免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
模块1u3李仕才一、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。i love to read before i go to sleep.it usually makes me feel calm.but a big part of this depends on what i read.i love to read oor wullie and the broons.very often im smiling before i go to sleep.i decide to write about this in a blog because i find that so many of us go to sleep with stress.before we go to sleep,we may run over the day in our minds,and worry about tomorrow.we also may watch the news on tv,read the news on our smart phones or tablets,or even answer work emails.but the news is rarely proclaiming(宣告)all the good thats happening in the world and work emails make us feel that were still at work.all these things may leave us a stressful sleep.oor wullie and the broons are not the only things i ever read at night.i sometimes read novels but,with the odd exception,i mostly avoid anything that is too mentally taxing or stimulating late at night unless its something that inspires me or is clearly helpful in my life.and even if i do read something mentally stimulating,when i feel myself getting tired i lay that book down and pick up a trusty old oor wullie or the broons for the last 10 or 15 minutes.doing this makes my mind quiet and helps ensure i get a peaceful nights sleep.reading about wullie or maw and paw broon is like a comfort blanket for me.id suggest you find lighthearted reading as a comfort blanket at bedtime,especially if you find yourself stressed or depressed a lot of the time,or if you find difficulty winding at the end of a day.it is the thing that can gently turn your attention towards lightness and ease.if your material makes you laugh,then you may feel even better.several studies show that laughter boosts happy chemicals in the brain,it strengthens the immune system,its good for the heart,and it is most definitely good for mental health.it even helps us improve our relationships.and if you do happen to pick up a copy of oor wullie or the broons,i hope you find it just as entertaining as i do.1what can we learn about oor wullie and the broons?athey make people run over the past days.bthey are the best books to be read before people sleep.cthey are extremely popular with young people.dthey make people feel relaxed and happy.2what can we know from the text?aoor wullie and the broons are the authors favorite books.ba comfortable blanket makes people go to sleep easily.cthe author sometimes reads something about inspirations.dreading something stimulating at night helps get a peaceful sleep.3what is paragraph 6 mainly about?awhat material brings us laughter.bhow laughter affects our health.cwhat benefits laughter brings to us.dwhy laughter is good for us.4whats the main purpose of the text?ato show the importance of reading before sleeping.bto prove the importance of a good mood before sleeping.cto tell us how to make ourselves stay relaxed before sleeping.dto explain how to choose a book worthy to be read before sleeping.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过叙述自己睡前的一些阅读习惯,告诉人们如何减少睡前的压力以及睡前保持好心情的重要性。【难句分析】i love to read oor wullie and the broons.very often im smiling before i go to sleep.分析:第二个句子中包含before引导的时间状语从句。译文:我喜欢阅读oor wullie和the broons。睡前(读这两本书时)我常常会(带着)微笑入睡。1d考查细节理解。根据第一段中的“i love to read oor wullie and the broons.very often im smiling before i go to sleep”可知oor wullie和the broons这两本书会使人们感到放松和快乐。2c考查推理判断。根据第三段最后一句中的“i mostly avoid anything that is too mentally taxing or stimulating late at night unless its something that inspires me or is clearly helpful in my life”可推知,作者有时候会阅读一些鼓舞人心的书。a项内容文章未涉及,故排除;根据第四段最后一句“reading about wullie or maw and paw broon is like a comfort blanket for me”可知,作者只是打比方,故排除b;根据第四段第一至二句可排除d。3c考查段落大意。根据第六段第一句“if your material makes you laugh,then you may feel even better”及该段的描述可知,该段的主题是笑带给我们的好处。4b考查写作意图。根据第一段中的“i love to read before i go to sleep.it usually makes me feel calm”及第四段第二句“doing this makes my mind quiet and helps ensure i get a peaceful nights sleep”可知,作者写这篇文章的目的是证明睡前有一个好心情的重要性。二、单项填空1.as role models, public _ have a duty to contain themselves responsibly because teenagers often copy their behaviour.a. figures b. numbersc. leaders d. features【答案】a2.after the earthquake, many people had to be put up in the tents ,because most of their houses were badly _.a. harmed b. hitc. damagedd. attacked【答案】c【解析】damage指“破坏,损坏”。句意:地震后许多人住在安置的帐篷里因为他们的房子被毁了。故选b。3._ by the sad story of the child, many people offered to lend him a helping hand. a. effected b. infectedc. affected d. perfected【答案】c【解析】affected受的影响;被感动。句意:许多人因受那个男孩悲惨故事所感动,主动伸出了援助之手。infect是感染 沾染的疾病的意思,侧重于指使受到疾病的影响。effect有时虽用作动词(及物),但不表示“影响”,而表示“实现”或“产生”等。4.every time i fail, my father will always tell me “if your dream is big enough, the facts dont _.”a. cost b. mean c. value d. count【答案】d【解析】cost花费;mean意味着;value珍惜;count重要,有关系。句意:每当我失败的时候,我的父亲总是告诉我:如果你的梦想足够大,这些事情都不重要。根据句意说明d正确。5.we had wanted to finish our task by noon, but it didnt quite _ as planned.a. find out b. give outc. hand out d. work out【答案】d6.im afraid the project may be several days behind schedule due to bad weather. dont worry. three more assistants will be at your command _ at all.a. at no time b. at a time c. in no time d. at any time【答案】c【解析】in no time立刻,马上。句意:“由于糟糕的天气,我恐怕这项工程会在规定日期的后几天完成。”“别担心,还有三个助理会马上过来听你差遣。”7.people come into your life for a reason, a season or a lifetime. when you _ which one it is, you will know what to do for each person.a. give out b. leave out c. turn out d. figure out 【答案】d8.after the collision,he examined the considerable _ to his car.a. ruin b. destructionc. damage d. injury【答案】c【解析】句意:撞车后,他检查了车子受的严重损害。ruin指“毁灭,崩溃,毁坏”,程度很深;destruction也表示严重性的破坏,“毁灭,消灭,毁灭的原因”;damage指“使质量受损害,破坏”,意味着损坏后质量或价值降低;injury主要指“对人、动物躯体的部分伤害”,也可指“对名声、感情的伤害”。9.on oct. 29th, 2015, china further relaxed its more than three-decade-old family planning policy to allow all couple to have a second child and the new law _ officially on jan 1st, 2016.a. took effectb. took on c. took outd. took place【答案】a【解析】take effect officially正式生效。take on承担,呈现,雇用,录用;take out取出,除去,拔掉,把带出去;take place发生。句意:2015年10月29日,(据媒体称)中国进一步放开了实施了30多年的计划生育政策,允许所有的夫妇生育二代。这项新的法律于2016年1月1日正式生效。10.the manager is now in need of a capable assistant that he can _ to take care of problems in his absence.a. count on b. count in c. count up d. count out【答案】a【解析】count on sb.依靠/依赖某人;count in把算在某一整体之内,算上(某人);count up加起来,算出总数;count out逐一数出,大声数。句意:经理现在需要一位能干的助理,他可以指望这位助手在他不在时来料理问题。11.the professors speech_ very well, and everyone present understood his opinions.a. worked out b. found outc. figured out d .put out【答案】a【解析】句意:教授的演讲结果很好,在场的每一个人都理解了他的观点。work out 产生结果,计算得出,锻炼身体;find out找到;figure out计算出,解决;put out扑灭,伸出。12.fame and wealth can be attractive, but _ will they give you permanent happiness. a. in no time b. at a time c. at all times d. at no time 【答案】d【解析】in no time马上,立即;at a time依次,逐一,每次;at all times随时,每时每刻,总是,一直;at no time决不。句意:名誉和财富可能很有吸引力,但是它们决不会给你带来永久的幸福。13.the house was greatly damaged by the truck. wed better leave things _ they are until the police arrive.a. since b. as c. though d. unless【答案】b【解析】句意:卡车对这座房子造成了严重损害。我们最好保持东西的原样等待警察到来。as引导方式状语从句,意为“按照的方式”。leave things as they are意为“让一切顺其自然”。14.didnt you tell harry not to play games so much? _ i said to him goes in one ear and out the other.a. no matter howb. howeverc. no matter whatd. whatever【答案】d【解祈】分析句子结构知,此处考査主语从句,表示“我说什么他都当耳旁风”,因此用whatever引导主语从句,no matter what用来引导让步状语从句。句意:“你难道没告诉哈利不要玩这么多有戏吗?”“无论我说什么他都把它当成耳旁风。”15.it was careless of you to have left your clothes outside all night.my god! _.a. so did i b. so i didc. so were you d. so did you【答案】b【解析】a说b粗心,b承认自己是这样的,故排除cd项。然后该题考查我们对so did i与so i did的辨别。so did i表示“别人做某事,我也做了。”而so i did表示“我确实这么做了。”故最佳答案是b。句意:“你真粗心大意把衣服放在外面一整夜。”“天哪,还真是这样(我确实这么做了)。”16.teenage is an especially important stage for us, _ we are supposed to go all out to improve ourselves because anything can happen.a. whatb. wherec. whichd. that【答案】b17.teachers in primary schools _ influence the kids fall under should be role models.a. whose b. who c. whered. which【答案】a【解析】本句可以这样理解:teachers in primary schools should be role models, for the kids fall under their influence.句意:孩子们受其影响的小学老师们应该成为榜样(小学老师们应该成为榜样,因为孩子受他们的影响)。18.you must have missed the first train yesterday, _ you?a. werentb. didntc. mustntd. havent【答案】b【解析】陈述句部分是含有must“表示推测”的句子,该句是对过去发生的事所进行的推测,反意疑问句应该用一般过去时。故选b项。该句所说的实质就是:you missed the first train.句意:你昨天肯定错过了头班火车,是吗?三、完形填空my parents owned a 500-acre farm in montana when i was young. life there was filled not just with fun and games but1as well. the lambing season was especially hard. montanas freezing spring weather kept my parents watching2mamas at all hours of the day and night3a newborn lamb. it was during this time of new life that my favorite childhood memory took place. one exceptionally4day, my mother spied a sheep trying to 5 her baby lamb and needed our 6. my mother calmly held the sheeps head and7me to get hold of the lambs protruding(伸出的) legs. i 8and must have had a look of panic on my face. the little things were9not something i wanted to touch. but i10my courage and wrapped my fingers 11them. i can still remember the12of the unexpectedly delicate legs. my heart beat in fear and excitement 13 i pulled with all my strength. the lamb was delivered! i was no14to seeing farm animals being born, but to have a15 in it was something i will cherish forever. im sure everyone got very16hearing me tell and retell my heroic story. looking back, im so glad that i didnt17to get my hands dirty. if i had, the miraculous moment and the precious memory would have been18. i try to instill(逐渐灌输) that life 19 into my children. sometimes you need to get your hands a little dirty to experience something 20 and pure. 【文章大意】本文作者主要回顾了小时候在农场帮母亲给羊接生的故事及感想。1. a. pleasureb. dangerc. dilemmad. hardship【解析】选d。根据下文的“the lambing season was especially hard”可推知, 农场的生活既充满乐趣也有艰辛。pleasure 乐趣; danger危险; dilemma 进退两难的境地; hardship艰难。故选d。2. a. pregnantb. workingc. desperated. sleeping【解析】选a。 结合下文的“a newborn lamb”可推知, 应选a项, 意为“怀孕的”。3. a. at the risk ofb. in case ofc. free fromd. in exchange for【解析】选b。根据语境可推知, 作者的父母当时日夜看护着怀孕的母羊以防有新羊羔诞生。at the risk of 冒风险; in case of以防; free from免受; in exchange for交换。故选b。4. a. warmb. coldc. mildd. hot【解析】选b。与上文的“montanas freezing spring weather”呼应可知, 此处表示“非常冷的(cold)一天”。5. a. cureb. deliverc. hurtd. comfort【解析】选b。由上文中父母看护怀孕的母羊可知此处应为“生产”。后文the lamb was delivered呼应此句。6. a. noticeb. supportc. helpd. operation【解析】选c。根据语境可知, 妈妈在照看即将生产的羊, 并需要我们的帮助(help)。7. a. beggedb. invitedc. forbaded. instructed【解析】选d。根据语境可推知, 当时母亲在指导作者如何帮助羊生产。beg乞求; invite邀请; forbid 禁止; instruct指导。故选d。8. a. wonderedb. resistedc. suspectedd. hesitated【解析】选d。结合语境“and must have had a look of panic on my face”可推知, 作者当时有些惊慌失措, 所以犹豫了。wonder 惊奇; resist 抵制; suspect 怀疑; hesitate犹豫。故选d。9. a. surelyb. hardlyc. onlyd. hopefully【解析】选a。根据下文的转折可推知, 年幼的作者当时肯定(surely)是不想去触碰正在出生的小羊的。故选a。10. a. lostb. gatheredc. searchedd. lacked【解析】选b。根据上文的“the little things were _not something i wanted to touch”不敢触碰, 然后转折可知此处表示作者鼓起勇气。gather courage在此表示鼓起勇气, 符合语境。11. a. beyondb. throughc. aroundd. in【解析】选c。根据“wrapped”可知, 作者当时手握着新生羊羔的腿。wrap sth. around sth. 为固定用法。12. a. feelb. pointc. sightd. thought【解析】选a。根据下文的“delicate legs”可推知, 此处表示的是触感(feel), 与上文的“touch”呼应。13. a. becauseb. asc. ifd. unless【解析】选b。此处表示当作者用尽力气帮助母羊接生时, 作者感到既害怕又兴奋。as意为“当时候”, 引导时间状语从句。14. a. strangerb. beginnerc. newcomerd. speaker【解析】选a。此处表示看农场上的动物出生对作者来说并不陌生。stranger 陌生人; beginner 初学者; newcomer 新来的人; speaker演讲者。故选a。15. a. memoryb. handc. lookd. difference【解析】选b。但是亲自参与接生这件事作者将会永远珍视。have a hand in sth. 意为“参与某事”。16. a. proud ofb. excited aboutc. tired ofd. sorry for【解析】选c。根据“tell and retell”可推知, 作者反复地讲自己的英雄事迹, 自然会让人觉得厌烦。此处为作者用诙谐的口吻叙事。proud of 对自豪; excited about 对激动; tired of 对厌烦; sorry for对抱歉。故选c。17. a. refuseb. promisec. choosed. pause【解析】选a。根据上文可知, 作者当时没有拒绝帮羊接生, 这让作者感到高兴。refuse 拒绝。18. a. keptb. lostc. ignoredd. forgotten【解析】选b。由上文的“my favorite childhood memory”和“but to have a _in it was something i will cherish forever”可知, 如果作者没有给羊接生, 那么作者就得不到这些珍贵的记忆, 也就是失去(lost)。19. a. qualityb. skillc. lessond. standard【解析】选c。很明显, 作者想给孩子们灌输这一人生经验(lesson)。20. a. upsetb. funnyc. thrillingd. amazing【解析】选d。由上文的“the miraculous moment and the precious memory”并结合空后的“and pure”可推知, 作者认为有时人们需要“把手变脏”来经历一些“精彩和纯净的事”。upset心烦的; funny有趣的; thrilling 刺激的; amazing令人惊奇的。故选d。四、短文改错last weekend,my parents and i start early to visit my grandpa in the countryside where is about 80 km away.when we arrived,we saw some dishes
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 小学三年级上册期末英语培优试卷(答案)(译林版版)
- 苏教版七年级下册期末数学测试模拟试卷经典
- 数学初一分班重点中学试卷A卷及解析
- 野菜凉粉原料采购合同
- 期末存在大额采购合同
- 环保喷雾除尘设备合同
- 标识工程施工合同
- 2025秋小学四年级上册劳动技术期末测试卷(苏科版)及答案(三套)
- 拉科布转播合同
- 装修装饰管理合同
- 杭州市前期物业服务合同
- 人教版劳动教育一年级上册全册课件
- JJF 2182-2024农灌机井取水量计量监测方法
- 牙体解剖-牙体形态及生理意义(口腔解剖生理学课件)
- 2023年江苏省连云港市海州区商务局公务员考试《行政职业能力测验》历年真题及详解
- 食品药品法律服务行业五年发展预测分析报告
- 福建省2024年高中政治6月学业合格性模拟考试试题(含解析)
- DL∕T 1922-2018 架空输电线路导地线机械震动除冰装置使用技术导则
- 大美劳动智慧树知到期末考试答案章节答案2024年江西财经大学
- 2024年全国法制宣传日宪法知识竞赛考试题库及答案(130题)
- 河南省新郑市初中历史七年级期末上册高分通关测试题详细答案和解析
评论
0/150
提交评论