




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 第一部分 选修 7 Unit 4 .完形填空 (2016 长春外国语学校高三一质检) She had been shopping with her Mom in WalMart.She must have been 6 years old, this beautiful brown haired, frecklefaced image of innocence.It was_1_outside, the kind of rain that split over the top of gutters, so much in a hurry to _2_the Earth. We all _3_ there inside the door of the WalMart.We all waited, some patient, others _4_because nature messed up their hurried day.I got lost in the sound and sight of the heavens _5_ away the dirt and dust of the world.Memories of running and playing so happily as a child came pouring in as a welcome _6_ from the memories of my day. Her voice was so sweet as it _7_the depressing atmosphere.“Mom, lets run through the rain, ” she said. “What?” Mom asked. “Lets run through the rain, ” She repeated. “No, honey.Well wait until it_8_ down a bit.” Mom replied. The young child waited another minute and repeated:“Mom, lets run through the rain.” “Well get wet through if we do, ” Mom said. “No, we wont, Mom.Thats not what you said this morning, ” the young girl said as she_9_ at her Moms arm, “Dont you remember? When you were talking to Daddy about his cancer, you said, If God can get us through this, he can get us through _10_! ” The entire crowd stopped dead_11_.No one came or left in the next few minutes.Mom _12_and thought for a while about what she would say. Now some would laugh it off and scold her for being silly.Some might even ignore what was said.But this was a moment of affirmation in a young childs life, a time when_13_trust can be nurtured so that it would bloom into _14_, “Honey, you are _15_right.Lets run through the rain.If get wet, maybe we just need washing, ” Mom said.Then off they ran. We all stood watching, smiling as they ran past the cars.They held their 2 shopping bags over their heads just in case.Soon they were _16_ by a few who screamed and laughed like children all the way to their cars.And yes, I did.I ran.I got wet.I needed washing. _17_ or people can take away your material possessions, your money, your health or sometimes your happiness.But no one can ever take away your _18_memories.So dont forget to take the opportunities to _19_memories every day. To everything there is a season and a time to every purpose under heaven.I do hope you will _20_the time to run through the rain. ( )1.A.snowing Bshining Cpouring Dcheering ( )2.A.hit Bmix Cmake Dbear ( )3.A.lay Brested Csat Dstood ( )4.A.excited Brelaxed Cannoyed Dastonished ( )5.A.running Bwashing Cdriving Dturning ( )6.A.reward Brelief Cremark Drespond ( )7.A.broke Bdisturbed Cawoke Dextended ( )8.A.calms Bslows Csettles Dpasses ( )9.A.pointed Bglared Cstared Dpulled ( )10.A.anything Bsomething Canybody Deverybody ( )11.A.silent Bcontent Ctouched Dinspired ( )12.A.reasoned Bscreamed Cpaused Dcried ( )13.A.definite Bconcrete 3 Capparent Dinnocent ( )14.A.ambition Bfaith Cassumption Dtruth ( )15.A.absolutely Bloosely Chardly Dconsiderably ( )16.A.assessed Bchallenged Cfollowed Dordered ( )17.A.Methods BCircumstances CChances DOccasions ( )18.A.correct Bproper Cprecious Dparticular ( )19.A.remember Bpromote Cforget Dmake ( )20.A.take Bcost Coccupy Darrange 【主旨大意】本文主要讲述了一个温馨的故事。一天,大雨把人们挡在超市里,回不 了家,气氛很压抑。一个小女孩央求她妈妈跑着冲过去。因为她记得妈妈曾说过:如果上 帝让我们熬过这件事(癌症),他就能让我们经历任何事;如果上帝非要我们淋雨的话,说 明我们需要洗一洗。小女孩的乐观态度感染了作者和周围的人,带领着他们冲过雨幕。 1 【答案】C 【解析】句意:外面正下着倾盆大雨。 shine 意为“闪光,照耀” ;pour“倾倒,倾 泻” ;cheer“欢呼,高兴” 。 2 【答案】A 【解析】句意:雨好像是冲破了水槽,快速冲击着大地。hit 意为“击打,袭击” ; mix“使混合” ;bear“忍受” 。 3 【答案】D 【解析】句意:我们都站在沃尔玛超市门口里面。 4 【答案】C 【解析】句意:我们都等着。有的很耐心,有的很烦恼,因为大雨破坏了本来就匆忙 的一天。excited 意为“兴奋的,激动的” ;relaxed“轻松的” ;annoyed“恼怒的” ; astonished“吃惊的” 。 5 【答案】B 【解析】句意:我沉浸在这声音和情景中,看着老天爷冲走世界上的灰尘。run away 意为“跑远” ;wash away“冲走” ;drive away“赶走,驱走” ;turn away“走开,转过脸” 4 。 6 【答案】B 【解析】句意:小时候奔跑玩耍的情景涌入脑海,为今天的此情此景带来些许慰藉。 reward 意为“报酬,奖励” ;relief“减轻,减缓,安慰” ;remark“评论” ;respond“回 答,应答” 。 7 【答案】A 【解析】句意:她的声音如此甜美,打破了压抑的气氛。break 意为“打破” ; disturb“打扰,妨碍” ;awake“唤醒” ;extend“延伸,扩大” 。 8 【答案】B 【解析】句意:我们等一会儿,等到雨下得慢一点。calm down 意为“平静下来,镇 静下来” ;slow down“慢下来” ;settle down“安居,安定下来” ;pass down“传下来” 。 9 【答案】D 【解析】句意:小女孩用力拉着她妈妈的手说。point at 意为“指向” ;glare at“怒视” ;stare at“凝视” ;pull at“用力拉” 。 10 【答案】A 【解析】句意:如果上帝让我们熬过这件事(癌症),他就能让我们经历任何事。 11 【答案】A 【解析】句意:所有人都停下来,陷入死一般的沉寂。silent 意为“沉默的” ; content“满意的” ;touched“受感动的” ;inspired“有灵感的,受鼓舞的” 。 12 【答案】C 【解析】句意:妈妈停顿了一下,思考要说些什么。reason 意为“说理,推理” ; scream“尖叫” ;pause“停顿” ;cry“哭,哭喊” 。 13 【答案】D 【解析】句意:这是一个可以依据小时候而下断言的时刻。(我们可以断言)天真的信 任能发展成信仰。definite 意为“一定的,确切的” ;concrete“具体的,有形的” ; apparent“显然的,表面上的” ;innocent“天真的” 。 14 【答案】B 【解析】句意:同上句。ambition 意为“雄心,报复” ;faith“信仰,信念” ; assumption“假定,设想” ;truth“真理,事实” 。 15 【答案】A 【解析】句意:亲爱的,你说得太对了。 absolutely 意为“绝对地,完全地” ; loosely“宽松地,轻率地” ;hardly“几乎不” ;considerably“相当地,非常地” 。 16 【答案】C 【解析】句意:他们身后跟着几个人,都尖叫着、孩子般笑着跑到自己的车旁边。 5 assess 意为“评估,评价” ;challenge“挑战” ;follow“跟随” ;order“命令,点餐” 。 17 【答案】B 【解析】句意:环境会夺走你的财产、金钱、健康甚至你的幸福。method 意为“方法” ;circumstances“环境,情况” ;chance“机会,机遇” ;occasion“时机,场合” 。 18 【答案】C 【解析】句意:但是没人能带走你珍贵的回忆。correct 意为“正确的” ;proper“恰 当的” ;precious“珍贵的” ;particular“特别的” 。 19 【答案】D 【解析】句意:别忘了每天把握机会制造美好的回忆。remember 意为“记得” ; promote“促进,提升” ;forget“忘记” ;make“制造” 。 20 【答案】A 【解析】句意:我真的希望你能花些时间在雨中穿行。take 意为“拿走,采取,耗费 (时间)” ;cost“花费” ;occupy“占据,占领” ;arrange“安排” 。 .阅读理解 (2016 安徽合肥 168 中学高三第二次段考,D) Cleverness is a gift while kindness is a choice.Gifts are easytheyre given after all.Choices can be hard. I got the idea to start Amazon 16 years ago.I came across the fact that the Internet usage was growing at 2,300 percent per year.Id never seen or heard of anything that grew that fast, and the idea of building an online bookstore with millions of titles was very exciting to me.I had just turned 30 years old, and Id been married for a year.I told my wife MacKenzie that I wanted to quit my job and go to do this crazy thing that probably wouldnt work since most startups dont, and I wasnt sure what to expect.MacKenzie told me I should go for it.As a young boy, Id been a garage inventor.Id always wanted to be an inventor, and she wanted me to follow my passion. I was working at a financial firm in New York City with a bunch of very smart people, and I had a brilliant boss that I much admired.I went to my boss and told him I wanted to start a company selling books on the Internet.He took me on a long walk in Central Park, listened carefully to me, and finally said, “That sounds like a really good idea, but it would be an even better idea for someone who didnt already have a good job.” That logic made some sense to me, and he convinced me to think about it for 48 hours before making a final decision.Seen in that light, it really was a difficult choice, but finally, I 6 decided I had to give it a shot.I didnt think Id regret trying and failing.And I suspected I would always be haunted by a decision not to try at all. After much consideration, I took the less safe path to follow my passion, and Im proud of that choice.For all of us, in the end, we are our choices. ( )1.What inspired the author with the idea of building an online bookstore? AHis dream of being an inventor. BThe support of his wife. CThe greatly increasing usage of the Internet. DMillions of exciting titles. ( )2.Which of the following is closest in meaning to the underlined sentence? AThe idea of not trying would keep coming to his mind and disturb him. BHe would be very excited if he tried it out. CHe would be always having a doubt if he didnt try. DThe decision not to try the online bookstore would terrify him. ( )3.We can know from the passage that _. Athe boss thought the idea was suitable for the author Bthe author wanted someone else to try the idea Cthe author might not regret if he failed the idea Dthe author might go back to his boss if he failed ( )4.Which of the following would be the best title for the passage? ACleverness and Kindness. BThe Starting of Amazon. CFollowing My Passion. DWe Are What We Choose. 【主旨大意】本篇为记叙文。题材为个人经历。作者介绍了当初辞职并创办亚马逊网 店的决策过程,这是一个追求自己的梦想和激情的一个决断。 1 【答案】C 【解析】细节理解题。根据第二段的“I came across very exciting to me”可 知:互联网迅速发展,促使作者想开网上书店。 2 【答案】A 【解析】细节理解题。画线句子:我怀疑我会因没有去尝试一下而纠结。 7 3 【答案】C 【解析】推理判断题。根据倒数第二段的“I didnt think Id regret trying and failing.”可知:即使失败,作者不会后悔去尝试。而 A 项(老板认为这个想法适合作者), 与原文相反;B 项(如果尝试一下,他会很兴奋)与原文不符;C 项(作者如果失败,会回到 老板那儿),原文没有提到。 4 【答案】D 【解析】主旨大意题。根据最后一句“For all of us, in the end, we are our choices.”可找到答案。 .七选五阅读 (2016 湖南师大附中高三上学期第三次月考) Could Organizing Your Home Change Your Life? Marie Kondo is an expert on organizing and cleaning.She is considered an expert on clearing away unused or unnecessary things, better known as clutter.Actually, she did write a book on the issue, which is called “The LifeChanging Magic of Tidying Up”_1_ It has sold more than 2 million copies. Marie Kondo says people can improve their lives by changing the way they think about all their stuffeverything from books, documents and photographs to clothing and personal mementoes.“_2_ And this is pretty good.” Ms.Kondo writes. This is not the first time an organizing expert has written a book on clutter.Other books suggest wonderful things will happen when you organize your home.One book says that if you throw out 50 things from your home, you will actually find your life._3_ And still others promise a better job, more money and a perfect family if you simply organize the things that fill your life._4_ She told the Business Insider website that some of her clients have lost weight.“Your selfperception is improved by living in a clean and neat room, ” she said.“This can change lifestyles and, in turn, appearances.” Marie Kondo teaches a method of organizing she calls KonMari.It is more of an event or ceremony.This is the part that followers say makes it more lasting.Ms.Kondo says KonMari creates a different relationship between you and your possessions.If the object meant something to you or served you well, you thank it for its service before throwing or giving it away.In her book, Ms.Kondo suggests that you touch the item and ask one simple question: “Does 8 it bring me joy?”_5_ AHer book is a bestseller around the world. BMarie Kondo makes some of the same claims. COn the contrary, Marie Kondo disagrees with it. DUnnecessary things just take up too much space in your home. EIf it doesnt, you give it away so that it may give joy to someone else. FAnother book says that if you make clutter disappear, you will also lose weight. GWhen you put your house in order, you put your affairs and your past in order too. 1 【答案】A 【解析】上文提到The LifeChanging Magic of Tidying Up这本书,下文说这是 一本全世界畅销的书,接下来说卖了多少。 2 【答案】G 【解析】考查对上下文的理解。上文提到通过改变你思考你所有一切来改善你的生活, 接下来说你把你房子里的东西规整到位,你就是把你的一切事情和过去归位。符合行文逻 辑。 3 【答案】F 【解析】上文的 one book 提到如果你丢出去你家里 50 件东西,你就会发现你的生活。 接下来另一本说另一个观点。紧接着的下文 still others 表示还有书说如果你清理好你的 生活你会得到更多。从 oneanotherothers 可以推知 F 选项是正确答案。 4 【答案】B 【解析】从下文的 She 可以推知 B 选项符合题意。 5 【答案】E 【解析】从下文的“If it doesnt”可以知道,前面的一句是 “Does it bring me joy?”回答这句话 E 选项符合题意。 .语法填空 (2016 辽宁实验中学高三上学期阶段测试) Elevenyearold Angela was stricken with a disease involving her nervous system.The doctors did not hold out much hope of her ever recovering 1._ this illness.They predicted shed spend the rest of her life in a wheelchair._2._ Angela firmly believed that she was definitely going to be walking again someday.The doctors were charmed by her
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 模特知识竞赛试题及答案
- 四川省广安市岳池县2023-2024学年七年级上学期期中数学试题(含答案)
- 2025年高中化学每日化学反应试题及答案
- 考研英语阅读知识考试题及答案
- (正式版)DB5404∕T 0024-2024 《墨脱门珞手抓饭》
- (正式版)DB2327∕T 079-2023 《大兴安岭草苁蓉采收加工技术规程》
- 2026年水果种植公司物资验收管理制度
- 2026年纺织科技公司质量目标分解考核管理制度
- (正式版)DB2327∕T 056-2023 《白桦播种育苗技术规程》
- 一、设置页面及插入背景图教学设计小学信息技术粤教版四年级上册-粤教版
- 学校学生健康体检知识培训课件
- DDI能力素质模型构建与案例分享
- 地球科学概论-专业课笔记
- 日立冷水机组操作维护课件-2
- 建设项目环境影响评价收费标准
- 我的家乡作品临沂课件
- 瞳孔的检查和其临床意义培训课件
- 四年级劳动教育-学做水果拼盘(课件)
- 1二年级上册小学生经典诵读校本课程教材
- 城市轨道交通乘客服务课件(完整版)
- 2022年公务员申论答题标准格子纸Word版A4打印版
评论
0/150
提交评论