版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 5Music音乐,1 (vt.)假装;假扮 2 (vt.& vi.)系上;缚上;附加;连接 3 (vt.)(使)组成;形成;构成 4 (vt.)赚;挣得;获得 5 (adj.)额外的;外加的,pretend,attach,form,earn,extra,6 (n.,vi.& vt.)(broadcast,broadcast)广播,播放 7 (adj.)熟悉的;常见的;亲近的 8 (adj.)痛苦的;疼痛的 9 (n.)过路人;行人passersby(pl.) 10 (vt.&vi.)表演;履行;执行performance(n.)表演,演奏;工作;成绩,broadcast,famili
2、ar,painful,passerby,perform,11 (vi.)依赖;依靠reliable(adj.)可靠的;可信赖的 12 (adj.)幽默的;诙谐的humor(n.) 13 (adj.)吸引人的;有吸引力的attract(vt.)attraction(n.)吸引;吸引力;吸引人的事物 14 (adj.)自信的;确信的confidence(n.)自信;信任 15 (adj.)简短的;简要的brief(n.)摘要;大纲briefly(adv.)简要地;短暂地,rely,humorous,attractive,confident,brief,16 (n.)投入;热爱devote(vt.)
3、devoted (adj.)献身的;忠诚的 17 (adj.)敏感的;易受伤害的;灵敏的sense(n.)感觉;感官,devotion,sensitive,1 梦见;梦想;设想 2 认为有(重要性、意义);附上;连接 3 戏弄 4 大约 5 另外;也,dream of,attach.to,play jokes on,or so,in addition,6 最重要;首先 7 说实在地;实话说 8 用现金;用现钱 9 熟悉;与熟悉起来 10 打碎;分裂;解体 11 分类 12 依靠,above all,to be honest,in cash,be/get familiar with,break
4、up,sort out,rely on,1so that引导目的状语从句 Sometimes they may play to passersby in the street or subway (以便) they can earn some extra money for themselves or to pay for their instruments.,so,that,2“介词关系代词”引导的定语从句 The musicians were to play jokes on each other as well as play music, (其中大多数) was based loose
5、ly on the Beatles. 3so.that.引导的结果状语从句 They were (如此受欢迎以至于) their fans formed clubs in order to get more familiar with them.,most,of,which,so,popular,that,4“not.without.”双重否定结构表示肯定意义 Freddy and his band . (无论走到哪里都会有人跟踪),could,not,go,out,anywhere,without,being,followed,1The TV organizers to find four
6、musicians who could act as well as sing,but they could only find one who was good enough. Ahad plannedBwere planning Chave plannedDare planning 答案:A,2As some of these actors could not sing well enough,they had to other musicians to help them. Ainsist onBbase on Crely onDwork on 答案:C,3During their br
7、oadcasts they just pretended to sing. their performances were humorous enough to be copied by other groups. AAnyhowBSomewhat CThereforeDOtherwise 答案:A,4The Monkees about 1970,but happily they reunited in the mid1980s. Abroke upBbroke down Cbroke inDbroke out 答案:A,pretend vt.& vi.假装;扮演,He pretended t
8、o be reading an important paper when the boss came in.老板进来时他假装在看一份重要的文件。 Jacy pretended to have known everything about it and said nothing.杰西假装已了解了一切,什么也没有讲。 Lets play a game and pretend that were policemen. 我们来做游戏,假装我们是警察。,form n形状,形态,外形;表格,形式;v.(使)组成;形成;构成;排列 教材原句P34:But just how do people form a
9、band? 但是人们是怎样组成一个乐队的呢?,(1)form the habit of doing sth.get into/fall into the habit of doing sth.养成做某事的习惯 (2)take the form of采取的形式;表现为的形式 in the form of以的形式;呈现的形式 fill in/out a form填写表格,After he checked the evidence carefully,a clear clue formed in his mind.在他对这些证据仔细审核之后,一条清晰的线索在他的脑海中形成了。 The old man
10、 has formed the habit of getting up early very morning.这位老人已经养成了每天早晨早起的习惯。 Help in the form of money will be very welcome. 以钱的形式资助将十分受欢迎。 To apply for a job,you must fill in/out a form. 申请工作要填表。,attach vt.附上;系上;贴上;使依恋 教材原句P34:To be honest,a lot of people attach great importance to becoming rich and
11、famous. 说实在的,许多人把名和利看得很重。,(1)attach.to.认为有(重要性,意义);附上;连接 attach importance/significance/value to 认为有重要性 (或意义、价值等) (2)attached adj.依恋;附属于 be attached to附属于;依恋,Attach a recent photograph to your application form. 申请表上请贴一张近照。 Nowadays an increasing number of parents are attaching importance to educatin
12、g their children. 如今越来越多的家长开始重视教育孩子。 The hospital is attached to the medical college. 这家医院附属于这所医学院。,sensitive adj.敏感的;灵敏的;容易生气的 教材原句P38:At last feeling very upset and sensitive,Freddy and his band realized that they must leave the country before it became too painful for them. 终于由于深感苦恼,神经高度紧张,弗雷迪和他的
13、乐队意识到,他们必须在自己感到太痛之前离开这个国家。,be sensitive to对敏感 be sensitive about介意,在乎,Dont be so sensitive;I was only joking. 不要那么敏感,我只是开玩笑。 My leg is sensitive to changes in temperature. 我的腿对温度的变化很敏感。 She is very sensitive about her appearance. 她对外表很在乎。,familiar adj.熟悉的;常见的;亲近的 教材原句P34:They were so popular that th
14、eir fans formed clubs in order to get more familiar with them.他们非常有名气,为了更好地了解他们,他们的歌迷组建了俱乐部。,Are you familiar with Chinese ancient history? 你对中国古代史熟悉吗? The voice on the phone sounded familiar to me. 电话里的声音我听起来很熟悉。 I am not really familiar with the local laws. 实际上我对当地的法律并不熟。 Im familiar with this car
15、,which is not similar to yours. 我对这辆车很熟悉,这车与你的不一样。,1(2010江西卷)Parents much importance to education.They will do their best to give their children that priceless gift. AattachBpay ClinkDapply,解析:句意为:父母都十分重视教育。他们会竭尽所能给他们的孩子们那种极其贵重的礼物。attach importance (significance,value,weight) to.认为有重要性(意义、价值、分量);pay
16、付钱;link.to.把和连接在一起;apply.to.把应用于。 答案:A,2The detective, to be reading a newspaper,glanced at the man seated next to a woman. ApretendingBexpecting CwantingDintending 解析:结合下文的glanced at the man seated next to a woman可以看出,侦探假装在看报纸,而实际上在监视与一个女人邻座的男人。所以用pretend,意思是“假装”。expect预料,期待;want想要;intend打算,意图。 答案:
17、A,3(湖北高考)Youd sound a lot more polite if you make a request a question. Ain search ofBin the form of Cin need ofDin the direction of,解析:考查介词短语辨析。从语意的连贯看,句意是表示以提问的形式来表达自己的请求,这样听起来更有礼貌。因此选B表示“以的形式”。A.寻找;C.需求;D.往的方向。 答案:B,4(江西高考)Frank put the medicine in a top drawer to make sure it would not be to the
18、 kids. AaccessibleBrelative CacceptableDsensitive,解析:考查形容词辨析。句意为:Frank把药放在顶层抽屉中,以确保孩子们够不到。accessible表示“可以得到的,可以接近的”,通常与to搭配。后三项分别表示“相关的”“可接受的”“敏感的”。 答案:A,5(江苏高考)Compared with his sister,Jerry is even more to,and more easily troubled by,emotional and relationship problems. AscepticalBaddicted Cavaila
19、bleDsensitive 解析:考查形容词。sceptical怀疑的,常和of/about搭配;addicted沉溺于;available能得到的,都不合题意。sensitive敏感的,常与to搭配,符合题意。句意为:比起他的姐姐来,Jerry对情感和关系方面的问题更敏感,更容易受它们的困扰。 答案:D,6This magazine is very with young people,who like its content and style. AfamiliarBpopular CsimilarDparticular 解析:由后面的定语从句who like its content and
20、 style (喜欢它的内容和风格)可以看出,应用be popular with (受的欢迎)。be familiar with意思是“(人)熟悉”;similar相似的,类似的;particular特殊的,特别的。 答案:B,7完成句子 (1)These snowy mountain tops (构成一幅美丽的图画) that will make any viewers speechless.(form) 答案:form a beautiful picture (2)The country should (节省能源重要性) and environment protection.(attach
21、) 答案:attach great importance to energy saving,(3)She (假装不认识我) when we met in the street.(pretend) 答案:pretended not to know me,to be honest (with you) adv.坦白说;老实告诉你(通常置于句首) be honest with sb.对某人说老实话;对某人坦诚 It is honest of sb.to do sth.某人做某事是诚实的 honestly/honestly speaking说实在的,说真的,To be honest with you,
22、I dont agree with you. 对你说实话,我不同意你的看法。 If you are honest with others,they will do the same to you. 如果你对别人真诚,别人也会对你如此。 It is honest of you to tell the truth. 你讲实话是诚实的。 Honestly/Honestly speaking/To be honest,I hate the student wearing long hair.说实在的,我讨厌那位留着长发的学生。,above all最重要;首先 教材原句P40:Above all,jus
23、t have fun. 最重要的是一定要开心。 after all毕竟;终究 all in all整体说来;总而言之 in all全部;合计 at all(否定句)一点也不;(疑问句)到底;究竟,Never waste anything,but above all never waste time. 不能浪费任何东西,尤其不要浪费时间。 Of course I admire himafter all,he is a great writer. 我当然钦佩他毕竟他是位伟大的作家。 All in all,the governments policy which intended to contai
24、n the high housing price seems to work. 总的说来,政府旨在抑制高房价的政策似乎起作用了。,break up打碎;散开,解散;结束;放假 break down出故障,坏掉;失败;垮掉,垮下来;分解 break in破门而入;打断(谈话等) break into强行闯入;突然起来 break out(战争、火灾等)爆发,发生 break away from脱离;挣脱,As far as I know,Kate has broken up with her boyfriend. 据我所知,凯特和她的男朋友分手了。 Finally the country bro
25、ke up into three countries. 最后这个国家分裂为三个国家。 Then his health broke down and he had to take a long holiday. 之后他的身体累垮了,得休息一段长假。 After a fire broke out in the lab,a lot of equipment was damaged.实验室发生火灾,很多设备被毁。,rely on依靠;信赖;指望 教材原句P34:As some of these actors could not sing well enough,they had to rely on
26、other musicians to help them.由于一些演员唱得不够好,他们只好依靠别的乐手来帮助他们。,rely on/upon sb./sth.指望某人/某事 rely on sb.to do sth.指望某人做某事,相信某人会做某事 rely on ones doing sth.指望某人做某事,相信某人会做某事 rely on it that.相信,指望,Now that you are grown up,you should not rely on your parents. 既然你长大了,就不应该依靠你的父母。 We rely heavily on computers to
27、 organize our work in modern society. 在现代社会我们在很大程度上依赖电脑来安排我们的工作。 You may rely on it that he will come to meet you. 你放心好了,他会来接见你的。,1(四川高考)How about your journey to Mount Emei? Everything was wonderful except that our car twice on the way. Aslowed downBbroke down Cgot downDput down 解析:A项意为“减慢速度”;B项意为“
28、出故障,抛锚”;C项意为“降下”;D项意为“把放下;记下,平息”。 答案:B,2(江苏高考)Im surprised to hear that Sue and Paul have . So am IThey seemed very happy together when I last saw them. Abroken upBfinished up Cdivided upDclosed up 解析:考查动词短语。break up拆散;分开;(婚姻关系)破裂;finish up完成;吃光;杀死;毁掉;divide up瓜分;分配;close up靠近;愈合;关闭。上句句意为:听到Sue和Paul
29、分手了,我很惊讶。 答案:A,3(全国高考)News reports say peace talks between the two countries with no agreement reached. Ahave broken downBhave broken out Chave broken inDhave broken up,解析:本题考查动词短语的词义辨析。break out爆发,突然发生;break in破门而入,打断(谈话等);break up打碎,拆散,分解等; break down(车、机器等)损坏,(计划等)失败,(身体、精神等)崩溃,瓦解,(谈话等)中止,停顿。分析语境
30、可知,对于peace talks(和平谈判)而言,只能用break down。句意为:新闻报道说,这两国之间的和谈以未能达成任何协议而宣告失败。 答案:A,4(2012江苏启东中学摸底考试)Shall we for twenty minutes and have a cup of coffee? I cant agree with you any more. Abreak offBbreak down Cbreak upDbreak out,解析:考查动词短语。问句意为:我们能不能停下来喝杯咖啡?break off中断,停止;break down瓦解,分解;break up破裂,解散;brea
31、k out爆发。 答案:A,5(2011安徽卷)To be great,you must be smart,confident,and, ,honest. AthereforeBabove all ChoweverDafter all 解析:句意为:要想变得伟大,你必须是一个既聪明又有信心的人,尤其是诚实。本题考查副词及短语。A.因此;B.尤其是;C.然而;D.毕竟,终究。根据句意选B项。 答案:B,6完成句子 (1)你可以指望他们会准时完成这项艰巨的工作。 that they will finish the hard job on time. 答案:You may rely on it (2
32、) (诚实的说),it doesnt make any sense to rent such an expensive house. 答案:To be honest/Honestly speaking,The musicians were to play jokes on each other as well as play music,most of which was based loosely on the Beatles.音乐家们组成乐队演奏音乐,还彼此打趣逗笑。这些玩笑和音乐大多都在模仿“甲壳虫”乐队。,of whom是“介词关系代词”作定语引导定语从句。 There is a ro
33、om,the window of which faces the river. 那儿有一间房子,窗户朝着这条河。 They are the very people to whom you can always turn for help. 他们就是你可以向其求助的人。 China has many islands,of which Taiwan is the largest. 中国有许多岛屿,其中台湾是最大的。 Recently I bought an ancient vase,the price of which was very reasonable. 最近我买了个古代的花瓶,它的价钱很合
34、理。,1(陕西高考)Gun control is a subject Americans have argued for a long time. Aof whichBwith which Cabout whichDinto which,解析:句意为:枪支控制是美国人争论了很长时间的一个话题。此题考查“介词关系代词”引导的定语从句。先行词为subject,带入定语从句后为:Americans have argued about the subject for a long time.由此可知,先行词在定语从句中作about的宾语,介词about提前,故用关系代词which。 答案:C,2(四川
35、高考)For many cities in the world,there is no room to spread out further, New York is an example. Afor whichBin which Cof whichDfrom which 解析:句意为:世界上有很多城市都没有进一步拓展的空间了,纽约就是其中的一个例子。of which引导非限制性定语从句,相当于:New York is an example of many cities in the world. 答案:C,3(2012福建质量检测)The engineer spoke highly of t
36、he governments efforts, he owed his safe return from Libya. Athrough whichBto which Cwith whomDfor whom 解析:考查定语从句。先行词为the governments efforts,故应用关系代词which。owe sth.to.把某事归功于,故选B项。 答案:B,.品句填词 1Wellknown sportsmen can (赚) large sums of money by advertising clothes and equipment. 答案:earn 2We appreciated
37、 his d of time and money to the project. 答案:devotion,5I hear the concert will be (广播) live on TV tomorrow evening. 答案:broadcast 6I need you to message me your full name and address so that I can send you the (邀请函) to their wedding. 答案:invitation,.完成句子 1Her friends are (总是开她的玩笑),which sometimes makes
38、 her angry. 答案:always playing jokes on her 2Not having been here for a long time,I (只能依靠朋友来帮忙找一份工作) 答案:had to rely on my friends to help me find a job,3Madam,do you want to (用现金付款) or by credit card? 答案:pay in cash 4 (除之外,还有) these arrangements,extra ambulances will be on duty during the competition. 答案:In addition to 5Would you please (挑选出) the reading materials that are too difficult for junior students? 答案:sort out,.语法专练 本单元语法定语从句() 1(
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 企业年度财务收支分析总结
- 服务员职业定位规划
- AI与大数据融合
- 固体废物监测员标准化评优考核试卷含答案
- 客车给水员安全操作水平考核试卷含答案
- 安全生产设备保障讲解
- 高压电器及元件装配工班组考核竞赛考核试卷含答案
- 人工智能创新未来
- 纤维调施胶干燥工岗前道德考核试卷含答案
- 家用空调器维修工离岗评优考核试卷含答案
- 2026年四川省拟任县处级领导干部理论(任职资格考试)全真模拟试题及答案
- 金融产品路演
- 2024人教版七年级上册数学期中模拟试卷(第一章 有理数~第三章 代数式)(含答案)
- 融入AI技术的2024版《荷塘月色》教学课件发布
- 限额设计控制细则限额
- DL∕T 5783-2019 水电水利地下工程地质超前预报技术规程
- DL∕T 1821-2018 火电站闸阀、截止阀检修导则
- 冀教版数学七年级上下册知识点总结
- 云南三恒泰矿业有限公司河口铜银矿矿山地质环境保护与土地复垦方案
- 《点检定修管理培训》
- 旋风除尘器计算程序
评论
0/150
提交评论