项分析,故选C。3Why did Max say she was lucky?AShe made a reliable friend.BShe was saved immediately.CShe had taken a CPR course the d

29、ay before.DShe came back on the baseball team.答案:B细节理解题。根据倒数第三段“I know I was really lucky, Max says now. Most people dont survive this. My team saved my life.”(“我知道我真的很幸运,”马克斯说到,“大多数人都活不了,是我的团队救了我的命。”)可知,她得到了及时救助,符合题意,故选B。4Which of the following words can best describe Jenny?ACurious and kind.BStubb

30、orn and generous.CAmbitious and professional.DBrave and calm.答案:D推理判断题。本文主要讲述了棒球运动员马克斯突发心脏衰竭,她的队友Jenny沉着冷静,马上对她进行心肺复苏,最后拯救了她的生命的故事。可以说,是Jenny的勇敢和镇静拯救了马克斯的生命,故选D。eq avs4al(W重点单词)1shiver v. 发抖 2.survive v. 存活;幸存eq avs4al(P重点短语)in shock 震惊读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Whenever M

31、r Smith goes to Westgate, he stays at the Grand Hotel. Despite its name, it is really not very “grand”, but it is cheap, clean, and comfortable. Since he knows the manager well, he never has to go to the trouble of reserving a room. The fact is that he always gets the same room. It is located at the

32、 far end of the building.On his last visit, Mr Smith was told that he could have his usual room, but the manager added apologetically that it might be a little noisy. So great was the demand for rooms, the manager said, that the hotel had decided to build a new wing. Mr Smith said he did not mind. I

33、t amused him to think that the dear old Grand Hotel was making an effort to live up to its name.During the first day Mr Smith hardly noticed the noise at all. The room was a little dusty, but that was natural. The following afternoon, he borrowed a book from the hotel library and went upstairs to re

34、ad. No sooner had he sat down than he heard someone hammering loudly at the wall. At first he paid no attention, but after a while he began to feel very uncomfortable. His clothes were slowly being covered with fine white powder. Soon there was so much dust in the room that he began to cough. The ha

35、mmering was now louder than ever and bits of plaster were coming away from the walls. It looked as though the whole building was going to fall. Mr Smith went immediately to complain to the manager. They both returned to the room, but everything was very quiet. As they stood there looking at each other, Mr Smith felt rather embarrassed for having dragged the manager all the way up the stairs for nothing.Paragraph 1:All of a sudden, the hammering

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论