




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课后分层集训unit 1the world of our senses (a卷).阅读理解a(2017河北省高三三市联考)we talk about people being “colourblind” but very few of us are.even those who describe themselves as colourblind are normally just colour lack.a strongly colourblind person will still be able to tell 20 different colours,compared to the 100 or so that normalsighted people see.pingelap,a tiny island in the pacific,is a beautiful spot but one that has a genetic trouble.it is known as colourblind island because so many people who live on this remote island can only see in black and white.not being able to see in colour is bad enough.but one islander,herrol,whos a fisherman,also struggles in full sunlight because all he sees is a painful burntout image.“i find it difficult to go outside in the sun because when its sunny i cannot see to do my work.”but if being truly colourblind is rare,why is it that around 10% of the population of pingelap live in a totally black and white world?well,we know that in 1780 the population of pingelap was all but wiped out by a tsunami (海啸)as few as 20 people survived,one of whom was the king.its believed he had a genetic fault that causes colourblindness and he passed this fault on to his many generations.there is one advantage.herrol can see well,really well,in the dark.so when it gets dark,herrol and his friends get in their boats and hunt flying fish.they hang up flaming torches and the fish are attracted to the flames.“this type of fishing is fun,” herrol says,“especially if we catch plenty.so even though its hard work we enjoy it.”【语篇解读】本文是一篇说明文。pingelap岛因很多居民是色盲而闻名。由于统治该岛的国王是色盲,他将这一基因遗传给了后代。1what is pingelap famous as?aa tiny island.ba beautiful island.ca mentally troubled island.da colourblind island.d细节理解题。根据第二段第二句“it is known as colourblind island because so many people who live on this remote island can only see in black and white.”可知,pingelap因为岛上很多居民是色盲而出名,故d项正确。2what can we infer about herrol?ahe may stay at home when its sunny.bhe is interested in burntout images.che likes taking photos very much.dhe doesnt live in pingelap any more.a推理判断题。根据第三段最后一句herrol所说的话“i find it difficult to go outside in the sun because when its sunny i cannot see to do my work.”可知,herrol发现在阳光下他无法看清东西,所以无法工作;据此可以判断,阳光充足时他可能会待在家里,故a项正确。3why are about onetenth of people in pingelap seriously colourblind?abecause pingelap often suffers from tsunamis.bbecause the king had an unlucky marriage.cbecause the kings genetic fault played a role.dbecause the king made a serious mistake.c细节理解题。根据倒数第二段的最后一句“its believed he had a genetic fault that causes colourblindness and he passed this fault on to his many generations.”可知,该岛的国王是色盲,他将这一基因遗传给了后代,故岛上很多人是色盲,故c项正确。4what would be the best title for the text?athe island of colourblindnessbthe disadvantage of herrolcthe history of pingelapdthe advantage of colourblindnessa标题判断题。通读全文尤其是第二段的第二句“it is known as colourblind island because so many people who live on this remote island can only see in black and white.”可知,本文主要介绍了色盲岛pingelap,故a项最适合做本文标题。 【导学号:92872218】b(2017石家庄高三调研检测)during the two and a half years since i settled down in germany,ive caught a cold several times and gotten to experience how different german cold remedies (疗法) are from the chinese ones.back in taiwan,whenever i had a streaming nose and a dry throat,id rush to the hospital to get prescribed medicine.for a fever,i would receive a red pill,which i now know is a type of antibiotic (抗生素)another thing i know now is that the criminal behind my cold is a virus.the drugs i used only relieved the symptoms.when i went to a german hospital intending to get some medicine to treat my cold,i got nothing more than a pat on my shoulder and words from the doctor,saying that i should get some really good rest.the first time this happened,i was shocked.i wondered how i could put up with my sickness without the help of medicine.but the longer i stayed in germany,the better i knew how to selfmedicate as other germans do.i learned to take vitamin c to build up my resistance.but what i like the most is drinking “erkltungstee”for german people,erkltungstee is what their grandmother gives them when they catch a cold.its a tea bag mainly made of lime flower and orange rind.another popular cold remedy in germany is chicken soup.during my first winter in germany,i got a really bad cold.my neighbor brought me a bowl of chicken soup to make me feel better.it contained a lot of gingers,onions,garlics,carrots and celeries.germans believe these ingredients are perfect for helping your body recover.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在德国如何应对感冒的故事。5how did the author feel after seeing the german doctor?arelieved.bsurprised.csatisfied.dstressed.b细节理解题。根据第三段的“the first time this happened,i was shocked”可知,作者第一次在德国看医生时,医生的应对方式让他很震惊。6according to the author,what effect do antibiotics have on his cold?athey cure his cold.bthey prevent the disease.cthey kill the virus in him.dthey make him feel better.d推理判断题。根据第三段的第二句“the drugs i used only relieved the symptoms”可推知,作者之前生病时所吃的抗生素只是缓解了感冒的症状,让自己感觉好一些而已。7what do germans think of “erkltungstee”?ait can replace any cold remedy.bit can build up ones resistance.cits a good way to selfmedicate.dits better than chicken soup.c细节理解题。根据第三段的最后一句“but the longer i stayed in germany,the better i knew how to selfmedicate as other germans do”并结合最后一段所列举的erkltungstee的例子可知,它是一种自我疗法。8what can we infer from the text?agermans tend not to use antibiotics to treat cold.bthe author often catches a cold in taiwan.cthe author seldom drinks chicken soup.dgerman doctors are cold to patients.a推理判断题。根据第三段和最后一段的整体内容可知,德国人感冒后医生是不给开药的,而且德国人有自我疗法。由此可推知,德国人不会感冒了就去吃抗生素。 【导学号:92872219】.完形填空(2017南宁高三毕业班适应性测试)ive come to the conclusion that im rubbish at saying “no”for example,last sunday i was sitting at my desk alone,totally _1_ in my own business,when a colleague of mine phoned and asked me to get _2_ in shopping with her.i found myself getting all caught up in her _3_ and did want to _4_ her.so i said “sure,why not?” and before the call _5_,i found myself agreeing,without giving any thought whether it was worth doing.we were both windowshoppers and _6_ a whole day in the street._7_,i hardly have any time to spare because i am very busy._8_ my normal job,ive also got a book to write,a business to _9_ and a family to look after.and then there are my other projects to _10_my voluntary work and a couple of other interesting investments that i want to _11_im going to have to be more _12_ and not just agree to everything people ask me to do.in other words,im going to have to get _13_ at saying “no”usually i hate saying “no”,because having to disappoint someone usually _14_ me.now i realize because i havent learned to say “no”,ive been feeling very _15_we had better do what we think is right and what we are _16_ to do.sometimes it does not seem that bad to refuse others.if i focus on the things i really want to do,ill reach a much higher _17_ and do them quite well.ill be enthusiastic and _18_ and do something that is good for everyone and everyone will be _19_itll be a winwin _20_whats not good about that?so sometimes,we have to say “no”【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过亲身经历的一件小事发出感慨:我们应该学会拒绝,做自己愿意做的事情,做对别人有益的事情,达到双赢。1a.experiencedbabsorbedcinterestedddisappointedb根据空后的“in my own business”可以判断,“我”独自坐在办公桌旁,全神贯注于自己的事情。be absorbed in为固定短语,意为“全神贯注于”,故b项正确。experience意为“经历”;interest意为“使感兴趣”;disappoint意为“使失望”。2a.lostbcombinedcengageddtrappedc根据下文可知,同事要求“我”答应跟她一起去购物。engage意为“参加,参与”,符合语境。lose意为“失去”;combine意为“联合”;trap意为“使陷入困境”。3a.kindnessbapologyccouragedenthusiasmd根据语境可知,“我”发现自己完全被她的热情缠住了。enthusiasm意为“热情”,符合语境。kindness意为“好意”;apology意为“道歉”;courage意为“勇气”。4a.pleasebforcecdisturbdshocka根据下文内容可知,“我”没有拒绝,说明“我”想使她高兴。please意为“使高兴,使满意”,符合语境。force意为“强迫”;disturb意为“打扰”;shock意为“使震惊”。5a.dialedbannouncedcbegandendedd根据上文可知,同事给“我”打电话,说明此处表示电话结束之前。end意为“结束”,符合语境。dial意为“拨”;announce意为“宣布”;begin意为“开始”。6a.tookbkeptccelebrateddwastedd根据前半句可知,我们都是只逛不买的人,所以我们在街上浪费了一整天时间。waste意为“浪费”,符合语境。take意为“花费”;keep意为“保持”;celebrate意为“庆祝”。7a.fortunatelybactuallycextremelydfrequentlyb事实上“我”抽不出任何时间因为我很忙。actually意为“事实上”,符合语境。fortunately意为“幸运地”;extremely意为“非常”;frequently意为“频繁地”。8a.because ofbregardless ofcapart fromdinstead ofc根据本句中的“normal job”和“also got a book to write”可知,“我”除了正常的工作外,还有一本书要写。apart from意为“除了”,符合语境。because of意为“因为”;regardless of意为“不管,不顾”;instead of意为“代替”。9a.distributebruncdesigndinventb根据语境可知,“我”有要管理的生意。run意为“管理,经营”,符合语境。distribute意为“分配”;design意为“设计”;invent意为“发明”。10a.considerbfetchcdividedenlargea根据语境可知,“我”还有其他的计划要考虑。consider意为“考虑”,符合语境。fetch意为“取来”;divide意为“划分”;enlarge意为“扩大”。11a.take inbwork oncturn outdmake upb根据语境可知,“我”想要从事其他有趣的投资。work on意为“从事”,符合语境。take in意为“吸收,欺骗”;turn out意为“结果是”;make up意为“编造”。12a.coldbloodedbbrokenheartedcwarmhearteddilltreateda根据本句中的“not just agree to everything people ask me to do”可知,“我”打算变得无情一点。coldblooded意为“残酷的,无情的”,符合语境。brokenhearted意为“心碎的”;warmhearted意为“热心的”;illtreated意为“受虐待的”。13a.furtherbworsecfasterdbetterd换句话说,“我”要更擅长说“不”。固定搭配good at意为“擅长”,符合语境。further意为“进一步的”;worse意为“更糟糕的”;faster意为“更快的”。14a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年咸阳亨通电力(集团)有限公司招聘(4人)模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年电阻传感器项目申请报告
- 2025甘肃张掖市幼儿园选调卫生保健人员1人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 项目款项结算责任声明书3篇范文
- 2025年特殊教育服务项目申请报告
- 产品质量问题原因分析与解决方案工具
- 2025年甘肃省民航航空发展有限公司职业经理人选聘模拟试卷及答案详解(易错题)
- 2025年上半年龙泉市公开选调公务员及选聘事业单位工作人员14模拟试卷及答案详解一套
- 信任守护服务品质承诺书6篇
- 2025蓝海新材料(通州湾)有限责任公司春季高校毕业生招聘45人模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 《公路技术状况评定》课件-任务六:公路技术状况指数MQI
- Unit 3 Amazing animals Section A What pets do you know 说课(教学设计)-2024-2025学年人教PEP版(2024)英语三年级上册
- 中级财务会计知到课后答案智慧树章节测试答案2025年春云南财经大学
- 2025青海省建筑安全员B证考试题库及答案
- 现代纺织物清洁技术培训汇报教程
- 《铁路技术管理规程》(普速铁路部分)
- 临床检验基础知到智慧树章节测试课后答案2024年秋上海健康医学院
- 铸牢中华民族共同体意识心得感悟7篇
- 《中国海洋大学》课件
- 神话故事民间故事《后羿射日》绘本课件
- “雄鹰杯”全国小动物医师技能大赛考试题库(660题)
评论
0/150
提交评论