




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南平江县2017高考英语阅读理解九月训练(六)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。【2014山东省潍坊市高三联合考试】apart from psychological illness,we are all largely responsible for our own emotional health.what we say to ourselves over and over for days,weeks,months,and sometimes years,has a great effect on how we see ourselves.this also contributes to many mental health disorders.many of us have problems with negative thoughts playing on the channel of our minds,but if youre buried in them and believe them,they could be wearing your sense of selfesteem (自尊)here are a few beliefs that indicate you may need to switch the channel:im not good enough?/i dont deserve.?/no one likes me?/im a failure?negative thoughts remind you of your bad feelings and they bring your focus on your failures,and they get you nowhere.what can you do?here are some suggestions:switch the channel when negative thoughts appear.selftalk is not so obvious that we often dont notice its effect on our mood and belief systems.key things to notice are “if only” or “what if” statements:the former keeps you stuck in the past with regret,while the latter keeps you fearful of the future.there is nothing you can do about the past,and the future isnt here yet,so stay in the present moment.recognize that actions always follow beliefs.youll find yourself behaving in ways that are consistent to your beliefs.so,start believing the best about yourself:act as if you believe that youre a valuable and worthy person.develop positive selftalk rather than negative selftalk.instead of always looking down upon yourself in your head,think of some things you actually like about yourself.what are your strengths?what are you good at?instead of saying “im a loser”,try saying,“i am capable./im good at./i accept myself the way i am.”thinking poorly about ourselves gets us nowhere and is extremely selflimiting.decide today to turn off the negative selftalk channel in your mind and develop your true potential.1from the first two paragraphs we can learn that_.alots of people have no sense of selfesteembfocusing on negative thoughts may have bad effect on peoplecnegative thoughts will strengthen our sense of selfesteemdfew people have negative thoughts and mental problems2the underlined word “wearing” in paragraph 2 is closest in meaning to_.astrengthening bprotectingcweakening dreplacing3what do the suggestions in the text tell us?aour beliefs always come after actions.bpositive selftalk does good to our mental health.clooking down upon ourselves is a sign of modesty.d“what if” keeps you stuck in the past with regret.4the text encourages us to_.aget rid of negative thoughtsbget anywhere we likecthink highly of othersdturn off the selftalk channel5this text is most likely to appear in_.aa recreation guide ba medical journalca science textbook da travel brochure语篇解读文章主要告诉大家抛弃消极的思想,培养积极的思想。1解析:推理判断题。根据文章第一段中的“what we say to ourselves over and over for days,weeks,months,and sometimes years,has a great effect on how we see ourselves.this also contributes to many mental health disorders.”以及第二段中的“many of us have problems with negative thoughts playing on the channel of our minds”可以判断出,消极的思想会对人产生不利的影响,故答案为b。答案:b2解析:词义猜测题。根据画线词前后的内容可知,这里指的是消极的思想可能会减弱人们的自尊感。故wearing在此与weakening的意思最接近,表示“减弱”。答案:c3解析:推理判断题。根据文章最后四段的内容可推知,积极的自我暗示对我们的心理有益,故b项正确。答案:b4解析:推理判断题。通读全文可知,文章鼓励我们抛弃消极的思想。答案:a5解析:推理判断题。由于本文主要说明的是消极思想和积极思想对人们所产生的影响,故本文最有可能出现在医学杂志上,选b。答案:b.。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。for decades, morocco, the only north african nation without large quantities of oil, combed the surrounding desert in search of fossil fuels. but roughly a year and a half ago, the country turned to a resource that exists in abundance across the region: the sun.now europelong dependent on middle eastern oil and russian natural gashas begun to look toward the heat of the sahara for some of its long-term energy needs. by 2050, roughly 15 percent of european energy could be produced by wind and solar-thermal(太阳能热) power in north africa and parts of the middle east, according to dii, widely known as desertec, a group of mostly european companies such as siemens that are developing clean-energy technology in the region. although the effortexpected to cost 510 billionis still in the early stage of development, analysts say morocco has far more aggressive investment plans than its regional rivals(竞争对手) and is well positioned to become north africas leading provider of renewable energy, especially solar-thermal.in 2008, when global oil prices hit record highs, moroccowhich imports most of its powersaw energy costs nearly double, to roughly 9 billion annually. soon after, king mohamed vi issued a royal command making the development of alternative energy a top priority. he also put a legal framework in place to encourager european investment and has managed to limit instability in a region known for political confusion.another advantage for morocco: geography. the sun over the sahara is far stronger than it is in europe. but what distinguishes the country from its neighbors is that it is close to spain. the two countries are separated by less than 16 km at some points, and theyre connected by an energy transmission line. currently the line sends energy from spain to morocco, but it could work both ways, and analysts say the lines existence gives morocco an advantage over its neighbors for access to the european market.getting a position in that market may take some time, however, due to a shortage of funding. by 2020, morocco hopes to invest several billion dollars in solar-thermal power and use to technology to greatly increase its energy production. but unlike, say, wind power, which is economically competitive with fossil fuels, solar-thermal often is not, despite financial support from various international institutions. analysts say the costs of solar-thermal will come down, eventually.1. the main purpose of the passage is to tell readers _.a、morocco makes huge profits from its new energyb、europe and morocco has made a deal to cooperatec、europe is searching the sahara for new energyd、morocco is developing a new form of energy2. we can learn from paragraph 2 that _.a、now morocco is north africas leading provider of renewable energyb、morocco has a strong desire to produce more green energyc、siemens clean-energy technology is far from satisfactoryd、europe gets most of its energy from russia and america3.the author mentions the high oil prices in 2008 in paragraph 3 to imply that _.a、moroccos king is really ambitiousb、morocco is in need of international helpc、morocco has developed slowly in recent yearsd、morocco must now turn to new resources4、what is one of the problems that morocco is facing now?a、european countries wont invest.b、no country is willing to buy its energy.c、there isnt enough money to develop its energy.d、it has difficulty building an energy transmission line.【参考答案】14、dbdc阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。as students and teachers returned to school on monday after the publication of performance ratings(等级) for 18,000 teachers, many parents said they were giving the reports serious thought. yet there was an equal measure of skepticism among parents that test scores have any relationship with teachers competence.some said they already knew how good a teacher was by walking into the classroom or by monitoring their childrens progress. “im the kind of person who likes to see for themselves,” a father in queens said.others worried about how their fellow parents, perhaps ones with sharper elbows, might respond. will they demand a new teacher? move their children to a new school?elizabeth sane, the mother of a fourth grader at the ella baker school, a kindergarten-through-eighth-grade school on the upper east side, said that her daughter was switched to a different teachers class over the summer, and that it was “like adding salt to the wound” when she saw the high ratings for her daughters previous teacher. her daughters teacher this year did not receive a rating because he previously taught high schoolms. sane said that the rating was not the only factor that influenced how she assessed a teachers performance, but that the data used for teacher evaluations mattered.but other parents dropping their children off at the ella baker school said they did not trust teacher ratings based on test scores any more than they wanted their childrens learning measured only by the state exams.“some people take it as the final word, but it doesnt change who they are as teachers. the ratings arent accurate, and the whole student testing thing needs to be thrown out,” said lydia delgado, whose child is in the second grade.41. paragraph 1 tells us that a. all the teachers received a rating given by the students.b. all the teachers will receive a rating at the end of each semester,c. most parents took the teachers ratings seriously.d. about half of the parents doubted the ratings to be reliable.【答案】d 【解析】细节理解题。根据yet there was an equal measure of skepticism among parents that test scores have any relationship with teachers competence.有些父母怀疑评级的可靠性,故选d。42.what does the underlined part “with sharper elbows” mean?a. with the ability to change the situation.b. with a good relationship with the school.c. with a stong will to succeed.d. with strong elbows physically.【答案】a【解析】词义猜测题。根据might respond可推测有能力改变形势,故选a。43.paragraph 4 shows that elizabeth sane a. was on the side of giving ratings to the teachers.b. regretted having sent her daughter to another class. c. didnt think her daughters previous teacher was better.d. wanted her daughter to return to her previous class.【答案】b【解析】细节理解题。根据her daughter was switched to a different teachers class over the summer, and that it was “like adding salt to the wound”她后悔把她的女儿送到了另一个学校,故选b。44. which of the following statements is true?a. the teacher ratings were decided by the test scores of the students.b. ms. sane evaluated a teachers performance only by the rating.c. lydia delgado didnt think the students scores should be kept.d. to give ratings to teachers will come to an end in the near future.【答案】a【解析】细节理解题。根据teacher ratings based on test scores老师的排名基于学生考试的分数,故选a。45.the attitude of the author towards the way to assess teachers competence is .a. supportive b. criticalc. indifferent d. objective【答案】d【解析】细节理解题。supportive赞成的; critical批评的;indifferent中立的;objective客观的。 根据全文的内容来看作者只是客观陈述的别人的一些看法,没有提出自己的具体的观点,故选d。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。the way westerners communicate tends to be relatively explicit and direct. in other words, westerners tend to put most of their ideas and feelings into words, and then state these ideas and feelings clearly and openly. it is generally considered a good thing to “get to the point” and “say what you mean,” and it is largely the speakers responsibility to ensure that his / her message is stated in a way that is clear and easy to understand.in contrast, chinese people tend to communicate in a way that is more indirect and subtle. they often view direct, explicit communication as unsophisticated(不成熟的) or even rude. they are more likely to preserve good feelings and relationships by not saying something that might upset or offend another person. if a westerner makes a request and a chinese person responds by saying something like “ill think it over”, the westerner may assume that there is a good chance that the answer will be “yes”. in fact, there is a better chance that the implied answer is “no”.one interesting example of the western preference for very direct communication can be seen in what western students are taught about how they should organize their writing. writers are generally expected to state their point as clearly as possible, generally right at the beginning. students are taught to begin paragraphs with a “topic sentence” that states the point of the paragraph. also, articles should generally begin with a brief statement of the points to be madeand also conclud
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- Project2-1(教学设计)-译林版(一起)英语一年级上册
- 12吹塑纸版画教学设计小学美术鲁教版五四制四年级下册-鲁教版(五四制)
- 安全知识培训会总结课件
- 中国移动海北藏族自治州2025秋招笔试行测题库及答案网络优化与维护类
- 局解教案 局解教学大纲
- 4.1《畅想智能新生活·探究智能电器》说课稿 辽海版《综合实践活动》八年级下册
- 安全监督卫士培训内容课件
- 进入组织部申请书
- 安全监理员培训通知课件
- 2.2 金属的化学性质(第1课时)(说课稿)- 九年级科学上册同步高效课堂(浙教版)
- 2024建筑消防设施检测技术规范
- PAS 2050:2011-商品和服务在生命周期内的温室气体排放评价规范(中文)
- 机械加工厂安全生产标准
- 甘肃省建设工程计价规则(DBJD25-98-2022)
- 四川省挤塑聚苯板建筑保温工程技术规程
- 升降机风险辨识及防范措施
- 中医治未病健康宣教
- 《穴位埋线疗法》课件
- 【大型集装箱船舶港口断缆事故预防应急处理及案例探析7500字(论文)】
- 发展汉语-初级读写-第一课-你好
- 律师事务所人事管理制度
评论
0/150
提交评论