版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、英语四级考试阅读理解练习题答案析导读:我根据大家的需要整理了一份关于英语四级考试阅读理解练习题附答案解析的内容,具体内容:离英语四级考试越来越近,考生想要提高阅读技巧就要多做英语阅读练习。下面我为大家带来英语四级考试阅读理解练习题,供各位考生阅读练习。英语四级考试阅读理解练习题 (一Peo.离英语四级考试越来越近,考生想要提高阅读技巧就要多做英语阅读练习。下面我为大家带来英语四级考试阅读理解练习题,供各位考生阅读练 习。英语四级考试阅读理解练习题(一People become quite when they try decide what canbe eaten cannot beeaten.
2、 If you lived in Mediterranean,for instance, would consider a greatdelicacy. You wouldnot be able to understand why some people find repulsive. Ontheother hand, your stomach would turn at the idea potatoesin animal fat - the normallyaccepted practice in many northerncountries. sad truth is that most
3、 of us have beenbrought up to eat certain foods and we stick them all lives.No creature received praise and abuse than the garden snail. Cooked snails great luxury various1 8parts of the world. There are people who,ever since theirearly years, learned with friend,Robert, livesin a country where snai
4、ls are despised. As his flatis in a large town, he garden of hisown. For years been asking me to collectsnails from my garden and take them him.The idea never appealed but one after heavyshower, I to in my garden I noticed hugenumber of snails taking a stroll on some of myprize plants. Actingon a im
5、pulse, collected dozen, put them in apaperbag,and Robert. Robert was delighted to see meand equally pleased littlegift. I left the bag in the halland Robert and went into the living room where we talked for acoupleof hours. I forgotten all about when Robert suddenlysaid that I stayto dinner. Snails
6、would, of course, the maindish. the idea I reluctantlyfollowed Robert of room. our we saw that were snailshad from paper bag and had complete possession of the hall! I havenever been able to look a snail since then.练习题:Choose correct answers to the question:1.The underlined word repulsive in Paragra
7、ph 1 probably means_.2 8A.disgusting pleasant C. acceptable D. delicious2.We infer from Paragraph 3 that when collecting the snails, the author_ A.was could share them with his friendB.was angry because they might damage his beloved plantsC.was excited about being to give friend surprise D.was depre
8、ssed because it was hard to catch all3.The author finds that snails _ A. as delicious as B. disliked in his hometownC.are most controversial D. as popular fried potatoes4.The for the passage might be _?A.One Another PoisonB.Foods CulturesC.Snail OctopusD.People Illogical in Front of Delicacies5.As i
9、ndicated in passage,people love different foods mainly because_A.they in different places.B.they learn to certain in their familiesC.they different understanding of delicacy3 8D.they too illogical to explain英语四级考试阅读理解练习题答案1.A 词义推断题。解答本题的关键首先要理解 repulsive 前面的 it是指上一句的 octopus,由 On the other hand 可知第
10、2 句和第 句描述的是人们对章鱼作为食物的两种相反的反应,而与 a great delicacy 反的是 A,故 A 正确答案。2.B 推理判断题。在第 2 段查找到作者有一天在阵雨后散步发现蜗牛爬在他那些 prize plants 上面,所以才突然有了去抓蜗牛的冲动。理解 prize 在此为流的,珍视,便知作者当时很生气,由此可确 定答案为 。3.C 事实细节题。本题考査复合句的理解。第 2 段第 1 句Nocreature.more.than snails表的是最高级概念即Snails received praise abuse 由此可知,蜗牛是最具争议性的食物,因此 就是该句的近义替换。
11、作者没有把蜗牛与章鱼或炸土豆作比较,因 此 A 和 对中提到在朋友的居住地,蜗牛是没人瞧得上的没提到在作者的家乡是否受欢迎此 B 也不对。4.A 主旨大意题。文章第 1 句话其实是全文的主题,说明人们对于选择吃什么、不吃什么是没有什么章法的,暗示了人们在饮食方面有大相径庭的喜好,接着用了数个具体例子说明,并着重以蜗牛为例,阐明这种差异。英语习语One mans meat is another mans poison象地表达了这一观点。本题最具干扰性的是 B,章在第 1 段谈到饮食有差异,这涉及到了 culture,但者并没花太多笔墨描述各国不同的文化,因此,4 8culture 并非本文的中心
12、。另外, 表达与文章第 1 很相似,但是 D说的是人们在美食面前会丧失理智,与第 1 句的意思其实相差甚远,且并 非文章要阐明的主题。5.B 推理判断题。本题考查表语从句的理解。从第 1 的最后一句中most of have been brought up to certain foods可推断 不同的人喜好不同食物的最主要原因A 最具干扰性,它是原因之一但住在同一个地方的人也会有不同的饮食差异,所以还是因为家庭的原因所 造成的。英语四级考试阅读理解练习题(二Normally a student must a number of to graduate, and eachcourse whic
13、h he attends gives him whichhe may count towards degree,In manyAmerican universities the totalwork for a degree consists thirty-six courses lasting foronesemester. A course consists three classes per week forfifteen weeks;whileattending a university a student probablyattend four or five courses duri
14、ng each semester.Normally a student.Would expect to four years attending two semesters each year.It ispossible to the period of work for the degree over alonger period. It is also fora student to move between university another during his degree course,though this isnot in a regular practice.For cou
15、rse the follows a student is given a grade,which5 8is recorded, and the record isavailablefor student to show prospective employers.All this imposes a constant pressureandstrain of work,but in spite of this some students still timefor great activity in studentaffairs.Elections positions instudent or
16、ganizations arouse enthusiasm.The effectivework maintaining is usually performed by students who advisethe academicauthorities.Any student who is thought to have brokentherules,for example,by cheating his before a studentcourt.With enormous numbers students, operation ofthesystem involve certain amo
17、unt of activity.A student whohas one of thesepositions of authority is much respected it be benefit to him later career.练习题:Choose correct answers to the question:1.Normally a would at least attend classes week.A. 36B. 20C. 12D. 152.According to first paragraph an student is allowed _.6 8A. to live
18、in a different universityB. to live at home and drive to classesC. to take particular course a universityD. to get two degrees two different universities3.America university students are usually under pressure of workbecause_A. observe university disciplineB. are heavily involved in affairsC. their
19、academic performance will affect their future D. run positions of authority4.Some students enthusiastic for positions in student organizations probablybecause_A. positions get better B. the constant pressure and strain of their study C. then able to stay longer in universityD. positions usually well paid5.The student organizations seem be effective in _A. ensuring that students observe university regulations B. dealing with the academic of the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- ESP8266在高中化学实验中的用电量监测系统开发与改进教学研究课题报告
- 初中生借助地理空间模型模拟森林火灾紧急疏散路线课题报告教学研究课题报告
- 2025年短视频虚拟主播合作协议
- 2025年美妆科技五年成分安全报告
- 《不同他汀类药物剂量对冠心病患者血脂水平及心血管疾病风险的影响分析》教学研究课题报告
- 2026年富宁县紧密型医共体新华分院招聘备考题库(乡村医生2名)有答案详解
- 2026年中国雄安集团有限公司校园招聘备考题库附答案详解
- 2025年陶瓷机械五年发展:自动化与智能制造行业报告
- 2026年越秀区梅花村街社区卫生服务中心招聘医师2-3名欢迎您的加入备考题库及参考答案详解一套
- 宁波市镇海中学(含甬江校区)2026年教师招聘14人备考题库及一套完整答案详解
- 充电桩与后台服务器通讯协议V2G
- 体育会展融合策略分析报告
- 医院设计培训课件
- 2025年变电检修笔试题及答案
- 含酚污水处理操作规程
- 江苏省苏州市吴中学、吴江、相城区2024-2025学年化学九上期末质量检测模拟试题含解析
- 建筑公司发展策划方案
- 肿瘤常见症状管理
- 机械进出场管理制度
- 教育培训机构董事会决策机制范文
- 胰岛素皮下注射团体标准解读
评论
0/150
提交评论