




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
我带领班子成员及全体职工,积极参加县委、政府和农牧局组织的政治理论学习,同时认真学习业务知识,全面提高了自身素质,增强职工工作积极性,杜绝了纪律松散题型组合练(十).阅读理解A(2017天津五校联考二模)Do you completely understand your teenagers who are from 13 to 19? They may live a happy and meaningful life on condition that you know what changes they are undergoing.The teenage life is full of happiness,sadness,enjoyment and it can be interesting too.This is because in the teenage life a teenager is subjected to physical growth,and hormonal changes.They may be in a stage of conflict like undergoing puppy love.This is only a normal part of life.Teenagers should enjoy life by making friends with peers in healthy activities such as camping,picnic,swimming and so on.Through friends,a teenager learns to joke,laugh and play to release stress and tension.By making friends,the teenager learns to sweeten his or her joys and even eases the bitterness of lifes downtime.Many teenagers are very conscious of their physical outlook.It is at this part of their life that beauty strikes as the main selfimage.They love to follow up with the latest trends for dressing and hairstyle.Some girls and boys go on a crash diet to slim down in order to look attractive.However,making up is not a must for their good image.Parents tend to play a role in a teenagers life.They like to control their freedom and have a say on what the teenagers do.Therefore,teenagers have cases of disagreements,disputes,quarrels and even runaways from homes among some teenage girls.To avoid this,parents should be more in their teenagerss shoes.There are also negative problems that may pop out during a teenage life.Some teenagers are easily affected by the mass media and the people around them.They may be involved in violent behavior,drugs taking,smoking,drinking and so on.Others tend to let off their anger by destroying public property.There will be more harm than good if nothing is done.语篇解读文章讲述了青少年时期由于生长发育可能会出现的一些问题,从而呼吁父母应该多关注青少年的变化。1Why are teenagers lives full of ups and downs?AThey usually undergo puppy love.BThey have a variable character.CThey are too young and lack experience of life.DThey are experiencing personal body changes.答案D解析细节理解题。根据第二段第二句“This is because in the teenage life a teenager is subjected to physical growth,and hormonal changes.”可知,青少年的生活充满着起伏是因为他们正在经历个人身体的变化。故选D。2What does the third paragraph mainly tell us?AMaking friends has a deep influence on teenagers.BTeenagers play jokes on nobody other than friends.CTeenagers benefit from attending healthy activities.DFriends can help teenagers ease the bitterness of life.答案A解析段落大意题。根据第三段第二、三句可知,通过朋友,青少年学会了通过开玩笑、笑和玩耍来释放压力和紧张感。通过交朋友,青少年学会了增加他们的喜悦,甚至减轻了生活中的阴暗时光的痛苦。故本段主要介绍了交朋友对青少年的重要影响。故选A。3What do teenagers do to improve their physical outlook?AThey eat whatever they like.BThey prefer doing making up.CThey follow up fashion trends.DThey learn how to do with hairstyle.答案C解析细节理解题。根据第四段第三句“They love to follow up with the latest trends for dressing and hairstyle.”可知,他们喜欢追随穿衣和发型的最新潮流来改善外貌。故选C。4What is the implied meaning of the underlined part?AParents often misunderstand their teenagers.BParents dont know what their teenagers need.CParents should wear their teenagers shoes more often.DParents should think more in their teenagerss position.答案D解析句意猜测题。根据上下文内容可知“To avoid this,parents should be more in their teenagers shoes.”意为:为了避免这种情况,父母应该多从青少年的角度考虑。故选D。5What is the authors intention of writing this passage?ATo recommend parents to show kindness to teenagers.BTo tell parents to focus on the changes teenagers undergo.CTo encourage parents to follow up with the latest trends.DTo advise parents to offer proper guidance to teenagers.答案B解析写作意图题。根据文章内容可知,本文主要讲述了青少年时期由于生长发育可能会出现的一些问题,从而呼吁父母应该多关注青少年的变化。故选B。B(2017南开区四模)My grandma whom we all called Nanny was a solid,firstgeneration,Italian immigrant.She came to this country with her family on a tiny ship during World War when she was only 8 years old.During the trip she survived stormy seas,little food,and an attack by a German Uboat.After getting here,her large family worked hard to build a new life in America.They never had much money but were rich in love.One day,when I was about 5 or 6 years old,my parents and brothers went on a trip.It was just me and Nanny in the house for the weekend.Nanny seemed so happy to be taking care of me all by herself.She made me a special breakfast that first morning.However,all I could do was to complain about how the food was not how Mom always made it.Nanny quietly put down the plate and went into the living room.I followed a minute later and saw that she had tears in her eyes.It was the first time I had ever seen my strong and proud grandmother cry and I was the one who had caused it.I walked over to Nanny,climbed on her lap,and for the first time in my short life I did something else too.I apologized without being told to and asked Nanny to forgive me.She smiled,rubbed my head,and told me I was a good boy even though I didnt feel like one then.That memory just like my Nannys love will stay in my heart forever.It is a sign of both strength and wisdom.Asking for forgiveness helps us to learn,to grow,and to love.语篇解读本文是一篇记叙文,主要讲述了作者和奶奶之间一次不愉快的经历,作者后来发现自己错了,寻求奶奶的原谅,奶奶很宽宏地谅解了他,使他深受启发,并明白了请求谅解能够帮助我们学习、成长和爱。6Nannys family immigrated to America mainly because .Athey suffered starvation in their homelandBthey wanted to start a rich life in the new landCthey tried to get away from the terrible climateDtheir country was in war and they needed peace答案D解析细节理解题。由第一段第二句“She came to this country with her family on a tiny ship during World War when she was only 8 years old.”可知,奶奶一家人主要是因为第一次世界大战爆发,他们为了躲避战争而移居到美国,故选D。7The boy complained to Nanny that the food .Awasnt cooked the way his mom didBwas served a bit later than usualCwas prepared in a special wayDwas just to his parents taste答案A解析细节理解题。由第二段第五句“However,all I could do was to complain about how the food was not how Mom always made it.”可知,作者抱怨的是奶奶做的食物并不是按妈妈的方式做的。故选A。8When seeing Nanny crying in the living room,the author felt .Asurprised BashamedCshocked Dannoyed答案B解析细节理解题。由第三段第二句“I apologized without being told to and asked Nanny to forgive me.”可知,作者感到很愧疚,故选B。9The author mainly wants to tell us that .Aforgiveness can be beneficial to people asking for itBhardships can make children more indifferentCgrandparents are more tolerant than their grandchildrenDfamily ties can sometimes be misused答案A解析细节理解题。从最后一段的内容可知,勇敢地去向别人寻求谅解,有利于我们的学习、成长和爱。故选A。10What kind of person is Nanny in the authors eyes?AJoyous and jealous.BHardworking and careful.CStrongwilled and wise.DKind and sensitive.答案D解析推理判断题。根据文章中作者说奶奶的食物和妈妈做的方式不一样,奶奶生气哭了,以及后来作者道歉奶奶很宽宏地原谅了他可以推断出,作者认为Nanny是一个善良敏感的人。故选D。C(2016和平区一模)In many businesses,computers have largely replaced paperwork,because they are fast,flexible,and do not make mistakes.As one banker said,“Unlike humans,computers never have a bad day.”And they are honest.Many banks advertise that their trades are “untouched by human hands” and therefore safe from human temptation(诱惑)Obviously,computers have no reason to steal money.But they also have no conscience,and the growing number of computer crimes shows they can be used to steal.Computer criminals dont use guns.And even if they are caught,it is hard to punish them because there are no witnesses and often no evidence.A computer cannot remember who used it;it simply does what it is told.The head teller at a New York City bank used a computer to steal more than one and a half billion dollars in just four years.No one noticed this theft because he moved the money from one account to another.Each time a customer he had robbed questioned the balance in his account,the teller claimed a computer error,then replaced the missing money from someone elses account.This man was caught only because he was a gambler(赌徒)When the police broke up an illegal gambling operation,his name was in the records.Some employees use the computers power to get revenge(报仇) on employers they consider unfair.Recently,a large insurance company fired its computer tape librarian for reasons that involved her personal rather than her professional life.She was given thirty days notice.In those thirty days,she erased(清除) all the companys computerized records.Most computer criminals have been minor employees.Now police wonder if this is “the tip of the iceberg”As one official says,“I have the feeling that there is more crime out there than we are catching.What we are seeing now is all so poorly done.I wonder what the real experts are doingthe ones who know how a computer works.”语篇解读计算机被广泛应用于商业领域,取代了纸质文件,因为它快捷、灵活并且不出错。但是,因为计算机没有是非判断能力,所以计算机犯罪呈上升趋势。11Which feature of computers makes computer theft possible?AThey are fast,flexible and accurate to run every program.BThey usually function normally.CThey have no sense of what is right or wrong.DThey have no reason to steal money.答案C解析细节理解题。由第一段最后一句“But they also have no conscience,and the growing number of computer crimes shows they can be used to steal.”可知,计算机被用于犯罪是因为计算机没有是非判断力。12The author uses the case of the head teller to show .Ahow computer criminals do evil thingsBhow hard it is to find computer criminalsCcomputers lack conscienceDcomputer crime can involve a big sum of money答案B解析推理判断题。第二段前两句是主旨句,说明计算机犯罪很难被发现,因为它不像使用枪支的犯罪那么明显,即使罪犯被逮捕,也因无目击者和证据而很难对其做出惩罚。下面的例子是对这两句的证明。故选B项。13The head teller was found guilty of stealing .Aafter the police examined the illegal gambling operation documentsBwhen the police broke up the illegal gambling operationCafter he was questioned on the unusual balance of an accountDwhen he was caught transmitting money from one account to another答案A解析细节理解题。由第二段最后一句话可知。14Why did the computer tape librarian erase all the companys computerized records?AShe might think it was right to revenge any injustice in professional life.BShe might think the employer was wrong to fire her for personal problems.CThe company carelessly gave her enough time to do the erasing.DThe company always interfered with its employees personal life.答案B解析推理判断题。第三段所举例子证明了该段的第一句话,也就是本段的中心句。即有些雇员认为自己受到了不公正待遇时会借助计算机的力量来向自己的雇主报仇。15What can we infer from the last paragraph?AMinor employees are supposed to be responsible for economic criminals.BOf all crimes,computer theft is “the tip of the iceberg”CComputer crimes are all poorly done.DThere are more computer crimes committed by computer masters.答案D解析推理判断题。由最后一段最后一句话可知,已经发现的计算机犯罪可能只是冰山一角。所以可能存在更多的计算机犯罪。.阅读表达(2017和平区三模)There is a woman named Tao PorchonLynch.She was born in India in 1918.So,if you do the math,shes 99.And at the age of 99,she has been recognized as the oldest yoga teacher in the world.She has been teaching yoga in a gym in her hometown,fulltime,since 1967.But thats not all shes done.She has also been a model,actress and dancer.She became a model after she graduated from high school.She acted in more than ten fields.She won a lot of medals as a dancer in many competitions.She once said,“If you try your best and never give up,nothing is impossible.”And she is a firm believer in positive thinking.She dreams the impossible dreams,and she is also well known as a thinker.Tao PorchonLynch is not the person who talks the talk; she is the person who walks the walk. When she makes up her mind to do something,she takes action to do it without delay.At the age of 85,she learned how to dance and even won several dance competitions.She offers this piece of advice to others,“Dont put off till tomorrow what you can do today.Dont delay.Tomorrow never comes.”So,what about retirement? At 98,she is well past the age when many people make retirement plans.Retiring,it turns out,is not Taos style.“A little girl,who is only 6 years old and is now learning yoga with me,once asked me,Dear granny,what are you going to do when you retire?” Tao PorchonLynch told the little girl that she had no plans to retire but instead would continue to teach yoga and dance her way to next planet.16What is Tao PorchonLynchs job now?(no more than 5 words)Shes a yoga teacher.17What is Tao PorchonLynchs secret of success in so many fields?(no more than 8 words)She tries her best and never gives up.18How do you understand the underlined sentence in Paragraph 3?(no more than 10 words)She does what she says and takes action without delay.19What is Tao PorchonLynchs following plan now?(no more than 10 words)She will continue to teach yoga and dance as well.20Do you agree with Tao Porc
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 吉林市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案安全环保与HSE岗
- 中国联通咸阳市2025秋招笔试行测题库及答案计算机类
- 中国移动揭阳市2025秋招写作案例分析万能模板直接套用
- 中国移动莆田市2025秋招企业文化50题速记
- 国家能源咸阳市2025秋招面试典型题目及答案
- 中国移动普洱市2025秋招网申填写模板含开放题范文
- 国家能源黄石市2025秋招笔试模拟题及答案
- 中国联通长沙市2025秋招笔试行测题库及答案计算机类
- 毕节市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案油田勘探开发岗
- 宿迁市中储粮2025秋招安全环保岗高频笔试题库含答案
- 《会计政策变更》课件
- (正式版)JBT 14449-2024 起重机械焊接工艺评定
- 胚胎移植术后的健康教育
- 《怎样当好班主任》课件
- 大学美育(第二版) 课件 第六单元:乐舞的交融:舞蹈艺术
- 德化县高内坑生活垃圾填埋场陈腐垃圾开挖处置项目环评报告书
- 高考语文图文转换练习题答案+专项练习含答案
- PBT老托福语法全解析【TOEFL语法大全】
- 初中历史-《美国内战》教学课件设计
- 评论碎片化阅读(编辑综合)
- GB/T 24983-2010船用环保阻燃地毯
评论
0/150
提交评论