(新课标)高考英语第1部分Book8Unit3Theworldofcoloursandlight课后规范训练(含解析)牛津译林版.docx_第1页
(新课标)高考英语第1部分Book8Unit3Theworldofcoloursandlight课后规范训练(含解析)牛津译林版.docx_第2页
(新课标)高考英语第1部分Book8Unit3Theworldofcoloursandlight课后规范训练(含解析)牛津译林版.docx_第3页
(新课标)高考英语第1部分Book8Unit3Theworldofcoloursandlight课后规范训练(含解析)牛津译林版.docx_第4页
(新课标)高考英语第1部分Book8Unit3Theworldofcoloursandlight课后规范训练(含解析)牛津译林版.docx_第5页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Book 8 Unit 3 The world of colours and light阅读理解组块练.阅读理解A(2018江西省南昌市高三第二次模拟考试)Brochure Design ServiceProfessional Brochure DesignsBrochures have proven to be one of the most costeffective marketing methods for product and service companies worldwide.Creating a brochure is a delicate and important design process for any business, and must be left in the hands of professional brochure designers.It requires graphic design skills, specific techniques, and a deep understanding of marketing and printing technology.A Professional Brochure Design ServiceBrochure Design Service is a team of professional brochure designers that create company brochures and product catalogs for businesses.At Brochure Design Service you will find the design solutions for your organization brochuresfrom the outline of design drafts, concepts and messages, to the final brochure printing.As experts in design, we make the highest quality brochures you will ever come across, quickly and affordably.You only need to answer emails and provide feedback on our designs.Creating Professional Brochures for your Company Affordable and highestquality end products.Brochures that will certainly beat your competitors and give you the edge in marketing your business. Brochure design samples ready in 2 business days or less.Do you have a trade show next week? Call us! We can meet tight deadlines. We have been serving thousands of clients all around the world for more than 15 years. Access to royaltyfree (版权免费) images included in our design fees. Lightweight digital brochure in PDF format included. Save time by avoiding endless meetings and appointments.Our service is faster, more reliable and costeffective than a traditional design agency. Unparalleled service: unlimited revisions till your final approval, plus 100% money back guarantee.Contact us right now! Tel: (814)7553560 Email: smithbrochure.ca1What is needed in creating a brochure?AHandwriting techniques.BPhotographing skills.CCommunicating strategies.DGraphic design ability.2Brochure Design Service can offer customers _.Aa trade showBPDF versions of brochuresCa printing machineDInternet images3The main purpose of the text is to _.AentertainBsuggestCadvertise Dwarn【答案与解析】1D细节理解题。由Professional Brochure Designs中最后一句可知,宣传册设计需要绘画设计技巧、特定技术,以及对市场营销和印刷技术的深刻了解。故用排除法可知D选项正确。2B细节理解题。由“Lightweight digital brochure in PDF format included.”可知,Brochure Design Service可以为客户提供PDF格式的数字手册。故B选项正确。3C写作意图题。这是一篇宣传广告。Brochure Design Service是一个专业的宣传册设计团队。该团队可以为公司设计创造宣传册和产品画册。文章介绍了它的工作性质、工作范围等内容。 很明显,这篇文章的目的就是宣传。C选项正确。BAccording to the effects of colors on the human body and emotions,certain colors are selected to exert(发挥) direct effects on the mind and emotions via eyes.This is the socalled pleasing the eyes and refreshing the mind.Besides,the color tones,color temperatures,etc.may also be used to regulate emotions.The method,under the guidance of the theory of “the five colors corresponding to the five zangorgans and five emotions”,is used to arrange the colors of the patients living surroundings such as living rooms,utensils(餐具),furnishings,clothes,quilts,window curtains and lights as well as the dresses of doctors and nurses of rehabilitation according to the requirements.Colors and their indications are as follows.1Warm colors.Red and orange,with warm feeling,possess the actions of making people excited and joyful.The colors are applicable to depression,depressive psychosis,lethargy,dementia(痴呆),etc.2Cold colors.Among indigo blue,blue,purple and green have the actions of cooling,tranquilizing(使平静) and making people restrained.Cold colors are applicable to dysphoria,irascibility,insomnia,terror and fear as well as mania,epilepsy,etc.3Joyful colors.Red and pink make people happy and have the action of restraining grief.The colors are applicable to people with low spirits,susceptibility to grief and cry,and depression.4Sad colors.Black is mainly applied or white may also be used to restrict anger.Both colors are applicable to susceptibility to anger,overjoy,etc.5Fearful color.Black has the action of restricting overjoy.The color is applicable to mania,endless laughing,etc.6_.Yellow,light blue and light green possess the actions of restricting fear and benefiting thinking.The colors are applicable to terror,fear,distraction,etc.4What are used to control human beings emotions?ADifferent kinds of colors.BColor tones and temperatures.CColors of living surroundings.DColors of dresses.5Which of the followings are the warm colors?ARed and black.BBlue,purple and green.CRed and orange.DBlue and pink.6The red and pink can make people_.AdepressiveBfearfulCsad Djoyful7What should be filled in the last paragraph?AHappy colors.BPleasant colors.CAnxious colors.DDisappointing colors.【答案与解析】4B细节理解题。由第一段第三句可知,是颜色的色调和色温控制着人的感情,故本题选B。5C细节理解题。由所给建议里面的第1条里面的前两句Warm colors.Red and orange,with warm feeling可知red and orange是暖色的,故选C。6D细节理解题。由文中所给的第3条建议“Joyful colors.Red and pink make people happy and have the action of restraining grief.”可知,红色和粉红色是令人高兴和快乐的颜色,故选D。7C主旨大意题。由最后一段可知,本段都是在表达恐怖、害怕和心烦意乱类的感情,因此选C,表示“焦虑的颜色”。C(2018广东省深圳市高三第一次调研考试)A few years ago, Darla Hoff painted a pumpkin face onto a round straw bale(捆) at Al and Karen Goldmans farm in Idaho Falls to advertise her Upick pumpkin field.While Darla has stopped growing pumpkins, the annual tradition of straw bale art lives on at the farm and has drawn friends and neighbors to participate in it.Past creations have included an owl, Minions, tractors and a teddy bear.To make the tractors, Al baled round straw bales in two different sizes smaller ones for the tractors front tires and larger ones for the rear(尾部)Large square bales made up the bodies.Jerry Kienlen used his farming equipment to arrange the bales in the shape of two tractors.Then it was time to bring the tractors to life.Karen and her daughter, Lana Hedrick, secured some green paint, and Al got some red paint.Darlas husband, James, sprayed the_creation with a paint gun.For the finishing touches Steven donated two shiny exhaust stacks(排气管), and Al and Karen donated two steering wheels from their farm parts.The farms annual straw bale art projects have now become a way for everyone to celebrate the end of another growing season.Its just something fun to do together after harvest.This neighborhood has always been close.Generations of these families have grown crops in this soil.Raised on the farms where they live now, they grew up together as their elders did before.Al and Karen are truly super neighbors.Every year they also grow about two acres of corn to give away.Anyone can pick some, or Al and Karen will even deliver.And during long Idaho winters, everyone gathers at the farm to enjoy fresh coffee and cookies.This years straw bale creation theme is Straw Wars.And all eyes will be on Al and Karens farm as their creation takes shape.8Why did Darla paint a pumpkin face onto a straw bale?ATo recycle straw bales.BTo please his neighbors.CTo create a new tradition.DTo make an advertisement.9What does the underlined phrase “the creation” in Paragraph 2 refer to?AThe straw bale tires.BThe square straw bales.CThe straw bale tractors.DThe farming equipment.10What do local people think of the straw bale art show?AIt needs something fun.BIts a good way to celebrate harvest.CIt makes Al and Karen famous in the town.DIt stands for the beginning of a new season.11What kind of neighbors are Al and Karen according to Paragraph 3?AGenerous.BCreative.CFunny. DDetermined.【答案与解析】8D细节理解题。根据第一段第一句可知,Darla在稻草捆上涂上南瓜脸是为了做广告宣传,故选D。9C推理判断题。根据第二段第三句可知,这里的creation是指用稻草捆做成的拖拉机,故选C。10B细节理解题。根据第三段前两句可知,当地人认为稻草捆艺术展是一个很好的庆祝丰收的方式,故选B。11A细节理解题。根据第三段第六句和第七句可知,Al 和 Karen是很慷慨的邻居,他们把收获的2公顷农作物捐了出去,故选A。D(2018东北三省四城市联考暨沈阳市高三质量监测)The Nazca Lines are a series of large ancient geoglyphs (地画) in the Nazca Desert, in southern Peru.It is ranging from geometric patterns to drawings of different animals and stylized humanlike forms.The ancient lines can only be truly taken in from high in the air, leaving generations puzzled as to how these precise works could have been completed long before the documented invention of human flight.The Lines were first spotted when commercial airlines began flying across the Peruvian desert in the 1920s.Who built them and what was their purpose? Are they roads, star pointers, maybe even a gigantic map? If the people who lived here 2,000 years ago had only a simple technology, how did they manage to construct such precise figures? Did they have a plan? These markings are like a vast puzzle.The Nazca Lines are the most outstanding group of geoglyphs in the world.There are also huge geoglyphs in Egypt, Malta, United States (Mississippi and California), Chile, Bolivia and in other countries.But the Nazca geoglyphs, because of their numbers, characteristics, dimensions and cultural continuity as they were made and remade throughout a certain history period, form the most impressive archeological (考古学的) group.The Nazca plain is unique for its ability to preserve the markings upon it, due to the combination of the climate (one of the driest on Earth, with only twenty minutes of rainfall per year) and the flat, stony ground which minimizes the effect of the wind at ground level.With no dust or sand to cover the plain and little rain or wind to erode (腐蚀) it, lines drawn here tend to stay drawn.These factors, combined with the existence of lightercolored subsoil beneath the desert surface, provide a vast writing pad that is suited to the artist who wants to leave his mark eternal.12What can we know about the Nazca Lines from the first two paragraphs?AThey were built as a big map.BThey were formed by nature.CThey are ancient lines in caves.DThey are huge markings in a desert.13How many factors make the Nazca Lines the most impressive?AOne. BTwo.CThree. DFour.14Why are the Nazca Lines well preserved?ABecause of the wind at ground level.BBecause of the existence of soft soil.CBecause of the climate and geography.DBecause of the thick sand on the top.15What does the underlined word “eternal” probably mean?ANonstop. BEverlasting.CReallife. DHighend.【答案与解析】12D细节理解题。根据第一段第一句及对纳斯卡线条和其发现过程的具体介绍可知,纳斯卡线条是出现在秘鲁南部的纳斯卡地区的沙漠的大型古代地画。故选D项。13D细节理解题。根据第三段最后一句可知,四个因素使纳斯卡线条更独特更使人们难忘。故选D项。14C细节理解题。根据最后一段第一句可知,因为这里干燥少雨的气候和平坦多石的地形使纳斯卡地区的地画能被很好地保留。故选C项。 15B猜测词义题。文章最后一句指这些因素,加上沙漠表面下浅色地下土壤的存在,给那些想要永久留下印记的艺术家提供了一个巨大的书写板。“eternal”和everlasting同义,意为“永恒的”。.七选五Life is just like a box.Inside it are happiness and sorrow,failure and success,hope and despair.Life is a learning process.Experiences in it teach us new lessons and make us a better person.LoveLove plays a key role in our life.In the early stage of our life,our parents are the ones who show us with unconditional love and care.They tell us what is right or wrong,good or bad.1.It is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to the feelings of others.Happiness and SorrowMaterialistic happiness is shortlived,but happiness achieved by bringing a smile on others gives a certain level of fulfillment.2.No mind is happy without peace.We realize the true worth of happiness when we are in sorrow.Sorrow is basically due to death of a loved one,failure and despair.Success and Failure3.It helps us to touch the sky,teaches us to survive and shows us a specific way.Hope and DespairHope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well.Hope makes us dream.Hope builds in patience.4,because after every night there is a day.Nothing remains the same.Life teaches us not to regret over yesterday,for it has passed and is beyond our control.Tomorrow is unknown,for it could either be right or dull.5,so that we will enjoy a better tomorrow.ALife teaches us not to despair even in the darkest hourBSo the only alternative is work hard todayCBut we always tend to take this for granted DSuccess lies in trusting yourselfESo lets enjoy every dayFFailure is the path to successGPeace of mind is the main link to happiness【答案】15CGFAB语言知识运用组块练.完形填空I have believed we get out of this world what we put into it._1_,the rewards are indirect and sometimes hard to_2_,but every once in a while what you_3_comes back to you there and then!A couple of days back my stepson,Josh,was preparing for a big_4_.Children from his primary school were going for their first_5_day at the secondary school,so they would know what to_6_when they started after the summer holidays.I was doing something when I noticed him_7_in a box where we keep pens and pencils.In primary school they use_8_,but secondary kids get to write with pens.And Josh was_9_a pen.He came out with an old ballpoint(圆珠笔)that was missing a piece off the end.His big day_10_better than that.So,I_11_what I was doing and went to the desk where my favourite pen lived.I would_12_that pen,but this was a special_13_.“Josh,” I said in a deep,_14_voice.“I pass on my very best,favourite pen to you,the next_15_.Guard it well and use it_16_”And so on.He smiled and said thanks.And I went back to work.That day happened to be my birthday,_17_we were just back from a weekend away and I wasnt expecting any more_18_.Josh fronted up with a big smile on his face and gave me a prettily wrapped box._19_,I opened it.Inside the box was a beautiful,new pen!Almost like someone had planned it!It is so_20_.Give and you SHALL receive!1A.FinallyBLuckilyCUsually DSadly2A.choose BrecogniseCafford Davoid3A.explain Bwaste Chate Dgive4A.event BpartyCcompetition Dweekend5A.trial BexamCprize Dlabour6A.support BexpectCreceive Dproduce7A.hiding BstudyingCplaying Dsearching8A.books BboxesCpencils Dtoys9A.pointing out Bputting awayClaughing at Dlooking for10A.deserved BchangedCremained Dlooked11A.enjoyed BstoppedCunderstood Ddescribed12A.forget BrepairCmiss Dintroduce13A.dream BdeskCoccasion Dpromise14A.serious BweakCnervous Dinteresting15A.chance BsecretCtime Dgeneration16A.differently BimmediatelyCfaithfully Dperfectly17A.because BbutCso Dunless18A.smiles BplansCgifts Dduties19A.Surprised BDisappointedCWorried DFrightened20A.strange BimportantCchallenging Dtrue【答案与解析】1C上一句中提到作者相信付出什么就可以得到什么,而本句中的indirect表示“间接的”,由此可推测“通常”情况下,这种回报是间接的,而不是立竿见影的。2B作者相信付出总有回报,通常情况下,这种回报是间接的,有时甚至难以“看出”。3D此处与本段第一句后半部分中的“what we put into it.”相呼应,意思是你的“付出”总可以得到回报。前三项都与本段第一句中的内容不符,而且偏离了文章的中心。4A本段后半部分提到作者的继子即将从小学进入中学,这对孩子来说无疑是一件“大事”。下文提到作者的继子是想得到钢笔,而不是参加比赛,所以C项不正确。5A此处所要表达的意思是即将迈入中学大门的小学毕业生先“尝试”一下中学生活,以便能够更好地适应以后的学习和生活。6B即将进入中学的小学生提前体验中学生活的主要目的是让他们明白学校对他们的“期望”。7D本段后半部分提到小学生使用的是铅笔,进入中学之后就需要使用钢笔,由此可知作者注意到他在存放钢笔和铅笔的箱子中“寻找”钢笔。8C本句是把学生在小学和中学使用的书写工具进行对比,既然本句后半句表示的是转折关系,而且提到在中学使用的是钢笔,由此可知他们在小学使用的是“铅笔”。9D本段前半部分提到他在存放钢笔和铅笔的盒子中寻找,而且进入中学后就需要用钢笔代替铅笔,由此可推测他是在“寻找”一支钢笔。10A他在暑假结束后就要跨入中学的大门,而且还需要使用钢笔,可是从箱子中挑选出来的是一支破损的圆珠笔,所以作者于心不忍,认为他升入初中那天“值得”使用一支更好的笔。因此后三项不正确。11B本段开头部分提到作者当时正在忙着做事,后来觉得他应该使用一支更好的笔,而不是那支破损的圆珠笔,由此可知作者“停止”了正在做的事情,从抽屉中拿出了自己最喜欢的钢笔。12C上一句中提到作者从抽屉中拿出了自己最喜欢的钢笔,由此可知作者打算把这支钢笔送给自己的继子,而他自己将“失去”这支无比珍惜的钢笔。13C虽然作者难以忍痛割爱,但是这是一个特殊的“时刻”,所以作者决定把自己最喜欢的钢笔送给继子。14A上文提到作者是在忍痛割爱的情况下把这支钢笔送给了继子,再结合本句中的“deep”一词可推测作者的声音深沉而“严肃”。15D作者是把自己最喜欢的钢笔给了继子,由此可知作者是把自己无比珍惜的东西传给了下一辈。在本句中,the next generation是you的同位语,所以空格处针对的是人,由此可排除前三项。16C作者把自己最好的而且最喜欢的钢笔送给了继子,所以作者希望他能够保管好并“诚心诚意地”使用。17B本句前半部分提到那天碰巧是作者的生日,后半部分叙述的则是作者刚度完周末回来,由此可推断此处表示的是转折关系。18C本段开头部分提到当天恰好是作者的生日,而作者又刚度完周末,由此可推断作者没想能够收到更多的生日“礼物”。19A本段前半部分提到作者回到家后没有想到能够收到更多的礼物,此时发现继子面带笑容站在自己面前并递过来一个包装精美的盒子,由此可知作者非常“惊奇”地打开了盒子。20D此处是对本文中心的再次概括,说明付出总有回报是亘古不变的“真”理。.语法填空(2018湖南省岳阳高考信息卷)Poetry is never far away from our daily lives.Many of us grew up reciting classic poems, learning to enjoy this beautiful art form thats able to use just a few lines 1._(convey) such rich meanings.The Chinese Shijing, which dates back to the Western Zhou Dynasty, has a 2._(long) history than the Homeric epics.Even today, classic poems 3._(appreciate) by a lot of people.To recognize the unique 4._(able) of poetry and capture its creative spirit, World Poetry Day is held by the United Nations on March 21 each year to support linguistic diversity through poetic expression.The Chinese Poetry Congress 5._(feature) classic poetry is extremely popular.The competition saw over 100 hopeful participants taking part in 6._number of challenges.The participants, 7._ages range from 7 to 70, include students, farmers, teachers and foreign competitors with an interest 8._Chinese literature.And even TV series involving poetry are very 9._(success)For example, in The Legend of Zhenhuan, one of the dramas most moving songs was adapted from a poem 10._(write) by Wen Tingyun of the Tang Dynasty.【答案】1.to convey2.longer3.are appreciated4.ability5featuring6.a7.whose8.in9.successful10written书面表达组块练.短文改错Today my father and I drove to visit Li Wei,whom we had been supporting for two years.We set off early in the morning,and after a twohour drive,we arrived in his home.At that moment,he was working in the garden when his grandpa was sitting in the sun.They were excited to see us and gave us w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论