已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 第一部分 选修 6 Unit 3 .完形填空 (2016 沈阳东北育才学校高三上学期二模) There are no ocean waves in St.Louis.We have to drive a long way to get to the ocean.Every summer we put our stuff and ourselves into the car and drive 1,000 miles to reach Vero Beach, Florida. Once we get there, its all about _1_at the beach.Ive wanted to be a _2_for a long time.My mom used to surf when she lived in Florida during college.I _3_ my mom to let me surf, and she promised to find a surfing _4_ for me.He found me instead. One day when my mom was taking an old surfboard to a surf shop for _5_, a surfer _6_ the door open for her and helped her carry the board inside.They started _7_ and she learned hes a surfing _8_.My mom asked him if he had any _9_ working with people with disabilities.He did and told her he would love to work with me.Thats how I _10_ my friend, Coach Bill Bolton, in 2014. First Coach Bill taught me the popup.I had so much fun surfing with Coach Bill in 2014, _11_ I didnt make it to _12_ on the board. When we went to Florida this summer, I had more surfing _13_with Coach Bill.We worked hard on the sand and in the water.On our third day together we _14_ our surfboards out past a sand bar where small waves were _15_.I came close to standing each time, and on the last _16_ of the day I got up on my feet and stayed up! I was so _17_! So was Coach Bill. We went to the same surfing spot the next day.Guess what! I _18_ so many times and rode wave after wave.Coach Bill called me a “surf goddess”It was one of the _19_ days ever! I hope my story _20_ you to go surfing or to try something new.I know you can do it. ( )1.A.fun Bfailure Ctrial Dsunlight ( )2.A.swimmer Brider Csurfer Dplayer ( )3.A.reminded Bencouraged Ctold Dbegged 2 ( )4.A.fellow Bcoach Cadviser Ddriver ( )5.A.exhibition Bmoney Crepair Dadvice ( )6.A.held Bkept Clet Dmade ( )7.A.greeting Blaughing Cwalking Dtalking ( )8.A.student Blover Cinstructor Dguard ( )9.A.trouble Binterest Crecord Dexperience ( )10.A.met Bhired Cthanked Drewarded ( )11.A.however Bso Cand Dbut ( )12.A.lying Bfloating Cstanding Dmoving ( )13.A.lessons Bpleasure Cskills Dtasks ( )14.A.picked Btook Cremoved Dthrew ( )15.A.falling Bbreaking Crising Dfloating ( )16.A.minute Bwave Ctry Dpart ( )17.A.happy Bshocked Cjoy Dfrightened ( )18.A.fell down Bfailed Cacted Dgot up ( )19.A.longest Bgreatest Chardest Dfastest ( )20.A.inspires Bpushes Cleads Dinfluences 3 【主旨大意】作者一家每年都去佛罗里达的维罗海滩去度假。她一直想学冲浪。一天, 妈妈去修冲浪板,偶然遇到了一位冲浪教练 Bill Bolton。在他的指导下,他不断进步, 在第二个夏天终于学会了冲浪。作者无比快乐,并用自己的故事来激励别人。 1 【答案】A 【解析】句意: 一旦到达那儿,我们在海滩玩得特别高兴。fun 意为“高兴,乐趣” ; failure“失败” ;tria“l 试验,审讯” ;sunlight“阳光” 。 2 【答案】C 【解析】句意:很久以来,我一直想成为一名冲浪者。swimmer“游泳者” ;rider“骑 手” ;surfer“冲浪者” ;player“运动员” 。 3 【答案】D 【解析】句意:我央求妈妈允许我学习冲浪。remind 意为“提醒” ;encourage“鼓励” ;beg“央求” 。 4 【答案】B 【解析】句意:妈妈答应给找一位冲浪教练。fellow 意为“伙伴;同事” ;coach“教 练” ;adviser“顾问” 。 5 【答案】C 【解析】句意:妈妈带着冲浪板去修理。exhibition 意为“展览” ;repair“修理” ; advice“建议” 。 6 【答案】A 【解析】句意:一位冲浪者扶住门(hold the door),帮妈妈把冲浪板搬进来。 7 【答案】D 【解析】句意:他们攀谈起来。 8 【答案】C 【解析】句意:(妈妈)得知他是一位冲浪教练。lover 意为“爱好者” ; instructor“指导者” ;guard“守卫;警卫” 。 9 【答案】D 【解析】句意:妈妈问他是否有跟残疾人打交道的经验。trouble 意为“麻烦” ; interest“兴趣” ;record“记录” ;experience“经验” 。 10 【答案】A 【解析】句意:这就是我认识我的朋友 Bill Bolton 的经过。meet 意为“遇到” ; hire“雇佣” ;thank“感谢” ;reward“回报;报答” 。 11 【答案】D 【解析】句意:2014 年我和 Bill Bolton 一起冲浪玩得很高兴,可是我没有成功地站 到冲浪板上。however 意为“可是(后面常用逗号)” ;but“可是(后面一般不用逗号)” 。 4 12 【答案】C 【解析】句意:同上句。lie 意为“躺;位于” ;float“漂浮” ;stand“站立” ; move“移动” 。 13 【答案】A 【解析】句意:今年夏天去佛罗里达的时候,我跟随 Bill Bolton 上了更多的冲浪课。 lesson 意为“课,教训” ;pleasure“快乐” ;skill“技巧” ;task“任务” 。 14 【答案】B 【解析】句意:一天,我们带着冲浪板经过一个小沙洲,那里浪花四溅。pick out 意 为“挑出,选出” ;take out“拿出” ;remove out“移出,搬走” ;throw out“扔出” 。 15 【答案】B 【解析】句意:同上句。falling 意为“下落的” ;breaking“溅散的” ;rising“上 升的,上涨的” ;floating“漂浮的” 。 16 【答案】C 【解析】句意:最后一次尝试的时候,我站上了冲浪板。minute 意为“分钟,片刻” ; wave“波浪” ;try“尝试,努力” ;part“部分;角色” 。 17 【答案】A 【解析】句意:我是多么高兴。happy 意为“高兴的” ;shocked“震惊的” ;joy“(名 词)高兴” ; frightened“害怕的” 。 18 【答案】D 【解析】句意:我站起来好多次,一个波浪一个波浪地冲过去。fall down 意为“跌 倒” ;fail“失败” ; act“行动” ;get up“起来” 。 19 【答案】B 【解析】句意:那是我最棒的一天。longest 意为“最长的” ;greatest“最伟大的” ; hardest“最困难的” ;fastest“最快的” 。 20 【答案】A 【解析】句意:我希望我的故事也能激励你去冲浪或尝试新的东西。inspire 意为 “激发;鼓舞” ; push“推” ;lead“带领” ;influence“影响” 。 .阅读理解 A (2015 福建,E) Group exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain (保持) a healthy lifestyle.Group exercise is challenging, yet fun and empowering! Of course everyone knows that exercise is good for the body.However, studies have shown that when exercise is performed in groups, 5 its not only great for improving physical health but for psychological health.Its an opportunity to be social, release endorphins (内啡肽), and improve your strength.Additionally, group exercise creates a community feel and the shared common goal motivates participants to work hard.The instrumental support of taking on a fitness journey with others proves more effective than going to the gym alone. Another beneficial aspect of group exercise is the informational support participants receive from the instructor.Many people fear the gym because they feel lost and dont want to embarrass themselves.If you feel you can relate, then group training is an even better option for you.Its a great opportunity to learn more about fitness through the clear instruction and supervision (监管) of a fitness instructor.If youre tired of wandering around the gym wasting time and becoming bored, you can attend an upbeat group fitness class thatll keep your workout on track.Dont let fitness frighten you! If youre serious about wanting to live a healthy lifestyle, its extremely important to surround yourself with people wholl provide you with the proper emotional support.I wouldnt scold anyone for deciding to party on weekends and in turn I wouldnt expect anyone to give offense to me for focusing on my health.Surround yourself with people who uplift, encourage and understand you! Make fitness even more fun by trying something new or any group fitness class, with a friend.Plan to go for a jog together.Then try a fun healthy restaurant or fresh juice bar! Fitness can be both fun and social! Surrounding yourself with people wholl provide you with respect and support can be very beneficial while working towards reaching health and fitness goals.First, decide to do it for yourself and work towards staying positive.Then make sure the people you surround yourself with are supportive.Dont let negativity ruin your motivation. ( )1.The underlined word “upbeat” in the second paragraph probably means “_” Acheerful Baverage Cserious Dtemporary ( )2.When it comes to emotional support, the author thinks it necessary _. Ato sustain a colorful lifestyle 6 Bto party on weekends with positive people Cto try a fun healthy restaurant regularly Dto surround yourself with supportive people ( )3.What would be the best title for the passage? ASeeking Support BSupporting Health CImproving Your Strength DBuilding Up Fitness 【主旨大意】本文介绍团队锻炼在健身和保持健康生活方式方面的益处。 1 【答案】A 【解析】词义猜测题。根据本句中的“bored”与“keep your workout on track”可 知,upbeat 意思与 cheerful 相近,意为“快乐的;积极向上的” 。故选 A 项。 2 【答案】D 【解析】细节理解题。根据第三段首句中的“its extremely important to surround yourself with people wholl provide you with the proper emotional support”可知,让能为你提供合适的情感支持的人在你周围非常重要,故选 D 项。 3 【答案】B 【解析】主旨大意题。综合全文可知,文章介绍“团队锻炼在健身中的积极作用” ,因 此 B 项“辅助性的健康(运动)”概括得最全面。 B (2016 湖南师大附中高三上学期第三次月考,D) One in five people carry a smart gene variant(变体)linked to long lifespan, bigger forebrain and enhanced mental ability, researchers have found. “Weve known for a long time that people lose cognitive(认知) abilities as they age, but now were beginning to understand that factors like KLOTHO can give people a boost in aging.Genetic variation in KLOTHO could help us predict brain health and find ways to protect people from the diseases that happen to us as we grow old, like Alzheimers disease(老年痴呆症), ” said senior author, Dena Dubal of University of California. The KLOTHO gene affects a protein found in the kidneys and the brain that regulates many different body processes.About one in five people carry a single copy of the varian, known as KLVS,which boosts levels of the protein and is associated with a longer lifespan and improved heart and kidney function.A small minority, 3% of the population, has two copies, which is linked to a 7 shorter lifespan. In the new study scientists scanned the brains of 422 men and women aged 53 and over who were also tested for the KLOTHO gene.They found that participants with a single copy of the gene variant also had a larger brain region known as RDLPFC, which is especially likely to shrink with age.Loss of neurons in this area may be one reason why older people are sometimes easily distracted and find it difficult to do more than one task at the same time. Researcher Dr Jennifer Yokoyama said, “The brain region enhanced by genetic variation in KLOTHO is vulnerable(脆弱的)in aging and some mental disease.In this case, bigger size means better function.It will be important to determine whether the structure increase associated with carrying one copy of KLVS can offset the cognitive shortage caused by disease.” People who have one copy of a variant KLVS tend to live longer and have lower chances of suffering a stroke (中风),whereas people who have two copies may live shorter lives and have a higher risk of stroke. ( )4.What can we learn from the second paragraph? APeoples cognitive abilities do not decline if people have KLOTHO. BWith the clear understanding of KLOTHO, Alzheimers disease can be cured now. CGenetic variation in KLOTHO could be helpful in treating mental disease in elderly people. DGenetic variation in KLOTHO could lead people to suffer from Alzheimers disease. ( )5.If a person carries two copies of the gene variant, he/she may _. Ahave better kidney function Bhave a shorter lifespan Chave a higher level of the protein in his/her body Dsuffer from some cognitive disease ( )6.The reason why older peoples attention is easily distracted may be that _. Athey have fewer neurons in the RDLPEC Btheir brain region is too large Cthey have two copies of the gene variant 8 Dthey have more neurons in the RDLPEC ( )7.What does the underlined word “offset” in Paragraph 5 probably mean? APrevent. BBalance. CKeep. DPromote. 【主旨大意】研究发现有五分之一的人携带有与长寿、较大前脑和更强的心智能力的 “聪明基因”的变体。本文研究了 KLOTHO 中变体与人衰老和精神疾病的关系:大脑区域越 大,功能越强。 4 【答案】C 【解析】事实细节题。根据第二段“Genetic variation in KLOTHO could help us predict brain health and find ways to protect people from the diseases that happen to us as we grow old, like Alzheimers disease(老年痴呆症)”可以推知 KLOTHO 中的基因变体对于预防和治疗老年人疾病的意义。可以得知选项 C 符合题意。 5 【答案】B 【解析】细节理解题。根据第三段“A small minority, 3% of the population, has two copies, which is linked to a shorter lifespan”可以得知选项 B 符合题意。 6 【答案】A 【解析】推理判断题。根据第四段“Loss of neurons in this area may be one reason why older people are sometimes easily distracted and find it difficult to do more than one task at the same time”可以推知 RDLPEC 中神经元的损失会导致 人注意力分散和很难在同一时间做多个任务,可以得知选项 A 符合题意。 7 【答案】B 【解析】词义猜测题。 根据倒数第二段上下文可以得知在 KLOTHO 中由于基因变体增 大的大脑区域很容易衰退或产生精神疾病,所以较大的大脑区域功能更强。携带 KLVS 一 副与大脑结构是否增加对于平衡由疾病导致的认知确实很重要。可以得知选项 B 符合题意。 .语法填空 (2016 陕西西安第七十中学 11 月检测) Until about 150 years ago, the most important, expensive and renowned kind of painting was largescale pictures that told a story, regarded as the 1._(hard) challenge for an artist.2._(choose) suitable subjects, artists had to be wellread.Then they had to know 3._ stories could be told without words, using only gestures and expressions.To create lifelike scenes, they had to understand perspective, lighting and 9 anatomy.So history painting needed a lot of thought and_4._.(imagine)Largescale pictures used to be reserved for grand religious or patriotic subjects, but that changed in the 19th century, as artists began creating history paintings based5._contemporary news stories.One of the first of these was The Raft of the Medusa, inspired by the wreck of6._French ship in 1816, which showed how art could have a powerful political impact.It presents a scene_7._ the survivors of the wreck on a raft littered with bodies try to signal to a distant ship.When they 8._(rescue), they told how they had been abandoned by their captain, while he sailed to safety in a lifeboat.Starvin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年下半年内蒙古赤峰市事业单位招聘上易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年内蒙古包头市石拐区事业单位招聘工作人员30人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 纳米包装轻量化设计-洞察与解读
- 2025年乡村医生面试试题及答案
- 2025年全国保安员资格考试题库及答案
- 2025专业版的影视器材租赁合同
- 2025买卖合同格式范本
- 2025维修水电劳动合同
- 2025年福建省建筑行业劳动合同模板
- 材料采购合同范本
- 三方融资协议合同范本
- 职业卫生技术服务专业技术人员考试(职业卫生评价)例题及答案(辽宁省凌源市2025年)
- 2025至2030细胞分离产物行业产业运行态势及投资规划深度研究报告
- 吉安市2025年度市直事业单位公开选调工作人员【70人】考试参考试题及答案解析
- DCS网络安全培训课件
- 2025年辽宁省辽阳市事业单位工勤技能考试题库及答案
- 认知功能康复训练
- 工厂盗窃安全培训内容课件
- DB32∕T 3823-2020 船闸PLC控制系统设计规范
- 四川省甘孜藏族自治州甘孜县2026届八年级物理第一学期期末教学质量检测试题含解析
- 护士医学院毕业论文
评论
0/150
提交评论