




已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
模拟检测03一、单项填空(从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项)1.I plan to go back home to visit my family during the Spring Festival, but if I cant get the train ticket, I still have an _ plan: to visit the museums.A. appropriateB. alternativeC. approximateD. anxious【答案】B【解析】appropriate合适的;alternative备选的;approximate大概的;anxious 焦虑的。句意:我计划在春节期间回家探望我的家人,但如果我买不到火车票,我仍然有备用计划:参观博物馆。2.Peter has spent too much time on novels recently.That may _ his poor grade in the exam.A. account for B. answer forC. apply for D. stand for【答案】A【解析】account for说明,导致;answer for对负责;apply for运用;stand for代表。句意:“彼得最近花了太多时间看小说。”“这也许是他考试成绩不好的原因。”3.There aresomedifferences betweenboystudentsand girl students in _of listening comprehension, withregardtoculturebackground,psychologyandstudystrategy.A. appreciation B. allocationC. anticipation D. affection【答案】C【解析】in anticipation of“期待,预期”,符合语境。句意:男女生在听力预期中存在某些差异,这种差异表现在文化背景、心理因素、学习策略等方面。4.You can choose not to forgive. _ you can also choose to let it go.A. AbsolutelyB. AnywhereC. AnyhowD. Alternatively【答案】D【解析】Absolutely绝对地,完全地;Anywhere任何地方;Anyhow adv.无论如何,不管怎样;Alternatively 或者,非此即彼。句意:你可以选择不原谅。或者你也可以选择放下。5.They had been childless for many years, so when a little girl was born in the family, the parents couldnt help showing great _ to her.A. allocation B. affectionC. appreciation D. admiration【答案】B【解析】allocation分配,配置;affection疼爱;appreciation感激,欣赏,懂得;admiration钦佩,赞美。句意:他们多年没有孩子了,因此当一位小女孩出生在这个家庭里时,父母忍不住会对她显示极大的疼爱。6.The drug did not _ his health; in fact it seemed to have no _ at all.A. effect, effect B. effect, affectC. affect, effect D. affect, affect【答案】C【解析】affect“影响”,是动词;effect“影响”是名词,have no effect on对没有影响。句意:这种药对他的健康没有影响;事实上,它似乎根本没有任何效果。7.Despitetheseproblems,theschemeofferssomehopetothepoorofIndiarequiring _ healthcare.A. adaptable B. affordableC. allowable D. adjustable【答案】B【解析】adaptable可适应的;affordable支付得起的,负担得起的;allowable容许的,可减免的(税收部分);adjustable可调节的。句意:尽管存在这些问题,但该方案为需要可负担得起的卫生保健的印度穷人提供了一些希望。8.Peopletendtobemore _ whentheyreyoungandmoreconservativeastheygetolderA. aggressive B. awesomeC. appointed D. arbitrary【答案】A【解析】aggressive侵略的,好斗的,咄咄逼人的,激进的;awesome可怕的;appointed指定的;arbitrary任意的。句意:人们年轻的时候往往较为激进,而随着年龄的增长会变得保守起来。9.The large grassland, reaching out far away, looks extremely beautiful _ the blue and clean sky.A. aboveB. againstC. abroadD. beyond【答案】B【解析】above (prep) 在上面;against(prep)反对,以为背景,衬托着;abroad(adv)在国外;beyond(prep)超过,超越。句意:大片的草地,延伸到远方,以蓝天白云为背景,看起来极为美丽。10.The 19th Party Congress was a milestone, much more important even than normal congresses in that it set the _ not just for five or ten years, but for more than thirty years to mid-century.A. agenda B. alarm C. appointment D. appetite【答案】A【解析】set the agenda“制定议程”,符合语境。句意:中国共产党第十九次全国代表大会具有里程碑式的意义,其重要性甚至超过以往的代表大会,因为它不仅为未来五年或十年设下了议程,还为以后三十多年,直到本世纪中叶做了规划。11.Failure hurts grown-ups and children _, but it can make a positive contribution to your life once you learn to use it. A. actively B. alone C. alike D. afterwards【答案】C【解析】actively积极地;alone独自地,单独地;alike同样地,相同地;afterwards后来。句意:失败对成人和儿童的打击是一样的。然而,一旦你学会了去利用失败,它就能对你的生活起到积极的作用。12.Tims brown hair, dark glasses and the manner of walking _ the guards. Thats why he was watched closely.A. allocatedB. alarmed C. amuased D. accompanied【答案】B【解析】allocated分派,分配;alarmed使惊慌,惊动;amused使开心,使发笑;accompanied伴随,陪同。句意:提米的棕色头发,黑色眼镜和走路的方式惊动了卫兵。那就是他为什么被密切留意的原因所在。13.Should you give me a trial, I will do my best to _ you every satisfaction.A. allocate B. associateC. affordD. affect【答案】C【解析】allocate分配,分派,把拨给;associate联想,(使)发生联系,(使)联合,结交;afford提供,买得起,担负得起;affect影响。句意:如蒙试用,本人将尽最大努力工作,争取诸事满意。14.The organizing committee announces that tickets at the Grand Stadium are limited and will be _ to those who apply first.A. advocatedB. allocatedC. approvedD. acquired【答案】B【解析】advocate提倡;allocate分配,拨出;approve批准;acquire获得,取得, 民对重庆这起事故的态度着实让我们震惊。26.The businessman is _ encouraging his employees to take up water-based sports, hoping to develop an _ racing team in his own company.A. already, alone B. almost, ample C. aloud, affordable D. always, amateur【答案】D【解析】always(用于进行时态)老是,总是;amateur“业余的”,符合语境。句意:这个商人总是鼓励他的员工进行水上运动,以此希望在他的公司当中能够形成一支业余的运动队伍。27.North Korea threatens to withdraw from six-party talks _ ending North Koreas nuclear program unless its proper rights are to be satisfied.A. adjusted to B. addicted to C. aimed at D. amazed at【答案】C【解析】(be)aimed at“旨在”,符合语境。句意:除非朝鲜适当的权利得到满足,否则朝鲜就威胁要退出旨在终止朝鲜核项目的六方会谈。28.We must remember the health and safety of our oceans is our individual responsibility, one that we cant _ to ignore.A. anticipate B. analyzeC. amuse D. afford【答案】D【解析】afford“买得起,花得起,担当得起”,符合语境。句意:我们必须记住,海洋的健康和安全是我们每个人的责任,我们不能忽视这一责任。anticipate预料,预期,预见;analyze分析,分解;amuse 使开心,使发笑。29.These children are always arguing._ After a while, they will be OK.A.Let aloneB. Im angry.C. Go ahead.D. Just leave them alone.【答案】D【解析】Just leave them alone. “别管他们”,符合语境。句意:“这些孩子老是争吵。”“别理会他们,过一会儿他们就好了。”30.Raymond is always kind to others.Absolutely! He organized a concert last month _ the church repairs fund.A. ahead of B. with the aid of C. let alone D. in aid of 【答案】D【解析】ahead of在之前;with the aid of表示凭借或依靠某种帮助;let alone更不用说,更不必说,更别提in aid of用以援助,作为援助之用。“雷蒙德总是善待他人。”“那是绝对的。上个月他组织了一场音乐会,帮助筹集教堂维修基金。”二、完形填空(从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项)William Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13, 1865. His childhood _1_ the harmony that was _2_ of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. In fact, he _3_ excellent taste in art from his family both his father and his brother were painters. But he finally _4_ literature, _5_ drama and poetry.Yeats had strong _6_ in the coming of new artistic movements. He set himself the _7_ task in founding an Irish national theatre in the late 1890s. His early theatrical experiments,_8_, were not received _9_ at the beginning. He didnt lose heart, and finally enjoyed _10_ in his poetical drama._11_ with his dramatic works, Yeatss poems attract much more _12_ notice. The subject matter includes love, nature, history, time and aging. Though Yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern _13_ to them. As his literary life _14_, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide _15_.He had not _16_ a major public life _17_ winning the Nobel Prize in 1923. Yet, he continued writing almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40, he would probably now be _18_ as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet who _19_ his greatest works between the ages of 50 and 75. After Yeatss death in 1939, W.H.Auden wrote, among others, the following lines:Earth, receive an _20_ guest:William Yeats is laid to rest.Let the Irish vessel (船) lie.Emptied of its poetry.【语篇解读】这是一篇记叙文(人物介绍)。文章主要介绍了爱尔兰最著名的作家William Butler Yeats的生平事迹。1. A. heldB. lackedC. expectedD. desired【答案】B【解析】A. held举行;B. lacked缺少;C. expected期待;D. desired渴望。根据下文“little of childhood but its pain”可知William Butler Yeats的童年缺少和睦,故选B。2. A. typicalB. specialC. awkwardD. capable【答案】A【解析】A. typical特有的;B. special特别的;C. awkward尴尬的;D. capable能干的。“和谐”是一个快乐的家庭所特有的。故选A。3. A. inheritedB. developedC. abandonedD. formed【答案】A【解析】A. inherited继承;B. developed发展;C. abandoned抛弃;D. formed形成。根据下文both his father and his brother were painters可知他继承了他家庭中在艺术方面出色的品位,故选A。4. A. carried onB. decided onC. put onD. based on【答案】B【解析】A. carried on继续;B. decided on决定;C. put on穿上;D. based on基于。根据上文finally可知他最终决定了选择文学,故选B。5. A. regularlyB. instantlyC. particularlyD. finally【答案】C【解析】A. regularly定期地;B. instantly立即地;C. particularly特别地;D. finally最终的。他尤其在文学中的戏剧和诗歌方面很出众。故选C。6. A. desireB. energyC. accessD. faith【答案】D【解析】A. desire欲望;B. energy能量;C. access进入;D. faith信心。句意:叶芝对新艺术运动的到来有着强烈的信心。故选D。7. A. freshB. stupidC. smallD. difficult【答案】A【解析】A. fresh新的,无经验的;B. stupid愚蠢的;C. small小的;D. difficult困难的。根据上文new artistic movements可知这是一项“新的”课题,故选A。8. A. thereforeB. howeverC. besidesD. furthermore【答案】B【解析】A. therefore因此;B. however然而;C. besides此外;D. furthermore而且。根据下文were not received可知上下文为转折关系,故选B。9. A. possiblyB. honorablyC. favorablyD. doubtfully【答案】C【解析】A. possibly可能地;B. honorably体面地;C. favorably顺利地;D. doubtfully怀疑地。根据上文were not received可知一开始不是很顺利被接受了。故选C。10. A. failureB. fameC. pleasureD. success【答案】D【解析】A. failure失败;B. fame名誉;C. pleasure快乐;D. success成功。句意:他没有灰心,并最后在他的诗剧方面获得了成功。故选D。11. A. ConnectedB. OccupiedC. ComparedD. Tired【答案】C【解析】A. Connected连接;B. Occupied占据;C. Compared比较;D. Tired疲倦。根据下文可知,与他的戏剧作品相比,叶芝的诗歌吸引了更多令人羡慕的关注。故选C。12. A. admiringB. amusingC. amazingD. envying【答案】A【解析】A. admiring赞赏的,羡慕的;B. amusing逗乐;C. amazing使吃惊;D. envying嫉妒。叶芝的诗歌吸引了更多令人羡慕的关注。故选A。13. A. potentialB. sensibilityC. possibilityD. benefit【答案】B【解析】A. potential潜能;B. sensibility情感;C. possibility可能性;D. benefit有益的。句意:虽然叶芝通常依赖于非常传统的形式,但他给它们带来了现代情感。故选B。14. A. finishedB. producedC. createdD. progressed【答案】D【解析】A. finished结束;B. produced产生;C. created创造;D. progressed前进。句意:随着他的文学生活的发展,他的诗歌变得越来越好,越来越丰富。故选D。15. A. praiseB. spreadC. recognitionD. assessment【答案】C【解析】A. praise赞扬;B. spread扩散;C. recognition认可;D. assessment评价。这使他获得了全世界的认可。故选C。16. A. enjoyedB. acceptedC. purchasedD. taken【答案】A【解析】A. enjoyed喜欢;B. accepted接受;C. purchased购买;D. taken带走。句意:他并不喜欢公众生活。故选A。17. A. beforeB. sinceC. untilD. after【答案】B【解析】A. before在之前;B. since自从;C. until直到才;D. after在之后。句意:自从1923年获得了诺贝尔奖以来。故选B。18. A. respectedB. admiredC. valuedD. favored【答案】C【解析】A. respected尊重;B. admired羡慕;C. valued价值;D. favored赞成。句意:要是叶芝在40岁时就停止写作的话,那么他现在也许就是一个无足轻重的诗人了。短语be valued as“被视为”,故选C。19. A. prohibitsB. attemptsC. recommendsD. produces【答案】D【解析】A. prohibits禁止;B. attempts尝试;C. recommends推荐;D. produces生产;创作。根据下文his greatest works可知选D。20. A. appealedB. advocatedC. advancedD. honored【答案】D【解析】A. appealed呼吁;B. advocated提倡;C. advanced前进;D. honored荣幸。句意:大地呀,请接受这位尊贵的客人吧,威廉叶芝,将在此安息。让这艘爱尔兰大船在你的怀抱里安息吧,清空它满载的诗歌。故选D。三、任务型阅读(请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填上一个最恰当的词)How Female Farmers Are Feeding the WorldThe exact data on women in agriculture is difficult to pin down. There are variations between countries and agriculture data is challenging to collect. What is clear, however, is that most small-scale farmers are women, making up 60-80 percent of farmers in developing countries. The FAO (Food and Agriculture Organization of the UN) estimates that between 43 percent to even 70 percent of agricultural labor in some countries comes from women.But women still dont have the same rights as men when it comes to farming, making food production harder for women because of gender inequality. For female farmers, it is unquestionably a challenging job to engage in food production.In the first place, purchasing land, farming equipment and hiring labor can be expensive. These costs are even harder on women because many of them lack access to credit. In nearly 48 economies women face legal restrictions to having control of their own finances.Getting to the bank is hard too. Mobility for women in rural parts of developing countries is a big concern. Better transportation and infrastructure could help make access to credit more practicable for women. Credit and finance should be equal for everyone, especially women who are held back by gender restrictions.Sadly, women may run the world, but they do not own it. Women are virtually denied property rights. Traditional customs in place can pass down land through the male side of the family, leaving women out of land rights completely. Other times, women need permission from a male relative or husband to own land.It has been apparent that women are not as productive farmers as men and work longer hours in some countries like Indonesia. This is largely due to a lack of education. When education is considered more valuable for men (and thus mainly given to men), women farmers are less informed about the best production methods, thus producing less yield in crops and becoming “less productive”. This can all be changed through providing education for women. Removing gender inequality can help feed 130 million people who are currently undernourished.Despite these barriers, women are definitely not leaving the “field”. In countries experiencing urban growth, men are migrating to urban areas for other jobs while women stay in rural areas, taking on jobs in farming and agriculture. Healthier children, education, and investment into the community are all benefits that female farmers are shown to have on their communities.Lets close the gender gap and give women the tools they need to succeed. If women farmers in developing countries have the same rights and opportunities, they will be just as productive. With increasing population, and the need for better food security, supporting women in agriculture is something that cannot afford not to be invested in.Women runningmost small farmsWomen in developing countries (1) for a large proportion of the labor force in the agricultural sector.Womens (2) to food productionWithout credit, many women farmers cant (3) the cost of large farms.The law sets a (4) on womens freedom to manage money.It is a struggle for women in the countryside to enjoy bank service.Women in many countries do not have easy (5) to the ownership of property.(6) can take over land from the previous generation.Without a males permission women cannot take possession of land.The education system (7) men over women, resulting in different levels of productivity.Unlike men, women are often ignorant of agricultural science.Women could become more (8) if they were to enjoy equal education.Expected support for womenfarmersConsidering womens (9) to society, we are supposed to end gender discrimination and (10) up women in agriculture.【语篇解读】本文是一篇议论文,女性农民占据了农场劳动力市场的大部分,但是女性农民并没有得到平等的对待,文章介绍了女性农民遇见的不公平对待的具体内容,并倡议不要歧视女性农民,应该支持她们。1.【答案】account【解析】信息转换题。根据第一段第三句“What is clear, however, is that most small-scale farmers are women, making up 60-80 percent of farmers in developing countries.”可知在发展中国家女性农民组成了百分之60-80的农村劳动力。表格里使用account for表示“占据比例”,所以要填account。2.【答案】barriers/obstacles/bars【解析】信息归纳题。表格第二行右边一列内容都在介绍女性农民在进行农业活动时所遇见的困难,涉及到文章3-6段内容。所以要填barriers/obstacles/bars。3.【答案】afford/pay【解析】信息转换题。根据第三段第二句“These costs are even harder on women because many of them lack access to credit.”可知女性农民无法承担大型农业所需要的资金,所以要填afford/pay。4.【答案】limit/restriction【解析】信息转换题。根据第三段最后一句“In nearly 48 economies women face legal restrictions to having control of their own finances.”可知在48个经济体里,女性都面临着经济方面的限制,所以表格里要填limit/restriction。5.【答案】access【解析】信息转换题。根据第四段第二句“Better transportation and infrastructure could help make access to credit more practicable for women.”可知女性农民很难得到更好的交通和基础实施。表格里应该使用have access to与原句中“make access to”相一致。所以要填access。6.【答案】Men/Males【解析】信息转换题。根据第五段第二句“Traditional customs in place can pass down land through the male side of the family, leaving women out of land rights completely.”可知传统上都是男性继承家庭财产,而女性则没有这个权利。所以表格里应该填Men/Males。7.【答案】favors【解析】信息转换题。根据第六段第三句“When education is considered more valuable for men(and thus mainly given to men), women farmers are less informed about the best production methods, thus producing less yield in crops and becoming “less productive”.”可知传统教育认为男性比女性更重要,所以会给予男性更多的教育。也就是说教育方面也偏向男性,所以要填favors。8.【答案】productive【解析】信息查找题。根据第六段最后两句“When education is considered more valuable for men (and thus mainly given to men), women farmers are less informed about the best production methods, thus producing less yield in crops and becoming “less productive”. This can all be changed through providing education for women”可知过去人们认为男性更为productive,但是通过教育改变这一情况,让女性变得productive。所以要议案productive。9.【答案】contribution【解析】信息转换题。根据第七段最后一句“Healthier children, education, and investment into the community are all benefits that female farmers are shown to have on their communities.”可知女性对我们的社会也带来了很多好处,有很多的贡献。所以要填contribution。10.【答案】back【解析】信息转换题。根据最后一句“With increasing population, and the need for better food security, supporting women in agriculture is something that cannot afford not to be invested in.”可知我们应该消除对女性的性别歧视,支持女性农民。表格里使用动词短语back up与原句动词support表示相同含义,所以要填back。四、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式With the 1 (invent)of personal computers, the Internet and cell phones, people now have more immediate 2 to others and information than any time in history. Losing that access can lead to “disconnect anxiety, 3 is a psychological term used to describe the 4 (anxiety)feelings that people experience when they are unable 5 (use)their cell phones or cannot log on to the Internet. Some people 6 (affect)by disconnect anxiety may start to feel upset when 7 cannot reach their friends online. Others get really worried when they are not able to respond to emergencies, and this makes them feel 8 (help). Still others are so dependent on their cell phones that they are frightened of missing any phone calls. Cell phones and the Internet 9 (become)the most important technological tools to these people, who cannot afford to live 10 these things.【语篇解读】本文
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 国家能源哈尔滨市2025秋招面试专业追问及参考化学工程岗位
- 乌兰察布市中石化2025秋招笔试综合知识专练题库及答案
- 中国移动红河自治州2025秋招技能类专业追问清单及参考回答
- 中国广电太原市2025秋招笔试模拟题及答案
- 吕梁市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案油田勘探开发岗
- 大唐电力佳木斯市2025秋招能源与动力工程专业面试追问及参考回答
- 国家能源阳江市2025秋招笔试数学运算题专练及答案
- 榆林市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案机械与动力工程岗
- 中国广电衢州市2025秋招综合管理类专业追问清单及参考回答
- 中国广电无锡市2025秋招笔试性格测评专练及答案
- 【《企业人才招聘存在的问题与对策》5200字(论文)】
- 我国养老状况课件
- 心脏支架术后康复课件
- 国庆期间保安安全培训课件
- 工程施工山区二级公路施工组织设计
- GB/T 3131-2001锡铅钎料
- GB/T 25775-2010焊接材料供货技术条件产品类型、尺寸、公差和标志
- GB/T 14454.2-2008香料香气评定法
- 《干部履历表》(1999版电子版)
- ISO 9001:2015新版质量管理体系详解与案例文件汇编
- 航天电子电气产品手工焊接工艺设计技术要求
评论
0/150
提交评论