




已阅读5页,还剩22页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
靖远一中 2019届9月月考试卷高三英语注意事项:1答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does Maria think of studying English abroad?A. Useful and necessary. B. Useful but expensive. C. Useless and expensive.2. What are the speakers doing?A. Enjoying their honeymoon. B. Attending a wedding. C. Seeing a movie.3. What does the woman mean?A. The man should buy the suit.B. The man should change his job.C. The color of the suit is not suitable.4. Who will probably hold a party?A. The womans friend. B. The man. C. The mans friend.、5. Why does the woman ask the man to come?A. She feels cold.B. She wants to order some food.C. Something is wrong with the soup.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What was the robber like?A. Dark skin and long black hair.B. Dark skin and short brown hair.C. Brown skin and short black hair.7. What does the woman remember about the robbers clothing?A. His T-shirts color. B. His trousers style. C. His jeans color.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where is Julia Swan?A. In Shanghai. B. In New York. C. In California.9. What did Julia ask the speakers to do?A. Attend her art lesson. B. Work at Fudan University. C. Visit her when theyre free.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats wrong with the mans camera?A. Its battery runs out very quickly.B. Its button doesnt work properly.C. Its screen always goes black.11. How long has the man had the cam era?A. A week. B. Half a month. C. A month.12. What is the womans attitude?A. Impatient. B. Sincere. C. Rude.听第9段材料,回答第13至16题。13. What kind of flowers does the man order?A. A dozen red carnations. B. A dozen yellow carnations. C. A dozen pink roses.14. Where should the flowers be sent?A. No.84, WM Street. B. No.48, MW Road. C. No.84, MW Street.15. What does the man require the woman to do at last?A. Call him to confirm the information.B. Call before delivering the flowers.C. Help him write a letter.16. What can we learn from the conversation?A. The flowers are for the mans mom.B. The man will pay for the flowers in cash.C. The flowers will be delivered to the mans home.听第10段材料,回答17至20题。17. Where will the recycling campaign be held?A. In a school. B. In a radio station. C. In a recycling center.18. When will the recycling campaign begin?A. At 8:00 am on July 8th. B. At 10:00 am on July 10th. C. At 10:00 am on July 18th.19. Why does the speaker ask the listeners to bring cans?A. To use them to play games.B. To put them in the special recycling bins.C. To learn how to sort household rubbish.20. How can the listeners know more about the recycling campaign?A. By making a call. B. By listening to the radio. C. By reading the newspapers.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15分,每小题2分,共30分)阅读下列短文,从每题给出的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAs free as they make us, mobile phones still need to stay close to a power source. Soon that may change with green power.Three Chilean students got the idea for a plant-powered device(装置) to charge their cellphones, while sitting in their schools outdoor courtyard during a break from exams, with dead mobile phones. Then, one of them had an aha moment.“It occurred to Camila to say about plants,”said inventor Evelyn Aravena. “Why dont you have a socket, if there are so many plants? After that, we thought, why dont they have a charging outlet? Because there are so many plants and living things that have the potential to produce energy, why not?”Their inventiona small biological circuit called E-Kaiauses the energy plants to produce during photosynthesis(光合作用). A plant uses only a small part of that energy and the rest goes into the soil, and thats where the E-Kaia collects it. The device plugs into the ground and then into your phone.Its the most amazing project Ive ever seen in my life, plain and simple. They brought this original model, and it worked and thats when it all changed, at least from my personal point of view and I began to support them. said Mauricio Cifuentes.The device solved two problems for the engineering students they needed an idea for a class project, and an outlet to plug in their phones.Looking for a place to charge the notebook, which had no power, and the mobile phones, we werent able to find anything because all the other students were in the same state of madness trying to find a place to charge their devices, said Aravena.But plants are everywhere, and the biocircuit makes the best of their excess(过多的) power.The E-Kaia doesnt carry much charge but its powerful enough to completely recharge a mobile phone in less than two hours.The student inventors have applied for patents on their technology, and expect the E-Kaia to go on sale in December 2016.1. How could the students get the green power idea?A. By carrying out an experiment.B. Just from an occasional thought.C. With the support of their professors.D. Inspired by the information in a science book.2. The device collects power by using _.A. photosynthesisB. a small biological circuitC. energy plantsD. the electricity stored in the device3. What can we learn from what Mauricio Cifuentes said?A. He intended to buy the patent.B. He invented the original device.C. He showed great interest in the device.D. He attempted to produce the device in large numbers.4. What might be the best title for the passage?A. A New Device to Change the WorldB. Green Power - A New and Potential SourceC. Chilean Students Find A Green Way to Charge PhonesD. A New Device Invented by Chilean Students Will Be on Sale【答案】1. B 2. B 3. C 4. C【解析】本文叙述的是,学生们一个偶尔的想法得到green power idea,该装置通过使用小型生物电路来收集电力。【1题详解】B推理判断题。根据第二段Three Chilean students got the idea for a plant-powered device(装置) to charge their cellphones, while sitting in their schools outdoor courtyard during a break from exams, with dead mobile phones. Then, one of them had an aha moment.可知学生们得到green power idea只是来自一个偶尔的想法。故选B。【2题详解】B细节理解题。根据第四段第一句Their inventiona small biological circuit called E-Kaiauses the energy plants to produce during photosynthesis(光合作用).可知该装置通过使用小型生物电路来收集电力。故选B。【3题详解】C推理判断题。根据第五段Its the most amazing project Ive ever seen in my life, plain and simple. They brought this original model, and it worked and thats when it all changed, at least from my personal point of view and I began to support them. said Mauricio Cifuentes.可知,Mauricio Cifuentes他对这个装置表现出极大的兴趣。故选C。【4题详解】C主旨大意题。根据第一段As free as they make us, mobile phones still need to stay close to a power source. Soon that may change with green power.和根据最后一段The student inventors have applied for patents on their technology, and expect the E-Kaia to go on sale in December 2016.可知本文最佳主题是C项,Chilean Students Find A Green Way to Charge Phones。【名师点睛】抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。比如本题第4小题就是主旨大意题。根据第一段As free as they make us, mobile phones still need to stay close to a power source. Soon that may change with green power.和根据最后一段The student inventors have applied for patents on their technology, and expect the E-Kaia to go on sale in December 2016.可知本文最佳主题是C项,Chilean Students Find A Green Way to Charge Phones。BMore than great drinks, great rewardsEnjoy all the benefits and more with your membership to our Loyalty Program! Whenever you pay with your membership account, youll earn a Star.Collect more Stars, earn more rewards.Three ways to join usBuy a Starbucks Card handy to create an account.Track your Stars online, and well send an email when youve earned a reward.You can also join from your phone.Download the Starbucks App.One of the most exciting benefits of being a member is using our mobile app to: pay for purchases; view your Stars and rewards; access iTunes Pick of the Week; see current offers.Or you can join with specially marked coffee purchased at the grocery store.Enter your Starcode (limit 2 per day).Look for the Starcode symbol on specially marked Starbucks products where you buy groceries.Three levels with increasingly greater rewardsTo reach each level in our Loyalty Program, you need to collect more Stars. ( Remember, to earn a Star you must pay with a registered Starbucks Card. )Welcome levelTo earn your first rewards, just register a Starbucks Card.Birthday drink or treat on us; birthday coupon (优惠券) for 15% off a purchase at StarbucksS.Green levelCollect 5 Stars within 12 months and youll be in the Green level.What is included in the Welcome level plusFree in-store refills (续杯) on hot or iced brewed coffee or teaGold levelCollect 30 Stars within 12 months and youre at the Gold level.What is included in the Green level plusA free food or drink item after another 12 Stars earnedPersonalized Gold Card5. Which of the following is a way you can apply for membership?A. To enter a Starcode from specially marked Starbucks products.B. To buy a Starbucks Card over the phone.C. To update the Starbucks App from the official website.D. To buy a drink at a Starbucks on weekends.6. With the Starbucks App, you can _.A. change the prices B. earn a StarC. pay for rewards D. view current offers7. With a Starbucks Card of Green level, you will get _.A. a free cake B. personalized Green CardC. free in-store refills D. all purchases 15% off【答案】5. A 6. D 7. C【解析】试题分析: 想要体验星巴克更多美味的饮料吗?有银星级会员(Welcome Level)、玉星级会员(Green Level)和金星级会员(Gold Level)。 赶快成为星享俱乐部会员,开始您的惊喜之旅吧!【5题详解】A细节理解题。根据“Or you can join with specially marked coffee purchased at the grocery storeEnter your Starcode(limit 2 per day)Look for the Starcode symbol on specially marked Starbucks products where you buy groceries”可知,加入会员的第三种方法就是找带有星巴克标志的产品 。因此选A【6题详解】D细节理解题。由“One of the most exciting benefits of being a member is using our mobile app to:pay for purchases; view your Stars and rewards; access iTunes Pick of the Week; see current offers”可知,星巴克应用可以查看当前提供的服务 ,故选D【7题详解】C细节理解题。由文章“Free in-store refills(续杯)on hot or iced brewed coffee or tea”可知,绿色会员可以享受免费续杯。故选C。考点 :广告类阅读。CI was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled(贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.War broke out one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute without a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled(爬) under her covers, weeping. Obviously, that was something she should not go through alone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart, Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didnt noticed Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me. “Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.8. What made Kate angry one evening?A. She couldnt find her books.B. She heard the author shouting loud.C. She got the news that her grandma was ill.D. She saw the authors shoes beneath her bed.9. The author tidied up the room most probably because_.A. she was scared by Kates angerB. she hated herself for being so messyC. she wanted to show her careD. she was asked by Kate to do so10. How is Paragraph 1 mainly developed?A. By analyzing causes.B. By showing differences.C. By describing a process.D. By following time order.11. What might be the best title for the story?A. My Friend KateB. Hard Work Pays OffC. How to Be OrganizedD. Learning to Be Roommates【答案】8. D 9. C 10. B 11. D【解析】试题分析: 作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而达成和好。作者从中懂得一个道理:让步、整理房间和坚持是处理室友关系的关键视频【8题详解】D细节题。从第二段I heard her screaming. “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me.等句可知,室友生气是因为作者乱丢乱放的鞋子,故选择D【9题详解】C推断题。从第四段All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.一句可知,作者整理房间是出于对室友悲伤的同情而表达自己的关切,故选择C【10题详解】B细节理解题。根据第一段Each of her objects had its place, but mine always hid somewhereShe even labeled(贴标签)everythingI always looked for everythingOver time,Kate got neater and I got messierShe would push my dirty clothing over,and I would lay my books on her tidy deskSo we both got tired of each other作者与室友在日常习惯上的种种差异,故选择B【11题详解】D主旨大意题。文章最后作者表达了自己叙述这个故事的意图:就是懂得了与室友相处的关键,故选择D考点:故事类阅读DGrey clouds move as low as smoke over the treetops at Lolo Pass. The ground is white. The day is June 10.It has been snowing for the past four days in the Bitterroot Mountains. Wayne Fairchild is getting worried about our trek over the Lolo Trail-95 miles from Lolo Montana to Weippe in Idaho, across the roughest country in the West. Lewis and Clark were nearly defeated 200 years ago by snowstorms on the Lolo. Today Fairchild is nervously checking the weather reports. He has agreed to take me across the toughest, middle section of the trail.When Lewis climbed on top of Lemhi Pass,140 miles south of Missoula, on Aug.12,1805,he was astonished by what was in front of him; “high mountain chains still to the West of us with their tops partially covered with snow.” Nobody in what was then the US knew the Rocky Mountains existed, with peaks twice as high as anything in the Appalachians back East.Today their pathway through those mountains holds more attraction than any other ground over which they traveled, for its raw wilderness is an evidence to the character of two cultures: the explorers who braved its hardships and the Native Americans who prize and conserve the path as a sacred (神圣的)gift. It remains today the same condition as when Lewis and Clark walked it.The Lolo is passable only from July to mid-September. Our luck is holding with the weather, although the snow keeps getting deeper. As we climb to Indian Post Office, the highest point on the trail at 7,033 ft, we have covered 13 miles in soft snow, and we hardly have enough energy to make dinner. After a meal of chicken, I sit on a rock on top of the ridge (山脊).There is no light visible in any direction, not even another campfire. For four days we do not see another human being. We are occupied with the things that mix fear with joy. In our imagination we have finally caught up with Lewis and Clark.12. We learn from the text that before 1805 .A. The Rocky Mountains were wholly covered with snowB. there were no people living in the western part of AmericaC. no Americans knew of the existence of the Rocky MountainsD. the Appalachians were the western frontier of the United States13. We learn from the text that the Lolo Pass .A. has changed a lot since 1805B. is the meeting point of three culturesC. remains much the same as it was 200 years agoD. now attracts a large number of tourists to visit14. Judging from the text, Lewis and Clark were most probably .A. two native IndiansB. explorers of the early 19th centuryC. merchants who did business with the IndiansD. travelers whose curiosity took them over the Lolo Pass15. We can infer from the text that when crossing the Lolo Pass the author .A. was attempting the impossibleB. was trying to set a world recordC. was following the trail of Lewis and ClarkD. was fighting with weather and taking unnecessary risks【答案】12. C 13. C 14. B 15. C【解析】本文记录的是一次追寻前人足迹的探险,尽管天气、路程等的艰难,但是在作者看来却是已经赶上了以前的探险者。【12题详解】细节理解题。根据第二段Nobody in what was then the US knew the Rocky Mountains existed, with peaks twice as high as anything in the Appalachians back East.可知,我们从文中了解到在1805年之前没有美国人知道落基山脉的存在。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段最后一句It remains today the same condition as when Lewis and Clark walked it.可知,我们从文中了解到Lolo Pass和200年前的情况基本相同。故选C。【14题详解】推理判断题。根据文章的描述以及第三段the explorers who braved its hardships and the Native Americans who prize and conserve the path as a sacred (神圣的)gift.的提示可知,他们是探险者。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的描述可知,作者他们是沿着Lewis and Clark的足迹进行探险的。故选C。第二节 (共5小题;每小题2分, 满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Here are some ways parents can use to encourage a healthy self-image in their children.Teach what real value is. I think kids sometimes are confused about values. How valuable you are is not measured by how pretty you are on the outside. _16_ We were watching the Osca
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025内蒙古赤峰市红山区崇文实验学校教师招聘14人考前自测高频考点模拟试题有完整答案详解
- 2025甘肃庆阳市庆城县事业单位引进高层次和急需紧缺人才4人(第三批)考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025江西银行高级专业人才招聘4人模拟试卷及答案详解(历年真题)
- 2025江西农业大学高层次人才招聘101人模拟试卷及一套答案详解
- 2025甘肃临夏州永靖县人力资源和社会保障局招聘城镇公益性岗位人员模拟试卷及答案详解(新)
- 2025内蒙古大唐锡林浩特电厂招聘消防车驾驶员1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(易错题)
- 2025-2030年亚洲新能源行业供应链协同创新趋势分析报告
- 影视工业化制作流程2025年质量控制与影视行业产业链协同发展策略研究报告
- 股票三方协议书
- 风电场无人机应用效率提升与成本降低报告2025
- 一年级古诗70首(拼音打印)
- 客服的服务意识培训课件
- 核对考勤工作总结
- 供应商质量管理工程师SQE培训材料课件
- 业务回款冲刺方案
- 铁路信号继电器 信号继电器电路
- 居民死亡医学证明(推断)书+空白表
- 物业工程部库房管理规定
- 散文集《皮囊》读书分享PPT模板下载
- GB/T 17554.1-2006识别卡测试方法第1部分:一般特性测试
- GB 17790-2008家用和类似用途空调器安装规范
评论
0/150
提交评论