高考英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 unit 3 life in the future题型组合课时练 新人教版必修_第1页
高考英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 unit 3 life in the future题型组合课时练 新人教版必修_第2页
高考英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 unit 3 life in the future题型组合课时练 新人教版必修_第3页
高考英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 unit 3 life in the future题型组合课时练 新人教版必修_第4页
高考英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 unit 3 life in the future题型组合课时练 新人教版必修_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

到乌蒙山区的昭通;从甘肃中部的定西,到内蒙古边陲的阿尔山,看真贫、知真贫,真扶贫、扶真贫,成为“花的精力最多”的事;“扶贫先扶志”“扶贫必扶智”“实施精准扶贫”Unit 3 Life in the future.阅读理解A(2017长春高三质量监测)The Oldies but Goodies jazz band will perform romantic music for Valentines Day.The bands repertoire (常备节目) includes jazz music of the 1950s1960s,domestic and overseas folk songs and pop songs.Programs of the latest concert include Moon River,Autumn Whispers,Butterfly Lovers,Love Story,Rosy Life,My Heart Will Go On and Moscow Nights.7:30 pm,Feb.14China National Library Concert Hall,33 Zhongguancun Nandajie,Haidian district010 6848 5462The China National Symphony Orchestra will put on a concert named Romantic Early Spring.On the performance list are Tonight Unforgettable,In Memory,Beautiful Legend,I Hope Youll Come Back and This is Love.7:30 pm,Feb.14Beijing Concert Hall,1 Xicheng district010 66057006International cello (大提琴) master YoYo Ma will perform in Guangzhou.The Grammy winner,who is popular in both the East and West,will play Mark OConnors Appalachia Waltz,Ahmed Adnan Sayguns Partita and Bachs Suite No.1 and Suite No.2.7 pm,Jan.26Symphony Hall,Xinghai Concert Hall,33 Qingbo Lu,Ersha Island02087372222The concert for children will feature famous Russian composer Sergey Prokofievs masterpiece,Peter and the Wolf.It is a childrens story (with both music and text by Prokofiev ),spoken by a narrator accompanied by the orchestra.Children with tickets to the concert will also get free admission to two forums featuring the musical and Sergey Prokofiev.8 pm,Feb.8Chamber Hall,Xinghai Concert Hall,33 Qingbo Lu,Ersha Island02087382223【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了四场音乐会的举办情况,包括演出内容、时间、地点、联系方式等。1Jack is fond of pop music and he would most probably choose to go to AChina National Library Concert HallBSymphony Hall,Xinghai Concert HallCChamber Hall,Xinghai Concert HallDBeijing Concert HallA推理判断题。根据第一段中的“The bands repertoire (常备节目) includes.overseas folk songs and pop songs”及该音乐会的举办地址“China National Library Concert Hall”可推知,喜欢流行音乐的Jack可能选择去中国国家图书馆音乐厅。故选A。2Mary is a great fan of Bach and for more information she can dial A01068485462B01066057006C02087372222D02087382223C细节理解题。根据文中的“The Grammy winner.and Bachs Suite No.1 and Suite No.2.”及该音乐会举办方的联系电话02087372222可知,Mary可以拨打该电话去咨询更多的信息。故选C。3What is special about the last concert?AYou can enjoy different kinds of music.BYou can enjoy both music and stories.CChildren can attend it free of charge.DIt will be performed by an international master.B细节理解题。根据文中的“It is a childrens story (with both music and text by Prokofiev)”可知,同时享受音乐和故事是最后一场音乐会的特色。故选B。B(2017武汉市高三调研)Our planet is home to about seven billion people.Since the 1990s,population experts have predicted the number would grow to nine billion before it begins to slow down and possibly decrease.But a new report predicts the worlds population is likely to increase to almost 11 billion by 2100.Based on the most modern statistical tools,the new report makes use of government records and considers expert predictions,including death rates,birth rates and international migration,or people moving across borders.The report says during the rest of this century,Africas population will grow from about 3.5 billion to 5.1 billion over the next 85 years.John is director of the United Nations Population Division.He says that in the past,researchers thought population growth in Africa would be similar to that of other areas.They expected slower growth rates as birth control use became more widespread.But he says those ideas were wrong.“The level of contraception use has continued to increase but slowlymore slowly than expected,and birth rate therefore has been falling less rapidly than expected,and the population therefore continues to grow somewhat more rapidly than we expected.”The new findings are based on a joint research project of the United Nations and the University of Washington.The researchers believe the population of Asia will reach five billion by 2050.That is up from the current 4.4 billion.And then it begins to decline.The researchers also believe that North America,Europe,Latin America and the Caribbean area will have a total population of below one billion.John says the pressure of feeding the rising population is likely to be less than that might be expected.“The relatively good news is that the world has been winning the race between population growth and food production.If you look back historically over the last 50 years,certainly for the world as a whole and for many most individual countries and regions,the increase in food production has outpaced the increase of population.”【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了一份预测未来世界人口增长趋势的报告。4Which area will experience the largest increase in population at the end of the century?AAsia.BAfrica.CEurope.DNorth America.B细节理解题。根据第二段的最后一句可知,非洲人口会增长1.6 billion;根据第五段的第一、二句可知,亚洲人口到2050年会增长0.6 billion,接着会下降;根据第五段的最后一句可知,欧洲、北美、拉丁美洲和加勒比海地区总人口不到1 billion。故选B。5“Contraception use” in the fourth paragraph refers to Aa method of expert predictionsBa way of avoiding growth in populationCa joint research into the rising populationDa potential technology for food productionB词义猜测题。根据第三段的第三句可知,他们预计避孕措施的普及会使人口出生率的速度减慢,故文中画线短语的意思与B项“避免人口增长的方法”相近,故选B。6Why is the pressure of feeding the rising population less than expected according to John?AExpert predictions are not exactly like what the facts happen.BBirth rates have always been falling less rapidly than we expected.CThe population grows less rapidly than population experts expected.DThe increase in food production has outpaced the increase of population.D细节理解题。根据第七段的“the increase in food production has outpaced the increase of population”可知,食物产量的增长超过了人口的增长,故选D。7What can be inferred from the passage?AThe worlds population will increase constantly.BThe population of Asia will rise by 5 billion by 2050.CJohn is optimistic about feeding the rising population.DPopulation growth in Africa was much slower than expected.C推理判断题。根据第七段的内容可知,John认为好消息是在人口增长与食物产量增长这场比赛中世界一直在取得胜利,并且食物产量的增长超过了人口的增长,故可推知选C。.完形填空(2017四川重点中学高三评估检测)It was just a simple sixletter word.When I was about thirteen,it had such a(n) 1 definition (定义) which tore my world apart.The sixletter word named cancer took many lives; 2 ,a close loved one of minemy grandfather. 3 my grandfather had such a disease,he never let it slow him down.One day he told me,“Jaz,I know that I have cancer,and some things may 4 from now on,but dont 5 that Im going down without a fight.” Those words came from the strength and courage that were his 6 He wasnt the type of person choosing to 7 and give up.If he had to fight,then hed fight.No 8 were asked.And that was what kept me through almost three years of warm,salty tears and_ 9 _ that things would get better.Yet,life without him was something I declared 10 I hated thinking of the possibilities of him 11 me,it was not something that I wanted to think about,but I did because I couldnt 12 my negative thoughts.Ive learned a lesson through the 13 of losing my grandfather.Losing him is more of 14 than it is extreme sadness.Yes,I have lost my best friend and hero,but that doesnt mean that Im going to hide in the corner and 15 the “what ifs” and “if onlys”I 16 to let myself do so.Just like him,he wasnt going down without a fight,and neither am II have to keep fighting although the situation becomes 17 He has suffered the pain,and I have suffered the 18 Cancer has won yet again,but that doesnt matter.He will always hold the title that he held on for two long,good years.I will not 19 my intelligence and sit on the couch for the rest of my life.He told me to do something,be someone.My only wish is for him to 20 see me make it.【语篇解读】作者的祖父虽然身患癌症,但是却勇于面对病魔,从不屈服。这让作者从中汲取了与生活中的痛苦抗争的力量。1A.comprehensiveBamazingCpainfulDdifferentC根据下文中的“tore my world apart”“pain”等内容可知,此处指作者认为这个六个字母的单词的定义令人感到痛苦。2A.particularlyBgraduallyCcertainlyDgenerallyA这个六个字母构成的单词是“cancer”,它夺去了许多人的生命,尤其(particularly)是作者所爱的人之一他的祖父。3A.SinceBAfterCWhenDAlthoughD作者的祖父虽然身患癌症,但是没有向疾病屈服,所以此处用Although引导让步状语从句。4A.disappearBchangeChappenDremainB作者的祖父对作者说,“我知道自己患了癌症,从现在开始,有一些事情会有所改变(change),但是不要认为(think)我会不抗争就倒下。”5A.admitBdemandCcomplainDthinkD参见上题解析。6A.personalityBadvantageCfavoriteDtalentA结合上一句话和本句中的“strength and courage”可知,此处指这些话源自作者祖父性格中的坚强和勇气。7A.burst outBtake downCbreak downDmake outC根据上文中的“dont 5 that Im going down without a fight”及下文中的“wasnt going down without a fight”“keep fighting”可知,作者的祖父不会因为疾病而精神崩溃并且轻言放弃。break down意为“垮掉,精神崩溃”,符合语境。8A.opinionsBquestionsCreasonsDexplanationsB根据上一句话可知,如果祖父不得不抗争,他就会抗争,而不去问为什么。9A.imaginingBsupposingChopingDbelievingC作者在祖父患病之后的三年里非常难过,一直希望(hoping)祖父的病情会有所好转。10A.impossibleBfortunateCstrangeDspecialA根据语境可知,在作者看来,没有祖父的生活简直是不可能的(impossible)。11A.scoldingBforgettingCmissingDleavingD此处指作者不愿意去想祖父因为患病而离开(leaving)自己的可能性。12A.rememberBgraspCstandDreplaceC虽然作者并不愿意考虑祖父可能去世的问题,但是却考虑了,因为自己实在不能承受(stand)自己消极的想法。13A.strugglesBpuzzlesCtroublesDdoubtsA根据上下文可知,此处指的应是作者曾在失去祖父的痛苦中努力挣扎(struggles),并从中得到了启示。14A.experienceBshockCmotivationDfortuneC根据语境可知,失去祖父的经历对作者来说更多的是一种动力,而不是极度的悲伤。motivation“动力,积极性”。15A.debateBguessCrecallDreciteD虽然作者最终还是失去了祖父,但是不会就此藏在某一个角落,独自去逐一列举(recite)那些“如果”和“要是就好了”,他拒绝(refuse)让自己这样做。16A.preferBrefuseCpromiseDhesitateB参见上题解析。17A.astonishingBdifficultCapparentDfrighteningB尽管情况变得困难(difficult),作者必须不断奋斗。18A.regretBpanicCsorrowDfailureC根据上文中的“extreme sadness”“pain”可知,此处指的是作者的祖父遭受了疼痛,而作者经受了悲伤。sorrow“悲伤,悲痛”,符合语境。19A.valueBabuseCimproveDwasteD根据句中的“sit on the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论