2020版高考英语一轮复习Unit5Themeparks高考拆组训练新人教版必修4.docx_第1页
2020版高考英语一轮复习Unit5Themeparks高考拆组训练新人教版必修4.docx_第2页
2020版高考英语一轮复习Unit5Themeparks高考拆组训练新人教版必修4.docx_第3页
2020版高考英语一轮复习Unit5Themeparks高考拆组训练新人教版必修4.docx_第4页
2020版高考英语一轮复习Unit5Themeparks高考拆组训练新人教版必修4.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 5 Theme parks练(一)语言运用组块专练练准度(限时:25分钟).完形填空It was a sunny day when my dad and I were arriving at his company. We _1_ the car and got out of it. I _2_ and saw a gray thing on the ground. I thought it was a _3_, but it started to move. As we approached we _4_ that it was a small wounded dog.We were so moved by the _5_ that we decided to help the _6_ dog. We bought some dog food in the store across the street and got some _7_ water for the dog in order to help him regain _8_.He was desperate _9_ while we were giving him the food and water he almost _10_ his head in them. Once he had eaten we encouraged him to move; _11_, he could not. My dad tried to take him in his arms, but he started barking due to a wounded bleeding paw. _12_, we made a decision to carry him on a small stretcher (担架) to our _13_.Rapidly, we took him to the vets for him to receive _14_ treatment. The vet told us that he had a broken leg and that he had been _15_ for days. He got out of the vets office after 5 days of _16_, and we decided to look for a _17_ for him.He was finally _18_ by one of my dads workers and is living _19_. In conclusion, I learned from this that everybody can do an act of kindness. Everyone _20_ a second chance to be happy.语篇解读:本文为一篇记叙文。作者讲述了自己和父亲一道救助一只受伤的狗,最终狗被一个好心人收养的经历。通过这个故事,作者告诉我们每个人都能尽一份爱心,每个人都拥有再次快乐的机会。1.A.leftBparkedCdroveDboarded解析:选B根据上文中的“were arriving at his company”及下文中的“got out of it”可知,作者和父亲把车停(parked)好后下了车。2A.looked aroundBcame upCpassed byDwent away解析:选A作者环顾(looked around)四周,看见地面上有一个灰色的东西。pass by“路过,经过”;go away “走开,离开”。3A.plastic boxBrubbish binCgarbage bagDmetal can解析:选C作者以为它是一个垃圾袋,但是它开始移动了。根据上文的“saw a gray thing on the ground”和下文的“it was a small wounded dog”可知,只有garbage bag和gray thing, dog能联系起来。4A.rememberedBadmittedCexpectedDrealized解析:选D当作者和父亲走近时,他们才意识到那是一只受伤的小狗。remember“记得,记住”;admit“承认”;expect“期待,期望”;realize“意识到”。5A.sceneBviewCconditionDsituation解析:选A作者和父亲被眼前的这一幕(scene)打动了,决定帮助这只可怜的小狗。condition“状态,状况”;situation“情况,局面”。6A.luckyBmissingCpoorDlovely解析:选C参见上题解析。poor“可怜的,不幸的”。7A.pureBsaltyCsweetDdelicious解析:选A作者和父亲在街对面的商店买了一些狗粮并弄了一些纯净(pure)水来帮助它恢复体力。8A.powerBstrengthCenergyDspirit解析:选B参见上题解析。power“动力”;strength“体力,力气”;energy“精力”;spirit“精神”。9A.even ifBas ifCso thatDin that解析:选C前后句之间是原因和结果的关系,故用so that“因此,结果”引导结果状语从句。in that“因为”,引导原因状语从句。10A.hurtBabandonedCshookDburied解析:选D根据上文中的“He was desperate”可知,小狗非常需要食物和水,因此当作者和父亲提供给它食物和水时,它差点儿把它的头埋(buried)在其中。11A.thereforeBbesidesCinsteadDhowever解析:选D小狗一吃完,作者和父亲就鼓励它动一动,但是,它动弹不得。根据语境可知,本空应填表示转折的however。12A.In the endBAt firstCIn factDAt one time解析:选A最后,作者和父亲决定用小担架把狗带到他们的车上。in the end“最后”;at first“起初”;in fact“事实上”;at one time“一度”。13A.carBcompanyChomeDoffice解析:选A参见上题解析。14A.affordableBfreeCimmediateDavailable解析:选C很快,作者和父亲带小狗去看了兽医,以便它能得到及时的治疗。affordable“负担得起的”;immediate“立即的,即刻的”;available“可利用的,可得到的”。15A.continuingBstrugglingCsurvivingDstarving解析:选D根据常识可知,兽医应是对狗的身体状况作评论,故此处应表示“兽医告诉我们它腿受伤了,而且饿了好几天”,故选starving“挨饿”。上文的“He was desperate”也是暗示。16A.operationBrecoveryCexerciseDadjustment解析:选B经过五天的恢复(recovery),小狗得以从兽医诊所出来了,作者和父亲决定为它找一个家。17A.hospitalBunitCmarketDfamily解析:选D参见上题解析。18A.supportedBadaptedCreceivedDadopted解析:选D根据上文提到的作者和父亲要给狗找一个家的内容可知,作者父亲公司的一名工作人员最终收养(adopted)了这只狗。support“供养,支持”;adapt“适应”;receive“收到”。19A.happilyBpositivelyCeasilyDsimply解析:选A结合全文来考虑,这只受伤的狗被作者和父亲救助,然后又被好心人收养,问题最终被圆满地解决,故happily最契合全文主旨。下文中的“to be happy”亦是提示。20A.demandsBdeservesCallowsDshares解析:选B作者通过救治受伤的狗得出启示:每个人都能尽一份爱心,每个人都值得(deserves)拥有再次快乐的机会。demand“需要”;allow“允许”;share“分享”。.语法填空Now, Id like to share what I _1_ (learn) through Travelling Guide a few weeks ago.Thousands of visitors each year enjoy Haleakala National Park, one of the _2_ (unusual) national parks in the United States, on the island of Maui. Ships stop at the island and buses take _3_ (group) of visitors to see the huge volcano there. Visitors also may take a walk in the rain forest _4_ (create) by the volcano thousands of years ago.The park offers visitors a sight of nature at _5_ majorities of people never have the chance to take a look. At the top of Haleakala, _6_ (look) down inside what is the most active part of the volcano, we can see that the volcano has left thousands of different shapes of lava (熔岩) stone ever since. Hundreds of years _7_ rain and bright sun have cut long paths in the stone. There are mainly 3 stone areas. One big area seems _8_ (be) deep and dark red. _9_ two areas seem almost yellow and green. It looks as if someone spilled (泼洒) many colors of paint over the huge areas. The lava stone areas are _10_ (color) because the lava is rich in many kinds of minerals.语篇解读:本文是一篇说明文,介绍了哈雷阿卡拉国家公园。1learned/learnt考查动词时态。根据本句中的时间状语“a few weeks ago”可知,该空应用一般过去时。2most unusual考查形容词最高级。此处表示“美国最不同寻常的国家公园之一”,这里应用形容词的最高级修饰national parks,故该空填most unusual。3groups考查名词复数。根据上文中的“Thousands of visitors”可知游客很多,又因group是可数名词,这里表示“成群的游客”,故用group的复数形式。4created考查非谓语动词。分析该句结构可知,forest后面的部分作定语修饰rain forest,且rain forest与动词create之间在逻辑上是被动关系,故用过去分词作定语。5which考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,且在定语从句中作at的宾语,代指a sight of nature,故填which。6looking考查非谓语动词。分析句子结构可知,该句中第二个逗号后面的部分是主句,空处为非谓语动词作状语,look与其逻辑主语we之间构成逻辑上的主动关系,故此处用现在分词形式。7of考查介词。of用于month, year等名词后以表示某状态或活动持续的时长。8to be 考查非谓语动词。seem to do sth.为固定用法。9Another考查代词。根据上文中的3 stone areas 和One big area可知,这里用Another。Another two areas表示“另外两个地区”。10colorful考查形容词。该空作表语,说明主语的性质、状态,故用形容词。colorful表示“色彩丰富的”。练(二)第四部分写作增分专练练规范(限时:40分钟).应用文写作(2019浙江金华模拟)现在很多高中都开设有各种各样的社团活动,如何协调学习与社团活动的关系一直是学生们必须面对的问题,请你根据以下提示用英语写一篇短文。1简要描述问题;2提出可行建议。注意:1.词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考范文:Many high schools allow for clubs.However, how to balance study and club activities has always been a concern for students.Here are my tips.Firstly, put study in the first place, because our first responsibility is learning all we can from classes.Then draw up a schedule.When making a schedule, be sure to leave enough studying time.Finally, select a club carefully.We should choose wisely among clubs we are truly interested in and those that will help on our way to success.Only when we balance them well can we have great high school years!.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。For years, humans have made war with the dandelion (蒲公英). Most people consider dandelions annoying weeds, and try to get rid of them. They usually pull them up by the roots, or use chemicals to kill the plants. But our war with the dandelion may soon be over.Although dandelions are considered weeds, its no secret that dandelions have their uses. Young dandelion leaves make a delicious salad. Dandelion plants have a long, thin root called a taproot, which grows deep into the soil. The taproot creates paths in the soil, which allow water and air to mix in and keep soil healthy. Dandelion flowers also attract ladybugs, which can help kill small insect pests in gardens. However, most people still think of dandelions as simple weeds. Its the sap(汁液), though, that just might change their minds.If youve ever picked a dandelion, youve probably noticed the milky sap that comes out from the stem. Dandelion sap is a natural source of rubber (橡胶). Around 30,000 different products are made from rubber today. Most of these products are made from rubber that comes from the rubber trees. But there are problems with these products. Some people have a serious allergy (过敏症) to this kind of rubber. And for some reason, many of the rubber trees on our planet are now dying off. These trees take years to grow, so they are not easy to replace.Scientists are starting to look at dandelion sap as a possible good source of rubber for the future. Dandelions are easy to plant and they grow quickly. People who are allergic to rubber products made from rubber trees are not likely to be allergic t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论