浙江省台州市高二英语下学期期末质量评估试题(含解析).doc_第1页
浙江省台州市高二英语下学期期末质量评估试题(含解析).doc_第2页
浙江省台州市高二英语下学期期末质量评估试题(含解析).doc_第3页
浙江省台州市高二英语下学期期末质量评估试题(含解析).doc_第4页
浙江省台州市高二英语下学期期末质量评估试题(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余19页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江省台州市2016-2017学年高二英语下学期期末质量评估试题(含解析)本试卷分第i卷(选择题)和第ii卷(非选择题)。第i卷1至9页,第ii卷9至10页。满分100分,考试时间120分钟。第i卷注意事项:答第i卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题纸上。选出每小题答案后,用铅笔把答题纸上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. where does the man usually go on friday nights? a. a cinema. b. a restaurant. c. a bar.2. what does the woman think of the party? a. it was not perfect. b. it was not necessary.c. it was a great success. 3. what does the man mean? a. he doesnt like boxing at all.b. he likes various kinds of sports.c. he only likes the sport of boxing.4. why did sam refuse to take the job? a. the salary is low.b. it requires much traveling.c. the hours are inconvenient.5. whats the regular price of the pork? a. $7. b. $14. c. $21.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. where does the conversation probably take place?a. in a gallery. b. in a studio. c. in a library.7. how does the man sound? a. tired. b. worried. c. excited.听第7段材料,回答第8、9题。8. what does the man say about biking to work? a. its time-consuming. b. its enjoyable. c. its tiring.9. how does the woman go to work? a. by bus. b. by car. c. by train.听第8段材料,回答第10至12题。10. what does the woman say about the rain? a. it is normal. b. it is really annoying. c. it has lasted for three days. 11. whats the relationship between the speakers? a. strangers. b. lovers. c. colleagues.12. what does the man decide to do? a. set out later. b. use the womans umbrella. c. cancel the dinner appointment.听第9段材料,回答第13至16题。13. why did the woman start swimming? a. to kill spare time. b. to lose weight. c. to win prizes.14. what does the woman have to do every day besides practicing? a. do all the housework. b. take care of the children. c. take part in some club activities.15. what is the womans husbands attitude towards her swimming? a. supportive. b. indifferent. c. confusing.16. how many individual medals did the woman win? a. three. b. two. c. one.听第10段材料,回答第17至20题。17. from the speech, why are clothes wasted? a. they are worn out. b. they are out of style. c. they are not that new.18. what does the speaker imply about “sleeping too much”? a. it is a waste of time. b. it is no good for health. c. it makes people look young.19. according to the speaker, how should we deal with natural resources? a. stop using them. b. avoid polluting them. c. make good use of them.20. why does the speaker give this speech? a. to call for an end to waste. b. to call for environmental protection. c. to call for a love for our life and earth.第二部分 阅读理解(共两节,满分25分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。ait was dangerously cold. a few drivers slipping and sliding off the road and back on again had cut deep ruts(车辙)in the mud. and the ruts became frozen solid. the drum of our trucks aging engine worried us.trees and bushes heavy with snow bent to form an icy tunnel. we inched along the scary route as howard grasped the steering wheel(方向盘)tightly, trying to keep the truck in the ruts. we were now riding through a nightmare with no going back. i kept praying the truck would not quit.however, the engines coughing grew worse. we came to a bumping stop. hot tears ran down my face. we noticed a small house off in the distance. “i will go for help.” howards words ruined my common sense and panic took over. we would take the children we would walk to that house together!but the snow was deep, and our two children, asleep in the cab, were too heavy to carry. my husband convinced me to let him go alone. if no one was home or they didnt answer the door, he would come back and wed try to hike out to a main road. for now, it was safer in the truck. i wish i could say i have faith, but when he walked away, i was mad at the world.it seemed as if hours had passed before i heard a familiar voice and a kind laugh of another man as they approached in the snow. the older fellow invited us to go up to the house where his wife was waiting. two wide-awake kids moved across the seat, ready for adventure. their voices and laughter carried in the cold night air. when we finally got close, a cheerful woman opened the door. warm air and the smell of hot buttered popcorn and chocolate drew us in.relieved, my prayers were heard!1. what made the author worried after howard left the truck?a. her being locked in the truck.b. howards failure to get the help.c. childrens fear in the freezing night.d. the trucks sudden move in the frozen mud.2. what can we learn about the older couple from paragraph 5?a. they were willing to offer help.b. they loved making friends with children.c. they enjoyed cooking in cold winter nights.d. they came across the howards on the way home.3. what would be the best title of the passage?a. a scary night b. mans prayerc. a truck accident d. gods answer【答案】1. b 2. a 3. d【解析】 本篇文章讲述作者一家人在一个很冷的雪天里开车回家。由于天气冷,雪很深,加上卡车老化,无法回家。在此时一家人热情的帮助我们。1. b 推理判断题。从第四段中“my husband if no one was home or they didnt answer the door, he would come back and wed try to hike out to a main road.” 作者丈夫说假如那所房子没有人,或者他们不开门(提供帮助)的话,他会回来,他们就徒步走到大路上。可推测出害怕霍华德不会得到帮助。故b符合 。2. a 推理判断题。倒数第二段我听到了一个熟悉的声音和另一个善良的笑声走近。那个年长的人邀请我们去他家。他妻子正在房子等候当我们终于接近时,一个欢快的女人打开了门。温暖的空气和热奶油爆米花和巧克力的香味吸引了我们。从句意中可知是这家人是愿意帮助他们的。故选a。【名师点睛】推理判断题的常见考查形式及解题方法:推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了作出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。一、常见的推理判断题的考点:1)推测作者写作目的或意图。2)根据用词风格,推断情感态度。3)根据写作思路,推断段落发展。4根据事实细节,推断合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。例如:本题中的第2小题就是根据事实细节,做出合理的推断。如第2小题 选 a此题属于推理判断题中的(4)根据事实细节,推断合理信息。答案需要从文章倒数第二段中推理。【答案定位】倒数第二段中 “the older fellow invited us to go up to the house where his wife was waiting” “when we finally got close, a cheerful woman opened the door.” ,进行推断,男子邀请我们去他家,那儿他的妻子正在家里等候。当我们走近时,妻子欢快地打开房门,可知他们对我们是欢迎的。也是想帮助我们的。【推理关系】题干“what can we learn about the older couple from paragraph 5?”文章内容“the older fellow invited us to go up to the house where his wife was waiting. two wide-awake kids moved across the seat, ready for adventure. their voices and laughter carried in the cold night air. when we finally got close, a cheerful woman opened the door.”【答案】they were willing to offer help.他们愿意提供帮助。答案a项。.3. d主旨大意题。文章第二段中描述当时的情形如此严重。作者认为他们正在经历一场没有回头路的噩梦时, “i kept praying the truck would not quit.”最后一段“relieved, my prayers were heard!”,由这两点推断出我不断地祈祷,让上帝听到了,让这家人帮助了我们。故选d。b this day marks the rising of a new food startup, the first company to be financed entirely by the crowd, and of it every business thus relies on thousands of customers to grow. lisa, 25, its main founder and ceo, believes it will be a path that will become increasingly popular, and ultimately will produce more thriving(繁荣的)businesses from the scratch.“in the food industry, no venture capital (vc, 风险投资) will even look at you until youve hit a million in sales. as a fresh hand in business, unless youre independently wealthy, you will likely need to raise some money before then,” lisa complained. so few businesses approached vc firms at the beginning. it was no exception with her. thus, she turned to a new financing tool at hand, crowdfunding, to raise money from the crowd whod like to take a bet on her company. but for a company, it didnt make sense to seek investments when all they had was an idea and a few months of consumer testing data. the food market is extremely competitive. no investor would put money behind a totally unproven new superfood product founded by a bunch of twenty-somethings. “but we had a story. and crowds love stories.” lisa said delightedly. so she put together an online crowdfunding campaign, explaining how she began working with this amazingly nutritious plant in the peace corps and then started selling it in the u.s. to support the poor in the west africa.on the online platform where they were to raise the money, a friend convinced them to change their goal from $20,000 to $50,000. lisa stayed up all night worrying they wouldnt hit it. but they reached $24,000 in 24 hours and ended their funding with $53,000. seeing the number, lisa said, “thank you! to my crowd and for your belief!”4. why couldnt lisa get investments in a traditional way?a. she lacked confidence in business.b. her food company was in poor condition.c. vc demanded too much in choosing partners.d. consumers were not satisfied with her new products.5. according to the passage, crowdfunding _.a. ensures the investors a good returnb. aims to help badly managed companiesc. attracts more people to become investorsd. helps startups deal with money shortages6. the underlined word “twenty-somethings” refers to _.a. twenty impractical ideas b. young people over twentyc. twenty inexperienced partners d. a company with twenty branches7. which of the following best explains lisas success?a. great minds think alike. b. honesty is the best policy.c. many hands make light work. d. a friend in need is a friend indeed.【答案】4. c 5. d 6. b 7. c【解析】文章讲述了一个年轻人丽莎,以一种众筹的方式 筹集到一笔资金开创了自己的公司。4. c细节判断。根据文章第二段中丽莎的话。在食品行业,只有你的销售额达到一百万,否则的话没有风险资本(vc、风险投资)会光顾你。作为一个新手,除非你非常富有,否则的话你只能在这之前自己筹集到一笔资金。从中可知vc在选择伙伴时要求很高。故选5. d细节理解题。第二段“she turned to a new financing tool at hand, crowdfunding, to raise money from the crowd whod like to take a bet on her company. ”及下文“the food market is extremely competitive. no investor would put money behind a totally unproven new superfood product founded by a bunch of twenty-somethings.”可知众筹资金,帮助解决了资金短缺的问题。故选d。6. b猜测词义题在第二段最后一句“so few businesses approached vc firms at the beginning. it was no exception with her. thus, she turned to a new financing tool at hand, crowdfunding, to raise money from the crowd whod like to take a bet on her company.” 和下段中“no investor would put money behind a totally unproven new superfood product founded by a bunch of twenty-somethings.”其中,the crowd与a bunch of 是同义词组。由此可知“twenty-somethings”是一群20多岁的年轻人。故选b。7. c推理判断。文中的第二段“she turned to a new financing tool at hand, crowdfunding, to raise money from the crowd whod like to take a bet on her company”第三段“no investor would put money behind a totally unproven new superfood product founded by a bunch of twenty-somethings.”及最后一段在网上发了个贴子来筹集资金,最终筹集到$53,000,最后丽莎说:“thank you! to my crowd and for your belief!”可知是众人的帮助。故选c。crapid advances in a new technology will soon transform science fiction into reality meaning people will have driverless cars, small robots at their command and the ability to experience being in another place without leaving home, predicted google executive chairman eric schmidt at the mobile world congress in barcelona, the planets largest cell phone trade show.introduction of books available online, internet translation of languages and voice recognition for computers all happened much faster than anyone could foresee and that technological research into even more previously unheard of advances is progressing at a fast speed.“people who predict that holograms(全息图)and self-driving cars will become reality soon are absolutely right,” schmidt told thousands of attendees. research under way will lead to situations where people can put themselves at events like a rock concert so that they can see, hear and even feel the event. and turn down the volume, if its too loud.one attendee said she was scared that the possibility could be dehumanizing, but schmidt replied by holding up his cell phone into the air. “it has an off button and it is here on the right,” schmidt said. “my point is that it is all about your control. if you dont like my version of a rock concert, im not forcing you to go.” in the future, small robots could be used so busy people can send them to events for video and voice transmissions when their presence isnt required, schmidt said.technology in the near future will redefine the relationship among people in the world. “with technology comes power and with power comes choice, and smarter resourceful citizens are going to demand a better deal for their new life,” schmidt said.8. from the passage, the new technology _.a. largely depends on science fictionb. will eventually replace humans presencec. amazingly improves peoples social skillsd. can unexpectedly bring new various choices9. why did schmidt give the example in paragraph 4?a. to list advantages of the new cell phone.b. to advise a wider use of the new cell phone.c. to remove peoples worry of the new technology.d. to compare the benefits of using the new technology.10. whats the writers attitude toward rapid advances in technology?a. objective. b. negative. c. uncared. d. contradictory.【答案】8. d 9. c 10. a【解析】新技术方面的快速发展很快将科幻变成现实。比如会出现无人驾驶的汽车,由人操纵的智能机器人,不出门就能知晓大事件。但这不会让人害怕,因为这一切都由你控制。8. d 细节理解题。文章最后一段中的technology in the near future will redefine the relationship among people in the world. “with technology comes power and with power comes choice, and smart r resourceful citizens are going to demand a better deal for their new life,” schmidt said.由此可判断会带来更多的新的选择。故选d项。9. c细节理解题。第四段第一句“one attendee said she was scared that the possibility could be dehumanizing, but schmidt replied by holding up his cell phone into the air.” 一位与会者表示,她很害怕,这种可能是非人性的,但施密特回答说,可通过按钮来控制。由此可见是用举例来消除人们对新科技和担忧。故选c项10. a 通读全文可知,作者在文中只是客观地描述,未加个人的议论,所以是客观的。故选a.第二节(共5小题;每小题1分,满分5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。curiosity is an important characteristic of a genius. i dont think you can find an intellectual giant who is not a curious person. thomas edison, leonardo da vinci, albert einstein, richard feynman, they are all curious characters. richard feynman was especially known for his adventures which came from his curiosity. _11_ here are four reasons: it makes your mind active and strong. _12_ their minds are always active. since the mind is like a muscle which becomes stronger through continual exercise, the mental exercise caused by curiosity makes your mind stronger and stronger. it makes your mind observant of new ideas.when you are curious about something, your mind expects new ideas related to it. when the ideas come they will soon be recognized. _13_ this is because your mind is not prepared to recognize them. just think, how many great ideas may have lost due to lack of curiosity? _14_by being curious you will be able to see something new that is normally not visible. they are hidden behind the surface of normal life, and it takes a curious mind to look beneath the surface and discover the unknown. it brings excitement into your life.the life of curious people is far from boring. its neither dull nor routine. there are always new things that attract their attention and there are always new “toys” to play with._15_a. so is curiosity that important?b. but why is curiosity so important?c. it leads you to a new and exciting life.d. it opens up new worlds and possibilities.e. curious people always ask questions and search for answers.f. rather than get bored, curious people have an adventurous life. g. without curiosity, the ideas may pass right in front of you and yet you miss them.【答案】11. b 12. e 13. g 14. d 15. f【解析】好奇心是天才的一个重要特征。好奇心如此重要是因为好奇心使你的思维活跃而坚强,它使你的头脑敏锐,观察到新思想,它开辟了新的世界和可能性,它给你的生活带来兴奋。11. b考查对上下文的理解和推理判断能力。本段中说好奇心是天才的一个重要特征。最后一句又列举好奇心的重要的四个理由。而且why?这种问句一般用reasons来回答的。b项是 why is curiosity so important? 因此选b.12. e考查对上下文的理解和推理判断能力。本段的主题句是“it makes your mind active and strong.”本段最后一句“the mental exercise caused by curiosity makes your mind stronger and stronger.”可知由好奇心引起的智力锻炼会使你的头脑更加坚强。智力练习就是思考问题,寻找答案。即e项符合。13. g考查对上下文的理解和推理判断能力。本段最后一句“just think, how many great ideas may have lost due to lack of curiosity?” 想想看,由于缺乏好奇心,可能会丢失多少伟大的想法?所以与g(without curiosity, the ideas may pass right in front of you)一致。14. d考查对上下文的理解和推理判断能力。本段句意:由于好奇,你可以看到一些通常不可见的新事物(new world)。它们隐藏在正常生活的表面,需要好奇的头脑透过表面寻找未知的东西。由此可推断出d项。15. f考查对上下文的理解和推理判断能力。本段的主题句“it brings excitement into your life.”本段的首句“the life of curious people is far from boring. its neither dull nor routine. there are always new things that attract their attention and there are always new “toys” to play with.”有好奇心的生活不会无聊,总会有很多东西吸引他们的注意力,还总是会有新的玩法。由此可推断出好奇心的人不会无聊,而且有冒险的生活。f项符合。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分阅读下面短文,从短文后各题所给的a、b、c和d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。i was on a plane returning home to dallas, texas after completing my duty in vietnam. there were no hometown parades for us veterans (退役老兵) from that _16_ war and i had been warned about the unfriendliness from our countrymen at

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论