




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2016年全国专业技术人员职称英语等级考试 (综合类C)第1部分:词汇选项(第115题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。1The bestoptionwould be to cancel the trip altogetherAhopeBpartCdecisionDEstimate2He wasincrediblyrich.ArelativelyBseriouslyCextremelyDfairly3The idea was quitebrilliantApositiveBkeyCcleverDoriginal4.The course gives you basicinstructionin maintenance.AideaBtermCaspectDcoaching5I think I managed tograspthe main points of the lecture .AunderstandBCoverCproveDdiscuss6.Anything to do with aero planes and flyingfascinateshim.AaffectsBHelpsCworriesDInterests8I didntparticularlywant to go , but I had to .AmainlyBUsuallyCespeciallyDRapidly9You need feedback tomonitorprogress.AStopBachieveCaccessDcheck10Jensen is a dangerous man , and can be verybrutal.AcarelessBstrongCcruelDhard11.We are aware of thepotentialproblems.A.possible B.global C.ongoing D.central12.We must get to therootof the problem.AapproachBheartCcauseDsolution14All houses within 100 meters of the seas areat riskof flooding.Ain dangerBout of controlCbetween equalsDin particular15He needs the money reallybadly.Avery urgentlyBvery muchCvery quicklyDvery efficiently第2部分:阅读判断(第1622题,每题1分,共7分)下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。Time to Stop Traveling by AirTwenty-five years ago a young British man called Mark Ellingham decided that he wanted a change of scenery. So he went to Australia, stopping off in many countries beween. Healso decided to write about the experience and produced a guide for other travelers making similar journeys.In 1970, British airports were used by 32 million people. In 2004, the figure was 216 million. In 2030, according to government forecasts, it will be around 500 million. Its a growth driven by the emergence of low cost airlines, offering access to all parts of the world for less than 100.This has made ahuge contribution to global warming. One return flight from Britain to the US produces the same carbon dioxide (二氧化碳)as a years motoring (驾车). A return flight to Australia equals the emissions (排放)of three average cars for a year. And the pollution is released at a height where its effect on climate change is more than double that on the ground.Mark Ellingham built his business on helping people travel. Now he wants to help people stop at least by air.He is calling fora 100 green tax on all flights to Europe and Africa, and 250 on flights to the rest of the world. He also wants investment to create a low-carbon economy,as well as a halt to airport expansion.Mark Ellinghams commitmentis important because his readers arent just the sort of young and adventurous people who would happily jump on a plane to spend a weekend exploring a foreignculture. They are also the sort of people who say they care about the environment.Its a debate that splits people down the middle.The tourist industry has responded by offering offsetting (补偿) schemes. A small increase in the price of a ticket is used to plant trees.But critics say that it is not enough to just be carbon neutral. We should be actively cuttingback on putting greenhouse gases into the atmosphere. And for the average person,making a plane journey will be his or her largest contribution to globalwarming. It may be good to repair the damage we do. But surely it is better notto do the damage in the first place.16. Mark Ellingham spent quite a few days in China on his way to Australia 25 years ago.A. Right B. WrongC.Not mentioned17. Traveling from Britain to any other part of the world may cost you less than 100.A. Right B. Wrong C.Not mentioned18. A round trip flight from Britain to Australia produces the same amount of carbon dioxide as three average cars do in a year.A. Right B. Wrong C.Not mentioned19. Mark Ellingham has never hesitated toencourage people to travel byA. Right B. Wrong C.Not mentioned20. Mark Ellinghams readers are not interested inenvironmental protection.A. Right B. Wrong C.Not mentioned21. Critics argue that the best way to protect ourenvironment is not to do any damage to it.A. Right B. Wrong C.Not mentioned22. Mark Ellingham will collaborate with thecritics in his efforts to fight global warming.A. Right B. Wrong C.Not mentioned第3部分 概括大意与完成句子(第2330题,每题1分,共8分) 下面的短文后有2项测试任务:(1)第23 26题要求从所给的6个选项中为指定段落每段选择1个最佳标题;(2)第27 30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定一个最佳选项。Feed the World with Potatoes1. As food prices continue to rise rapidly,there is growing concern about the effect it will have among the worlds poor.2. Increasingly, experts are looking to thepotato as a possible low-cost solution to feeding the hungry. To emphasize the issue, the United Nations has called the potato “a hidden treasure” and named 2008 the International Year of the Potato. Heres how potatoes could end the food crisis.3. The potato matures more quickly, on less land and in harsher climate than most other major crops. Up to 85 percent of the plant is eatable, compared with around 50 percent of cereals. Its broad adaptability to a wide variety of farming systems is also note worthy.4. Potatoes are an excellent source of complex carbohydrates, which is release their energy slowly, and have only 5 percent of wheat s fat content. They contain only a quarter of the calories of bread and,according to the Potato Center, when boiled, potatoes have more protein and nearly twice the calcium as corn. Additionally, they are good source of vitamin C, iron, potassium(钾)and zinc(锌). A. Potatoes Lower InflationB. Major Food CropsC. Healthy FoodD. Higher OutputE. Growing Importance of PotatoesF. High Price5. The food and Agriculture Organization recently surveyed food price inflation in over 70 of the poor countries. Cereal price inflation was much higher and far more widespread than for potatoes. A significant factor behind the potato s affordability is the fact that unlike other agriculture products, the potato is not yet a global commodity, and has therefore not attracted speculative investors. Raw potatoes are heavy and carrot during transmit, so global trade has been show to take off. Also, potatoes are susceptible(易受影响的) to infection with disease, hindering(阻碍) export. According to analysts estimates, less than 5 percent of potatoes are traded internationally, with prices driven primarily by local tastes instead of international demand.23. Paragraph 2 B24. Paragraph 3 D25. Paragraph 4 C26. Paragraph 5 A27. The potato is cheap because E28. The whole world is concerned about food prices because B29. Many peopleeat potatoes because C30. The potato isnot yet a global commodity because F A. it has remained a controversial issueB. they are rising rapidlyC. they are very nourishingD. nobody eats itE. its yield is highF. raw potatoes can decay easily during transit第4部分:阅读理解(第3145题,每题3分,共45分)下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。第一篇 Covering the Coast All by HimselfUniversity life is in no way cheap in Canada. It costs Peter Kemp, a computer science major at the British Columbia Institute of Technology in Vancouver, C$18,000 a year.Amazingly, the 21-year-old is covering the cost by himself.For the past three years, Kemp has done a range of part-time jobs to pay for his tuition and living expenses. Last semester alone, he worked five jobs for 32-40 hours a week. Life is busy, but Kemp enjoys it.“Doing part-time jobs gives me economic independence,” said Kemp, who will begin his senior year this fall. “Having economic independence gives me the ability to take control of my life and make my own decisions,” said Kemp. “It has also helped me understand the value of money.Among Kemps five jobs last semester, two were on campus. For one, he helped maintain the universitys computer labs. For the other, he worked at the IT service desk to help students and teachers solve their computer problems. He also worked for a small company that develops GPS systems. This job paid him well at C$27 an hours.“These jobs made me put what Ive learned in university to practical use,” Kemp said.“I accomplished creative and imaginative tasks by applying my abilities to thework. ”Good time management skills help Kemp balance work and study. Hes a top student in his class. And he will be the student association chairman for his department beginning next semester. Its a position that he has desired for a long time.“It will give me the opportunity to be the voice for my fellow students and make a difference,” says Kemp.“I believe one of the key secrets to juggling(应付)everything is toavoid putting off tasks. This can leave you stressed and reduce the quality ofyour work and health,” he said.“I often make a list of the things I need to do each day and rank them by their importance. The list helps me decide what task I should do first and when I should complete it. Remember to ask for help when you think you cant finish something on time, or can t finish it by yourself. ” 31Who isPeter Kemp?AA computer studentBAn American studentCA French studentDA British student32 How did he manage to pay his tuition and living expenses?AHe did a variety of part-time jobs.BHe wona few scholarships.CHe borrowed money from his parents.DHe obtained cheap loans from the bank.33Which of the following is NOT directly mentioned in the passage as an advantage of having economic independence?Ait makes one understand that life is not easy.Bit helpsone know the value of money.Cit gives one the ability to control his or her life.Dit enable one to make his or her own decisions.34 Kemp is able to balance work and study due to hisAstrong will power.Bexceptional intelligence.Cdesire to become a leader.Dgood management of time.35The phrase “putting off” in Paragraph 7 meansAperforming.Bfulfilling.Cfinishing.Dpostponing第二篇 Ethnic Tensions in BelgiumBelgium has given the world Audrey Hepburn Rene Magritte (surrealist artist), the saxophone(萨克斯管)and deep-fried potato chips that are somehow called French.But the story behind this flat, twice-Beijing-size country is of a bad marriage between two nationalities living together that cannot stand each other. With no new government, more than a hundred days after a general election, rumors run wild that the country is about to disappear.We are two different nations, an artificial state. With nothing in common except a king, chocolate and beer. Said Filp Dewinter, the leader of the Flemish Bloc, the extreme-right Flemish party.Radical Flemish separatists like Mr Dewinter want to divide the country horizontally along ethnic and economic lines: to the north. Flanderswhere Dutch (known locally as Flemish) is spoken and money is increasingly made; to the south. French-speaking Wallonla, where today old factories dominate the landscape.The area of present-day Belgium passed to the French in the 18th century. Following the defeat of Napoleon in 1815. Belgium was given to the kingdom of the Netherlands, from which it gained independence as a separate kingdom in 1830.Since then, it has struggled for cohesion(结合).Anyone who has spoken French in a Flemish city quickly gets a sense of the mutual hostility that is part of daily life there.But there are reasons Belgium is likely to stay together, at least in the short term.The economies of the two regions are tightly linked, and separation would be a financial nightmare.But there is also deep resentment in Flanders that its much healthier economy must subsidize(补贴)the south, where unemployment is double that of the north. French speakers in the south, meanwhile, favor the status quo(现状).Belgium has made it through previous threats of division. Although some political analysts believe this one is different, there is no panic just now.We must not worry too much. said Baudouln Bruggeman, a 55-year-old school-teacher. Belgium has survived on compromise since 1930. You have to remember that this is Magrittes country, the country of surrealism. Anything can happen.36. Who was Magritte?A.A French novelistB.A saxophonistC.A separatistD.A surrealist artist37. when did Belgium become an independent kingdom?A.in 1800B.in 1830C.in 1815D.in 193038. Which statement about Belgium is NOT true?A.it is twice as big as Beijing.B.it has two major ethnic groups.C.it has gone through quite a few threats of division.D.it has no government. 39. what does the passage mainly talk about?A.Surrealist artists.B.Belgiums economy.C.Cultural clashes in Belgium.D.Music in Belgium.40. The word stand in Paragraph 2 means_.A.handleB.meetC.combineD.bear第三篇 Electric BackpackBackpacks are convenientThey can hold your books,your lunch,and a change of clothes,leaving your hands free to do other thingsSomeday,if you dont mind carrying a heavy load,your backpacks might also power your MP31player,keep your cell phone running,and maybe even light your way homeLawrence CRome and his colleagues from the University of Pennsylvania in Philadelphia2 and the Marine Biological Laboratory in WoodsHole3,Mass4,have invented a backpack that makes electricity from energy produced while its wearer walks In military actions,search-and-rescue operations,and scientific field studies,people rely increasingly on cellphones,global positioning system (GPS) 5 receivers,night-vision goggles,and other battery powered devices to get around and do their workThe backpackselectricity- generating feature could dramatically reduce the amount of a wearers load now devoted to spare batteries,report Rome and his colleagues inthe Sept9 Science6The backpacks electricity-creating powers depend on springs used to hang a cloth pack from its metal frameThe frame sits against the wearers back,and the whole pack moves up and down as the person walksAgear mechanism converts vertical movements of the pack to rotary motions of an electrical generator,producing up to 74 wattsUnexpectedly,tests showed that wearers of the new backpack alter their gaits in response to the packsoscillations,so that they carry loads more comfortably and with less effort than they do ordinary backpacks Because of that surprising advantage,Rome plans to commercialize both electric and non-electric versions of the backpackThe backpack could be especially useful for soldiers,scientists,mountaineers,and emergency workers who typically carry heavy backpacksFor the rest of us,power-generating backpacks could make it possible to walk,play video games,watch TV,and listen to music,all at the same timeElectricity-generating packs arent on the market yet,but if you do get one eventually,just make sure to look both ways before crossing the street!41.Backpacks are convenient because they can A. change your gaitsB. reduce your loadC. free your handsD.control your MP3 player42.What is the most important feature of the backpack invented byLawrence C.Romeand his colleagues?A. It produces electricity while the wearer walks.B. It is easy to carry.C. It is fashionable.D.It can be used in military actions and scientific studies.43.The word springs inParagraph 3 means . A. something that returns to its original shape afterbeing pressed.B. the act of jumping or leaping. C. the first season of the yearD. places where water comes up naturally from the ground.44.Accordingto Paragraph 4,what does Rome plan to do?A. make the backpack more comfortable for the wearer.B. put both versions of the backpack on the market.C. replace the non-electric version with the electric one.D. promote the backpack in an newspaper or on television.45.What isimplied in “if you do getoneeventually,just make sure to took both ways before crossing thestreet!? A. You will be too excited to listen to music. B. it is not fashionable to wear such a backpack. C. It is unwise of you to have such a backpack.D. the backpack may be a cause of an accidents.第5部分补全短文(第4650题,每题2分,共10分)下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文。请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 US Signs Global Tobacco TreatyThe United States has taken the first step toward approving a global tobacco treaty that promises to help control the deadly effects of tobacco use throughout the world. Health and Human Services Secretary Tommy Thompson signed the Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) this week at the United Nations. F (46)The FCTC was developed by the World Health Organization and approved by members of the World Health Assembly,including the United States,last year. D (47)For instance, cigarettes sold in those countries would have to have health warnings on at least 30% of the front and back of every pack. E (48)It also requires bans on tobacco advertising, though there are some exceptions for countries like the United States, where the Constitution prohibits such an outright ban. C (49) The World Health Organization estimates that tobacco use kills nearly 5 million people worldwide every year. In the US alone, about 440,000 people die each year from tobacco-related illnesses; about one-third of
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖南怀化市会同县招聘事业单位工作人员7人模拟试卷及答案详解(名校卷)
- 2025年福建省福清市中医院招聘18人模拟试卷及答案详解(全优)
- 2025年福建省泉州文旅集团招聘3人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025江西中小学教师招聘考试南昌考区模拟试卷及一套答案详解
- 2025年临沂兰陵县教育系统部分事业单位公开招聘教师(5人)模拟试卷带答案详解
- 2025年河南中医药大学招聘高层次人才83人+考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025广西贵港市公安局港北分局招聘警务辅助人员62人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解
- 2025河南新乡事业单位招录203人考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 2025内蒙古土地资源收储投资(集团)有限公司常态化招聘急需紧缺专业人员50人模拟试卷及答案详解(考点梳理)
- 2025甘肃陇南市人民检察院招聘司法警察辅助人员5人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 广西检测协会试题(钢结构检测综合)判断题(1-375)
- 医院感染判定标准与流程
- 我的祖国音乐教学课件
- 中医学课件幻灯片模板
- (高清版)DB11∕T 2440-2025 学校食堂病媒生物防制规范
- 青少年亚文化现象解析-洞察阐释
- 化肥产品生产许可证实施细则(二)(磷肥产品部分)
- 移动支付网络安全学习心得体会
- 茶评员职业技能竞赛考试题库-下(多选、判断题部分)
- 护士职业素养课件下载
- 2025年重庆文化旅游集团有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
评论
0/150
提交评论