河南省鹤壁市淇滨高级中学2019_2020学年高一英语上学期第二次周考试题.docx_第1页
河南省鹤壁市淇滨高级中学2019_2020学年高一英语上学期第二次周考试题.docx_第2页
河南省鹤壁市淇滨高级中学2019_2020学年高一英语上学期第二次周考试题.docx_第3页
河南省鹤壁市淇滨高级中学2019_2020学年高一英语上学期第二次周考试题.docx_第4页
河南省鹤壁市淇滨高级中学2019_2020学年高一英语上学期第二次周考试题.docx_第5页
已阅读5页,还剩11页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河南省鹤壁市淇滨高级中学2019-2020学年高一英语上学期第二次周考试题考试时间:100分钟 分值:150分 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASix people are talking about the newlybuilt garden on the roof of their building.Jasmine:I loved the idea when Wilber first told me about it. We had lots of meetings with our neighbors,trying to make them understand why its good to build a garden on the roof. Now people love coming here,and we have made a lot of friends!Wilber:The whole thing wasnt easy at first. But Jasmine helped a lot. And she was really good at making people happy to donate (捐赠) money for the roof garden.David:My kids love going up there. They sit there watching butterflies and birds. The roof garden brings them closer to nature.Samuel:You want something green? Visit the park! Its only one block away! After the roof garden was built,small insects started flying into my room! And the kids leave mud on the stairs when they come down from the roof!Rosie:Our building is now cooler in the summer. My baby sleeps well even on hot summer days!Flora:Guess where these tomatoes are from! Not from the supermarket. Theyre from our roof! Its wonderful,isnt?21Who dislikes the roof garden?AJasmine.BRosie.CSamuel. DFlora.22What does Wilber tell us?AJasmine helped to get the money.BTomatoes grew well on the roof.CChildren always make stairs dirty.DThere are birds in the roof garden.23What can be inferred from the interview?ABabies like sleeping in the roof garden.BMost of the speakers love the roof garden.CThe roof tomatoes sell well in the supermarket.DDavid first came up with the idea of a roof garden.BA teenager has realized her dream of becoming a modeljust three years after a terrible car crash left her with a broken back. Marita Davies was in a wheelchair for a year and had to learn to walk,after she suffered terrible injuries as a passenger in a car driven by a drank driver.Marita feared her dream of a modeling career was over but just three years on,she is now in the running to be crowned Miss Great Britain. She said,“I was horrified when I learned the full extent of my injuries .I thought my dream of becoming a model was over. My leg was seriously injured and my back was broken. The crash had broken my confidence and I withdrew into myself. I was 16,and at that age all I wanted to do was go out with my friends.”But when she finally came out of the wheelchair,she turned a corner. Marita decided she would still try to follow her dreams,and sent some photos off to some modeling agencies. She did a few unpaid jobs while studying at college and soon,paid commercial modeling jobs started coming in .Marita was a bit doubtful at first,because the crash has left her with huge scars on her leg and back. She was worried people wouldnt want her to model for them,but its not true.Marita has done amazingly well to overcome everything,which has been thrown at her in the last three years .Within months of learning to walk again,Marita was signed up for advertising campaigns. She has also appeared in a TV ad .Marita was crowned Miss Nottingham City earlier this year,and is now competing against 59 other girls to be crowned Miss Great Britain.24What happened to Marita Davies 3 years ago?AShe became a well-known model.BShe suffered from a terrible car accident.CShe was drunk when driving.DShe gave up her dream of becoming a model.25How did Marita Davies feel when learning her injuries?AHopeless. BIndifferent.CUnlucky. DConfident.26What is Maritas aim now according to the text?ATo appear in the TV advertisement.BTo sign up for advertising campaigns.CTo win the title of Miss Great Britain.DTo be crowned Miss Nottingham City.27The text is intended to _Ashow the modeling career is promisingBencourage us to learn from MaritaCwarn the women not to drive a carDdescribe the life of a famous model to usCThe Key to Your HealthA car needs gas to run and your body also needs food to work for you. Eating the right kind of food is very important .It can help your body grow strong so take care of what you eat.There are four main food groups altogether. The dairy group has food like milk,cheese and sour milk. The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetable group,and the bread and rice group. Each meal should have at least one food from all four main groups. With all these food together,you will be given enough energy during the day.It is easy to get into bad eating habits. You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time. Or you may not have time for a good lunch .It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time. But you will find yourself tired in these days and you can not think quickly.Watching what you eat will help your body remain healthy and strong. It is also good to take some exercise. It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air. Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.28Which of the following diets do you think is the best one?AMilk,bread,cabbages and beef.BEggs,tomatoes and chicken.CCorn,fish,cream and pork.DRice,beancurd,apples,fish and chicken.29Which of the following is a good eating habit?AEating fish and chips for supper all the time.BFinishing your lunch in a very short time.CGoing to school without any breakfast.DHaving at least one food from all four groups in each meal.30In this passage the writer mainly tells us that _.Aevery person needs food to grow wellBtaking exercise can keep your body strongCthe right kind of food with exercise will keep you healthyDenough energy helps people think more quickly31The underlined word “dairy” in the second paragraph means “_”Aa farm where cows are keptBthe food made out of cows such as milk and butterCthe shop that sells milk and butterDa place where milk products are madeDParents often believe that they have a good relationship with their teenagers. But last summer,Joanna and Henry noticed a change in their older son: suddenly he seemed to be talking far more to his friends than to his parents. The door to his room is always shut,Joanna noticed.Tina and Mark noticed similar changes in their 14-year-old daughter.“She used to cuddle up with me on the sofa and talk,”said Mark.“Now we joke that she does this only when she wants something. Sometimes she wants to be treated like a little girl and sometimes like a young lady. The problem is figuring out which time is which.”Before age 11,children like to tell their parents whats in their minds.“In fact,parents are first on the list,”said Michael Riera,author of Uncommon Sense for Parents with Teenagers.“This completely changes during the teen years,” Riera explained.“They talk to their friends first,then maybe their teachers,and their parents last.” Parents who know whats going on in their teenagers lives are in the best position to help them. To break down “the_wall_of_silence”,parents should create chances to understand what their children want to say,and try to find ways to talk and write to them. And they must give their children a mental break,for children also need freedom,though young. Another thing parents should remember is that to be a friend,not a manager,with their children is a better way to know them.32“The door to his room is always shut” suggests that the son _Ais always busy with his studiesBdoesnt want to be disturbedCkeeps himself away from his parentsDbegins to dislike his parents33What troubles Tina and Mark most is that _Atheir daughter isnt lovely as beforeBthey cant read their daughters mind exactlyCthey dont know what to say to their daughterDtheir daughter talks with them only when she needs help34Which of the following best explains “the wall of silence” in the last paragraph?ATeenagers talk a lot with their friends.BTeenagers do not want to understand their parents.CTeenagers do not talk much with their parents.DTeenagers talk little about their own lives.35What can be learned from the passage?AParents are unhappy with their growing children.BParents have suitable ways to talk with their teenagers.CParents should be patient with their silent teenagers.DParents should try to understand their teenagers.第二节:(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Improve Eyesight NaturallyEyes are important for everybody. You must take care and try everything in your hand to keep them in good condition. Here are some of the tips to improve your eyesight naturally._36_Strain is known to be a factor in many health conditions and eyestrain is no exception. Try meditation, yoga or other methods of stress relief to improve your vision and overall health. Try palming.Sit upright in a comfortable chair. _37_ Cup your hands so that there is no pressure on your eyes. Let your fingers rest across your forehead. There should be no light entering your eyes. Palming should be done for a period of 5 to 10 minutes to start. Palming should be relaxing. It may help to do palming in a darkened room.Avoid sugar as much as possible._38_ It will unpleasantly affect your eyesight, which affects the eyes by producing a larger amount of insulin (胰岛素)in the blood. Therefore you shouldnt be having much fruit juice or something that contains a lot of sugar.Exercise your eyes.The only exercise most eyes get is that daily rubbing we give them when were tired or suffering from eyestrain. But eye exercises are actually good for your eyes and can improve your vision. _39_ Blink as fast as you can for a few seconds then close your eyes tightly, open and repeat. Do this exercise 3 to 4 times daily.Eat healthy.You probably hear that statement,all the time but eating the right foods are necessary to good health. _40_ Foods that are high in fiber, vitamin C, D and beta carotene as well as other vitamins and minerals can help improve your vision. Here are a few foods that can be beneficial to good vision: carrots, eggs, blueberries, spinach, kale, grapes, and fresh garlic.AReduce eyestrain.BKeep your eyes moist.CSugar is your eyes worst enemy.DGive your eyes a workout with the following exercise.EYou may not be aware that your diet affects your vision but it does.FClose eyes and cover them with the palms of your hands.GBe sure to get plenty of sleep so your eyes dont strain to stay open during the day.第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。It was freezing cold as I was waiting at a bus stop in my hunt for a job. When the bus_41_, a young woman walked up to the stop. She had on a Tshirt and slippers. When we talked she told me she lost her_42_because she lost her job. She had no family in the area and didnt even know where she was going to_43_tonight.I_44_into my purse and took out $5 so she could get something to eat. I_45_took off my jacket and gave it to her. She looked at me_46_and said, “Arent you going to be cold?” I told her my being cold for 15 minutes before I got to my place was_47_if I knew she would be a little warmer wherever she_48_._49_I got on the bus, thats when the miracle(奇迹)of_50_kindness happened. I stepped up to pay the_51_and the bus driver told me in a big_52_that it was on him .I went to sit down and a lady who was dressed in a very professional business suit_53_me over to her seat. She said “I want to know the name of the person who just did the most_54_thing I have ever seen.” I told her my name and she responded, “What can I do for you to give_55_what I just witnessed?” I said_56_a job would be nice.The next day the lady called and said she had an assistant position_57_in her company and wanted me to meet the manager. It_58_that the lady was head of HR at this company. I went in for the_59_and started working there. I never_60_to get so much back in return!41A. came in Bpulled up Cset off Dwent by42A .apartment Bmoney Cdirection Dface43A.travel Bwork Cfind Dsleep44A .put Bdug Ctouched Dmoved45A .hurriedly Bever Cthen Dtherefore46A. in return Bin doubt Cin silence Din surprise47A .accessible Bworthwhile Creliable Dconsiderate48A .ended up Btook over Cset out Dpassed away49A. If BAfter CBefore DUntil50A. meeting Bfeeling Cspreading Dchoosing51A. ticket Bfare Cbill Dprice52A. voice Bbusiness Csmile Dcoat53A .called B. took C. sent D .turned54A. important B. interesting Cinspiring D. reasonable55A .in B .back C. up D. away56A. jokingly B. carelessly C .seriously D. nervously57A. empty B. possible Cvacant D. acceptable58A. turned out B. worked out C showed up D. held up59A application B. interview C. performance D. invitation60A. learned B. believed C. regretted D. expected第二节:(共10题;每题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Its typical _61_ my brother to leave his room _62_ a mess. He has to go _63_ a thorough exam before the term comes to _64_ end. He has no choice but _65_ (make) preparations for it, so he has no time to tidy up his room. He is _66_ (suppose) to make _67_ (arrange) for the exam earlier, such an important exam in _68_ (particularly). But he is the last person _69_ (take) an exam. He is too lazy to study, so he always has difficulty _70_ (pass) the exams.第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Mary,Ive received your Email. Dont worried about me. Im getting on well with my research work in the lab. But in my surprise, you say you will give up learn English. The reason is because you have not done well in it recently and you have lose interest. Im afraid that I cant agree with you. I know it is not easy to learn English, and English is widely used in the world today and it will be important tool in our future work. Beside, it is becoming more and more important in our daily life. If you study hardly, you will succeed. Do remember that where there is a will there is a way. Im looking forward to hearing a good news from you!Yours,Li Hua第2节 书面表达(满分25分)假如你是在英国学习的交换生李华,住在同学Peter家里。你上周网购的联想(Lenovo)笔记本电脑将于本周日到货,但你因陪同父母到伦敦游览不能按时返回取货,请你给Peter写一封电子邮件,让他帮忙代收并验货。注意:1.词数100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。 淇滨高中20192020学年上学期第二次周考高一英语试卷21.C细节理解题。根据You want something green? Visit the park! Its only one block away! After the roof garden was built,small insects started flying into my room! And the kids leave mud on the stairs when they come down from the roof!可知Samuel不喜欢屋顶花园,所以选C。22.A细节理解题。根据But Jasmine helped a lot.And she was really good at making people happy to donate (捐赠) money for the roof garden.可知Wilber告诉我们Jasmine帮忙筹集到了钱,所以选A。23.B推理判断题。通过六个人对屋顶花园的看法,可知大部分说话的人都喜欢这个屋顶花园,所以选B24.B细节理解题。从文章第一段中的“just three years after a terrible car crash left her with a broken back”可知,三年前Marita Davies经历了一次严重的车祸。25.A细节理解题。从文章第二段中的“The crash had broken my confidence and I withdrew into myself.”可知,当Marita得知自己的伤情后很绝望。26.C细节理解题。从文章最后一段最后一句“.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论