2017版高考英语一轮复习 第一部分 模块知识 unit 1-5新人教版必修3_3_第1页
2017版高考英语一轮复习 第一部分 模块知识 unit 1-5新人教版必修3_3_第2页
2017版高考英语一轮复习 第一部分 模块知识 unit 1-5新人教版必修3_3_第3页
2017版高考英语一轮复习 第一部分 模块知识 unit 1-5新人教版必修3_3_第4页
2017版高考英语一轮复习 第一部分 模块知识 unit 1-5新人教版必修3_3_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 第一部分 必修 3 Unit 2 .完形填空 (2014辽宁) It was already half past seven and I was running late again for the dinner appointment with my wife, Eleanor.We had _1_ to meet at the restaurant at seven oclock.I felt a little uneasy, but to my _2_, I had a good excuse: A business meeting had _3_ and Id wasted no time getting to the dinner. When I arrived at the _4_, I apologized and told Eleanor I didnt mean to be late.She screamed, “You never mean to.” Well, I _5_ tell she was angry.“Im sorry but it was not _6_, ” I said.Then I told her about the business meeting._7_, my explanation seemed to make things worse, which started to drive _8_mad as well. Several weeks later, when I _9_ the situation to my friend Ken Hardy, he smiled, “You _10_ a classic mistake.Youre stuck _11_ your own way of thinking.You didnt _12_ to be late.But thats not the point.What is _13_ in your communication is how your lateness affected Eleanor.” He pointed out that I focused on the intention _14_ Eleanor focused on the result.Thus, _15_ of us felt misunderstood and crazy. Thinking more about Kens words, I _16_ recognized the root cause of such disagreement.Its the result of the action that really _17_.I should have started the conversation by expressing _18_ my actions affected Eleanor and _19_ the discussions about my intention for later, much later and even never. Later on, after talking to Eleanor and really _20_ her experience of the results of my lateness, Ive managed to be on time a lot more frequently. ( )1.Astarted Bagreed Ccontinued Dmanaged ( )2.Arelief Bsurprise Cregret Dsorrow ( )3.Abroken out Bclosed down Cfaded away Drun over ( )4.Ahouse Broom Crestaurant Dsupermarket 2 ( )5.Acould Bmust Cwill Dmight ( )6.Amovable Bcomfortable Cacceptable Davoidable ( )7.AHowever BTherefore CMoreover DOtherwise ( )8.Aher Bhim Cme Dthem ( )9.Aspread Bwrote Ctranslated Ddescribed ( )10.Aknew Bmade Cfound Dtook ( )11.Ain Bbeyond Cfor Dagainst ( )12.Aneed Bprove Cpretend Dintend ( )13.Afunny Bimportant Cpossible Dsimple ( )14.Awhile Bafter Cuntil Dunless ( )15.Aall Bnone Cboth Dneither ( )16.Ausually Bmerely Chardly Dgradually ( )17.Ainspires Bmatters Cimproves Dchallenges ( )18.Ahow Bwhy Cwhen Dwhat ( )19.Acompared Breported Cfinished Dsaved ( )20.Ashowing Bsatisfying Cunderstanding Ddestroying 【主旨大意】因为一个会议作者与妻子约会迟到,导致两人起了争执。事后作者在朋 友的帮助下,意识到矛盾的原因在于看问题的角度不同。 3 1B 【解析】由上一句中“for the dinner appointment with my wife”可知“我”和妻 子约好去吃饭,故此处指“我们”已经约定七点钟在餐馆门口见面。start 意为“开始” ; agree意为“同意;约定” ;continue 意为“继续” ;manage 意为“管理;做成” 。根据句 意可知此处选 B项。 2 【答案】A 【解析】由第一段第一句可知, “我”约会要迟到了,因此“我”觉得有点不安。后文 “I had a good excuse”意为“我有充足的理由” ,可知想到这个理由, “我”松了一口气。 由表示转折关系的 but也可知空白处填 relief。to ones relief意为“让某人感到欣慰 的是” ;to ones surprise意为“令某人吃惊的是” ;to ones regret意为“令某人后悔 的是” ;to ones sorrow 意为“令某人伤心的是” 。故选 A项。 3 【答案】D 【解析】句意为:我觉得有点不安,但是令我欣慰的是,我有充足的理由,一次商务 会议超时了,而我毫不耽搁地赶来吃饭。break out意为“出故障” ;close down意为“关 闭” ;fade away 意为“褪色” ;run over 意为“超过” 。 4 【答案】C 【解析】由第一段第二句可知“我”和妻子约在餐厅见面。因此此处选 restaurant, 意为“当我到达餐厅时” 。故选 C项。 5 【答案】A 【解析】句意为:好吧,我能感觉到她生气了。could 意为“能够” ;must 意为“必须” ;will 意为“将” ;might 意为“可能” 。根据句意可知此处选 could,表示能够做某事。 故选 A项。 6 【答案】D 【解析】由第 6空后面的“Then I told her about the business meeting.”可知, 作者打算以商务会议超时导致自己不可避免地迟到了为借口,想让妻子谅解自己。movable 意为“可移动的” ;comfortable 意为“舒服的” ;acceptable 意为“可接受的” ; avoidable意为“可避免的” 。故选 D项。 7 【答案】A 【解析】由空后语境“我的解释似乎使事情更糟糕了”可知,事情的结果与“我”的 初衷截然相反,所以应填表示转折关系的 However,意为“然而” 。故选 A项。 8 【答案】C 【解析】作者原本打算说明迟到原因使生气的妻子谅解自己,而结果却事与愿违,导 致作者也要受不了了,故填 me。drive sb.mad意为“使某人生气,将某人逼疯” 。故选 C 项。 4 9 【答案】D 【解析】句意为:几周以后,当我向我的朋友肯 哈迪描述当时的情形时 spread意为“传播” ;write 意为“写” ;translate 意为“翻译” ;describe 意为“描述” 。 故选 D项。 10 【答案】B 【解析】句意为:你犯了一个经典的错误。 “犯错误”为 make a mistake/make mistakes,是固定搭配。故选 B项。 11A 【解析】考查固定短语。be stuck in意为“陷入,卡住” 。句意为:你陷入了你自己 的思维方式中。 12 【答案】D 【解析】根据文意可知,作者迟到有不可避免的原因,所以不是有意的。intend to do同义短语是 mean to do,意为“打算,意图” 。 13 【答案】B 【解析】由后面一句可知“我”辩解的时候关注点不正确,故选 B项,此处意为“交 流沟通中重要的是” 。 14 【答案】A 【解析】句意为:我关注的是意图而我妻子关注的是结果。while 意为“而” ,表对比; after意为“在之后” ;until 意为“直到才” ;unless 意为“除非” 。 15 【答案】C 【解析】考查代词的用法。all 意为“(三者或三者以上的)所有” ;none 意为“(三者 或三者以上的)没有一个,都不” ;both 意为“两个都” ;neither 意为“两个都不” 。 16 【答案】D 【解析】句意为:回想肯说过的话,我逐渐意识到这种争吵的根源。usually 意为 “通常” ;merely 意为“仅仅” ;hardly 意为“几乎不” ;gradually 意为“逐渐地” 。 17 【答案】B 【解析】句意为:行为的结果真的很关键。inspire 意为“激励” ;matter 意为“关键, 起作用” ;improve 意为“提高,促进” ;challenge 意为“挑战” 。It isthat matters 是一个常见的强调句句式,意为“真正重要的是” 。 18 【答案】A 【解析】从句结构完整,因此排除 D项。根据句意选 A项。句意为:我本应该在交流 一开始就表达我迟到的行为如何影响了她。把我关于意图的讨论推后,再推后,甚至不再 提起。 19 【答案】D 5 【解析】句意同第 18题。compare 意为“比较” ;report 意为“报告” ;finish 意为 “完成” ;save 意为“避免” 。 20 【答案】C 【解析】作者最终站在妻子的立场上,理解了她生气的原因。一场不愉快就此烟消云 散。 .阅读理解 A (2015全国课标,B) Your house may have an effect on your figure.Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off.You can make your environment work for you instead of against you.Here are some ways to turn your home into part of your diet plan. Open the curtains and turn up the lights.Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less selfconscious (难为情) when theyre in poorly lit placesand so more likely to eat lots of food.If your home doesnt have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness. Mind the colors.Research suggests warm colors fuel our appetites.In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry.So when its time to repaint, go blue. Dont forget the clockor the radio.People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories (卡路里) per meal than those who rush through their meals.Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes.And while youre at it, actually sit down to eat.If you need some help slowing down, turn on relaxing music.It makes you less likely to rush through a meal. Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat.We eat about 22 percent more when using a 12inch plate instead of a 10inch plate.When we choose a large spoon over a smaller one, total intake (摄入) jumps by 14 percent.And well pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass. ( )1.The text is especially helpful for those who care about _. 6 Atheir home comforts Btheir body shape Chouse buying Dhealthy diets ( )2.A home environment in blue can help people _. Adigest food better Breduce food intake Cburn more calories Dregain their appetites ( )3.What are people advised to do at mealtimes? AEat quickly. BPlay fast music. CUse smaller spoons. DTurn down the lights. ( )4.What can be a suitable title for the text? AIs Your House Making You Fat? BWays of Serving Dinner CEffects of SelfConsciousness DIs Your Home Environment Relaxing? 【主旨大意】 本文向我们介绍了家居环境对我们饮食的影响,然后给出了如何通过改 变房间光线、墙壁的颜色、餐具的大小等来控制饮食,从而保持体型的建议。 1 【答案】B 【解析】推理判断题。 根据文章第一段第一句“Your house may have an effect on your figure.(你的房子可能会对你的体型有影响。)”和第二句“the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off(你设计房子的方式对你是增肥还是减肥会起作用。)”可以推断文章尤其对那些在乎外 形的人有帮助,故选 B项。 2 【答案】B 【解析】细节理解题。 根据第三段第三句“In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.”可 知,研究发现,在蓝色房间内吃饭的人要比在黄色或红色房间内吃饭的人少吃 33%的食物, 这和 B项意思相符,故选 B项。 3 【答案】C 【解析】细节理解题。根据最后一段第四句“When we choose a large spoon over a smaller one, total intake(摄入) jumps by 14 percent.”可知,当我们用大汤匙的时 候,摄入的总量要比使用小汤匙多 14%,所以作者建议我们要想保持体型,就应该用较小 的汤匙,故选 C项。 4 【答案】A 【解析】主旨大意题。 文章开篇点题“Your house may have an effect on your figure, ”然后从专家的角度进行了进一步的说明“the way you design your home could 7 play a role in whether you pack on the pounds or keep them off, ”并给那些想减肥 的人士提了一些房间布置的建议,故选 A项。 B (2014安徽,C) You are the collector in the gallery of your life.You collect.You might not mean to but you do.One out of three people collects tangible (有形的) things such as cats, photos and noisy toys. These are among some 40 collections that are being shown at “The Museum Of” the first of several new museums which, over the next two years, will exhibit the objects accumulated by unknown collectors.In doing so, they will promote a popular culture of museums, not what museums normally represent. Some of the collections are fairly commonrecords, model houses.Others are strangely beautifulbranches that have fallen from trees, for example.But they all reveal (显露) a lot of things: ask someone what they collect and their answers will tell you who they are. Others on the way include “The Museum of Collectors” and “The Museum of Me”These new ones, it is hoped, will build on the success of “The Museum Of”The thinkers behind the project want to explore why people collect, and what it means to do so.They hope that visitors who may not have considered themselves collectors will begin to see they, too, collect. Some collectors say they started or stopped making collections at important points: the beginning or end of adolescence“its a growingup thing; you stop when you grow up, ” says one.Other painful times are mentioned, such as the end of a relationship.For time and life can seem so uncontrollable that a steady serial (顺序排列的) arrangement is comforting. ( )5.How will the new museums promote a popular culture of museums? ABy collecting more tangible things. BBy showing what ordinary people have collected. CBy correcting what museums normally represent. DBy accumulating 40 collections two years from now. ( )6.What can be learned about collectors from their collections? AWho they are. BHow old they are. CWhere they were born. DWhy they might not mean to collect. ( )7.Which of the following is an aim of the new museums? 8 ATo help people sell their collections. BTo encourage more people to collect. CTo study the significance of collecting. DTo find out why people visit museums. ( )8.According to the last paragraph, people may stop collecting when they _. Abecome adults Bfeel happy with life Care ready for a relationship Dfeel time to be uncontrollable 【主旨大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了生活中各种各样的收集者,他们收集的 内容、方式、原因以及意义等。 5 【答案】B 【解析】细节理解题。根据文章第二段中的 “will exhibit the objects accumulated by unknown collectors.In doing so, they will promote a popular culture of museums, not what museums normally represent.”可知应选 B项。 6 【答案】A 【解析】细节理解题。根据文章第三段最后一句中的“ ask someone what they collect and their answers will tell you who they are.”可知应选 A项。 7 【答案】C 【解析】推理判断题。根据文章第四段第三句“The thinkers behind the project want to explore why people collect, and what it means to do so.”可推断出,成立 这些新博物馆的目的是为了研究收集的意义。故选 C项。 8 【答案】A 【解析】细节理解题。根据文章最后一段第一句中 “you stop when you grow up”可知应选 A项。 .语法填空 (2016山东临沂高三 10月检测) The local elementary school had just let out and I found myself behind a school bus as I was driving home.The bus stopped by a house 1._(stand) on top of a hill.A little girl no more than seven years old jumped down the bus steps and 2._(start) running up the driveway toward the house. I looked up the hill to see 3._ she was going and saw her Dad waiting for her.As she got closer and closer, her Dad smiled and bent down to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论