2022-2023学年吉林省长春市榆树市八年级(下)期末英语试卷_第1页
2022-2023学年吉林省长春市榆树市八年级(下)期末英语试卷_第2页
2022-2023学年吉林省长春市榆树市八年级(下)期末英语试卷_第3页
2022-2023学年吉林省长春市榆树市八年级(下)期末英语试卷_第4页
2022-2023学年吉林省长春市榆树市八年级(下)期末英语试卷_第5页
已阅读5页,还剩17页未读 继续免费阅读

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第=page11页,共=sectionpages11页2022-2023学年吉林省长春市榆树市八年级(下)期末英语试卷1.Ihad___________coldyesterday,butIamwellnow.()A.a B.an C.the D./2.There___________somethingwrongwithmybike,Ihavetowalk.()A.have B.be C.are D.

is3.___________up,wearegoingtobelate.()A.Hurry B.Hurrying C.

To

hurry D.Hurries4.Youshould___________theimportantinformationinclass.()A.

take

in B.

take

down C.

take

after D.

take

out5.___________hasyouruncleworkedhere?

Since2010.()A.

How

many B.

How

much C.

How

soon D.

How

long6.Iwassweepingthefloor___________mymotherwascooking.()A.

if B.

because C.while D.

although7.Weshouldregardourteachers___________friends.()A.

with B.

as C.

for D.

at8.The

Yellow

river

is

the

second

______

river

in

China.A.long B.longer C.longest D.the

longest9.Haveyouever___________totheGreatWall?

Yes,manytimes.()A.were B.went C.been D.gone10.Wesometimesvolunteer___________uptheparks.()A.clean B.

to

clean C.cleaning D.cleans11.___________thelatestreport,fewerandfewerpeoplegetmarriedinChina.()A.

In

the

face

of B.

In

order

to C.

As

for D.

According

to12.Ifyoukeeponpracticing,___________willbelongtoyouoneday.()A.success B.succeed C.successful D.successfully13.Kate'sclassmatescheeredloudlywith___________whenshewon.()A.excitement B.development C.achievement D.government14.Ontheonehand,wemuststudyhard,on___________hand,weshouldlearntorelax.()A.other B.

others C.

the

other D.another15.Dad,couldIuseyourcomputer?

___________,Iamworkingonitnow.()A.Certainly B.

Of

course C.

Sure D.Sorry16.A:Hey,LinTao.Ididn'tseeyouonMayday.Wheredidyougo?

B:Hi,LiLei.IwenttoZibo.

A:Wow!(1)______Youmusthavegonethereforit.

B:Yes,thousandsofpeoplewentthereforbarbecueeachday.

A:(2)______Howwasthefood?

B:Itwasverydelicious,Iatealot.

A:(3)______

B:Notreally.Thegovernmentcontrolledtheprices.

A:Howwerethepeoplethere?

B:Theywerefriendly.(4)______Youdidn'tneedtoworryaboutanything.It'ssuchagreatcity.(5)______

A:Soundsgood.MaybeIwillgotherenextholiday.

A.Wasitexpensive?

B.IheardthatZiboisfamousforitsbarbecue.

C.Iamsurethatyouwillloveitifyougothere.

D.Icanimaginehowcrowdeditwas.

E.Didyoubuyanything?

F.Manypeopletherevolunteeredtohelptourists.(1)(2)(3)(4)(5)Thereisanorth-southvalley(峡谷)inQuebec,Canada.Thewesternhillsideiscoveredwithallkindsoftrees,butthereismostlyakindofcedar(雪松)onthe(1)______hillside.Thisisstrange,butnobodyknows(2)______.

Inthe(3)______of1983,aCanadiancouplehadtoomuch(4)______,sotheydecidedtogoonatrip.Whentheycametothevalley,itsnowedheavily.Theyhadtohideinthe(5)______.Theyfoundthatbecauseofthespecialwind,the(6)______ontheeasternhillsidewasalwaysheavierandthickerthanthatonthewesternhillside.Soon,thethickpiecesofsnowstayedonthecedars.Whenthesnowwastoo(7)______,thecedarsbent(弯曲)downalittletomakethesnowfalloff,(8)______thetreesweren'tbroken.Inthisway,thesnowcoveredthecedarsagainandagain,the(9)______bentagainandagain.Nomatter(10)______heavilyitsnowed,thecedarswereneverhurt.Someotherkindsoftreeswere(11)______undertheheavysnow,becausetheycouldnotbend.However,itsnowedverylittleonthewesternhillside,andmosttreeswereingoodconditions.Thewife(12)______thisfrominthetentandsaidtoherhusband,"Theremusthavebeenotherkindsoftreesontheeasternhillsidebefore,buttheycouldn'tgrowupbecausetheycouldnot(13)______."Whenthehusbandagreedwithhiswife,suddenlythecoupleseemedtorealize(14)______.Thehusbandsaidexcitedly,"Weshouldlearntobend(15)______thecedarsandmakethepressurefalloff,thenourlifewillgetbetteragain."17.

A.western B.eastern C.northern D.southern18.

A.why B.what C.when D.who19.

A.spring B.summer C.autumn D.winter20.

A.money B.ideas C.happiness D.pressure21.

A.tent B.house C.room D.hotel22.

A.clouds B.moonlight C.snow D.rain23.

A.thick B.thin C.light D.white24.

A.until B.because C.so D.although25.

A.cedars B.snow C.hill D.valley26.

A.which B.that C.what D.how27.

A.good B.broken C.well D.tall28.

A.watched B.left C.kept D.laughed29.

A.bend B.grow C.move D.stand30.

A.nothing B.anything C.something D.somebody31.

A.with B.of C.for D.likeRGoodnewsforeveryone!Ourcitybuiltsomewonderfulamusementparksthisyear.Ifyouwantsomethingrelaxing,pleasedon'tmissthem.

WildAnimalParkTherearemorethan100kindsofanimals.Visitorscanseefoxes,lions,monkeysandotheranimalsinamorenaturalenvironment.

Address:64CenterStreetTel:8388-0120

Ticket:200yuanOpeninghours:9:00a.m.--4:30p.m.OceanParkTheOceanParkhasabout180kindsoffishandsealife,includingpenguins,whalesandsoon.

Tel:8388-9988Ticket:150yuanforadults;80yuanforchildren

Openinghours:9:30a.m.--5:00p.m.Address:18BridgeRoadForestParkTheForestParkhasmorethan100,000trees.Theparkisapopularplacetorelax.

Visitorscanflykites,walkaroundthelakeorsimplylieinthesun.

Address:213FifthStreetTel:8388-0586

Openinghours:8:00a.m.--6:00p.m.Ticket:30yuanSunshineParkItistheonlywaterparkinthecity.Youcantakepartinmanywateractivities.Thelargewavepoolisthemostpopularoneamongthem.

Tel:8388-2233Ticket:120yuan(weekdays)170yuan(weekends)

Address:52NewRoadOpeninghours:10:00a.m.--10:00p.m.根据短文,回答问题。32.Youcango______ifyouwanttoseelions.A.WildAnimalPark B.OceanPark

C.ForestPark D.SunshinePark33.Johnshouldcall______tolearnmoreinformationaboutwateractivities.A.8388-0120 B.8388-9988 C.8388-0586 D.8388-223334.Mr.Liandhis7-year-oldsonwillgototheOceanPark,theyshouldpay______.A.180yuan B.300yuan C.230yuan D.160yuan35.Youcan't______intheForestPark.A.flykites B.lieinthesun

C.walkaroundthelake D.swiminthepool36.Youmayfindthispassageina______newspaper.A.health B.travel C.sports D.fictionSWeoftencalltheearththeBluePlanet.That'sbecausealmostthreequartersoftheearthiscoveredwithwater.Peoplethinkwearenotshortofwater.Infact,itiswrong.Mostofthewaterissaltwaterintheworld'soceans.Onlyabout3%isfreshwaterthatwecandrink.

Youmaythinkthatmostofthefreshwaterisfoundinthelakesandrivers,infact,lessthan1%ofthefreshwatercanbefoundintheseplaces.Around70%oftheearth'sfreshwaterisiceinthepolar(极地的)places,theyaretoofarfromtheplaceswheremostpeoplelive.It'sdifficultforpeopletogetit.

Thesecond-greatestsourceoffreshwaterontheearthisundertheground.Thistypeofwateriscalledgroundwater.Placesthatdon'thavefreshwaterfromriversandlakesdependongroundwaterfordrinkingandotheruses.Groundwateralsocan'tgetawayfrompollution.Chemicals(化学制品)usedinfarmingandfactoriescangetintotheground.

Theearthhaslittleusablewater.Luckily,eachofuscandosomethingtosavewater.Kidsandadultsaresavingwaterwiselyintheirowncommunities.Ifweworktogether,wewillhaveabetterworld.

根据短文,回答问题。37.About______oftheearthiscoveredwithwater.A.1% B.3% C.70% D.75%38.Thewaterintheoceansis______.A.clean B.fresh C.salty D.warm39.Theword"source"means"______"inChinese.A.来源

B.总量

C.体积

D.区域(4)______canpollutetheundergroundwater.A.IceB.ChemicalsC.RubbishD.Rain40.Thewriterwantsto______.A.telltheplacesoffreshwaterontheearth

B.askpeopletosavewater

C.telldifferentkindsofwaterontheearth

D.talkaboutthepollutionontheearthWhenpeoplethinkoftigers,theythinktheyarestronganddangerous.Butnow,thebiganimalneedsourhelp.Therewereonceeightkindsoftigersintheworld,butthreediedoutduringthe20thcentury.Inthelast70years,thenumberofSiberiantigershasgonefrom300tolessthan22.TheSiberiantigerhasbeenindangerofdyingoutcompletely.Ifthegovernmentdoesn'tmakeanyefforts,it'squitepossiblethattherewillbenomoreSiberiantigersinChinaintwentyyears.

WWFhasstartedaprogramrecently.Thepurposeistosavewildtigersandputanendtotigerhuntingandkilling.China,togetherwithtwelveothercountrieshasjoinedin.Wildanimals,suchasreddeerandwildpigs,arethemainfoodofthetigers.Thehuntingoftheseanimalsisbadfortigers.Sothemostimportantthingistoprotecttheanimalsthattigerseat.Weneedtocallonmorepeopletostopeatingandhuntingwildanimals.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。41.Thetigersareindangernowandneedourhelp.______42.Thereareonlythreekindsoftigersintheworldnowadays.______43.WWFhasstartedaprogramtosavewildtigers.______44.It'srighttokilltheanimalsthattigerseattoprotectwildtigers.______45.Ifpeoplekeephuntingwildanimals,thedangerousanimalswillalsobeendangeredsoon.______46.Weallhavedayswhenwearedown,tiredandunhappy.Evenifsadnessispartofourlife,let'strytomakeitsmall.(1)______.

Exercise.

DoingExerciseisagreatwaytoclearsadnessinyourmind.(2)______.

Listentomusic.

(3)______.Somekindsofmusicworkbetterthanothers,sotrytofindoutwhatkindofmusicworksthebestforyou.

(4)______.

Youcanfindpleasureinreadingabook,watchingasunrise,takingahotshower,orsomethinglikethat.

Thesewayswillcheeryouupwhenyouaredown,butdon'tjustusethemwhenyouaresad.(5)______.Youwillbesurprisedtolearnthatthesesimplewayswillkeepyoursadnessaway.

A.Takesome"me"time

B.Itcanbeyourfavouritemusic

C.Tryandpractisethemeverydaytomakethemahabit

D.Evensomethingassimpleastakingawalkwillgetyourelaxed

E.Hereareafewsimplewaystohelpyoufeelbetterwhenyouarefeelingsad(1)(2)(3)(4)(5)47.Tonywasaten-year-oldstudent.Hewenttoschoolbyhimself,andheleftschoolatfifteeno'clockeveryday.Hisparentswereusuallybusyworkingandgothomeverylate.SoafterschoolTonywalkedtohisgrandma'shousefirsteveryday.Hisgrandmamadedinnerforhim.

OneafternoonTonywalkedtohisgrandma'shouse.Usually,hisgrandmawasinfrontofthedoorwaitingforhim.Buttodayshewasn'tthere.Whenhereachedthedoor,hefoundhecouldn'tfindhiskeyanywhere."Oh,Ilostmykey,"hesaidtohimself.

Tonyrangthedoorbell(门铃),butnoonecame.Tonyfeltalittleworried.Hewalkedaroundthehouseandlookedineverywindow.Hefoundthewindowinthekitchenwasopen.Soheclimbedinside.

Tonyfoundhisgrandmainherbedroom.Shefelldownandlayonthefloor.Tonyrantocallhisfather.SoonhisdadcameoverandtookGrandmatohospital.

AfewhourslaterGrandmawassafelyhome.Tonytoldherabouthislostkey.Grandmawashappythathefoundawaytohelpher.Shesmiledandtoldhimshehadtwothingsforhim.First,shegaveTonyanewkey.Then,shegavehimahug(拥抱)andtoldhimhowmuchshelovedhim.Tonythoughttohimself,"Thismustbehowaherofeels."

根据短文内容回答问题。(1)HowdidTonygotohisgrandma'shouseafterschool?______(2)WheredidGrandmaoftenwaitforTony?______(3)WhathappenedtoGrandma?______(4)WhotookGrandmatohospital?______(5)DoyouthinkTonywasagoodboy?______48.Onceuponatimetherewasaboylivinginavillage.HisnamewasMaLiang.Helovedtodraw,(1)______hedidn'thaveabrush.Hewastoopoor(2)______buyone.Heoftenusedstickstodrawpicturesontheground.Hesaidto(3)______(he),"HowIwishIhadabrush!"

Onenight,whenMaLiangwas(4)______(sleep),hehadadream.Inhisdream,hemetanoldman.Theoldmangavehim(5)______magicbrush.TheoldmansaidtoMaLiang,"Igivethebrushtoyou,youcanuse(6)______tohelpthepoorinyourvillage."

Thenextmorning,whenhewoke(7)______,hefoundarealbrushinhishand.MaLiangfeltvery(8)______(excite).

Oneyear,theweatherwassodrythatnofoodcouldgrow.Somevillagerssaid."Unlessitrains,allthepeoplewill(9)______."WhenMaLiangheardthis,hetookoutthemagicbrushanddrewsomeblackclouds.Thenitbegantorain(10)______(heavy).ThevillagerswerethankfultoMaLiang.(1)(2)(3)(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10)49.你的学校要组织学生本周日去科学博物馆参观,请你以学生会的名义发布一则通知。

要点:(1)周日早8点在学校集合(meet);

(2)交通方式:乘坐公共汽车;

(3)自带食物和饮料作为午餐;

(4)遵守博物馆规则。

NOTICE

Hieveryone,___________.

StudentUnion50.有人说:FAMILY就是FatherAndMother,ILoveYou.你一定帮助父母做过家务吧?请你写一篇短文,叙述一次做家务的经历,以及你的收获和感受,词数不少于80词。

答案和解析1.【答案】A【解析】a/an一个,不定冠词,表泛指,表示数量,a用在以辅音音素开头的单词前;an用在以元音音素开头的单词前;the这个/这些,定冠词,表特指;/表示不填,零冠词。分析句子可知,此处使用不定冠词a构成固定搭配haveacold,表示"感冒"。

故选:A。

我昨天感冒了,但现在好了。

熟练掌握冠词的用法,注意冠词用于固定搭配情况。

2.【答案】D【解析】考查therebe句型。句意"今天我的自行车出了毛病,所以我不得不步行去学校"。therebe"有",且主语something是不定代词,所以系动词用单数is。

故选:D。

今天我的自行车出了毛病,我不得不步行。

考查therebe句型,be动词的单复数与临近主语的单复数保持一致,要结合语境,选择合适答案。

3.【答案】A【解析】A.动词原形;B.动词的ing形式;C.动词不定式;D.动词的第三人称单数;根据题干和选项可知,此句考查祈使句,且为肯定句;祈使句的肯定句是以动词原形开头。hurryup表示"快点"。

故选:A。

快点,我们要迟到了。

牢记祈使句的肯定句的构成。

4.【答案】B【解析】A.吸入;B.记下;C.像;D.拿出;根据句意和题干可知,句意为:你应该把课堂上的重要信息记下来。句中考查短语"take

down"表示"记下"。

情态动词should后跟动词原形。

故选:B。

你应该把课堂上的重要信息记下来。

根据句意、时态和固定搭配等,来选择合适的单词或者短语。

5.【答案】D【解析】How

many多少,是对可数名词复数进行的提问;How

much多少,询问价格或不可数名词数量;Howsoon多快、多久以后,其后用in加一段时间来回答,通常用于一般将来时;How

long多长,是对长度或一段时间的提问。根据答语"Since

2010."可知指的是一段时间,因此疑问词应用Howlong。

故选:D。

--你叔叔在这里工作多久了?

--自2010年以来。

辨析每个选项的词义,结合语境选出正确的答案。

6.【答案】C【解析】A.if如果,引导条件状语从句;B.because因为,引导原因状语从句;C.while当...时,引导时间状语从句,常用进行时态;D.although虽然,尽管,引导让步状语从句。根据句意:当我妈妈做饭的时候我在扫地。由空后为进行时态,考虑用while引导时间状语从句。

故选:C。

当我妈妈做饭的时候我在扫地。

对于此种题型,要辨清每个选项的意义,方能正确答题。

7.【答案】B【解析】with和;as作为;for为了;at在几点或小地点。regard...as..."把视为"固定搭配。

故选:B。

我们应该把老师当作朋友。

介词这个知识点很广泛,有一些固定用法,需要日常积累,结合语境选择正确介词完成习题。

8.【答案】C【解析】前面有thesecond修饰,并结合常识可知,黄河是中国第二长河,应用最高级longest,故选C。

9.【答案】C【解析】根据答语可知此句总体时态为现在完成时,have/hasbeento的用法,表示:去过。have/hasgoneto表示:去了还没有回来。其余两个选项都是错误的搭配。

故选:C。

-你曾经去过长城吗?

-是的,我去过很多次。

理解句意的基础上,掌握havebeento和havegoneto的区别作答。

10.【答案】B【解析】cleanup清理。选项A是动词原形;选项B是动词不定式;选项C是动词的ing形式;选项D是第三人称单数形式。根据观察和分析可知题干使用了volunteertodosth句型,意思是"志愿干某事",本题答案是B。

故选:B。

我们有时志愿清理公园。

本题主要考查动词不定式作宾语的用法。

11.【答案】D【解析】In

the

face

of面对;In

order

to为了;As

for至于;According

to根据,都是介词短语。根据句意"在中国结婚的人越来越少"可知,前面的状语为"根据最新的报告",要填"根据",其它选项语意不通。

故选:D。

根据最新的报告,在中国结婚的人越来越少。

考查介词短语,要牢记介词短语的词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。

12.【答案】A【解析】success成功,是名词;succeed成功,是动词;successful成功的,是形容词;successfully成功地,是副词。根据时句意和语法可知,要用名词作主语,其它选项不符合语法。

故选:A。

如果你继续练习,成功总有一天会属于你的。

考查名词的句法功能,要牢记单词的词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。

13.【答案】A【解析】excitement兴奋;development发展;achievement成就;government政府,都是名词。根据时间状语从句句意"当凯特获胜后"可知,主句句意为"她的同学们兴奋地大声欢呼起来",要填"兴奋",其它选项语意不通。

故选:A。

当凯特获胜后,她的同学们兴奋地大声欢呼起来。

考查名词词义辨析,要牢记名词的词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。

14.【答案】C【解析】other其它的、另外的,修饰可数名词复数;others其它的,所对应other+名词,其后不接名词;the

other表示其它所有的,或者两者中的另一个;another表示三者或三者以上的另一个。根据题干可知,此处考查固定短语:On

the

one

hand...ontheotherhand...,意为"一方面……另一方面……"。

故选:C。

一方面,我们必须努力学习,另一方面,我们应该学会放松。

掌握不定代词的用法和含义是解答本题的关键。

15.【答案】D【解析】考查情境交际。A当然;B当然;C当然;D抱歉。根据答语I

am

working

on

it

now.(我现在正在用。)可知拒绝了对方,D符合情境。

故选:D。

——爸爸,我能用你的电脑吗?

——抱歉,我现在正在用。

考查情境对话,在日常学习时多积累日常交际用语。做题时要先了解各选项的意思,对其用法做到心里有数,再根据具体的语境来选择正确答案。

16.【答案】【小题1】B【小题2】D【小题3】A【小题4】F【小题5】C【解析】(1)结合上文I

went

to

Zibo.(我去了淄博。)可知去了淄博,结合选项,判断空格处要表达的含义为"我听说淄博以烧烤出名。"故选B。

(2)结合上文Yes,thousands

of

people

went

there

for

barbecue

each

day.(是的,每天都有成千上万的人去那里烧烤。)可知很多人去那里烧烤,结合选项,判断空格处要表达的含义为"我能想象它有多拥挤。"故选D。

(3)结合下文Not

really.The

government

controlled

the

prices.(不是真的。政府控制物价。)可知不贵。结合选项,判断空格处要表达的含义为"贵吗?"故选A。

(4)结合上文They

were

friendly.(他们很友好。)可知淄博人很友好,结合选项,判断空格处要表达的含义为"很多人志愿帮助游客。"故选F。

(5)结合上文It's

such

a

great

city.(它是一个很不错的城市。)及下文Sounds

good.(听起来不错。)结合选项,判断空格处要表达的含义为"我相信如果你去那里,你会喜欢它的。"故选C。

本文是关于林涛和李磊谈论淄博烧烤的的对话。

补全对话考查日常交际用语的应用,要紧扣话题,根据上下文逻辑关系进行准确判断。

17~31.【答案】B、A、D、D、A、C、A、C、A、D、B、A、A、C、D【解析】(1)考查形容词。句意:西侧山坡上长满了各种树木,但东侧山坡上主要是一种雪松。A西部的;B东部的;C北部的;D南部的。根据There

must

have

been

other

kinds

of

trees

on

the

eastern

hillside

before,but

they

couldn't

grow

up

because

they

could

notbend.(以前东侧山坡肯定有其它种类的树,但它们长不大是因为它们不能弯曲。)可知此处指东侧山坡主要是雪松。故选B。

(2)考查名词。句意:这种现象很奇怪,但没有人知道原因。A原因;B什么;C何时;D谁。根据句意可知此处指原因。故选A。

(3)考查名词。句意:1983年的一个冬天,一对加拿大夫妇因为压力大所以决定去旅行。A春季;B夏季;C秋季;D冬季。根据it

snowed

heavily(雪下得很大)可知此处指冬天。故选D。

(4)考查名词。句意:1983年的一个冬天,一对加拿大夫妇因为压力大所以决定去旅行。A钱;B主意;C快乐;D压力。根据and

make

the

pressure

fall

off(让压力滑落)可知此处指"压力"。故选D。

(5)考查名词。句意:他们不得不躲在帐篷里。A帐篷;B房子;C房间;D旅馆。根据The

wifewatchedthis

from

in

the

tent(妻子在帐篷里看到这个)可知他们躲在帐篷里。故选A。

(6)考查名词。句意:他们发现因为特殊的风向,东侧山坡上的雪总是比西侧山坡上的雪更厚更多。A云;B月光;C雪;D雨。根据Soon,the

thick

pieces

of

snow

stayed

on

the

cedars.(很快厚厚的雪落在雪松上。)可知此处指"雪"。故选C。

(7)考查形容词。句意:当雪太重时,雪松会微微弯曲,让雪滑落。A厚的;B薄的;C轻的;D白色的。根据句意可知此处指雪太厚的时候,雪松会弯曲。故选A。

(8)考查连词。句意:所以树木就不会被压断。A直到;B因为;C所以;D尽管。根据两句的逻辑关系可知此处指结果。故选C。

(9)考查名词。句意:雪一次又一次地覆盖在雪松上,树木一次又一次地弯曲。A雪松;B雪;C山;D山谷。根据句意可知此处指雪松弯曲。故选A。

(10)考查疑问词。句意:无论雪下得多么大,雪松都没有受到伤害。A哪个;B无实际意思;C什么;D怎样。nomatterhow表示"无论怎样"。故选D。

(11)考查形容词。句意:其他一些树木在大雪下被压断,因为它们无法弯曲。A好的;B断的;C好的;D高的。根据because

they

could

not

bend(因为它们无法弯曲)可知此处指大雪把树压断。故选B。

(12)考查动词。句意:妻子在帐篷里看到这一切,对丈夫说。A看;B离开;C保持;D笑。根据句意可知此处指妻子看到这种现象对丈夫说。故选A。

(13)考查动词。句意:以前东侧山坡上肯定有其它种类的树木,但它们无法生长,因为它们无法弯曲。A弯曲;B生长;C移动;D站。根据the

cedars

bent(弯曲)

down

a

little

to

make

the

snow

fall

off(雪松弯曲一点让雪掉落下来)可知此处指其它种类的树不会弯曲所以树被压断了。故选A。

(14)考查不定代词。句意:丈夫赞同妻子的观点,突然夫妇俩似乎意识到了什么。A没有什么;B任何事;C某事;D某人。something用于肯定句表示"某事",此处指意识到的事情。故选C。

(15)考查介词。句意:我们应该像雪松一样学会弯曲,让压力滑落,这样我们的生活就会再次变得更好。A和;B的;C为了;D像。根据句意可知此处指像雪松一样。故选D。

这篇短文主要讲述了加拿大魁北克省的一个南北山谷的故事。西侧山坡上长满了各种树木,但东侧山坡上主要是一种雪松。这种现象很奇怪,但没有人知道原因。1983年的一个冬天,一对加拿大夫妇因为大雪被迫躲在山谷里的帐篷里。他们发现,因为特殊的风向,东侧山坡上的雪总是比西侧山坡上的雪更厚更多。很快,厚厚的雪片停留在雪松上。当雪太重时,雪松会微微弯曲,让雪滑落,这样树木就不会被压断。雪一次又一次地覆盖在雪松上,树木一次又一次地弯曲。不管下雪多么大,雪松都没有受到伤害。其他一些树木在大雪下被压断,因为它们无法弯曲。然而,西侧山坡上的雪很少,大部分树木状况良好。妻子在帐篷里看到这一切,对丈夫说:"东侧山坡上肯定曾经有其它种类的树木,但它们无法生长,因为它们无法弯曲。"丈夫赞同妻子的观点,突然夫妇俩似乎意识到了什么。丈夫兴奋地说:"我们应该像雪松一样学会弯曲,让压力滑落,这样我们的生活就会再次变得更好。"

首先通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合所学语法,运用排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。

32~36.【答案】A、D、C、D、B【解析】(1)细节理解题。根据表格一Visitors

can

see

foxes,lions,monkeys

and

other

animals

in

a

more

natural

environment.(游客可以在更自然的环境中看到狐狸、狮子、猴子和其他动物。)可知,如果你想看狮子,你可以去野生动物园。故选A。

(2)细节理解题。根据表格四You

can

take

part

in

many

water

activities.The

large

wave

pool

is

the

most

popular

one

among

them.Tel:8388-2233(你可以参加许多水上活动。大波浪池是其中最受欢迎的一个。电话:8388-2233)可知,约翰可以拨打8388-2233了解更多关于水上活动的信息。故选D。

(3)推理判断题。根据表格二Ticket:150

yuan

for

adults;80

yuan

for

children(票价:成人150元;儿童80元)可知,李先生和他7岁的儿子要去海洋公园,他们应该支付230元。故选C。

(4)细节理解题。根据表格三Visitors

can

fly

kites,walk

around

the

lake

or

simply

lie

in

the

sun.(游客可以放风筝,在湖边散步,或者躺在阳光下。)可知,你不能在森林公园的游泳池里游泳。故选D。

(5)推理判断题。根据文章开头Good

news

for

everyone!Our

city

built

some

wonderful

amusement

parks

this

year.If

you

want

something

relaxing,please

don't

miss

them.(对每个人来说都是好消息!我们的城市今年建了一些很棒的游乐园。如果你想放松一下,请不要错过它们。)以及本文主要介绍了本市今年建造了一些很棒的游乐园,包括野生动物园、海洋公园、森林公园和阳光公园。可知,你可以在旅游报纸上找到这篇文章。故选B。

这篇短文主要介绍了本市今年建造了一些很棒的游乐园,包括野生动物园、海洋公园、森林公园和阳光公园。

做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项,在抓住关键句子的基础上合理地分析才能得出正确的答案。

37~40.【答案】D、C、A、B【解析】细节理解题。

(1)根据第一段We

often

call

the

earth

the

Blue

Planet.That's

because

almost

three

quarters

of

the

earth

is

covered

with

water.(我们经常称地球为蓝色星球。那是因为地球上几乎四分之三的地方都是水。)可知,大约75%的地球被水覆盖。故选:D。

(2)根据第一段Mostofthewaterissaltwaterintheworld'soceans.(世界海洋中的大部分水是盐水。)可知,海洋中的水是咸的。故选:C。

(3)根据第三段The

second-greatest

source

of

fresh

water

on

the

earth

is

under

the

ground.(地球上第二大的淡水来源是地下。)可知,"source"一词在汉语中的意思是"来源"。故选:A。

(4)根据第三段Groundwater

also

can't

get

away

from

pollution.Chemicals(化学制品)

used

in

farming

and

factories

can

get

into

the

ground.(地下水也无法摆脱污染。农业和工厂使用的化学品可能会进入地下。)可知,化学品会污染地下水。故选:B。

(5)根据这篇短文主要讲述了地球上水资源的分布情况以及人们应该如何节约水资源,可知,作者想要求人们节约用水。故选:B。

这篇短文主要讲述了地球上水资源的分布情况以及人们应该如何节约水资源。

通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。

41~45.【答案】T、F、T、F、T【解析】推理判断题。

(1)根据第一段When

people

think

of

tigers,they

think

they

are

strong

and

dangerous.But

now,the

big

animal

needs

our

help.(当人们想到老虎时,他们认为它们强壮而危险。但现在,这种大动物需要我们的帮助。)可知,老虎现在处于危险之中,需要我们的帮助。故答案为:T。

(2)根据第一段There

were

once

eight

kinds

of

tigers

in

the

world,but

three

died

out

during

the

20th

century.(世界上曾经有八种老虎,但在20世纪有三种灭绝了。)可知,现在世界上只有三种老虎是错误的。故答案为:F。

(3)根据第二段WWF

has

started

a

program

recently.The

purpose

is

to

save

wild

tigers

and

put

an

end

to

tiger

hunting

and

killing.(世界自然基金会最近启动了一个项目。目的是拯救野生老虎,结束猎杀老虎的行为。)可知,世界自然基金会启动了一项拯救野生老虎的计划。故答案为:T。

(4)根据第二段Wild

animals,such

as

red

deer

and

wild

pigs,are

the

main

food

of

the

tigers.The

hunting

of

these

animals

is

bad

for

tigers.So

the

most

important

thing

is

to

protect

the

animals

that

tigers

eat.(野生动物,如马鹿和野猪,是老虎的主要食物。猎杀这些动物对老虎不利。因此,最重要的是保护老虎吃的动物。)可知,杀死老虎吃的动物来保护野生老虎是正确的这个表述是错误的。故答案为:F。

(5)根据第一段The

Siberian

tiger

has

been

in

danger

of

dying

out

completely.If

the

government

doesn't

make

any

efforts,it's

quite

possible

that

there

will

be

no

more

Siberian

tigers

in

China

in

twenty

years.(东北虎一直处于完全灭绝的危险之中。如果政府不采取任何行动努力,很有可能在20年后中国不会再有东北虎了。)可知,如果人们继续猎杀野生动物,危险的动物也将很快濒临灭绝。故答案为:T。

这篇短文主要讲述了虎的现状以及保护虎的重要性。

通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,判断句子的正误,完成后再次阅读并检查。

46.【答案】【小题1】E【小题2】D【小题3】B【小题4】A【小题5】C【解析】1.E细节推理题.根据前句Weallhavedayswhenwearedown,tiredandunhappy.Evenifsadnessispartofourlife,let'strytomakeitsmall.我们都有过这样的日子,我们都很累,很累,也很不开心.即使悲伤是我们生活的一部分,让我们试着让它变小.可知结合选项,应说这里有一些简单的方法可以帮助你在感到悲伤的时候感觉更好.故选E.

2.D细节推理题.根据前句DoingExerciseisagreatwaytoclearsadnessinyourmind.做运动是消除心中悲伤的好方法.可知结合选项,应说即使是像散步这样简单的事情也会让你放松.故选D.

3.B细节推理题.根据后句Somekindsofmusicworkbetterthanothers,sotrytofindoutwhatkindofmusicworksthebestforyou.有些音乐比其他作品好,所以试着找出最适合你的音乐作品.可知结合选项,应说它可以是你最喜欢的音乐.故选B.

4.A细节推理题.根据后句Youcanfindpleasureinreadingabook,watchingasunrise,takingahotshower,orsomethinglikethat.你可以在看书、看日出、洗个热水澡之类的东西中找到乐趣.可知结合选项,应说"我"花费一些时间.故选A.

5.C细节推理题.根据前句Thesewayswillcheeryouupwhenyouaredown,butdon'tjustusethemwhenyouaresad.当你情绪低落时,这些方法会让你振作起来,但不要在悲伤的时候使用它们.和后句Youwillbesurprisedtolearnthatthesesimplewayswillkeepyoursadnessaway.你会惊奇地发现这些简单的方法会让你的悲伤消失.可知结合选项,应说试着每天练习,让它们成为一种习惯.故选C.

短文讲了我们沮丧,疲倦和不快乐时.我们可以通过一些方法减少你的悲伤,详细的介绍了这些方法.

做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

47.【答案】【小题1】Onfoot.【小题2】Infrontofthedoor.【小题3】Shefelldownandlayonthefloor.【小题4】Tony'sfather.【小题5】Yes.【解析】细节理解题。

(1)根据根据第一段So

after

school

Tony

walked

to

his

grandma's

house

first

every

day.(所以放学后,Tony每天先去他奶奶家。)可知,Tony步行去奶奶家。故填Onfoot.

(2)根据第二段Usually,his

grandma

was

in

front

of

the

door

waiting

for

him.(通常,他的奶奶会在门前等他。)可知,奶奶经常在门前等他。故填Infrontofthedoor.

(3)根据第四段Tony

found

his

grandma

in

her

bedroom.She

fell

down

and

lay

on

the

floor.(Tony在他奶奶的卧室里找到了她。她摔倒了,躺在地板上。)可知,奶奶摔倒了,躺在地板上。故填Shefelldownandlayonthefloor.

(4)根据第四段Tony

ran

to

call

his

father.Soon

his

dad

came

over

and

took

Grandma

to

hospital.(Tony跑去给他爸爸打电话。很快他爸爸过来了,带奶奶去了医院。)可知,是Tony的爸爸带奶奶去的医院。故填Tony'sfather.

(5)根据第三段Tony

rang

the

doorbell

(门铃),but

no

one

came.Tony

felt

a

little

worried.(Tony按了门铃,但是没有人来。Tony感到有点担心。)以及第四段Tony

found

his

grandma

in

her

bedroom.She

fell

down

and

lay

on

the

floor.Tony

ran

to

call

his

father.Soon

his

dad

came

over

and

took

Grandma

to

hospital.(Tony在他奶奶的卧室里找到了她。她摔倒了,躺在地板上。Tony跑去给他父亲打电话。很快他爸爸过来了,带奶奶去了医院。)可知,Tony没有找到奶奶时很担心,发现奶奶摔倒后急忙给爸爸打电话带奶奶去医院,所以他是一个好男孩。故填Yes.

文章主要讲述了Tony放学去奶奶家,

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论