苏教版英语小升初试题与参考答案_第1页
苏教版英语小升初试题与参考答案_第2页
苏教版英语小升初试题与参考答案_第3页
苏教版英语小升初试题与参考答案_第4页
苏教版英语小升初试题与参考答案_第5页
已阅读5页,还剩14页未读, 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

苏教版英语小升初自测试题与参考答案

一、听力部分(本大题有12小题,每小题2分,共24分)

1、听力原文:

W:Hi,Tom!Howwasyourscienceprojectfairlastweek?

M:Itwasamazing!Iwonthefirstprizeformypresentationaboutrenewable

energy.

Q:WhatdidTomwinatthescienceprojectfair?

A:Tomwonthefirstprize.

B:Tomwonthesecondprize.

C:Tomwonthethirdprize.

D:TnmdidnJt.winanypriZP.

Answer:A

Explanation:Intheconversation,Tomsays,“Iwonthefirstprizeformy

presentationaboutrenewableenergy.Therefore,thecorrectanswerisA.

2、听力原文:

W:Hey,Mark!1heardyouaregoingtostudyabroadnextyear.Whichcountry

areyouplanningtogoto?

M:I'mgoingtostudyintheUnitedStates.IhavebeenacceptedbyHarvard

University.

Q:WhichcountryisMarkplanningtostudyin?

A:China

B:UnitedStates

C:Japan

D:UnitedKingdom

Answer:B

Explanation:Intheconversation,Marksays,mgoingtostudyinthe

UnitedStates."Therefore,thecorrectanswerisB.

3、Listentothedialogueandchoosethecorrectanswer.

A)Theboywantstobuyabook.

B)Thegirlislookingforherbook.

C)Theyarediscussingtheschoollibrary.

Answer:B

Explanation:Thedialoguestartswiththegirlsayingshecan'tfindher

book,andtheboyasksifshe'slookingforabook,indicatingtheyare

discussingthegirl'ssearchforherbook.

4、Listentothefollowingsentenceandselectthewordthatbestcompletes

it.

Ireallyenjoy(A)reading(B)toread(C)read(D)readingbooks.

Answer:A

Explanation:Theccrrectformtouseafter“enjoy“isthegerund,which

isan-ingformofaverb.Therefore,“enjoyreading“isthecorrectchoice.

5.Youarelisteningtoaconversationbetweentwofriends,AliceandBob.

Theyarediscussingtheirweekendplans.

Alice:HeyBob,doyouhaveanyplansforthisweekend?

Bob:Yeah,I,mthinkingofgoinghiking.Howaboutyou?

Alice:Thatsoundsfun!Iwasactuallyplanningtovisittheartmuseum.

Doyouthinkwecandoboth?

Bob:Ithinkwecancombinethetwo.Wecanhikefirstandthenvisitthe

museum.Whatdoyouthink?

Question:WhatisAlice'splanforthisweekend?

A)Togohiking

B)Tovisittheartmuseum

C)Todoboth

Answer:B)Tovisittheartmuseum

Explanation:Intheconversation,Alicementionsthatshewasactually

planningtovisittheartmuseum,whichindicatesherplanfortheweekend.

6.Youarelisteningloaweatherforecaslforalocalradioslalion.

Host:Goodmorning,everyone.Here'syourweatherforecastfortoday.

We'reexpectingasunnydaywithahighof25degreesCelsius.Thewindis

expectedtobelight,comingfromthenorthataround5kilometersperhour.

Therewillbenoraintoday.Fortheevening,itwillstarttocooldownwith

alowofaround15degreesCelsius.Remembertoapplysunscreenduringtheday

andcarryalightjacketintheevening.

Question:Whatistheweatherforecastfortheevening?

A)Sunnyandwarm

B)Coolwithalightbreeze

C)Rainywithahighwind

Answer:B)Coolwithalightbreeze

Explanation:Thehostmentionsthatfortheevening,itwillstarttocool

downwithalowofaround15degreesCelsius,indicatingacooleveningwith

alightbreeze.

7、Listentothefollowingdialogueandchoosethebestanswerforeach

question.

A.Howoldisthegirl?

B.Whatdoesthegirlliketodoinherfreetime?

C.Wheredoesthegirllive?

Youwillhear:

W:Hi,howoldareyou?

M:rm12.

W:That'sagoodage.Whatdoyouliketodoinyourfreetime?

M:Ilikeplayingsoccerandreadingbooks.

W:That'sinteresting.Wheredoyoulive?

M:Iliveinthecitycenter.

Questions:

l.Howoldisthegirl?(A)

2.Whatdoesthegirlliketodoinherfreetime?(B)

3.Wheredoesthegirl1ive?(C)

Answer:

l.B

2.B

3.C

Explanation:

l.Thegirlis12yearsold.ThecorrectanswerisB.

2.Thegirllikestoplaysoccerandreadbooks.ThecorrectanswerisB.

3.Thegirllivesinthecitycenter.ThecorrectanswerisC.

8、Listentothefollowingpassageandanswerthequestion.

Youwillhear:

TheEarthistheonlyplanetinoursolarsystemthathasliquidwateronits

surface.Itisalsotheonlyplanetwherelifeisknowntoexist.TheEarth's

atmosphereismadeupofnitrogen,oxygen,carbondioxide,andothergases.This

atmospherehelpsprotecttheEarthfromharmfulradiationfromthesun.The

Earth'ssurfaceisdividedintolandandwater,withabout71%oftheEarth's

surfacecoveredbywater.ThiswaterisessentialforlifeonEarth.

Questions:

WhatisuniqueabouttheEarthinoursolarsystem?

WhyistheEarth?satnosphereimportant?

Answer:

WhatisuniqueabouttheEarthinoursolarsystem?-TheEarthistheonlyplanet

with1iquidwateronitssurfaceandtheonlyplanetwherelifeisknowntcexist.

WhyistheEarth*satmosphereimportant?-TheEarth*satmospherehelps

protecttheEarthfromharmfulradiationfromthesun.

Explanation:

TheEarthisuniqueinoursolarsystembecauseitistheonlyplanetwithliquid

wateronitssurfaceandtheonlyplanetwherelifeisknowntoexist.The

Earth'satmosphereisimportantbecauseithelpsprotecttheEarthfromharmful

radiationfromthesun.

9、WhatdoesSarahwanttodrink?

A.Tea

B.Coffee

C.Water

Answer:C.Water

Explanation:Inthedialogue,Sarahmentionsthatsheistryingtodrink

morewaterthesedaysbecauseit'sgoodforherhealth.Therefore,thecorrect

answerisC.

10、Whenwilltheneetingstart?

A.At3:00PM

B.At4:00PM

C.At5:00PM

Answer:B.At4:00PM

Explanation:Theconversationindicatesthattherewassomeconfusionabout

themeetingtime,butitisultimatelyclarifiedthatthemeetingwillcommence

at4o'clockintheafternoon.

Note:Theabovequestionsarehypotheticalandcreatedforillustrative

purposesbasedoncommonlisteningcomprehensionexercisesfoundinEnglish

languagetestsforyounglearners.

11.Youarelisteningtoaconversationbetweentwofriends,AliceandBob.

Theyarediscussingtheirweekendplans.Listencarefullyandanswerthe

question.

WhatactivitydoesAlicesayshewi11bedoingonSaturdayafternoon?

A.Shewillbewatchingamovie.

B.Shewillbevisitinghergrandparents.

C.Shewillbeplayingsoccerwithherfriends.

Answer:B.Shewillbevisitinghergrandparents.

解析:在对话中,Alice提到她会在周六下午去看望她的祖父母,因此答案是B。

12.Inthisshortdialogue,ateacherisaskingastudent,Emily,abouther

schoolwork.Listentothedialogueandchoosethecorrectanswerlothequestion.

WhatsubjectdoesEmilysayshefindsthemostchallenging?

A.Math.

B.English.

C.Science.

Answer:A.Math.

解析:在对话中,当老师问Emily哪个科目最困难时,Emily回答说数学对她来说

是最有挑战性的,因此答案是A。

二、选择题(本大题有12小题,每小题2分,共24分)

1、WhatisthecapitalcityofFrance?

A.London

B.Paris

C.Rome

D.Berlin

答案:B

解析:ThecapitalcityofFranceisParis.Therefore,thecorrectanswer

isB.

2、Choosethewordthatdoesnotbelonginthefollowinglist:

A.Banana

B.Apple

C.Carrot

D.Pillow

答案:D

解析:Thewords"Banana,”“Apple,"and“Carrot"arealltypesoffood.

“Pillow“isanobjectusedforrestingone'shead,notatypeoffood.Hence,

thewordthatdoesnotbelongisD.Pillow.

3.Choosethecorrectwordtocompletethesentence.

Thecatwassotiredthatitonthesofa.

A.lie

B.laid

c.lying

D.lies

Answer:D

Explanation:Thecorrectformoftheverb“tolie”inthepastcontinuous

tenseis“waslying."Thesentenceshoulddescribethecat'sactioninthe

past,hence“waslying"isthecorrectchoice.“Lie"isthebaseform,"laid”

isthepasttenseof"lay,"and"lying“isthepresentparticiple,which

donotfitthecontextofthesentence.

4.Readthesentenceandchoosethecorrectwordtocompleteit.

Thesunoutinthesky,makingthedayfeelwarmer.

A.isshining

B.hasshone

C.shone

D.willshine

Answer:A

Explanation:Thesentencedescribesapresentongoingaction,whichis“The

sunisshining.Thisoptionusesthepresentcontinuoustense,indicatingan

actionhappeningatthemomentofspeaking."Hasshone“isthepresentperfect

tense,whichisusedforactionsthathavehappenedinthepastandmaystill

haveaneffectinthepresent,butitdoesnotfitthecontinuousaspectneeded

here."Shone“isthepasttense,and“willshin。”isthefuturetense,both

ofwhichdonotdescribethepresentaction.

5.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:

Thecatisas_______asalion.

A.strong

B.big

C.fierce

D.intelligent

Answer:A.strong

Explanation:Thesentenceiscomparingthestrengthofacattothatofa

lion.Theword“strong“isthecorrectchoiceasitbestfitsthecontextof

thesentence.

6.Selectthecorrectverbformtocompletethesentence:

IfImyhomework,Iwouldhavemoretimetoplay.

A.finished

B.finish

C.amfinishing

D.willfinish

Answer:A.finished

Explanation:Thesentencetalksaboutahypotheticalsituationinthepast.

Thecorrectverbformtouseinthiscontextisthepastperfecttense,which

is“finished."Thisindicatesthattheactionoffinishingthehomeworkwould

havebeencompletedbeforethetimeframementionedinthesentence.

7、Choosethewordthathasthesamepronunciationas“light”.

A.bright

B.right

C.fight

D.might

Answer:C

Explanation:Theword"light"hasthe"igh”sound1ike"fight”.The

correctanswerisC,asitalsohasthe"igh"sound.

8、Selectthesentencethatisgrammaticallycorrect.

A.Shedon,tlikeapples.

B.Theyarenotplayingatthepark.

C.Ihasfinishednyhomework.

D.Theyhavegonetothecinema.

Answer:D

Explanation:OptionDisthecorrectsenlencsasilisinthepresenlperfect

tenseandcorrectlyuses“have"withthethirdpersonpluralsubject“they”.

Theotheroptionscontaingrammaticalerrors.

9.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:

Thecatissleepingonthemat.It'sa(n)place.

A.comfortable

B.happy

C.quiet

Answer:A.comfortable

Explanation:Thesentencetalksaboutthecatfeelingateasewhilesleeping

onthemat."Comfortable”meansprovidingcomfortorease,whichfitsthe

contextbest."Happy”and"quiet”arenotdirectlyrelatedtothecomfort

levelofthemat.

10.Selectthesentencethatbestcompletesthedialogue:

A:Howwasyourdayatschool?

B:_

A.Itwasgreat,thankyou!

B.Ididn,tlikeit.

C.Ispentalotoftimeplayinggames.

Answer:A.Itwasgreat,thankyou!

Explanation:Thedialogueisaskingabouttheperson,sdayatschool.The

mostappropriateresponseisonethatindicatesapositiveexperience.Option

Ashowsgraliludeandagoodday,whi1eoptionsBandCexpressdissalisfaclion

orafocusonactivitiesratherthantheoverallday.

11.Choosethecorrectwordtocompletethesentence:

Thecatwassittingonthewindowsill,itswhiskersinthesunlight.

A.sweeping

B.stretching

C.playing

D.drying

Answer:B

Explanation:Thecorrectanswerisustretching.vThesentencedescribes

acatsittingonawindowsillandstretchingitswhiskersinthesunlight.The

otheroptionsdonotfitthecontextofthesentence."Sweeping”impliesmoving

somethinginasweepingmotion,“playing“wouldsuggestthecatisengaged

inplay,and“drying“wou1dmeanthecatistryingtodryitself.

12.Whichofthefollowingsentencesisacorrectwaytousethepresent

perfecttense?

A.Ihavefinishedmyhomeworkjustnow.

B.Shehasbeenplayingthepianoforanhour.

C.Wehavegonetotheparkyesterday.

D.Theyhaveeatentheirlunchalready.

Answer:B

Explanation:Thecorrectansweris“Shehasbeenplayingthepiancforan

hour."ThepresenIperfectlenseisusedtodescribeactionsthatstartedin

thepastandcontinueuptothepresent.OptionAusesthepastperfecttense,

whichisincorrectinthiscontext.OptionCusesthepastsimpletense,and

optionDusesthepresentperfecttensebutwiththeword“already,“which

isnotnecessaryinthissentence.

三、完型填空(10分)

Directions:Thereare20blanksinthefollowingpassage.Foreachblank,therearefour

choicesmarkedA,B,CandD.Youshouldchoosetheonethatbestfitsintothepassage.

Myfavoriteseasonoftheyearisspring.Theweatheriswarmandsunny,

andtheflowersareblcoming.It'stheperfecttimeforoutdooractivities.

Lastyear,myfamilyandIwentonapicnicinthepark.

Onesunnyafternoon,wedecidedtohaveapicnic.Wepackedalotoffood,

includingsandwiches,fruits,anddrinks.Wealsobroughtsomegamestokeep

ourselvesentertained.Aswearrivedatthepark,wesawalotofpeopleenjoying

theirpicnicstoo.

l.Theauthor'sfavoriteseasonis

A.summer

B.autumn

C.winter

D.spring

2.Theweatherinspringis

A.cold

B.hot

C.warmandsunny

D.rainy

3.Theauthorandtheirfamilypacked

A.clothes

B.books

C.foodandgames

D.toys

4.Theyarrivedatthepark

A.bybus

B.bycar

C.onfoot

D.bybicycle

5.Theauthorsawmanypeopleinthepark

A.playinggames

B.readingbooks

C.havingpicnics

D.watchingmovies

Answers:

l.D

2.C

3.C

4.B

5.C

四、阅读理解(26分)

PartIV:ReadingComprehension(15points)

Readthefollowingpassageandanswerthequestionsthatfollow.

Passage:

TheMagicofBooks

Booksarelikemagicaldoorstootherworlds.Whenyouopenabook,youcan

traveltoplacesyou*veneverbeen,meetpeopleyou,venevermet,and

experienceadventuresthatarebeyondyourimagination.FormanychiIdren,books

aretheirfirstintroductiontothepowerofstorytelling.

Sarah,a12-year-oldgirl,lovesreading.Everysummer,shevisitsher

grandmotherinthecountryside.Hergrandmotherhasahugecollectionofbooks,

andSarahspendshourseverydayexploringthem.Onesummer,whi1elooking

throughtheshelves,shefoundanold,dustybook.Itwasadiarywrittenby

ayounggirlwholivedduringthetimeofpirates.Thediarywasfilledwith

storiesofhiddentreasures,dangerousseavoyages,andmysteriousislands.

Sarahwassocaptivatedbythediarythatshereaditfromcovertocover.

Thatsummer,Sarahlearnedabouthistory,geography,andtheimportanceof

keepingajournal.Shealsostartedwritingherowndiary,documentingher

thoughtsandexperiences.ByLheendofIhesummer,Sarahhadnotonlyenjoyed

awonderfulvacationbutalsodiscoveredanewhobbyandadeeperappreciation

forthemagicofbooks.

Questions:

l.Whatdoesthepassagesuggestaboutthevalueofreadingbooks?(3points)

•A)Itcanbeawasteoftime.

•B)Itcanprovideentertainmentandknowledge.

•C)Itcanmakeyoufeellonely.

•D)Itcanonlyteachyouabouthistory.

2.HowdidthediarySarahfoundinfluenceher?(4points)

•A)Itmadeherwanttobecomeapirate.

•B)Ittaughtheraboutthelifeofayounggirlinthepast.

•C)Itdiscouragedherfromreadingmorebooks.

•D)Itinspiredhertostartwritingherowndiary.

3.Whichofthefollowingbestdescribestheoverallmessageofthepassage?(8points)

•A)Summervacationsshouldbespentwithfamily.

•B)Bookshavethepowertoenrichourlivesandinspireus.

•C)Diariesarebetterthanothertypesofbooks.

•D)Childrenshouldspendlesstimereadingandmoretimeplayingoutside.

Answers:

l.B)Itcanprovideentertainmentandknowledge.

2.D)Itinspiredhertostartwritingherowndiary.

3.B)Bookshavethepowertoenrichourlivesandinspireus.

Thissamplereadingcomprehensionexerciseisdesignedtotestthestudents"

abilitytounderstandandanalyzethetext,aswel1astodrawinferencesand

conclusionsfromtheinformationprovided.

五、写

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论