




已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课下能力提升(二十三).根据提示写出单词的正确形式1The knowledge should be_updated (更新), or well fall behind.2The organization has launched (着手进行) a campaign to raise $ 150,000.3I know the arrival time of the flight but I dont know its departure (启程) time.4Everyone began to shout at once and the meeting broke up in disorder (紊乱)5The government calls on the youth to donate (捐献) their blood voluntarily.6You can tell when Christmas draws near because the shops are full of decorations (decorate)7Its too much of an_expense (expensive) for me to own a car.8Typically (typical), he would come in late and then say that he had to go early.9The country has made great progress since independence(independent)10. We went to the party with our parents_approval (approve).选词填空all at once, a chorus of, cater for, correspond with, at the expense of, glance at, on second thoughts, take on 1In order to cater_for_children with special talents, the school runs different courses.2The old factory has taken_on a new look since the economic reform, bringing the hope to the workers.3His successful career was at_the_expense_of his family life.4He glanced_at his watch several times, getting more and more impatient.5I wont forgive her. On_second_thoughts I think I should forgive her because she doesnt mean to.6I often_corresponded_with_Alice after we graduated from college, but now we have lost touch with each other.7All_at_once there was a tremendous clap of thunder that shook the whole house.8The suggestion, put forward by my colleague was received a_chorus_of_approval.完成句子1我同意你尽力挣一些钱,但是不要耽误了功课。I approve_of_your_trying_to_earn some money, but please dont neglect your studies.2要是我听从了英语老师的建议该多好!我感到非常后悔。If only I had_followed_my_English_teachers_advice! I feel very regretful.3我总是很谨慎,不轻易把地址给陌生人。Ive always been_cautious_of/about/against_giving my address to strangers.4据证明暴力电视节目对儿童有不良影响。It_is_proved_that TV programs of violence have a bad influence on children.5正如我们从图上所看到的那样,大洋占了地球的70%。As_can_be_seen_from_the_picture,_oceans cover more than 70% of the earth.完形填空I lost my flat by accident, and then I discovered my car needed a new engine. That meant I would have to spend 1,000 to get the car back on the _1_. I suddenly found that I needed, first, somewhere to _2_ and second, something to travel around _3_.I was trying to decide what to do when I _4_ the advertisement on a board: Converted (改装过的) ambulance _5_, 1,600. So I rang the number in the ad and _6_ to go and see it. It was love at first sight! I made a _7_ straight away. Two days later I was the _8_ owner of a converted camper van (野营车)At first I was _9_. I wasnt sure whether I could handle it. _10_, gradually Ive had feelings that I havent _11_ before. Living in my van is just the _12_ of waking up in the morning, and, for the first few seconds, not knowing _13_ you are. Then you look out of the window; some strange trees _14_ you, and some beautiful scenery makes your heart beat _15_. Living in a flat in the city I missed all that.Now I begin to _16_ what the travelers have been telling us. Living in a van is cheap. No rent. Whats more, theres the sense of _17_ my new lifestyle has given me. I love being able to go where I want and when I want. Its _18_ to feel that the whole world is your home. It is no _19_ that so many people are _20_ their houses and going on the road.语篇解读:本文是一篇记叙文。“我”的车发动机坏了,修理费很昂贵。偶然间“我”看中了一辆由救护车改装的野营车,立即买下了它。在这辆车里,“我”既可以居住,又可以旅游,觉得世界就是家,这种感觉真好。1A.side BroadCspot Dplatform解析:选B根据该句中的“get the car back on the _”可以判断,此处是说,让“我”的汽车重返上路(road)则要花费“我”1 000英镑。A项意为“旁边”,C项意为“斑点,污渍”,D项意为“平台”,都与语境不符。2A.drive BrelaxCwork Dlive解析:选D根据该句中的“somewhere”及上文中的“I lost my flat”可以判断,“我”突然意识到“我”首先需要有个地方居住(live),故D项正确。A项意为“驾驶”,B项意为“放松”,C项意为“工作”,都与语境不符。3A.for BthroughCin Dat解析:选C根据该句中的“something to travel around _”并结合常识可知,“我”还需要有一个坐在里面(in)驾驶着四处旅游的东西。故C项正确。4A.took charge of Bmade use ofCgot hold of Dcaught sight of解析:选D根据该句中的“when I _ the advertisement on a board”可知,此处是说当“我”看到(caught sight of)公告牌上的广告时。A项意为“负责,控制”,B项意为“利用”,C项意为“抓住,找到”,都与语境不符。5A.for sale Bon showCin need Dunder repair解析:选A根据空后的“ 1,600”并结合空前的“advertisement”可知,这辆改装过的救护车是用来出售(for sale)的,故A项正确。B项意为“在展出”,C项意为“需要”,D项意为“在修理中”,都与语境不符。6A.failed BarrangedCapplied Dhesitated解析:选B根据该句中的“to go and see it”及后一句“It was love at first sight”可知,“我”打进电话,并安排(arranged)时间去看看。A项意为“失败”,C项意为“申请”,D项意为“犹豫”,都与语境不符。7A.difference BsuggestionCdecision Dcomment解析:选C根据前一句“It was love at first sight”可知,“我”一下子就爱上它了,据此可知,“我”立即作出了决定,make a decision为固定搭配,意为“作出决定”。A项意为“差别”,B项意为“建议”,D项意为“评论”,都与语境不符。8A.proud BpainfulCcareless Dbrave解析:选A根据该句中的“owner of a converted camper van (野营车)”并结合前一句所表达的“我”立即作出决定可知,两天后“我”成了骄傲的(proud)野营车车主。B项意为“痛苦的”;C项意为“粗心的”;D项意为“勇敢的”。9A.unwilling BconfidentCsatisfied Dnervous解析:选D根据后一句“I wasnt sure whether I could handle it”可知,“我”不知道是否可以控制这辆车,据此可以判断,刚驾驶时,“我”有点紧张(nervous),故D项正确。A项意为“不愿意的”;B项意为“自信的”;C项意为“满意的”。10A.Therefore BOtherwiseCHowever DBesides解析:选C前一句说不确定是否可以控制这辆车,空后说逐渐能够掌握驾驶技能,并享受驾驶这辆车,据此可以判断,空处前后为转折关系,故C项正确。11A.suffered BexperiencedChurt Dcontrolled解析:选B根据语境可知,该处表示“逐渐地,我有了未曾体验(experienced)过的感觉”,故B项正确。A项意为“遭受”,C项意为“弄伤”,D项意为“控制”,都与语境不符。12A.fear BtirednessCexcitement Dbelief解析:选C根据前一句可知,“我”体验到了以前未曾体验过的感觉,据此可以判断,早晨在车子里醒来是让人兴奋(excitement)的,故C项正确。A项意为“恐惧”,B项意为“疲倦”,D项意为“信念”,都与语境不符。13A.what BwhereChow Dwho解析:选B根据该句中的“waking up in the morning, and, for the first few seconds, not knowing _ you are”并结合常识可以判断,早晨在车里醒来“我”很兴奋,在开始的几秒里,不知道自己在哪里(where)。14A.greet BblockCprotect Dguide解析:选A根据该句中的“some strange trees _ you, and some beautiful scenery makes your heart beat _”可以判断,此处是说在清晨,“我”驾驶着爱车,窗外的树在和你打招呼(greet),窗外的美景让你的心激动地(wildly)跳动。B项意为“阻塞”,C项意为 “保护”,D项意为“指导”,都与语境不符。15A.softly BstronglyCnormally Dwildly解析:选D参见上题解析。A项意为“轻柔地”,B项意为“强烈地”,C项意为“正常地”,都与语境不符。16A.doubt BrefuseCappreciate Dignore解析:选C根据本段内容可知,本段主要讲述在野营车里居住的种种优点,据此可以判断,“我”现在开始理解(appreciate)旅行者一直告诉我们的关于住在野营车里的优点。A项意为“怀疑”,B项意为“拒绝”,D项意为“忽视”,都与语境不符。17A.freedom BdutyChumor Dsafety解析:选A根据语境可知,此外,还有“我”的新生活方式给“我”的自由(freedom)感,故A项正确。B项意为“责任”,C项意为“幽默”,D项意为“安全”,都与语境不符。18A.terrible BdelightfulCuseful Dboring解析:选B根据该句中的“to feel that the whole world is your home”可知,你会感觉到全世界就是你的家,据此可以判断,这种感觉是让人高兴的(delightful),故B项正确。A项意为“可怕的”,C项意为“有用的”,D项意为“令人厌烦的”,都与语境不符。19A.chance BwayCpossibility Dwonder解析:选D根据该句中的“so many people are _ their houses and going on the road”可知,此处是说怪不得有那么多人要离开家,行驶在路上。It is no wonder that .为固定句型,意为“并不奇怪,不足为奇”,故D项正确。20A.leaving BdesigningCbuying Dbuilding解析:选A参见上题解析。B项意为“设计”,C项意为“购买”,D项意为“建造”,都与语境不符。故A项正确。.阅读理解AIt must have been a very clever human who looked at a sheep walking past and thought of the use its wool might have!The oldest surviving textile (纺织品) made out of wool is around 3,500 years old. Wool was probably the first fiber to be woven into textiles. Because when humans stopped hunting and started raising animals, it was their first step from a wild life to a civilized one. Sheep became a convenience store for the new lifestyle of our ancestor during the Stone Age, a walking food supply that required little care. Sheep provided all meat and milk for food, skin and bones for clothing, shelters and tools.Some sheep were suitable to roast while others were to produce wool, as sheep fit for eating do not necessarily have highquality wool. Early wild species of sheep had long outer hair protecting their short wool undercoats. It was this underlayer that was highly suitable for textile use, so they were selectively bred into modern sheep.Great empires were built on the backs of sheep and their wool. Around 1800 BC, the civilization of Babylonia was famous for its wool. After the Romans conquered Spain, they developed a new breed (品种) that would come to be known as Spanish Merino, with the whitest, finest wool ever known. Today, the Merino is the most highly regarded breed in the world.The Chinese held onto the secret of silk for thousands of years before Europeans even got an idea about how to put two threads together. With wool, they_seem_to_have_got_their_revenge.1What do we know about raising sheep in the Stone Age?APeople made great efforts to raise sheep.BPeople exchanged sheep for what they needed.CSheep led to the boom of ancient society.DSheep met many basic needs of ancient people.解析:选D细节理解题。根据第二段的“Sheep became a convenience store for the new lifestyle . meat and milk for food, skin and bones for clothing, shelters and tools”可知,羊的肉和奶可作为食物,皮可作为衣服和遮蔽物,而骨头可用于制作各种工具,即羊满足了古人的许多基本需求,故选D。2What is the main idea of Paragraph 3?AEconomic value of sheep.BFeatures of sheep breeds.CChoice of suitable sheep breeds.DDevelopment of the wool industry.解析:选C段落大意题。根据第三段的内容可知,本段主要介绍了不是所有的羊都适合用于羊毛编织,故人们选择了合适的品种饲养。故选C。3What are Babylonia and the Romans mentioned to prove?AThe wisdom of ancient people.BThe aggression of ancient nations.CThe link between their rise and wool.DThe greatness of wellorganized ancient society.解析:选C推理判断题。根据倒数第二段中的“Great empires were built on the backs of sheep and their wool”可知,一些实力强大的帝国是建立在羊背和羊毛上的,紧接着就列举了巴比伦王国和罗马人的例子,故可判断出,作者提到巴比伦王国和罗马人是为了说明他们的崛起和羊毛之间是有联系的。4What does the underlined part in the last paragraph mean?AThey lost their advantage of something.BThey won and got rid of the shame of failure.CThey did something harmful to their opponent.DThey were taking pains to catch up with others.解析:选B句意理解题。根据最后一段的第一句可知,中国人在掌握了如何制作丝绸的秘诀数千年之后,欧洲人才知道如何把两根蚕丝缠绕在一起变为一根。结合上文中提到西方国家在羊毛利用方面的领先情况可以推断出,画线部分意思应为他们似乎扳回一局,即羊毛纺织让欧洲人得以“一雪前耻”。revenge意为“报仇,复仇,雪耻”。BPeople_seldom_feel_neutral_about_poetry. Those who love it sometimes give the impression that it is an adequate substitute for food, shelter, and love. It isnt. Words, no matter how satisfying, are never an equivalent for life itself and its human experiences. Those who dislike poetry on principle sometimes claim, on the other hand, that poetry is only words and good for nothing. Thats not true either. It is easy to become frustrated by words in poetry or in life but when words represent and recreate genuine human feelings, as they often do in poetry, they can be very important. Poetry is an experience of words, and those who know how to read poetry can easily extend their experience of life, their sense of what other people are like, their awareness of themselves, and their range of human feelings.One reason poetry can be so important is that it is so closely concerned with feelings. Poetry is often full of ideas, too, and sometimes poems can be powerful experiences of the mind, but most poems are primarily about how people feel rather than how people think. Poems provide, in fact, a language for feeling, and one of poetrys most outstanding values involves its attempt to express the inexpressible. How can anyone, for example, put into words what it means to be in love or what it feels like to lose someone one cares about? Poetry tries, and it often captures exactly the shade of emotion that feels just right to a reader. No single poem can be said to express all the things that love or death feels like, or means, but one of the joys of experiencing poetry occurs when we read a poem and want to say, “Y
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 网红品牌孵化器与加速器创新创业项目商业计划书
- 农产品电商邮件营销创新创业项目商业计划书
- 2025年福清市消防员考试笔试试题(含答案)
- 移动社区服务系统创新创业项目商业计划书
- 自动驾驶车辆车载厨房创新创业项目商业计划书
- 辐射安全知识培训课件通知书
- 现场急救培训知识课件
- 2025年工业互联网NFV技术优化工业网络安全实践报告
- 2025年工业互联网平台传感器网络自组网技术在智能仓储中的解决方案
- 2025年教育信息化2.0背景下教师教育技术装备应用现状与对策报告
- 设备维护方案(3篇)
- 肉类加工间管理制度
- 2024-2025学年苏教版四年级下学期期末测试数学试卷(含答案)
- 动脉导管未闭封堵术的医疗护理
- 农村供水管网延伸工程可行性研究报告
- 快递公司快递员管理制度
- 转租养殖场地合同范本
- 施工工艺标准化做法实施图集汇编
- 精神运动发育迟缓护理要点
- 车位包销合同协议书范本
- 2025年医师执业资格考试试题及答案
评论
0/150
提交评论