贵州省遵义市高考英语二轮短文阅读类训练(17).doc_第1页
贵州省遵义市高考英语二轮短文阅读类训练(17).doc_第2页
贵州省遵义市高考英语二轮短文阅读类训练(17).doc_第3页
贵州省遵义市高考英语二轮短文阅读类训练(17).doc_第4页
贵州省遵义市高考英语二轮短文阅读类训练(17).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

遵义市2014高考英语二轮短文阅读类训练(17) 及答案或解析a year ago august, dave fuss lost his job driving a truck for a small company in west michigan. his wife, gerrie, was still working in the local school cafeteria, but work for dave was scarce, and the price of everything was rising. the fusses were at risk of joining the millions of americans who have lost their homes in recent years. then dave and gerrie received a timely gift $ 7,000, a legacy (遗产) from their neighbors ish and arlene hatch, who died in an accident. “it really made a difference when we were going under financially,” says dave.but the fusses werent the only folks in alto and the neighboring town of lowell to receive unexpected legacy from the hatches. dozens of other families were touched by the hatches generosity. in some cases, it was a few thousand dollars; in others, it was more than $100,000.it surprised nearly everyone that the hatches had so much money, more than $3 million they were an elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm.children of the great depression, ish and arlene were known for their habit of saving. they thrived on (喜欢) comparison shopping and would routinely go from store to store,checking prices before making a new purchase.through the years, the hatches paid for local children to attend summer camp when their parents couldn t afford it.“ish and arlene never asked if you needed anything,” says their friend sandy van weelden, “they could see things they could do to make you happier, and they would do them.”even more extraordinary was that the hatches had their farmland distributed. it was the hatches wish that their legacy a legacy of kindness as much as one of dollars and cents should enrich the whole community (社区) and last for generations to come.neighbors helping neighbors that was ish and arlene hatch s story.语篇解读本文主要介绍了一对关心邻里、无私奉献的夫妻。他们把自己的财产留给需要的人,强调人人互助,世界就会更美好。1according to the text, the fusses _.a. were employed by a truck companyb. were in financial difficultyc. worked in a school cafeteriad. lost their home解析事实细节题。从第一段前三句话可以看出,fuss夫妇现在正处于经济困境中,所以b为正确答案。a、c项与文中有关细节不符,d项在文中没有信息支持。答案b2which of the following is true of the hatches?a. they had their children during the great depression.b. they left the family farm to live in an old house.c. they gave away their possessions to their neighbors.d. they helped their neighbors to find jobs.解析事实细节题。第四段第一句话说hatch夫妇是在大萧条时期出生的,而不是他们在大萧条时期有了孩子,排除a;第三段提到他们的老房子位于他们家的农场里,b错误;第二段提到他们帮助有困难的邻居们,但并未提及帮他们找工作,d错误。c项说他们把自己的财产捐赠给邻居,符合文意,故答案为c。答案c3why would the hatches routinely go from store to store?a. they decided to open a store.b. they wanted to save money.c. they couldn t afford expensive things.d. they wanted to buy gifts for local kids.解析推理判断题。第四段提到他们有节约的习惯,买东西之前喜欢一个商店一个商店地比较价格,显然是为了省钱,故答案为b。a,他们决定开个商店;c,他们买不起贵的东西;d,他们想给当地的孩子买礼物,都明显与文意不符。答案b4according to sandy van weelden, the hatches were_.a. understandingb. optimisticc. childlike d. curious解析推理判断题。从文章第五段sandy van weelden的话中可知,the hatches从来不问你需要什么,而是能够发现你需要的东西,然后就来帮助你,这说明他们非常善解人意,故答案为a。b表示乐观的;c表示孩子气的,天真烂漫的;d表示好奇的,明显不符合文意。答案a5what can we learn from the text?a. the community of alto was poor.b. the summer camp was attractive to the parents.c. sandy van weelden got a legacy from the hatches.d. the hatches would like the neighbors to follow their example.解析推理判断题。a项错在这个地区很贫困,文章只是说这里有经济困难的人,并不是说这里是一个贫困地区;b项错在parents上;c项说sandy van weelden得到了hatches夫妇的一份遗产,文章只是提到他对他们的评价,并未说他得到遗产之事;从文章倒数第二段第二句话以及最后一段可以看出,hatches夫妇的愿望就是他们的遗产能够为社区以及子孙后代造福,邻里之间能够互相帮助,故答案为d。答案d*结束完形填空(共20小题;第小题1.5分,满分30分)阅读下面一篇短文,掌握其大意,然后从3655各题所给的四个选项a、b、c、d中,选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。用答题卡的考生,先把选出的最佳选项标在试卷的相应位置,再转涂到答题卡上。positive thought a strong tool of successonce upon a time there was a bunch of tiny frogs that arranged a running competition. the _36_was to reach the top of a very high tower. a big crowd had _37_around the tower to see the race and _38_on the competitors.the race began. honestly, no one in the crowd really _39_that the tiny frogs would reach the top of tower. you heard _40_such as, “they will _41_make it to the top. or: not a chance that they will _42_. the tower is too high!”the tiny frogs began collapsing(falling),_43_,except for those ,who in fresh tempo(速度)were climbing higher and higher . the crowd _44_to yell(大叫),“its too difficult ! no one will make _45_!”more tiny frogs got tired and gave up ,but one continued higher and higher and higher. this one wouldnt give up!at the end, _46_else had given up_ 47_the tower , except for one tiny frog. after a big _48_,he was the only one who reached the top! then all the other tiny frogs _49_wanted to know how this frog _50_to do it.a competitor asked the tiny frog _51_he had found the _52_to succeed and reach the goal. it turned outthat the winner was_53_!never listen to other peoples tendencies to be _54_or pessimistic because they take your most _55_dreams and wishes away from you the ones you have in your heart!36. a. dreamb. endc. resultd. goal37. a. preparedb. gatheredc startedd hidden38. a. cheerb .dependc. calld. turn39. a .doubtedb. hopedc. believedd. predicted40. a. statementsb .linesc. ordersd. congratulations41. a. finallyb. sometimesc. alwaysd. never42. a. failb. succeedc. fightd. follow43. a one by oneb. hand in handc. year after yeard. up and down44. a. stoppedb. wishedc. continuedd. forgot45. a. thatb. themc. oned. it46. a. nobodyb. everyonec. somethingd. a few47. a. climbingb. buildingc. paintingd. examining48. a. restb. decisionc. effortd. difference49. a. politelyb. carefullyc. naturallyd. seriously50. a. pretendedb. triedc. happenedd. managed51. a. whyb. howc. whend. whether52. a. strengthb. powerc. secretd. bravery53. a. blindb. disabledc. deadd. deaf54. a. positiveb. negativec. commond. active55. a. interestingb. dangerousc. wonderfuld. frightening参考答案36-40:dbaca; 41-45 dbacd; 46-50 baccd; 51-55 badbc*结束what is the nature of the scientific attitude, the attitude of the man or woman who studies and applies physics, biology, chemistry, geology, engineering, medicine or any other science? we all know that science plays an important role in our societieshowever, many people believe that our progress depends on two different aspects of sciencethe first aspect is the application of the machines, products and systems of knowledge that scientists and technologists developthe second is the application of the special methods of thought and actionthat scientists use in their workhe does not accept statements which are not based on the most complete evidence availablehe rejects authority as the only basis for truthscientists always check statements and make experiments carefully and objectivelyfurthermore,he does not readily accept his own idea, since he knows that man is the least reliable of scientific instruments and that a number of factors tend to disturb objective investigationlastly,he is full of imaginationsince he often has to look for relationships in data which are not only complex but also frequently incompletefurthermore,he needs imaginationif he wants to guess how processes work and how events take placethese seem to be some of the ways in which a successful scientist or technologist thinks and acts10many people believe that science helps society to progress through_aknowledge onlybmore than one aspect ctechnology only dthe use of machines11which of the following statements about a curious scientist is true?ahe doesnt find confidence and pleasure in workbhe is interested in problems that are explainedche makes efforts to investigate potential connectionsdhe looks for new ways of acting12according to the passage, a successful scientist would not_aeasily believe in unchecked statementsbeasily criticize others research work calways use his imagination in workdalways use evidence from observation13which word can be used to describe the data that a good scientist uses?acomplete bobjective ccomplicated daccurate14what does the passage mainly discuss? aapplication of technologybprogress in modem society cscientists ways of thinking and actingdhow to become a successful scientist参考答案 bcacc *结束 nowadays, people in china are increasingly interested in celebrating foreign festivals, especially those western festivals. a survey conducted recently by sina. com. showed that among the 18,222 people surveyed 63.90% said celebrating christmas is just another way of recreation, nothing serious while 17.85% surveyed considered the festival as a fashion act, showing they were not “out”. these two parts clearly indicate the general opinion of the young. 10.45% people involved said the celebration of a religious western festival with so much enthusiasm is absolutely ridiculous pursuit of foreign goodness. only 7.80% of people define christmas as a kind of festival colonization(殖民).the arising of celebrating foreign festivals clearly has something to do with the advancement of chinas economy. in my point view, christmas and other festivals celebrated in china have difference from the origin. they have lost their religious background and turned into a big occasion to have fun and enjoy life. shop owners pockets are filled, the publics hunger for happiness is filled, and that is enough. foreign festivals in china are more like carnivals giving people pleasure and enjoyment. the crisis of traditional chinese festivals that are losing their attraction may be linked to the culture tradition and background of the festivals. most chinese festival culture is related more or less to real life. “the country is based on its people while the people are relied on their food”. but the western culture shows much of romance. some festivals have their religious background while others have much to do with culture and people. at this point, food seems to be too plain. flowers and chocolates are more welcomed.foreign festivals in china are celebrated for fun. they give people opportunities to relax and celebrate, to show appreciation and gratefulness. the acceptance of foreign festivals generally depends on the openness of the public, the familiarity with the western culture, and most importantly, on peoples economic status.1from the survey we know that among the people surveyed _. amost think celebrating foreign festivals is ridiculous bmany fear that traditional chinese festivals will disappear soon csome think that celebrating foreign festivals is a sign of foreign goodness chasing dhalf think celebrating foreign festivals makes people not go out of fashion2the writer thinks that foreign festivals celebrated in china _.ahave lost their religious backgroundbare the same as those celebrated in the westccan give more fun than traditional chinese festivalsdmay reduce the hunger of public people3what is the main difference between foreign festivals and traditional chinese ones?aforeign festivals can make chinese shop owners pockets full quickly.bthe food at foreign festivals is too simple.cchinese festivals always have something to do with culture.dforeign festivals are romantic while traditional chinese ones are connected with reality.4which of the following may not be the reason why so many people accept foreign festivals? apeople can relax themselves.bpeople can show their thanks to others. cforeign festivals have longer histories than chinese ones. dpeople have known more about the western culture.参考答案 c a d c*结束in bringing up children, every parent watches eagerly the childs acquisition of each new skillthe first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. it is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child. this might happen at any stage. a baby might be forced to use a toilet too early, a young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. on the other hand, though, if a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself.parents vary greatly in their degree of strictness towards their children. some may be especially strict in money matters, others are severe over times of coming home at night or punctuality for meals. in general, the controls imposed represent the needs of the parents and the values of the community as much as the childs own happiness.as regards the development of moral standards in the growing child, consistency is very important in parental teaching. to forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality (道德). also, parents should realize that “example is better than precept”. if they are not sincere and do not practice what they preach (说教),their children may grow confused and emotionally insecure when they grow old enough to think for themselves, and realize they have been t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论