免费预览已结束,剩余8页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河北省唐山市丰润区2016高考英语阅读理解好信息匹配暑假自练(12)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。i grew up in a house where the tv was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books i could get hold of. in fact, i grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part. in. and live in.with this unshakable belief, i, at. fourteen, decided to become a writer. here too, reading became useful. every writer starts off knowing that he has something to say, but being unable to find the right ways to say it. he has to find his own voice by reading widely and discovering which parts of the writers he agrees or disagrees with, or agrees with so strongly that it reshapes his own world. he cannot write without loving to read, because only through reading other peoples writing can one discover what works, what doesnt and, in the end, together with lots of practice, what voice he has. now i am in college, and have come to realize how important it is to read fiction (文学作品)as a. law student, my reading is in fact limited to subject matterthe volume (量) of what i have to read for classes every week means there is little time to read anything else. such reading made it all the clearer to me that i live in a very small part in this great place called life. reading fiction reminds me that there is life beyond my own. it allows me to travel across the high seas and along the silk road, all from the comfort of my own armchair, to experience, though secondhand, exciting experiences that i wouldnt necessarily be able to have in my lifetime.( ) 1. what can be inferred about the author as a child? w_w w. k#s5_u.c o*ma. he never watched tv. w_w*w.k_s*5_u.c_o mb. he read what he had to.c. he found reading unbelievable.d. he considered reading part of his life. ( ) 2. the underlined word voice in the second paragraph most probably means “ ”.a. an idea b. a sound qualityc. a way of writing d. a world to write about ( ) 3. what effect does reading have on the author? w_w*w.k_s*5_u.c_o ma. it helps him to realize his dream.b. it opens up a wider world for him.c. it makes his college life more interesting.d. it increases his interest in worldwide travel.( ) 4. which of the following can be the best title of this text? w_w w. k#s5_u.c o*ma. why do i read? b. how do i read? c. what do i read? d. when do i read?语篇解读:本篇文章是记叙文。作者通过自己的亲身体验,讲述读书使人形成自己的独立观点,读书使人开扩视野的重要作用。1. 答案:d考点:细节理解题解析:根据首段第一二句, “i grew up in a house with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves.i grew up thinking of reading as natural as breathing”可知作者是在一个以书为伴的环境中长大的,读书像呼吸那样已经成为生活必需。2. 答案:c考点:词义推测题。解析:根据文中 “.but being unable to find the right ways to say it. he has to find his own ”可以推断出voice所表达的意思是“写作方式”。3. 答案b考点:细节理解题解析:由文章的最后一句:“it allows me to travel across the high seas and along the silk road, all from the comfort of my own armchair, to experience, though secondhand, exciting experiences that i wouldnt necessarily be able to have in my lifetime.”可得出答案4. 答案:a考点:主旨大意题。解析:文章作者主要以自己的亲身体验讲述读书的重要性。因此why do i read?“我为什么读书?”作题目最佳。w_w w. k#s5_u.c o*m专题讲座阅读理解之细节理解题 last night i was driving from harrisburg to lewisburg, a distance of about eighty miles.it was late.several times i got stuck behind a slowmoving truck on a narrow road with a solid white line on my left,and i became increasingly impatient.at one point along an open road,i came to a crossing with a traffic light.i was alone on the road by now,but as i drove near the light,it turned red and i made a stop.i looked left,right and behind me.nothing.not a car,no suggestion of car lamps, but there i sat,waiting for the light to change,the only human being for at least a mile in any direction.i started wondering why i refused to run the light.i was not afraid of being caught,because there was clearly no policeman around,and there certainly would have been no danger in going through it.much later that night,the question of why id stopped for that light came back to me.i think i stopped because its part of a contract(契约) we all have with each other.its not only the law,but its an agreement we have,and we trust each other to honor it:we dont go through red lights.trust is our first inclination (倾向)doubting others does not seem to be natural to us.the whole construction of our society depends on mutual(相互) trust,not distrust.we do what we say well do;we show up when we say well show up;and we pay when we say well pay.we trust each other in these matters,and were angry or disappointed with the person or organization that breaks the trust we have in them.i was so proud of myself for stopping for the red light that night.1why did the author get impatient while driving?ahe was lonely on the road.bhe was slowed down by a truck.che got tired of driving too long.dhe came across too many traffic lights.2what was the authors immediate action when the traffic light turned red?astopping still.b driving through it.clooking around for other cars.dchecking out for traffic police. 3the event made the author strongly believe that .atraffic rules may be unnecessarybdoubting others is human naturecpatience is important to driversda society needs mutual trust4why was the author proud of himself?ahe kept his promise.bhe held back his anger.che followed his inclination.dhe made a right decision.参考答案14:badd,本文为记叙文,题材属于人物故事类。作者在没有警察且没有其他车辆的情况下仍然遵守交通规则,因为这个社会需要彼此的信任。we trust each other in these matters and were angry or disappointed with the person or organization that breaks the trust we have in them.本句中含有两个定语从句,that 为关系代词,代指 the person or organization,we have in them 也为定语从句,先行词为trust,关系代词省略掉了。在这些问题上,我们彼此信任,对于那些我们信任他们而他们却破坏这种信任的人或者组织,我们都感到气愤和失望。细节是围绕主题展开的,是对中心主题的进一步表达。细节题是针对原文提到的某个事物、现象或理论的考查。细节题主要考查考生是否能在快速阅读文章的同时,从中获取某些特定的直接信息或理解特定信息的意义。做细节理解题时,考生可采用以下步骤【天津市2014高考英语六校第三次联考试题】阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。i carry a rubiks cube (魔方) in my backpack. solving it quickly is a terrific conversation starter. i usually ask people to try it first. they just turn the cube over in their hands, not even knowing where to begin. thats exactly what it was like for me to learn how to read. letters and words were out of order. nothing made sense because i am dyslexic.the rubiks cube has made me believe that sometimes you have to take a few steps back in order to move forward. this was a reflection of my own life when i had to leave public school after the fourth grade. its embarrassing to admit, but i still couldnt always spell my full name correctly. as a fifth-grader at a new school specializing in whats called “language-processing disorder”, i had to start over. i then spent the next four years learning how to learn and find strategies that allowed me to return to my districts high school with the ability to communicate my ideas and express my intelligence. now, i can easily solve the 555. i discover that just before it is solved, a problem can look like a mess, and then suddenly you can find the solution. early in my rubiks career, i became so frustrated that i took the cube apart and rebuilt it. i believe that sometimes you have to look deeper and find answers in unexpected places. the rubiks cube taught me that to accomplish something big, it helps to break it down into small pieces. i learned that its important to spend a lot of time thinking, to try to find connections and patterns. i believe that there are surprises around the corner. like life itself, the rubiks cube can be frustrating puzzle. so everyday i carry a rubiks cube in my backpack as a reminder that i can achieve my goals, no matter what obstacles i face. 46. the author took the rubiks cube apart because _.a. he couldnt work out how to solve it b. he hated it and wanted to destroyed itc. he wanted to learn how to rebuild itd. he was eager to find the connections47. the underlined word “dyslexic” in paragraph 1 probably means a person who has trouble with _.a. rememberingb. readingc. speakingd. listening48. why did the author leave the public school?a. he had to take steps back in order to relearn the basic things at another school. b. he was so crazy about the rubiks cube that he wanted to solve it first. c. his interest shifted to learning how to communicate with other people.d. he was afraid to go to the public school because he could not spell his name.49. the author carries a rubiks cube in his backpack to _.a. start conversations with strangersb. compete with othersc. take it apart and rebuild itd. encourage him to succeed50. which would be the best title for the text?a. unforgettable lessons about life b. approaches to solving the rubiks cubec. accomplishing big things in small stages d. surprises around the corner【参考答案】4650 abadc 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。a man was working on his motorcycle in his yard.suddenly it started to move.the man,still holding the hand lebars,was dragged through the glass doors,along with the motorcycle,and was thrown onto the floor inside the house.the wife ran in and found her husband lying on the floor,cut and bleeding.she ran to call an ambulance (救护车)the ambulance arrived and they took the man to the hospital.the wife picked up the motorcycle and pushed it outside.there was gas all over the floor,so the wife got some paper towels,cleaned the gas with them,and threw them in the toilet.after he was treated,the man returned home.not long after that he went to the bathroom,sat down on the toilet and smoked a cigarette.sitting there,he finished the cigarette and threw it into the toilet.the wife,who was in the kitchen,heard the loud explosion (爆炸声) and her husband screaming.she ran into the bathroom,and there she found her husband lying on the floor!his trousers had been blown away and his buttocks and other parts of his body were covered with burns!the wife again ran to the phone to call an ambulance.the same people came!while they were carrying the husband down the stairs to the street,one of the men asked the wife how the husband had burned himself.she told them and they started laughing very hard.one of them fell and the husband fell,too.the poor husband fell down the remaining stairs and broke his arm.1what most probably made the motorcycle start moving?athe man himself started it to see if it was working.bhis wife did it for him to check if there was something working.cthe motorcycle started by itself.dthe man started the motorcycle without knowing it.解析:根据文章第一段第一句“a man was working on his motorcycle in his yard.suddenly it started to move.”可知the man很可能无意当中发动了车。答案:d2what did the wife do after the first accident?ashe did nothing except calling the policemen.bshe cleaned the gas with paper towels and threw them into the toilet.cshe took the motorcycle and pushed it into the room.dshe took her hushand to the hospital.解析:根据第二段“.the wife got some paper towels,cleaned the gas with them,and threw in the toilet”可知选b。答案:b3what do we know about the gas that caused the explosion?athe gas was from the motorcycle and could easily cause an explosion.bthe gas was of poor quality.cthe gas made the hushand suffer 4 accidents in a day.dthe gas should have burned the wife.解析:根据文章可知,引起爆炸的gas是来自motorcycle,并且非常容易爆炸,b、c、d都谈不上。答案:a4the passage is most likely to be found in_aa surveyba textbookca report da book of funny stories解析:文章读起来很有趣,所以很有可能是摘自funny stories的书籍。答案:d5which is the best title for this passage?awhat a bad day for the husband and wifeba mans worst dayca man had three accidents in one dayda wife burned her husband and broke his arms解析:短文主要讲述了这位husband在一天中所遭遇的一系列事故,所以标题b最合适。答案:b。【天津市2014高考英语六校第三次联考试题】阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。from now on, never spend your precious time thinking of reasons for your failures and shortcomings. instead, realize that the seeds of success were planted within you when you were born. only you have the power to make those seeds grow.the seeds, and the power to grow them, are contained in the most awesome machine ever created:the human mind. success is a choice and not a chance. you were born a winner. you were born rich. you can be a success if only you make the right choice.you cannot be successful without first developing your self-esteem. your level of self-esteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over your life. people with low self-esteem are people who do not believe that they have any power, or responsibility for their lives. they are the perennial(长期的) victims and martyrs(殉道者). they are leaves tossed(摇摆) by the winds of chance blown about with any sudden change in the weather.you can exercise control over your life only to the degree that you believe that you are responsible for everything that happens in your life. failures think that everything happens by accident and chance. successful people realize that they are responsible.everything happens as a result of something. if we can identify the cause, we can control the effect. we are responsible for what we choose to think and believe. one generally rises to the level that one expects. we are responsible for setting our expectations. our success is dependent upon our level of confidence.if you associate with positive-thinking people, you are definitely going to achieve success. on the contrary, the opposite happens. we are responsible for finding, planting, and nurturing the seeds that contain future victory, born from setbacks.in short, in all areas of your life, whether they be financial, physical, emotional, or spiritual, you are responsible. once you recognize this, accept it, and firmly believe it, you are on the road to success.51. people with low self-esteem are compared to leaves because they_. a. are ready to change their minds b. cant exercise control over themselves c. dont have the power to face their fate d. are easily affected by windy weather52. losers would think that_. a. success is the result of hard work b. their failure is only because of bad luck c.working hard will lead to success d. they dont make efforts to succeed53. it can be inferred from paragraph 5 that_. a. setting our expectations is essential before taking action b. developing confidence is the key to future success c. thoughts and beliefs are the result of creative mind d. whether we will succeed depends on our attitudes 54. the last paragraph serves as_. a. the proof of the authors points b. an introduction to another topic c. the conclusion of the argument d. a comparison between two views 55. which is the best title for the text? a.develop our confidence.b. the secrets of success. c. success is a choice. d. how to achieve success.【参考答案】5155 bbdcc【2014安徽省屯溪一中月考卷】任务型读写。阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。 have you ever wondered: what drives successful people? take a look around and talk to your friends and seniors who are very successful, you will see all of them have adopted certain values which have proved vital for their success. it is evident that successful people take initiative (主动性). when they find something needs to be done, they just do it instead of waiting. they believe that responsibility is taken, not given. they weigh immediately what has to be done and then do it with pleasure, thus strengthening their reputation. successful people are enthusiastic about the things they do, especially when they believe in what they are doing. they are motivated by their own satisfaction and the joy they get from doing their work. they work hard even when no one is watching and they throw themselves into their work.they do not fear failure. failures and disappointments in life are unavoidable. it is failure that teaches us much more than success. successful people pick themselves up after a fall and try again with more determination and commitment and learn from each failure. they associate with those they can learn from and enjoy the company of those who appreciate thei
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 外联工作策划方案
- 宪法日活动策划方案
- 2025年线性代数生物信息学中的序列分析试题
- 基因表达与性状的关系课件-高一下学期生物人教版必修2
- 年中考地理一轮复习课件第6讲世界的居民与文化
- 暑假安全小课件中班
- 光伏机械工程师技术发展趋势分析
- 专业护士求职路面试面试技巧分享
- 出口单证员工作流程优化建议
- 人才甄选与培养的重要性及实施策略探讨
- DB3704∕T 004-2020 阴平大枣生产技术规程
- 各大施工机械操作规程
- 医院内控培训
- 《楼宇自控系统培训》课件
- 甲亢完整课件完整版
- DB12T 571-2015 历史风貌建筑安全性鉴定规程
- 电信运营商网络维护与管理手册
- 《无人机摄影测量技术与应用》课程教学大纲
- 广州数控GSK 980TDc车床CNC使用手册
- Unit 6 In a nature park Part A Lets talk Lets learn大单元整体教学设计
- 国家开放大学《Web开发基础》形考任务实验1-5参考答案
评论
0/150
提交评论