全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能阅读理解AAlfred Nobel, the great Swedish inventor and industrialist, was born in Stockholm on October 21, 1833, but moved to Russia with his parents in 1842, where his father, Immanuel, made a strong position for himself in the engineering industry. Immanuel Nobel invented landmine and made a lot of money from the government during the Crimean War, but went bankrupt soon after.Then, the family returned to Sweden in 1859, where Alfred began his own study of explosives in his fathers lab. He had never been to school or university but had taught himself,and by the time he was twenty, he became a skillful chemist and excellent linguist, speaking Swedish, Russian, German, French and English. He built up over 80 companies in 20 different countries. He was always searching for a meaning to life. He spent much time and money working on how to end the wars and keep the peace between nations, until his death in Italy in 1896. His famous last will,in which he left money to provide prizes for outstanding work in physics, chemistry, physiology, medicine, literature and peace,is a memorial to his interests and ideas. And so, the man is remembered and respected long after his death.1Where was Alfred Nobel born? He was born in _.A. Swiss B. StockholmC. Russia D. Moscow答案与解析B细节理解题。由第一段第一句:Alfred Nobel, . was born in Stockholm on October 21, 1833, .可知答案为B。2What did Immanuel Nobel invent during the Crimean War?A. The engineering industry.B. A strong position.C. Landmine.D. Study of explosives.答案与解析C细节理解题。由文章第一段第二句可知C项正确。3Why did Alfred Nobel return to Sweden? Because his father _.A. went bankrupt B. was put in prisonC. made a lot of money D. died答案与解析A细节理解题。根据第一段中. went bankrupt soon after.和第二段开头Then, the family returned to Sweden in 1859 .可知选A。4The passage mainly talks about _.A. Alfred Nobel and his fatherB. Alfred Nobel and his inventionsC. Alfred NobelD. Alfred Nobels family答案与解析C主旨大意题。文章主要讲述了诺贝尔的一生,从出生到去世,文章提到他对我们的世界所做的贡献,我们后人都应该尊敬和记住他。BYou cannot see any object unless light from that object gets into your eyes. Some of the things you see give off light of their own. The sun,the stars, a lighted lamp are examples that can be seen by their own light. Such things are luminous. Most of the things you see are not giving off light of their own. They are simply reflecting light that falls on them from the sun or some other luminous bodies. The moon,for example, does not give off any light of its own. It is nonluminous. You see it because sunlight falls on it and some of it reflects in our direction. So moon light is only secondhand sunlight.When you look at a book, it sends to your eyes some of the light which falls on it, and you see the book. If light could be kept out from where you are so that there would be no light for the book to reflect, then you could not see the book even with your eyes wide open.Light travels so fast that the time in which it travels from the book you are reading to your eyes is so short as if there were no time at all. Light reaches us from the moon, which is about 380,000 kilometers away,in only a little more than a second.5You can see the book because _.A. your eyes are close to itB. it reflects some of the sunlightC. it has light of its ownD. your eyesight can get to it答案与解析B细节理解题。由文章第二段可知,能看见书是因为它能反射一些太阳光线。6The underlined word “luminous” means _.A. visible B. all colorsC. giving off light D. sunlight答案与解析C词义猜测题。根据文章第一段第二句Some of the things you see give off light of their own.和第四句Such things are luminous.可推知此题答案为C项。7_ have light of their own.A. The sun and the moonB. The stars and the earthC. The sun and the starsD. The moon and the earth答案与解析C推理判断题。根据文章第一段第三句The sun, the stars, a lighted lamp are examples that can be seen by their own light.可推知此题答案为C项。8Which of the following is TRUE?A. All the things you can see give off light.B. Light from the book is much
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026江西萍乡市市直卫健系统引进高层次人才26人参考笔试题库及答案解析
- 瑞金市2025年公开招聘城市社区工作者备考题库【46人】附答案详解(基础题)
- 2025青海西宁市西建中英文学校教师招聘参考笔试题库及答案解析
- 2025广西来宾市消防救援支队招聘政府专职消防队员33人备考题库含答案详解(考试直接用)
- 2026年中国农业银行总行校园招聘备考题库附答案详解(培优a卷)
- 荣县2025年度公开招聘社区专职工作人员的备考题库(8人)含答案详解(综合题)
- 2025年12月鹤壁市淇滨区公益性岗位招聘50人参考模拟试题及答案解析
- 2025江西吉安市吉州区人民法院选聘专业特邀调解员参考考点题库及答案解析
- 2025年绿园区公开招聘“社工岗”普通工作人员备考题库(9人)含答案详解(培优)
- 2025四川绵阳市涪城区工区街道办事处招聘专职网格员30人备考题库含答案详解(新)
- 成都燃气公司招聘笔试题
- GB/T 43543-2023漱口水
- 新高考数学全国卷1第20题说题课件
- 对外汉语阅读练习
- 2023燃煤锅炉一次风量热态调平试验方法
- 研究生学术英语视听说陈新仁课后参考答案
- 2023版接亲考卷(超齐全版)
- 入场三级安全教育培训教材
- 跨境电商客服工作
- 台式钻攻两用机安全操作规程
- 网页设计与制作(Dreamweaver)知到章节答案智慧树2023年潍坊学院
评论
0/150
提交评论