




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 2The environment能力提升题组训练(A).阅读理解(2018无锡高三三模)Fed up with constantly having to recharge or replace batteries in your ever-expanding electronic devices? The solution may be just a few steps away.“Energy harvesting” promises to power countless consumer devices,often with nothing more than your bodys movement or heat.Dozens of companies around the world already offer such products,but many experts believe the market for the technology could explode due to electronic devices being developed for the Internet of Things.“Its huge,” said Graham Martin,CEO of the EnOcean Alliance,a San Ramon-based group of businesses that promotes wireless energy-harvesting technologies.With the Internet of Things expected to combine billions of devices,“if they are all battery-powered,well have a problem because theres not enough lithium(锂) in the world,” he added.“So a lot of them will have to use energy harvesting.”Among the most basic forms of the technology is body power. When certain materials are squeezed or stretched,the movement of their atoms creates an electrical charge.Automatic watches have employed the concept for decades,for example,by winding themselves when their user moves their arm.Now,the concept is being considered for a number of other devices.In a contest seeking visionary ideas for wearable technologies,Intel awarded $5,000 for a concept to change the temperature difference between a persons body and a special piece of clothing theyd wear into electricity for mobile devices.Using sound to power devices is another energy-harvesting variation.Stanford University engineers are testing smart microchips that create electricity from ultrasound to power implantable devices that can analyze a persons nervous system or treat their diseases.A textile research association in Spain is proposing to obtain electricity from radio waves that flow around everyone to power sensors sewn into clothes,which can monitor a persons heartbeat or other vital signs.Research firm IDTechEx has estimated that annual global sales of energy-harvesting products could hit $2.6 billion by 2024,while WinterGreen Research predicts sales of $4.2 billion by 2019.Obtaining stable energy from devices can be complex,however.For one thing,the motion that generates the electricity has to be constant to be useful. Moreover,the amount of power the devices produce depends on the person using them,according to a Columbia University study. It determined that taller people on average provide about 20 percent more power than shorter ones when walking,running or cycling.Its also unclear how eagerly consumers might welcome energy-harvesting products.While such devices are expected to cost less than battery-powered alternatives when compared over many years,experts say,people may continue buying ones with batteries merely because those would be cheaper in the short term.1.Which “explode” in the following sentences has the most similar meaning to the word “explode” in Paragraph 2?A.They were clearing up when the second bomb exploded.B.The continued tension could explode into more violence.C.The population exploded to 5,000 during the last tourist season.D.The boss exploded when he heard of the resignation of the secretary.2.What makes “energy harvesting” necessary according to the passage?A.The waste of lithium in the world.B.The increasing number of electronic devices.C.The development of technology.D.The pollution caused by batteries.3.It can be learned from the passage that .A.energy-harvesting products will be popular in the long runB.taller people can surely produce a larger amount of powerC.automatic watches harvest energy from the users body heatD.two ways of harvesting energy are mentioned in the passage语篇解读:本文是一篇说明文,介绍了几种能够代替锂电池为电子设备提供电源的能量收集产品,该类产品不仅功能强大,还很环保。答案及剖析:1.C词义猜测题。根据第二段第二句话可知“explode”在句中表示“发展,增加”;C项中“explode”与文中词义一致,表示“游客激增到5 000”;故选C。2.B推理判断题。根据第二段第一句话可知能量收集为无数的消费者设备提供能量,由此可推知,正因电子设备数量的激增,才使能量收集成为必要。故选B。3.A推理判断题。根据倒数第三段可知,从长远来看,能量收集产品会很受欢迎,故选A。.七选五(2018南昌高三二模)Last week the electricity in my flat went out.I had just got home from work and was happily making my tea,when all of a sudden I was surrounded by complete darkness.I tried to fix it but failed.I had to wait for an electrician to come in the morning. 1.I sat down to eat my half-cooked dinner.And then I wasnt really sure what to do.My typical evening is spent watching TV and looking through social media.2. So for me it was an early night.And I couldnt help but think,do we rely too much on electricity?That night,losing our electricity felt like losing a basic necessity.As basic as running water.3. I use electricity all the time,even when its not really necessary.4. It contributes to global warming.It is harming our environment and we need to do what we can to stop it.Not only that,but if we continue to use the same large amount of energy we will soon run out.So,shouldnt we start preparing for it now?Cutting back on our use of electricity would make losing it slower,and also save energy resources so that they could last for longer.5. And if everyone does the same,we can make a big difference.A.Tonight this wasnt possible.B.Obviously,we cant survive without it.C.Our overuse of electricity is a big problem.D.This left me a whole night without any electricity.E.Electricity brings us convenience and trouble.F.But really,electricity is a luxury that weve grown to take for granted.G.I know for sure that I could cut down on my use of electricity.答案:15DAFCG.完形填空Research shows that when we are absorbed in an activity,even minor distractions (分心) can have a huge effect.According to a study,regaining our 1 drive following an interruption can take about 20 minutes.Multitasking(多任务),as many studies have shown,is a myth(谬论).A more accurate _2 of what happens when we tell ourselves we are multitasking is that were rapidly _3 between activities,sucking our mental energy.And the 4 can be surprisingly serious.An experiment found that we lose as many as 10 IQ points when we allow our work to be 5 by distractions like emails and text messages.The 6 is that multitasking is enjoyable.Its fun to satisfy your curiosity. Who knows what that next email or text message holds 7?Finding out provides immediate satisfaction.8,resisting distractions and staying on task requires 9 and mental effort.So,what are we to do?Our strategy is to change the 10 to move temptation further away:shut down your email program or 11 your phone.Its a lot easier to stay on task when youre not 12 fighting off mental desires.The alternative,which most of us consider common,is 13 to dieting in a bakery.We all need the willpower to resist the temptations,but doing so comes with 14 costs to our limited supply of willpower.Another worthwhile 15 is to collect similar activities together,keeping transition(转换) time to a 16 point.Instead of spreading phone calls,meetings and emails throughout your day,try 17 related tasks so that there are fewer transitions.In some jobs,multitasking is 18.Some of us truly do need to stay 19 to our clients,colleagues and managers.So its worth noting that limiting disruptions is the only solution.Remember the more you do to minimize task-switching over the course of the day,the more ability youll have for activities that actually 20.Even small changes can make a big difference.1.A.initial B.personal C.inner D.ambitious2.A.plan B.account C.prediction D.insight3.A.switchingB.swinging C.swapping D.shuttling4.A.benefitsB.reasons C.consequencesD.challenges5.A.guided B.changed C.adapted D.interrupted6.A.advantageB.emphasis C.trouble D.practice7.A.in stockB.in store C.in check D.in possession8.A.As a ruleB.As a resultC.In short D.In contrast9.A.patienceB.disciplineC.courage D.attention10.A.expectationB.task C.environmentD.vision11.A.replace B.silenceC.answer D.pick12.A.continuouslyB.finallyC.passionatelyD.directly13.A.similar B.relevantC.superior D.opposite14.A.affordable B.basic C.considerableD.modest15.A.research B.aspect C.reaction D.approach16.A.minimum B.maximum C.turning D.fixed17.A.analyzing B.groupingC.assigning D.undertaking18.A.disturbing B.annoyingC.unavoidableD.unnecessary19.A.sympatheticB.loyal C.accustomed D.connected20.A.matter B.functionC.work D.interfere语篇解读:本文是一篇议论文,根据研究显示,当我们全神贯注于某一活动时,即便是小小的一个分心都会产生巨大的影响。答案及剖析:1.A根据第一段可知在一个分心之后,想要再次获得最初的(intial)动力可能需20分钟。2.B第二段的第二句话是对第一句话的进一步解释,此处意为“一个更加确切的解释(acco
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年功能性食品市场消费者行为与产品创新策略研究
- 工业互联网平台IPv6技术升级2025年智能制造设备部署方案报告
- 聚焦2025年功能性食品市场:消费需求与产品创新方向解析
- 2025年中国高性能内衬离型纸行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025年农村新能源在农村地区智慧金融服务技术创新与应用研究报告
- 2025年新能源汽车轻量化车身轻量化碰撞安全性能模拟分析报告
- Module 5 Unit1第一课时 说课稿 外研版八年级英语上册
- 环保设备制造业市场竞争态势分析报告:2025年产品创新路径
- 2.4 用因式分解法求解一元二次方程 教学设计 2023-2024学年北师大版九年级数学上册
- Module 5 Unit 1 He is playing the suona,but the phone rings.(教学设计)-外研版(三起)英语六年级下册
- 2025贵州黔西南州普安县县直单位、街道考调事业单位工作人员47人考试参考题库及答案解析
- 2025年辽宁沈阳市近海控股集团招聘24人笔试参考题库附带答案详解
- 拼多多公司技能培训
- 教案2025秋形势与政策纪念抗战胜利坚定民族信念抗战胜利80周年
- 插花花艺师(高级)技能认证考试复习题及答案
- 山东省济南市历城第三中学2024-2025学年上学期九年级10月月考数学试题(无答案)
- 2024年大学英语应用能力考试A级试卷及答案
- 《非道路移动工程机械二手设备评估通则》
- 凯撒大帝课件
- DL5190.5-2019电力建设施工技术规范第5部分:管道及系统
- 水刷石外墙清洗方案
评论
0/150
提交评论